Stall Ardbeg

Alla inlägg under mars 2010

Av Linda Calissendorff - 5 mars 2010 23:11

Inom 6-7 veckor så har vi en liten häst bebbe på gården igen!  

Hilda är stor som ett hus och runt juvren så börjar  de att svälla upp så de är verkligen på slut tampen! Jag är nervös och förväntansfull på samma gång man vill ju bara de ska gå bra för mamman & lilla fölisen... De kan ju hända så mycket innan man kan pusta ut! Nu ha vi ju fått 2 st friska fina föl förut så man vet att nångång så kommer ju oturen att drabba även oss men hoppas de dröjer länge dit!   

Så synd Hilda tog så tidigt för de är i kallasta laget att få en fölis nu i mitten på april de lär ju vara fullt med snö kvar och kallt på backen så de gäller att jaga ordning på en halmbal som man kan ströa med så den lilla kan ligga varmt åtminstone medans de är ute på dagarna! Jag får införskaffa en hundtäcke åt han/hon så håller de ju värmen lite granna i af!   


I dag körde jag miss piggelin (kristallen) och hon hade då full fart under hovarna!    Jag drog på en repa på sidensjö rakan som är alldelens perfekt för att köra intervaller på just nu så jag hoppas jag får klar tecken till veckan att få börja träna på allvar igen! Hon kändes då fin i 1,40s tempo i 400 m och var då inte de minsta halt men hon bula på med huvudet när hon är lite över pigg men de brukar gå över när hon tränats ett tag!

Sandra ha ju sportlov till veckan så hon kommer väl träna lite på plan så hon får nog komma ut varje dag denna vecka då jag ska köra lite motion oxå varannan dag tills vi varit hos PH!   


Här kommer lite bebbe bilder på min snygging Wilmer när han var lill liten,han var en linslus redan då!   


 


 


 


 

Kolla in Wilmas otroligt läckra öron! Å vad jag saknar denna häst....Är så oerhört tacksam över att vi fick lilla Wilmer efter henne! Hon var en fantastisk mamma så synd hon bara fick uppleva ett föl och var så svår att få dräktig...  

Av Linda Calissendorff - 4 mars 2010 16:02

 


Detta är mammas gull rumpa!   

Vi tog en härlig tur i dag på mon i solskenet men synd  de blåste som FAN...  Men de fina vädret gjorde så man tyckte de var härligt i af trots blåsten!   


I går så var de Sandra som fick motionera Kristallen för jag hann inte på dan för hade fullt upp med stallet och så hade jag Edwin hemma på dan,så tur hon kan rida såna gånger!   

Så ringde Sandra när jag var i väg och jobbade och sa hon hade ramlat av Kristallen och att hon hade dragit hemåt upp mot sandbacken i full fräs! Så sitter man på jobbet helt maktlös kaninte göra nånting man käner paniken komma krypande om hon hitta hem i mörkret så hon inte hamna ute på stora vägen och i all hast glömde jag fråga hur de gick för Sandra för de är ändå de viktigaste att hon inte gjort sig illa... Så ringde först Robban att han skulle fara på mon å kika om han såg Kristallen efter vägen sen skicka jag ett sms till Sandra för att kolla hon var OK och de var hon!   


Efter kanske en kvart ringde Robban och sa att hon hade kommit hem till stallet välbehållen och hon verka ha klarat sig från att gjort sig illa efter vägen så de var ju skönt! Man hinner ju tänka miljoner tankar och de känns som de gått flera timmar innan han ringde och sa de! Sen frågade jag Sandra om hon hade bockat av henne eller vad som hänt då hade denna klantiga dam snubblat så illa att Sandra flög av... Jisses denna häst måste lära sig lyfta på hovarna!    Hon går och snubbla fram i mellanåt när Sandra rider ha sett de på ridplan oxå så måste vara när hon är som avslappnad som hon tänker inte på hur hon går som knasbollen!

Ja tur de inte blev värre för ryttare och häst jag är alltid lika spänd när de ger sig i väg ut i skogen i mörkret men de ha ju gått bra hittills men som sagt en snubblande häst kan ju alla råka ut för!   


Vi ha beställt tid till PH för att kika hur benet ser ut för hon fick som en liten rektion efter jag körde 1 gången efter skadan blev som lite gallig ovanför där ärret är, så tänkte de går ju liks ut på försäkringen så man är dum om man inte kollar upp medans man kan! Sen är ju Per överlägset bäst i mona ögon så där får man alltid ärliga svar och noga uppkollad!   

Enligt hans fru som är vetrinär så är de inte konstigt efter en sån sårskada men jag vill ändå veta ni vet ju hur jag är!

Bättre kolla en gång för mycket än för lite!   


Nu ska jag laga lite mat till Jonte & Edwin de står å hoppar här å vill ha mat! *ler*


Have a nice day!


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards