Stall Ardbeg

Alla inlägg under januari 2010

Av Linda Calissendorff - 11 januari 2010 22:51

I går efter jag duschat så var de som de small till i min nacke och jag kände stelheten komma krypande... I morse då jag vakna visste jag helt ärligt inte hur jag skulle ta mig upp sittandes i sängen! Så länge jag låg helt stilla gick de bra men så fort jag rörde mig så högg de till så de nästan svartna för ögonen...   

Typiskt de ska bli just i dag för hade bokat hovslagaren för 1verkning & 3 skoningar som bara måste göras så de var vakert att ta sig upp å släppa ut hästarna,göra stallet och vackert stå där ute i flera timmar med värkande nacke... men allt går med vilja & alvedon,tog till och med ut Wilmer på en körtur med Sanna & Rayo! De gick toppen bra att träna i mörkret och de är mysigt när de är vitt överallt å stjärnorna lyser på himmlen!   

De är helt kanon att få träna bakom Rayo för Wilmer tar i nu på ett annat sätt och de ha hänt mycket på dessa 2 veckor!   

Men som sagt nu kan jag inte räta ut nacken alls efter alvedon gått ur kroppen,men jag tog en semester dag i morron från jobbet så får försöka vila hela dagen så man kan jobba resten av veckan frhoppningsvis... Sandra är inlejd att motionera Kristallen så tur man ha henne,hon är som en liten ängel!   


En underskattad godis är polkagrisar,de är mums fillibabba de! Så sitter och mular i mig en påse vi fick i julklapp!   


Over and out nu ska jag ta ett varmt bad å sen smörja in mig med ett super linement! Cio Bella!




Av Linda Calissendorff - 11 januari 2010 00:20

Åh jag ha varit uppe så länge på kvällarna nu några veckor de blir så när man jobbar kväll,men till veckan är de slut då ska man upp kl 6 å försöka vara pigg som en mört...   Jag gruvar mig om jag säger så, men bara Suck it up and move on!


Robban drog i väg och köpte oss ett kanon fräscht köksbord som gått på nypris 6000kr men nu slumpade en kille bort de för 1500kr i vild panik skulle flytta till mindre lägenhet så han var desperat!   

Men vi gjorde en toppen affär ser ut som en ek bord och de var endast 6 månader gammalt så de var hur fint som helst! Kunde ha varit mindre i vårat lilla kök men de får gå ändå!   


Sen är jag glad att Robban & jag ska ta tag i att renovera toan uppe i sommar känns rikigt roligt, men dessvärre tycker inte Robban de... Hade önskat han var liiiite mer intresserad att fixa på huset men tyvärr inte...Hoppas han börjar göra de når han märker att hanfaktiskt kan för han är noga då han väl gör nått så bata hoppas han ändrar sig!

Och jag kan ju inte bidra med så mycket kan ju ingenting, men man får väl lära sig att kakla då hur svårt kan de vara?!   
De får vi väl se efter sommaren om vi flyttar i från varandra eller inte *ler* Renovera brukar betyda skilsmässa ha jag hört,men de är nog bara skrock!   


I dag var de 2 tjejer hit för att kolla på Orujo och ev boka honom för betäckning till våren så får hoppas de bestämmer sig för de så slipper jag annosera ut om betäckningar på honom! För vi ha bestämt max 5 ston i sommar och med Lilli & Candela som var här förra sommaren är ju redan klar så de är i så fall bara 3 kvar men vi får väl se... De är mer jobb än man tro med betäckningar så vi se väl hur man känner annars hoppar vi över Lilli i år oxå men de känns dumt de med när vi skaffade honom mest för hennes skull... Men samtidigt så kan man inte ha dom på hög heller om de inte finns marknad på att sälja fölen,då får man tänka om och satsa på andra ston i stället...Svårt val som bara den men de visar sig nog hur de blir!   


I morron ska Wilmer få ta sin första kvälls tur om inte Sanna drar sig ur,tänkte Rayo kunde dra vagnen med lyse så kan vi gå bakom så vi ha nån att följa! Är fortfarande lite rädd att lyse ska slockna som de gjorde då jag testa med Kristallen men Robban ha bytt kontakt å jag kommer ta med en ficklampa så vi ha en nödlösning annars *skratta* Men nu är de snö ute de var de inte då när vi var ute sist så nu ser man ju i af som tur är i mörkret!   


Nej nu måste jag sova för i morron kommer hovslagaren kl 10 å ska sko 3 st sen verka Grodan oxå så han inte måste göra de då han är ny opererad så lika bra få de gjort innan så de blir väl full dag i stallet i morron! Som tur är kommer Wille hit så Edwin och han kan vara ute å härja med varandra,snacka om att komma jätte bra överens! Wille är så lugn så de tagga ner Edwin som kan bli lite väl upp i varv så de är inge bråk mellan dessa två så de är så lugnt å skönt!   


Ha en bra måndag till er stackare som jobbar eller gå i skolan!








Av Linda Calissendorff - 9 januari 2010 15:16

I morse så fick jag för mig att kanske Sanna & Rayo kunde hänga med mig och Wilmer på en motions runda så kanske Wilmer skulle få lite mer fart självmant med sällskap... Å de fick han!!   

När jag är ute själv får man se till att han är på bettet hela tiden för börjar han mesa på i sin fart så kommer han aldrig utvecklas som en 2 åring ska! *skratta*  Men som sagt i dag så tog han tag självmant och ville hänga på Rayos fart så de var kanon bra! Så de blir kanon om vi kunde köra i lag nån gån i veckan så han får lära sig gå med annan häst och att han tycker de är roligt med en tränings kompis!   


Sandra red i dag Kristallen i  galopp backen och de hade gått bara fint! Så nu är de uppe i 6st intervaller så nu börjar flåset komma i gång ordentligt,har haft pulsmätaren på och hon ligger helt perfekt i puls! Hon galopperar sakta med bärig galopp så då sliter de inte så mycket heller så de märks att Kristallen gillar den motions formen för hon är harmonisk och nöjd nuförtiden när hon fått börja träna på allvar!    Så nu är vi på G i Stall Calissendorff! *ler stort*


I morron kommer de 2 tjejer och ska titta/rida på Orujo för de är intresserade att betäcka sina ston med honom till våren så tänkte de skulle få prova rida han för jag vet att de kommer bli helt såld efter de!    Ha man aldrig provat rida en Pre så blir de en upplevelse så de bjuder man så gärna på när man kan!   


Ha en bra dag nu drar jag på jobbet! =)

Av Linda Calissendorff - 8 januari 2010 14:47

Läs denna artikel om en hund (jakthund) som suttit i en 3 meter lång kätting i 5 år!!!!!!!!  

Vilka idioter de finns och han ha mage och sagt att "de var inte djurplågeri"

Hur kan människor blunda för nått så in i bomben hemskt,och "myndigheten som inte reagaera på en gång då folk hört av sig att hunden satt ute i ur & skur!

Han hade flyttat i från huset och lämna hunden i sånna vidriga förhållanden...Hoppas han får sitt straff en dag om de finns nån rättvisa så hoppas jag den kommer inom en snar framtid för den gubben!


Blir förbannad att jakthundar kan man låsa in i små hundgårdar å sitta där utan socialt umgänge och sen när jakten kommer så ska de minnsan prestrera på topp annars blir de en kula i pannan och in med en ny hund som förhoppningsvis är bättre...   


En helt underbar svärfar som jag hade för många år sedan har alltid haft jakthundar och han var väldigt noga att förberda hunden inför jakten så han inte skulle springa ihjäl sig när de väl var jakt! Han cyklade hela sommaren och vintern blev de sparken som de var ute med,den hunden hade ett TOPPEN liv och han fick stanna kvar fast den kanske inte var super duktig i skogen! Så ska de vara man kan inte låta dom vara i hundgårdar å sen ska man tro de ha kondis för att springa i skogen en hel dag... Finns även dom som motionera dom med bilen då får hunden springa brevid bilen medans den lata ägarens sitter i,hur sjukt är de då?!  


Nej ta hand om era djur bättre de är FAN ett krav och sverige MÅSTE bli bättre på hålla koll på alla djurplågare som finns i bland oss som ingen reagerar på!   


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6397412.ab




Av Linda Calissendorff - 8 januari 2010 11:30

I dag var Stina här för göra en koll hur Kristallen är muskelärt,då jag trott hon varit fräsch så ha jag inte tagit henne förrän nu utan tänkte kolla nu innan vi börjar tempa upp träningen ett snäpp!   

Hon gick igenom och klämmde på allt som hon brukar men de enda hon hitta var på H sida vid höftkammen som hon reagera lite på! Ingenting i ryggen eller länden som man kan tro då hon ändå nyss börjat att galoppera i backen  och de var inte länge sen Sandra sat på henne för första gången, så trodde jag faktiskt de skulle sitta lite mer i baken men ICKE!!   


En lustig grej hon hitta var att V armbåge var mycket rakare än den högra?! Hon hade aldrig sett de hos en häst heller utan hon är hon född så de enda hon kände var att ovanför framknä och upp hade hon mer muskler som hon kompenserat upp sig... Men som sagt hon var inga haltare på de benet när vi kolla upp henne hos per så hon trodde hon lärt sig fungera med de ändå, hon mena kroppen kan ju kompensera upp sig på annatvis för hon är ju inte låghalt så de är nog inget att bry sig i så länge hon inte får problem i bogen men de hade hon ju inte!    Ska be Monica kolla henne nästa gång för att få ett utlåtande av henne vad hon tycker...


Jaja man ska inta sätta griller i huvudet för då blir man bara nojjig utanhon travar så fint så de är tur de är vänster hon är starkare i då när de går i vänster varv på travbanan så är de bara fördel om man ser de så!   


Äntligen börjar de bli varmare ute tack å lov! bara -19 nu känns som rena sommaren! *skratta*

Ha en skön dag där ute de ska jag!

Av Linda Calissendorff - 6 januari 2010 17:57

I dag så var jag som tvingad att köra trots kylan annars faller tränings schemat för Wilmer nästa vecka... Så satt och gruvande mig länge då låg de på -20 prick innan jag gick ut jag ha kört i -16 som mest redan då höll jag på frysa röven av mig...   

Men klädde mig ordentligt å gav mig i väg! Gick faktiskt rätt bra förutom händerna började bli kall rätt snabbt så måste nog införskaffa såna med värme i!   

Wilmer bekom de inte att de var kallt för eftersom hästar ha så pass lång hals så hinner de värma upp luften innan de kommer till lungorna så de ha de rätt ok trots kylan mot en annan...

När jag kom in från körningen så visade termometern på -24!

Shit de hade blivit så kallt här på mindre än 1 timme så inte konstig man tyckte de var lite kallt!   

Så de var då ett person bästa om något,hade jag vetat de blivit så kallt hade jag inte gett mig ut,men nu är de skönt de är gjort så slipper jag köra i morron då de liks ska vara lika kallt!  


Nu får ni hålla tummarna att Grodan är bra i halsen för vi åker in till solänget i morron å kolla hur de verka om de blir operation på tisdag eller inte... Ha inte hört han hostat så tro nog de ska vara OK i halsen   


Ha just gjort en kladdkaka som vi ska mumsa på sen i kväll men måste nog vila en stund innan är typ kroniskt trött skulle kunna sova hur mycket som helst känns de som...  

Av Linda Calissendorff - 3 januari 2010 22:40

I dag tog jag & Robban tag i tömkörningen med El Niño igen efter ett lång uppehåll! Han är bara för häftig han brydde inte sig ett dugg om svanskappan eller att han hade selen på sig!

Mammas hjärte gull...  

De är så fantastiskt roligt att hålla på med unghästar de ger så mycket tillbaka man ser utvecklingen för varje gång man gör nått med dom så de är så roligt att få vara delaktig i de!   

Så nu bli de tömkörning minst 3 gr i veckan så man får in en bra grund med honom så man kan sätta vagen på honom innan betet i sommar de blir ju kanon bra! De som är lite läskigt med att köra in ridhästar att de är lite väl mycket uppåt i stället för framåt och de har väldigt lätt framdel så de är de enda negativa med dom om man ska jämnföra en nordis eller varmblod,men ta man de lugnt så ska de nog gå de med.   


Jag längtar redan att få börja om inkörningen med Hildas bebbe när den kommer till världen,men de är ju några månader dit men som sagt ju tidigare man börjar desstå mer har man igen och slipper starka unghästar som är nästan full vuxna då de ska "tränas" 


Edwin fick sitta på Wilmer i stallet i går och han brydde sig inte ett dugg han nosa på hans skor och nafsa lite så Edwin höll på skratta i hjäl sig! Han kommer nog bli lätt att rida in han!   

Tur man ha Edwin som är tuff nog att testa sitta på honom men han säger ju fortfarande att Wilmer är hans ponny så de ha ju växt upp tillsammans de små sötnosarna!   


I morron blir de galopp träning för Kristallen igen sen kör vi i gång med intervallerna i slutet på veckan,så hoppas skorna sitter så de inte blir nån stopp på vägen nu när Carlmark är borta minst 4 veckor till...   


Bye bye!



Av Linda Calissendorff - 3 januari 2010 16:01

 

 

 

 

 

 


    

 

 

 

 

 

 


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards