Stall Ardbeg

Alla inlägg under juli 2010

Av Linda Calissendorff - 10 juli 2010 13:27

Var in på banan med Wilmer för Pelle skulle testa köra han med tungband eftersom han jomla på med munnen.

Kan säga att han gick 2,05 första varvet och runt 2,04 andra varvet, fast han fick 2 galopper under tiden så han gjorde de bra våra  lilla snygging! Så han är premie klar nu sa Pelle   men vi väljer att vänta tills han klarar tiderna med stora marginaler för han lär ju spänna sig lite mer på en travdag då de är folk å mer liv å rörelser där så de blir lite mer å kika på för en ung tupp som han!


Han gick som fortast en bra bit på 1,52 så de finns fart i han de märks, å då var han ensam på banan för sällskapet drog sig ur så blev bara vi som åkte in...

Känns lovande för framtiden är så stolt över honom synd bara att han verka spänna sig med annan häst som på 2 åring serien så blir han lite för ivrig så han rulla över lättare i galopp men de är svårt att dra i hop folk som vill träna de flesta sitter hemma i skogarna ensam förstår inte de vi är ju ändå 7-8st 2 åringar så de ska ju finnas gott om sällskap tycker man.

Nu kanske inte alla vill köra på banan så ofta som vi gör, men jag vill han ska klara av premien med lätthet och ev kvala in han samtidigt för de känns inte som en omöjlighet som sagt i höst!

De är ju ändå skillnad att köra 1660m som på 2 årings serien som ett 2180 m de ska gå i premie loppet så jag vill gärna träna på distansen så han fixar de som sagt med lätthet.

De är sååååå roligt med unghästar att man själv lyckas träna upp han till en sån fin häst nog för han ha fint påbrå men de är en trevlig häst som vi gjort all grund på och jag tycker vi ha lyckas rätt så bra med tanke på de är första unghästen vi kört in själv som sagt så man får skryta lite även om de är osvenskt att göra de men de skiter jag som sagt! 

DAM IM GOOD!!!   


Ja nu ha jag fått skrytit om mig själv å hästen lite så nu är jag nöjd

Nu ska vi åka på Nätra marknaden innan Janne kommer och skor hästarna innan han drar på semester i 2 veckor tycker synd om hovslagare för de är inte lätt att vara ledig mycket innan man åker å sen en hel drös när man kommer hem...

De gör de jäkligt bra som sagt fatta inte hur de pallar med i ryggen en annan håll på dö om man ska skruva i broddarna på vinter!   


Ha en fortsatt trevlig helg jag själv vill att den ska vara över så man får hämta hem nya stjärnan nångång.....

Han ska få gå på bete med Ester så han ska få känna att han är en fri pålle som får vara ute såååååå länge han vill på kvällarna/nätterna! Tror de är rena medicinen för en häst som stått på proffs de kan ge ny tändning om nått!

Robban viskade till han när vi lämna hem han i stallet hos lasse att vi kommer snart å hämta hem dig!

Brukar hata måndagar men just nu längtar jag så han får komma hem till oss!!    
 





Av Linda Calissendorff - 9 juli 2010 10:24

I dag blev affären klar med den nya stjärnan  Victor Boko! Känns huuuuuuuuuuur bra som helst!   

Ha redan kikat ut ett lopp på Dannero den 4/8 de är dag trav så de kan vara lite tufft att komma med men vi ska försöka!  

Så vi ska hämta han på måndag kväll efter han fått tänderna ordning gjorda så han inte ha ont i munnen.

Ska bli så skönt att få hem han så man kan pyssla om han ordentligt så han känner sig välkommen!   

 

Seeeee you!!!

  

Av Linda Calissendorff - 8 juli 2010 22:05

Att jag fick ett sms från Huddik att de troligtvis är kvarka på ett av stona som inte är dräktig så de går i en hage med "singel" ston kallas de en bit i fran de med fölisar... Kvarka är verkligen inget man vill ha på en 2 månaders föl och risken finns ju att de drabbas när de undersöks på samma ställe så kan de smittas.

Fatta vad less jag blir..... vi som skulle hämta hem dom i början på veckan!   

Undrar hur de blir en sån gång får man nån kompensation för dygns hyran eller hur funka de är ju inte mitt fel som sagt å de brukar vara karantän MINST 2 veckor innan man får flytta hästarna efter den sista insjuknat!

Så nu får man slita sitt oroliga huvud över detta å säkert inte ens ha en dräktigt sto ändå i slutändan...

Jag våga inte chansa då man ha wilmer & den nya som ska in på banan och tränas så man vill inte dra hem nån smitat heller så man måste ju vara på den säkra sidan innan de får komma hem som sagt...

Ja de ha bara gått troll i att ha dom där nere skulle ha låtit bli att betäcka med Järvsöfaks bara att inse men de är lätt när de är redan bestämt som sagt!   

Av Linda Calissendorff - 8 juli 2010 21:49



Vi besiktade hästen vi är sugen att köpa och när vi hämta han hos tränaren så var de en stressad häst som vi hämtade....

Han var blöt av svett innan vi kom fram en resa på 2 mil nog för de var varmt men de syndes han var fundersam vad som skulle hända.

Så Per fick ge han lite lugnade så han kunde slappna av ordentligt.

Han var lite väl tunn och såg lite skabbig ut för att vara sommar tyckte vi så de finns lite att ändra på! "tur de"

Han böjdes i alla ben kota & knä fanns inget att anmärka inte ens stel vid hop böjning så Per sa detta är en hållbar häst som gjort 53 starter och är i sån fin författning!   

Han sa de var typ 10 % av travarna som var sånt här skick (i benen & muskler) som den här killen var så de kändes ju TOPPEN att höra för nån som bara haft trashankar & strul de senaste åren..

Han ha verkligen en tilltalande extriör lååååååångt kors och en härlig lätt trav ska bli såååååååå roligt att testa kör denna pålle!

De han ha i mot sig är som sagt sin stress men jag tror de kommer att ge sig när han fått landa här i lugn å ro och få vara ute hela dagarna med massor av mat! Per sa de att de var ett bra köp å de hästen behöver är MASSOR av kärlek och omsorg så kommer han bli en fin amatörhäst!   De är ju oftas de som de inte får i proffs stall de är ju bara en del i företaget så de ska vi ändra på som sagt


De som var att fixa var tänderna som man misstänkte för han var så tunn så Ondrasek (Tandläkare) kika på han och han var sylvass och hade hakar i munnen alltså INTE fin i mun... Fatta inte att de ska slarvas så med häst munnar som är bland de viktigaste man ska kolla upp några gr per år...

Men de blir fixat på måndag då vi förmodligen ska hämta hem honom om vi får han till de pris vi vill förstås men de hoppas vi att ägarna kan släppa han lite billigare då de kostar nån tusen lapp att fixa till i munnen!   


Så i morron så ska affären göras upp så är de bara kika på framtida lopp i slutet på månaden tror de blir perfekt! =)


Tack Linda-Li som övertalade mig att kika på denna häst tur man ha en vän som vill att de ska gå bra för en!   


Have a nice kväll!


Av Linda Calissendorff - 7 juli 2010 14:01

Robban ringde Huddik å hon var ej dräktig.....

Han frågasatte hur många som blivit konstaterad dräktig och de var 50 ston sammanlagt då kan man undra om hälften av dom var han egen eller ston med bra med pengar på kontot??!!

Jäkligt besviken på de de där stället jag ha så svårt att tro de sitter i Hilda när hon fick sånt beröm på bonäset att hon var de perfekta stoet som tog på Alm viktors taskiga kvalite i början på hans semi!

Jag ha inte fått svar ens på de Backprov de skulle ta på henne heller bara de är så dåligt information!

Så nu ska hon semineras sen ska hon hem så fort hon släppt ägget, då får de bli som de bli antingen tar vi en annan hingst på semin å chansa en sista gång!

Tänker inte stå där nere och låta pengarna bara försvinna i 3 veckor till nej tack då får de vara!   


 



Av Linda Calissendorff - 6 juli 2010 23:25

I morron får vi besked om Hilda är dräktig eller inte... är nervös som bara den vill så gärna de ska vara Okej att ta hem mina fina tjejer som varit borta nu över snart 2 månader!    

Ja ska försöka tänka positivt nu när de gick så bra med Ester! Då får de föl typ samma tidpunkt nästa år!


Mycket som ska klaffa denna vecka känns de som....

På torsdags morron ska Buster in och röntga höfterna så vi vet om han ha OK med dom för de är en tjej från falkenberg som vill använda honom till avels hanne i framtiden då de inte fanns några reggade Dansk/svenska hanar nere i söderns slätter som dög åt henne utan hon gillade Buster stamtavla skarpt så de låter ju toppen så bara hoppas att allt är okej med honom!  


Sen åker vi till sundvall till Per med Kristallen för att se hur hon är som efter behandlingen vi hoppas på fräsch så vi kan sätta i gång henne igen å sikta mot kvalet i höst!

Vi ska även besikta hästen som vi är intresserad av att köpa så är allt OK så slår vi nog till som sagt så de är mycket nu som sagt antingen så blir man väldigt GLAD eller en  besviken Linda....  

Ni får hålla tummarna för att allt ska gå bra för mig!


I morron ska Jeanette ha lite övningar för mig & Orujo för nu är han igång igen efter lååååååååång vila....

Han är ju såååååå fin när Sandra ha ridit trail banan snacka om underbar & klok han är min vita springare!   

Måste säga att de är mer likheter mellan AR & Western än jag trodde så nu blir de allt lite western stuk på övningarna, men de är roligt att göra nått än bara rida runt och försöka hitta på annat än öppnor & slutor så nu ska vi fortsätta med de och se vars vi hamna!

Huvudsaken vi ha roligt tillsammans å han verka gilla de skarpt att få tänka till lite han med!   


Vi är inne på 4;je dagen med att betäcka Tess så snart borde vara på slut tampen ska bli spännande att se om de gått lika bra med henne som Ester,hoppas av hela mitt hjärta så karin får ta hem sin snygga flicka till fjällens trakter i Åre!

  

Natti Natti!

Av Linda Calissendorff - 6 juli 2010 13:25

Ha fått tag på 2 intressanta hästar och jag får ångest vilken man ska välja... Är så rädd jag väljer fel häst så man stå där sen med en häst som inte funka!:-o. Den ena är en 7 åring som är startklar med 285 000kr på konto säkert mer pengar att tjäna. Den andra är en fin 5åring som ha 110 000 på kontot och trava en 16 tid den 3juli! De som skrämmer mig med 5åringen är att den tränaren går gärna inte till vetrinären så han är aldrig uppkollad utan de kört andra behandlings metoder,man undra om de är möjligit med fräch häst som startat över 30 gr? Hur som helst ska bägge hästar kollas upp innan vi bestämmer oss ;-) Den som lever få se helt enkelt!:-) Nu ska jag hålla koll på edvin som ha simskola just nu! Ciao på er!

Av Linda Calissendorff - 5 juli 2010 19:52

Var nyss i väg till Anna för koll med Estepeña och hon är DRÄKTIG på första besöket!!!    

Känns så skönt att de äntligen vänt och de äntligen kan få gå på första försöket!   

Kommer bli vackra snygga fölisar efter dessa två de kan jag lova!


Nu ska jag ut å titta på Sandra & Orujo ska köra en ny variant av Trail bana i kväll som jeanette ha klurat ut!


Maniña på er mina vänner å ovänner!   

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards