Stall Ardbeg

Alla inlägg under juli 2013

Av Linda Calissendorff - 10 juli 2013 16:13

Hata verkligen att komma på första reserv när man anmäler... :(
Så nu blev de inget lopp på Dannero och nu är de för sent att fara till hoting fanns ett högst 25 tusen kronor med ett tillägg så de var ju synd nu när man inte kom med...
Nästa lopp är på solänget om 6 veckor.... :(
Inte ens då vet man om man ens komma med! Så typiskt att de är så långt till östersund och skellefteå inte skoj att dra i väg själv dit men en sällskaps sjuk häst över 50 mil... :(
Han är nyskodd i dag vi korta av bak hovarna rejält och lade på guldskor med grepp och falsad så nu bli de 15 tum fram+boots så ska han hinna undan ändå nu när de är korta tår bak! :)
Så bli spännande på lördag och se han in action på banan bara hoppas allt faller väl ut så man får fara från banan med ett stort leende! :D
Hej svejs så länge!!!

Av Linda Calissendorff - 9 juli 2013 18:08

Var in på banan med Kallma och Wilmer för att kolla om Kallma kan trava de tider som 2 årings serien kör nu på lördag om vi kunde vara med i så fall och hon trava ju hur fint som helst på rakbanan hon gick 6 st intervaller och 2 av dom mellan 2,20 och 2,15 med lätthet ensam för ricky åkte in med wilmer för han ha svårt med traven fortfarande ner till 1,50 fart så börja de hoppa och fara bak... :(
men som sagt hon skötte sig exemplariskt första gången i kort vagnen inga problem alls hon är cool på så vis men om de är nått läskigt i diket i gräset så kan hon hoppa till fast de inte är nått där... ;)
Intervallbanan luta ändå lite uppför så de gjorde hon allt bra pulsen låg på max 182 så
låg bra i puls så hon andas knappt när vi kom in så hon tyckte inte ens de var jobbigt!
:P
Ja wilmer som sagt ha jag beställt massage tid till av stina som komma i morron för känna igenom honom sen är tid beställt för Olof Agustinsson kommer upp i från mälar kliniken till en tjej som ta upp han till övik titt som tätt så han ska kolla igenom wilmer lika bra att kolla allt nu ha vi kollat med kiropraktor,massör i morron,hovslagare och nu vetrinär då borde vi hitta vad de är som stör honom... jag bli sömnlös på natten när man inte vet vad som stör gubben :(
Tur att tjejen gick bra så vi testa att vara med på lördag om inte annat för träna volta med annan häst sen följer hon med de andra så gör hon annars så följer vi med därbakom i så fall men tro nog hon haka på! :)

Kravallen går ut i provlopp på lördag för testa skoningen och utrustning om han nu kommer med nästa tisdag på Dannero! :)
Ska bli spännade att se hur han är efter back träningen nu som vi ha kört i snart fem veckor! Ska ju märkas skillnad tycker man ;)
Nu ska vi handla lite ska bjuda svärföräldrarna på mat i kväll! :D
Kramen på er!!

Av Linda Calissendorff - 7 juli 2013 17:02

Gregers uppfödning Kalloma vann en snygg seger i dag på solänget och vilken snygging hon var! Ställde upp sig med spetsade öron medans de fota henne! :) Fotomodells ämne verkligen! :)
De är ju så lika dessa uppfödningar som är svart/bruna med en fin stjärna som tecken,
fantastiskt fina hästar!
Bli lätt en häst till från Greger om man få chansen att köpa en för jag gilla hans tänk av hingstval och hans fina stona han avla på de är genom tänkt hela vägen!
:D
Tungt att jobba i dag på solänget lååååååång dag i operatörs rummet.....
Tjingeling!

Av Linda Calissendorff - 6 juli 2013 10:20

Han som vi skulle fara tillsammans med till hoting skullle stryka så vi tappa ressällskap till kravallen och han måste ha kompis i buret gilla inte fara ensam så vi fick med stryka vill inte utsätta han för stress ensam i över 18 mil tur å retur... Så vi får testa på Dannero den 16 i stället där stå han på start i af och vi hinner testa ett banjobb innan med för testa utrustningen innan loppet med så de var väl nån mening med detta med men de hade varit mysigt att uppleva hotingbanan ha aldrig starta där.... men se kommer fler chanser! ;)
Så i dag bli de till att träna alla hästar hemma vid istället synd på blåsvädret men sola skiner ju i af! :)
Tjingeling!

Av Linda Calissendorff - 4 juli 2013 14:51

Här kommer en bild från vår altan där de blivande stallet ska ta form! :)
Fatta vad nice de kommer bli sen nästa sommar att vara ute och sitta men kaffe kopp å bara titta på våra härliga hästar!
Hör redan hur Kravallen och Wilmer,kallma gnägga när jag kommer ut förväntansfulla över att kanske då en go bit risken är ju stor om man gnägga då bli matte alldelens varm av kärlek! :D
Alla 3 är riktiga snackare men Kravallen är ett stå vassare än de andra, vet inte hur många gr han gnägga så där hest och tyst så fort han se oss komma gående då kommer han på en gång med spetsande öron till en! <3
Ja jag läääääääängta verkligen allt mysiga med att ha hästarna hemma som man alltid ha haft... visst de är mycket jobb men då får man de precis som man själv vill så pratiskt som möjligt oss och hästarna! :)

Körde kravallen i går och de var några veckor sen nu jag ha mest tränat Kallma men jädrar vad han ha fått ork nu av att träna back intervaller!!! :)
Rumpan är mer är musklad och sist jag körde orka han typ gå runt 5 st å flåsa rejält men nu tuffa han på i 10 st utan problem så noga ha han blivit stark av den träningem precis som vi ville!
Ricky skulle vilja ha tränat fyra veckor till men nu kom de ett lämpligt lopp så vi testa som sagt för se hur pass förbättrad han är sen sista loppet , men vi ha bestämt att ge han ett snällt lopp och hoppas på bra ryggar efter vägen de är som sagt tufft att stå på tillägg i hoting de är ju en 800 m bana så de är korta rakor... men vi är nöjd om han få en hyfsad till och ett riktmärke hur han tagit träningen som! :)
Nu ska vi fara och köra snart för vi blev barnfria till på lördag kväll kidsen ha följt med Rickys pappa och stina på camping i vännäs och Edwin ha verkligen längtat första gången utan oss som han far i väg känns lite läskigt att släppa ansvaret med Jarmo ha själv diabetes så vet han är i bra händer! ;)
Hej så länge på er!

Av Linda Calissendorff - 3 juli 2013 14:54

Nu ha Magnusson ringt om blodprovet som nu var klart och gränsvärdet är mellan 2-12 och wilmer låg på 14... Upp till 20 är de lindrigt och på långtids provet fanns de inget
som visa nått tecken på oroa sig utan de är ju pga han gått nu med ryggen som gjort jäkligt ont för han suttit fast i nerver och ryggkotor och ändå kämpat på lill gubben...
Var ingen mening att ta nytt prov för de var så låga värde men tanke på vi nu vet att han spänt sig för att kunna trava fast han haft ont så de var ju skönt att veta de ha rakt haft ont i magen för man varit nervös hur provet skulle visa...så nu blir de att ta de lugnt och mjuka upp honom tills han är sitt rätta jag igen! :) Ska ev boka tid hos Per i veckan för ta en genomgång men ska kolla så han inte ha semester först finns ju risk...
Nu är vi snart i Utnäs så nu ska de bäras möbler.... :)
Tjingeling!

Av Linda Calissendorff - 3 juli 2013 12:39

Finast! :)

Av Linda Calissendorff - 3 juli 2013 09:05

Trött som bara den i morse vi kom hem kl 3 i natt så de sved rätt bra i ögat i morse då sune kom punkt och pricka kl 8 i skrike! :)
Han kolla noga igenom kravallen och de var som jag trodde inga fel (mem skönt att få de bevisat) :) men de fattas en hel del muskler runt bakknä och på rumpan så backträning och tömköra över bommar så ska de ge med sig att de små glappa runt själva partellan bak sem grepskor var ett måste så tur jag köpte aluminium med grepp! :)
Extriört gilla sune Kravallen skarpt alla helst den liggande bogen och korset så nog ska han kunna röra sig om man kolla kroppsligt men de är ju starkheten i kroppen som saknas men de ska komma de med men de ta ju tid att bygga om en häst så bara vönya ut tror säkert han kommer funks bra på vinterbana som behöver fäste bak så de kommer nog funka bra de! :)
Nu ska ja hem å vila lite innan vi ska flytta åt mamsen som kommer bo i övik nu sen till helgen! :D
Kram på er!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards