Stall Ardbeg

Alla inlägg under juni 2013

Av Linda Calissendorff - 24 juni 2013 17:40

Jaha nu är wilmer ute i startlistan igen och jag som trodde att de skulle bli få på start men så blev de ju icke.... 8 st på start å naturligtvis så fick vi sämsta spåret nr 5 :(
Snävast å massa hästar runt omkring men de är ju som de är bara ta dagen som de blir men kunde fått ett bättre spår!
Tror vi gardera och anmäler till Lycksele på tisdag på halvrad skulle han bli diskad så måate han kvala igen så då får de bli på söndag då se är tävlingar här på solänget! :)
Bli en tuff vecka för gubben men de ska gå de med han hinner ju få återhämta sig i mellan några dagar! :D
Ha beställt ett nytt medel som ska hjälpa stressade hästar men få se om de hjälper grabben ifråga de är osett än...Man ska smörja näsan med denna gele så ska de ge lugnade effekt flera goda referenser så bara hoppas på de bästa... :)
Håll tummarna för oss nu!

Av Linda Calissendorff - 23 juni 2013 13:37

Wilmer öga är ha nu dragit i hop sig hur fint som helst och de enda som syns är de lilla rosa ärret! Är de nått som gör mig lycklig så är de när våra djur mår som bäst! :)
Så skönt att de inte blev några komplikationer och vi slipper fixa till ögat och tusen tack till Anna Edblad på Nätra semin som gjorde ett toppen jobb i stallet den lördagen stygnen gick upp trots hon inte ens hade jour utan ställde upp ändå och kom på en gång! :) De är service de!

Kallma var jag ut med igår och Ricky körde lite lugna intervaller med wilmer så vi haka på upp till 3 kanten på mon sen vände vi hem,blev en runda på 5 km och inte bli hon trött inte för att ha stått 6 veckor men klart hon ha ju gått ute dygnet runt på gröning så hon rör sig mycke ute och de är räddningen! :) Så om ett par veckor är vi på samma runda som innan hon fick sparken! På tisdag ska Anna sko henne så hon inte bli öm i hovarna av att traska på mon så de bli nog toppen så hon få lära sig traska med skor med ! :D

Edwin ha äntligen fått hem morfars gamla traktor som är från år 53! Var en stolt kille som praktiskt taget bo i den nu på dagarna!
Tror moffa ler i från himmlen nu när han se sitt barnbarn ta så väl hand om "lilla" blå som han själv kallade traktorn! :)
Nu ska vi fara till skrike och köra lite back intervaller med kravallen!
Så på återseende! :)

Av Linda Calissendorff - 21 juni 2013 00:53

Ha jobbat i kväll i tottokassan på midnatts travet de var riktigt bra med folk i kväll och fina lopp att se på! :)
Nu sitter man i bilen trött i luvan å på väg hem mitt i natten... drygt i morron känns de som när kidsen vakna tidigt och ha förväntningar inför midsommar kvällen :P

Körde Kallma i dag och måste nog be monica kika igenom henne med för hon gå lite snett med rumpan åt höger och hon bär då mer med högerbak så vill inte hon ska börja fuska framför vagnen i tidig ålder,inte lätt att räta till sen om de börja vänja sig vid sånt....sist satt hon ju fast i 3 ländkotor och jag upplevde henne bättre efter monica fixat till henne så de är nog dags igen för en check! :)
Är ju sjukt noga att de ska gå rak i vagnen men de är svårt med en unghäst som är slingrig som en orm i kroppen och så rörlig som just hon är!
Vet att wilmer var likadan när han var i den åldern så de bli ju bättre men han hade samma problem med ländkotor så efter 3 gr som monica fixa till han så ha de inte varit några problem med snedhet eller att kotorna hoppa ur läge de senaste 2 halvt åren!
Så de löna sig att vara noga under den period de växer och man lägger grunden för träningen i deras unga år! :)

Ha en härlig midsommar ny och mys med familjen! :)
Kramen!

Av Linda Calissendorff - 18 juni 2013 20:43

Körde intervaller med grabbarna i dag och jag är inte helt nöjd med Kravallen under intervallerna...

Vi bytte skor innan vi for in för testa aluminium och boots fram men de känns lite orytmiskt bak i farter kring 35  och wilmer leka fullständigt bort kravallen utan problem i intervallerna som ha noll kronor på kontot....  

Han känns lite osäker bak han viker rumpan mot höger och sen kommer galoppen så nu ha jag bokat tid så monica får kika igenom honom så han inte ha nån låsning i ryggen man måste ju forska vad som kan störa han eller sakna han styrkan helt enkelt för gå snabbt... Så nu ha vi bestämt att han ska få gå back intervaller hos uffe perfekt slinga där så nu får han tjava runt där varannan dag så blir inga fler snabbjobb just nu så får vi se om de blir nån start i början på juli eller om vi vänta... man vill ju inte att han ska bli mer osäker på banan om han nu blivit rädd för att han ska slå på sig, så lika bra att vänta tills han är mogen för de i så fall...med facit i hand så gick han ju bäst första starten sen ha de rent ut sagt häxat känns de som så man skulle helt enkelt ha väntat men han hade ju startat innan han kom och var ju tränad men de behövs nog mer än så som sagt!     


Wilmer han både se ut och är som en riktig broiler framför vagnen man märker de när man kör häst brevid han vad han ta i för att vara en halv längd före då slappna han av lite men så fort man är för nära  så då ta han i igen som en tooooook för att vara först! 

Bra egenskap att vara så men man önska att han kunde vara lite mer avslappnad i mellanåt för Ricky får verkligen håll i han heeeeeela tiden, gå inte släppa av han en millimeter för då kommer galoppen som ett brev på posten av att han vill vara först till varje pris!   

Men i dag gick han bara med bomull i öronen vi valde att testa utan tysto porppar å luvan sen fick han inga lugnade räddningsdroppar heller så han var extra taggad de märktes.... han måste man verkligen värma ur läääääänge innan loppet så värsta udden av framåt andan är borttagen inför loppet!

Men han gick i dag pullandes 1,34 på rakbanan sista intervallen å de luta ju lite uppför så de är inte illa pinkat av killen som knappt kunde trava 1,55 för ett år sen på rakbanan!   

Märks poletten ramlat ner och de är tur man inte stressa han då när han knappt trava på rakbanan, utan han fick trava den fart han var bekäm i för man vill inte stressa ner dom i farterna...å men tanke på hur framåt han är fast man tagit de extra lugnt med honom så är de en jäkla tur! Annars hade han inte blivit nån tävlingshäst då hade han snurrat till de i luvan ordentligt för han!   

Ögat är nu läkt å de se fint ut så tacka dom där uppe att de ändå gick bra kunde slutat illa de där men tur man ha tur i oturen ibland! Nu tycker jag att de ska håla sig friska och fräscha ett tag så börsen hinner återhämta sig tills nästa otur är framme...  


Kallma fick inte vila länge efter vetrinärens utlåtande att hon var frisk förklarad så var bara sela på för en tur på mon i sakta skritt å lite lunkande trav men de märks hon gått ute dygnet runt å härjat med Wilsen hon  var inte ett dugg berörd av den turen utan skötte sig toppen och tyckte de var mysigt att matte tog ut henne på en tur efter vi bråkat ett tag över att sätta bomull i öronen som hon fullkomligt HATA! Men jag vann...  


Nu ska jag ta å vila efter en låååååååååång häst dag... snark snart   

Hej så länge!


:)

Av Linda Calissendorff - 18 juni 2013 11:06

Glad i dag för Kallmas spricka är nu läkt så nu är de bara sätta i gång henne igen och försöka träna inför premien och hoppas hon ska klara den men vill damen i fråga trava så ska de inte vara några problem! :)

Men hon kan då bli rent ponny tjurig för när vi skulle hem skulle hon banne mig inte gå in i buret så vi fick vara 3st innan de behaga henne att trampa in... men bra med humör sägs de! :D
Nu ska vi hem och fixa grejorna för i kväll när vi ska in på rakbanan för testa grabbarna tillsammans! :)
Tjingeling!

Av Linda Calissendorff - 17 juni 2013 19:34

Men man är ju inte göra lös med 3 hästar så ingen brist på hitta på nått på semestern... :)

Robban fick se ett underbart fint sto föl som var fuxfärgat när han kom ut till stallet i morse så grattis till han! :)

Ricky ha pratat med Mona som haft Kravallen om att han haft en hel del galopper nu och hon sa att han behöver aluminium eller barfota bak för att få plats så inte konstigt han känts osäker bak men de är ju för att han är rädd att slå på sig bak å blir då osäker... så ha inhandlat nya skor i dag så ska byta inför intervall jobbet i morron så ska bli kul att få testa köra han själv i morron tillsammans med Ricky och Wilmer! :)

I morron ska vi åka till Dannero med Kallma och är nervös över vad som Gunnar ska säga om överbenet jag hoppas verkligen vi kan sätta i gång henne nu...

Fick wilmers räkning var på över sju tusen kronor för omkull läggningen så fick stå för tretusen femhundra själv.... jisses vad de kosta för sy i hop ett öga! Då är inte Annas jourräkning med heller... så bli makaroner resten av månaden kan jag lova! :(
Men tur de ha läkt i hop fint de är ju en tröst i mörkret... :)
Nu ska vi fara å pussa på kravallen och ge dom en ny rundbal!
Hej svejs på er!

Av Linda Calissendorff - 15 juni 2013 18:20

Grävning på gång för grunden! :)

Av Linda Calissendorff - 15 juni 2013 12:18

Var ner med bägge grabbarna i dag för provlopp och de är rätt drygt att ha ut två i samma lopp när de ska värmas och selas samtidigt... men man får börja i tid så man inte stressa för både min och hästarnas skull! :)
Wilmer fick gå med nät runt ögat funka hur bra som helst och i dag tog vi ett svårare spår så blev bricka 4 för testa av han ordentligt inför Dannero starten om 2 veckor! Han tuffa i väg från start bägge gångerna och var snabbast ut som han bruka vara så blev sitta i ledning med 6st bakom! :) Första varvet gick 39 och första 500m i andra varvet gick runt 35 så han landa på en slut tid runt 1,36 så inte illa pinkat för lill gubben min! :D Blåste inte ens efteråt så han är i form igen de märks!

Martin fick köra Kravallen som var inge bra alls i dag de blev några galopper och selen jävlas igen med käken trots vi bytt till en smalare rem :(
Bara hoppas de är de som de sitter i annars bli de att börja forska i vad detta betyder för han ha ju varit travsäker förut...
Jag får för mig kanske han måste ha bootas fram ändå att han är för lätt men bara testa de oxå vid ett jobb för att se om de bli nån skillnad eller ej!
Annars bli de uppsöka en vetrinär men måste kolla Kallma först på tisdag bli nog dyrt de med är jag rädd....
Ha en bra helg ni övriga! :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards