Stall Ardbeg

Alla inlägg under augusti 2008

Av Linda Calissendorff - 20 augusti 2008 21:55

I kväll tog jag ut Skoter på ridplanen å körde lite AR på lina =)

Han var så otroligt söööt för han såg ut mest som han undra vad håller männsikan på med??!!Men efter en stund så börja han lyssna på mig å vilken hållning han har!

Så kunde inte hålla mig i stallet satte jag mig upp på honom försiktigt å de gick hur bra som helst *ler* så nu ska jag göra de så man kan börja rida denna läckerbit!I morron blir de motion ute på mon som gäller å på fredag kommer han skos på skor så han slipper bli ömfotad!


I dag fick jag min nack magnet till Hilda så prova direkt så klart å vilken effekt,hon stod mer öronen rakt ut å sänkte huvudet direkt å bara hängde!Till å med läppen hängde tungt :0) Så nått hände i af så hoppas de är positivt *ler*

Av Linda Calissendorff - 19 augusti 2008 22:43

Nu när Hilda ska mest skrota omkring i hagen så är jag glad över att ha skoter att träna med!Han är ju som en knähund så himla fin att hålla på med å han älskar att få komma ut å springa lite i skogen *ler*

Han är typisk unghäst går å kika i skogen å i bland så hoppa han till för ´då har han sett nån vampyr under en buske *s* Jag gilla att träna unghästar de är ju så roliga att köra,de jag har haft å kört kan ha 1000 ben ,men inte skoter han är taktfast å trampa på framåt,dessutom är han så jäkla snygg när han går med krökt nacke å ser ut som värsta hingsten!!! *njuter* Ska börja sitta på han till helgen måste bara rida in honom ;0)


Hildas förra matte ringde i dag å fråga hur de gick igår på bergsåker,hon ska ha en eloge för hon bryr sig om oss *ler* Tack så mycket!!Lycka till i morron med snyggingen i umeå!Han kommer vara garanterad snyggaste kallblodet på hela travbanan jag lova!!!


Robban å jag satt å spåna på köpa/leasa en laser maskin tänkte de skulle ligga mellan 25-30 tusen men ack så jag bedrog mig....39 tusen+moms ska de ha!Vilket RÅN! :0( ska kolla om de finns begagnade att köpa eller så blir de en magnet maskin som verka super!Har skickat efter ett begagnat magnettäcke somj ag hitta till ett fyndpris som jag inte kunde låta bli att köpa å testa på Hildas lilla länd!Nästa grej bli magnet benskydd å till henns å skoters knän :0) Läste de gjort studier på magnet vs B & T och magneten gav efter endast 20 min 30% mer blod cirkulation och B & T 0% så de borde vara bättre med magnet då,de är SLU som gjort de så de borde vara en seriös studie!Så nu ska de prövas i verkligeheten för min del ;0) Återkommer med mina tankar om de hela!

Natti Natti!

Av Linda Calissendorff - 18 augusti 2008 20:30

Hilda:I dag klev jag upp halv 5 för de tok regna & åskade väldigt bra här då!Så började ta in alla hästar som typ var dyng blöta fast de hade täcken..

Sen kl 6 stod Hilda & Donna på buret ner mot s vall,både jag å Anneli hade knappt sovit alls snacka om nervösa HÖNS MAMMOR! *s* Vi kom fram och då ser jag en väldigt ung kille som står å börjer en häst och tänkte att nu har de fått en ny vetrinär assistent,såg ut typ som max 17 år *ler* Sen visade sig vara våran vetrinär som skulle kolla Hilda & Donna,snacka om få en lååååång haka ;0)  Men han var jätte noga å grundlig så de märks han var ny utbildad från Norge!

Jag & Anneli skratta när vi märkte ett par stora siden kalsnogen med kalle anka på en sån liten ranlig kille å de syndes väldigt väl ;0) Men som sagt han var duktig å de vi hitta på Hilda var V framknä som var ca 0,5-1 grad så de var inte så farligt förklara att ho var sne i rygen igen å han var postiv till kiroprakti så jag trodde som han att hon belastat V sidan mer eftersom Massören Stina hitta att hon reagera på V sida mest när hon gick igen om henne förra veckan så hoppas de har de som samband!Jag valde Adiqadin eller hr de stavas?! *s* i stället för cortison så hoppas de verka bättre!Valde att på återbesöket att ev röntga hennes framben så får se hur vi gör som eller om vi avakta ett tag till då de bara var ett ben å de bruka tyda på en sne belastning.... Annars så var hon snäll att böja upp i dag så tror hon börja bli van att böjas stackaren!Hon är ju så fin de kan spruta å hon rör inte en fena så hon är ju för godtrogen lilla gumman!Vi raspa tänderna oxå å hon var lite vass så de var ju på tiden så de vara ju tur! Så nu blir de 14 dagars vila å återbesök som gäller så hoppas vi de ska gå vägen! :0) Ska ut å natta hästarna nu!

Av Linda Calissendorff - 17 augusti 2008 19:18

I kväll så körde jag Skoter på mon i ca 2 km i trav och han ser riktigt fin ut förutom hans framben som vill gärna bli lite X-bent när han  trava,vill så gärna ha ben ställning som är perfekta (som wilmers) :0)

Men man kan ju inte få allt man önskar... *ler* Gnugga in Speed way på knäna efteråt så han ska hålla blodcirkulationen i gång, men ingen skillnad har märks än på gallorna *suck*  Måste ringa hovslagaren i kväll å beställa tid å sko honom för han är lite öm fotad märker jag när man kört i 2 veckor,de är ju lite stenar efter vägen men ändå lika bra att sko!


Hilda: Fick en vilodag i hagen inför morron dagen på kliniken

Av Linda Calissendorff - 16 augusti 2008 19:11

I kväll körde jag och Anneli en lugn motions tur på mon och Hilda var i form som vanligt!Hon kasta med huvudet å ville trava om Donna HELA tiden *s* Fick ligga raklång för att hålla henne,så antingen är de så att är hon ofräsch så blir hon extra het eller så är hon helt enkelt bara pigg,de märkes vi i morron för då åker vi tidigt redan kl 6 till Bergsåker... Är lite spänd på vad vi ska hitta på henne,hoppas så lite som möjligt!

Om de är framknän blir de antingen röntgen eller ultraljud,vill veta hur de ser så man vet inför framtidens tävlande...


Skoter:Fick bara vila i dag i hagen :0)

Av Linda Calissendorff - 14 augusti 2008 23:15

Har inte tid att jobba jag vill bara vara hemma å pyssla om mina hästar...Men man måste ju då hästarna kostar en HEL del!Robban räkna ut att i Juni spendera vi 39 000 kr på bara hästarna som vi drar moms på! *huga* vilka pengar!Då var wilmers levande föl avgift med men de är ju bara en del... Ja de kostar att ha en hobby sägs de å de gör de verkligen så hoppas man snart kan få lite utdelning för de man lägger ut,jag begär inge mycke är nog så glad över de 3000 kr vi får in på Hilda denna månad :0) så tycker att jag snart borde bli på tur för llite utdelning för de man verkligen lägger ner sin själ i! *ler*




Hilda: Fick i kväll ultraljud på länden å hon somna direkt syns de tar på henne & hon blir helt lealös :0) Sen massage & sen ut i hagen för kvälls maten som hon glupskt äter upp,fatta inte hur jag ska hålla henne i vikt känns som hon knappt får nått ändå blir hon "pluffsig" ska ut å skritta med henne i morron när vi motionera Skoter så kanske hon förbränner lite granna *s*


Skoter:Han tog jag in å körde ultraljud på framknäna som inte vill gå ner riktigt...Är lite ororlig över dom för vill inte börja med ett sådant problem i den ålder han är i,men de är ju som de är så bara försöka få bort dom å kolla upp han efter Hilda varit till vetrinären om de kvarstår :0( Med min otur så lova jag att de gör de garanterat....Han är så go men otroligt "valpig" satte på han B & T knäskydden så han får lite blodcirkulation men på en gång börja han dra i kardborrbanden så de lär ju ligga i hagen i morron "suck" skaffa Antibit medel i morron *hihi*


Wilmer:Snacka om underbar fölis man har! "kär"  :0) Han står nu lös på gången med ett grimmskaft på golvet och står blixt stilla medans jag kratsar alla hovar,inte ett dugg att han dra åt sig benet utan bara stå å kika vad jag gör! Känns kanon att få börja om från början med en häst så man kan forma han som jag vill ha han!Han blir mer å mer lik sin mor för var dag,helt sjukt att jag verkligen fick min önskan igenom! Ska lägga in kort som en kompis tog på han i förrgår han tappar fölis pälsen å ser ut som han har en mask på huvudet *s*


Linda-Li ska starta Kung Rune i morron uppe i Umeå å jag vill så gärna följa med, men som vanlig är de bara lata vikarier som inte vill jobba "grr" Men jag önskar de all min lycka å hoppas Rune får ett bra lopp så han får komma i gång på ett bra sätt efter sin långa frånvaro på tävlingsbanan!!Janne Norberg upp i sulkyn är bara ett plus så de ska bli roligt att se hur de går i morron! GOOD LUCK! önskar vi från stall Calissendorff *ler*

Av Linda Calissendorff - 12 augusti 2008 19:48

Hilda hade sin stora behandlings dag i da! :0) Först kom Stina och massera igenom henne och hon hitta direkt att de var spänningar i de problem område hon har på länden...Inte så farligt var de sa hon men Hilda tyckte mest de var bara skönt för hon somna å gäspa som en galning på en gång nästan innan hon hann börja *ler* Snacka om en som tar åt sig massagen,förut var hon mest besvärad å lite elak men inte nu inte :0) Efter massagen så stretcha hon henne bak å hon tyckte de blev lite skillnad efter massagen så Stina var nöjd hon med!

Sen kom Monica å kolla å mycke riktigt så satt hon fast igen i ländkotorna...Så hon fixade till de å Hilda tyckte de gjorde ONT men hon uppförde sig inte så illa som hon gjort fört så de var väl tur vi kolla så vi tog de i tid denna gång ;0) Donna i stallet satte fast rejält med i länden å Si-leden så hoppas vi har fått lite fräschare hästar nu *ler* Så jag hoppas inte vetrinären ska hitta så mycke på måndag utan att de berodde på ryggen denna gång!Stina sa hon var som mest spänd på V bak å de är ju de benet som får ta i mot/jobba mest i kruvtagningen så de är inte konstigt om hon galoppera just i kurvorna!

Skoter var fräsch i af förutom gallorna på knäna men hon hade ingen teori varför han fått dom men hon tyckte jag ska forsätta ultraljuda dom varannan dag å massera in linement,hon köde även lite laser på knäna med så hoppas de ska gå ner så småningom...Annars tyckte hon han var en snygg & trevlig modell tydlign väldigt lik Pilbläsen som är pappan till denna häst som monica äger *ler* Hoppas han blir lika bra med *blink*

Så nu blir de lite skritt motion med Hilda fram till måndag vill inte ställa av henn helt så hon får motionera med Skoter annars blir hon väl bara stelare när de ska böja å vill inte de ska missvisa på nått vis!

Stina verka även lille Wilmer i dag å de gick kanon märks man tränat på lyfta hovar varje dag för jag fick beröm  å hon kunde stå rikitgt länge med hoven i luften :0) Han är ju som min lilla bebis så man blir så stolt över de lilla livet *s*

Av Linda Calissendorff - 11 augusti 2008 19:14

Ja man ska inte hålla på med trav tydligen försöker nån där uppe TYDLIGT förklara för mig *suck*

Körde Skoter i går på mon i sakta skritt sen när jag kommer hem så märker jag STORA gallor på bägge framknäna så hästen ser nästan bockbent ut...Jaha å vad kommer dessa utifrån?! Han har ju fått nytt kraft å grovfoder men då brukar de bli svampiga i hela benen men inte gallor stora som bollar på knäna!

Åh vad jag tappar sugen att alltid ska de vara nått med hästarna så man kan aldrig bara få vara glad! *arg*

Fick i af tid på måndag med Hilda på Bergsåker så vi drar väl dit ner med henne, har inte råd att kolla upp skoter än så skritta väl på å se om de blir nån förändring....Just nu är jag bara lite less! *Grrr*


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards