Stall Ardbeg

Alla inlägg under augusti 2010

Av Linda Calissendorff - 9 augusti 2010 09:41

Fick ett sms av Anja i morse att äntligen ha Mirris fölat så nu är Orujo pappa för första gången! Hon trodde de var en hingst hon ville inte störa mamman så vi hoppas på de!   


 

Den tråkiga nyheten är att Wilmer var dyng halt i morse när han skulle gå ut från boxen?? Fatta inte hur de lyckas göra sig illa i en 3*3 m box men de kan tydligen lyckas med de mesta...

De var Vänster fram så hoppas han bara gjort nått tillfälligt så de gå över!

Vilken jäkla tur man prema han när man gjorde man se hur fort de kan gå i bland så nu finns de ju lite pengar att kolla upp han i af om han inte blir bättre...

 


Victor kom inte med i Skellefeå eller Bollnäs :0(

Så vi prova på Dannero på söndag och Östersund på onsdag de är ett rent helvete att inte ha poäng tycker de suuuuuuuuuuuuuuuuuger!!!! *sur*

Av Linda Calissendorff - 9 augusti 2010 00:36

 

Av Linda Calissendorff - 7 augusti 2010 19:45

Sitter och ska anmäla Victor till först å främst Skellefteå den 14 aug de är V 75 där då men de här loppet ligger utanför V75, men de finns ett bra lopp för han på prick 300 tusen ett 1640 Auto så vore toppen om han kunde få ett bra spår där när ha liks stå på start!

Susanne kunde tyvärr inte köra för hon hade en egen tränad häst till de loppet så jag satte upp lite alternativ kuskar så hoppas nån av dom kan om han kommer med... Han ha ju bara 78 poäng och de var nu 6st anmälda och anmälningarna går ut i morron kl 17 så de återstår att se hur många som väntar in i sista sekund att anmäla!

Annars så måste vi åka ända ner till Bollnäs där fanns de 2 st lopp ett på V4 som var stängdt vid 360 tusen ett liknade som på Dannero men här är de auto start så de blir inga tillägg! De fanns oxå ett bra punkt 21 lopp som var stängdt vid 315 tusen så de var oxå ett hyfsat lopp för annars finns de bara där han hamna 40-60m tillägg så de känns inte OK utan 20 m kan man ju ta med helst inte mer...Konstigt nog var de flera anmälda till de loppet så de kanske finns stor chans att ingen orka fara till skellefteå i stället de ha ju varit en hel del lopp för dom som ligger mellan 300 tusen så de felsta ha kanske startat i dagarna så vi får hålla tummarna som sagt! =)

De som är tur att vi känner en tjej i Bollnäs så vi får sova över med Victor så de var ju toppen om man liks ska åka så långt... man ska ha lite kontakter efter vägarna! *ler*


Nu ska vi testa betäcka Tess igen för ägget var på väg att lossna idag men trots de var hon inte öppen till fullo men vi ska testa ändå de är ju den enda chansen vi ha... Så kontigt hon är tok brunstig och ta i mot han men klart är de inte öppet så spermierna kommer in så är de ju svårt att få henne dräktig men vi måste ju hoppas på de bästa att hon öppna sig precis inom de timmar som ägget ligger å väntar på bli befruktat!


Ha en bra kväll ni andra i stugorna! =)


Av Linda Calissendorff - 6 augusti 2010 00:40

 


Önskar de snart får komma hem...

Tydligen hade nån av fölen blivit lite snoriga så de är långt i från över med kvarkan!   

Kan ju ta huuuuuur långt tid som helt känns de som!

Så jäkla typiskt jag som hade tänkt de skulle hinna gå på stort bete i sommar/höst men nu får de stå i en pytte liten hage i Huddik,inte vad jag hade planerat som sagt... :0(


Victor ha fått en skritt tur i skogen i dag samt massage i kväll som han behövde på rumpan,han var lite muskel öm men inte konstigt då han loppade för 2 dagar sen.... Han verkar nöjd med livet så de är skönt att se han äter som vanligt å vill ha den obligatoriska gosningen innan vii släcker för natten i stallet!   


I morron kommer en tjej å kika på Kristallen de blir i så fall att vi leasa ut henne i ett år framåt så får vi se hur dom vill göra sen efter de i så fall, hon ha kikat på kort och hon tyckte hon var fiiiiin! =)

Tjejen bodde i sundsvall så de är ju nära att hälsa på henne så de vore perfekt om de blir så! Då får Kristallen en ärlig chans i höst/vinter så hoppas jag hon får komma ut å visa sig på tävlingsbanan inom en snar framtid igen!


I kväll ha vi betäckt Tess igen och vi ha varit till Anna 2 gr under dagen för att hålla koll på ägget som ska släppas inom kort,hon får tydligen bakterier efter han ha betckt henne för hon kan inte rena sig själv så de blev till att skölja henne i dag och i morron för att vi ska vara på den säkra sidan att de inte blir några onödiga bakterier!

Hon ha int evarit öppen trots brunst så hon verka vara sån som är öppen just vid ägglossningen så då ha man endast 8 timmar på sig att befrukta ägget så de kanske var därför hon inte tog sist för hon var så lurig vid ägglossningen.... Men nu hoppas vi och Anna de ska gå vägen! =)

Anna är så duktig hon går verkligen in 100 % inför att få stona dräktiga de är såååååå underbart att ha endast 5 km ner till henne snacka om LYXIGT värre! Så de känns postivit nu att Karin ska få en avkomma nästa år för vi ha verkligen gjort allt i vår makt att de ska gå!   


Nu måste jag sova lite ska i väg i morron å kika om hon hunnit släppa ägget som vi hoppas på hon ska ha gjort under natten!

Håll en tumme åt oss igen!


So long!

Av Linda Calissendorff - 4 augusti 2010 18:43

             

Av Linda Calissendorff - 4 augusti 2010 17:43

 

Jag tror ingen ha blivit så glad över en 4:je plats som vi blev i dag när Victor kämpa i från tillägg till att ligga i dödens hela vägen ända fram till upploppet,vilken kämpe han är!!

Han gick en 17,1 tid sänkte sitt tidigare rekord fast banan var inte lätt som de står på ATG,för loppet efter så blev de obligatoriskt med stänkskärmar så den var nog något tung som sagt!


I dag märkte jag hans stress inför loppen han stod med huvudet i hörnet inåt mot boxen och skaka lite lätt innan värmningen,blev något bättre efter han värmts av Susanne men han ville bara stå med huvudet mot väggen... När han skulle ut inför loppet så var de bara få på vagnen så fort som möjligt för han kunde inte stå stilla utan ville nästan kasta sig bakåt så vi fick stå och försöka lugna honom så gott vi kunde.

Jag och Linda-Li tror de ha hänt nått tidigare i hans liv när de gäller stallet för när han kommer ut blir han lugnare och se rätt tillfreds och han ha öronen framåt, så de känns som stallet är hans stress moment...

Efter loppet fick han så klart en dusch och sen var de som han visste de var över för då kunde han stå och kika ur boxen med ett lugn i blicken och äta lite hö!

Visst de känns inte roligt i hjärtat att se när de blir så uppjagade, men jag bruka trösta mig med att försöka underlätta så mycket som möjligt och stå och massera lite lugnade på dom som ha lite lätt för att skaka innan de ska ut. Sen är de bara nångång i månaden de måste stå ut med detta annars ha de ju rätt så lugnt och skönt hemma i hagen så de är ett hårt liv att vara travhäst som sagt!  

Jag kan säga att han NJÖT när han kom hem jag lade på han ett tjockare täcke sen fick han gå ut på betet igen å han lade sig ner å gnodde in sig rejält å vad han tyckte de var härligt att vara hemma igen med Ester som stod å skrek efter honom!   

Man skulle haft ett litet sällskap åt honom så kanske han blir lite tryggare på tävlingsbanan men de är svårt att hitta nån bara för den sakens skull...


Susanne var ett toppen stöd i dag,hon var lugn och hjälpte oss med en hel del för jag var lite nervös som sagt så skönt med en som kan hjälpa en när man inte varit ute på tävlingsbanan på 2 år.

Sist man var ut så var de Hilda och hon var ju så enkel för hon stressa då inte upp sig så de var ju lungt att sela ut henne! *ler*

Hoppas de stämmer i hop så hon kan köra nästa gång med för tror man tjänar på att veta hur han är som och att han får samma kusk så mycket som möjligt i loppen så han känner sig lite tryggare med!   


Sen Linda-Li ska ha en eloge som kom fast hon var förkyld de var skönt att ha henne med som kunde hjälpa till både före/efter starten!

Thanx darling!   



Av Linda Calissendorff - 4 augusti 2010 00:17


       Victor Boko


  <

Av Linda Calissendorff - 3 augusti 2010 17:15

I dag så blev Robban uppringd från nån som ringer runt och intervjua tränare till hästar som de tror lite på inför loppen och de är man ju inte van vid direkt!    De räknar med att Victor kan vara en outsider om han får de att funka DVS så de hoppas vi ju naturligtvis att han ska gå felfritt! 

Men mycket kan hända i ett lopp de ska stämma med positioner mm.mm sen kommer de tydligen regna från morron till mitt i dan så de kommer nog bli en tung bana men de är han lite gynnad av för de är då han gått som bäst!

Men allt blir så geggigt å äckligt men vi får hoppas att vädr gudarna är liiiiite snäll med oss så de inte blir hur blöt bana som helst!   


Så nu ha jag fixat alla saker som ska med så de är gjort!

I dag ska Victor få en skritt tur på mon med Sandra,men han ha ötit väldigt bra de senaste dagarna så vi får hoppas de räcker till för honom i morron! =)

Men den som lever får se som sagt!


Ciao på er!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14 15
16 17
18
19
20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards