Stall Ardbeg

Alla inlägg under september 2013

Av Linda Calissendorff - 21 september 2013 00:47

Jag är nästan helt stum av den magiska känslan man fått uppleva den senaste veckan med Kravallens två raka segrar!!! :D
Vi ha lagt ner så mycket tid på honom för att få att få han dit han är i dag med massage,kärlek,rätt upplägg av träning som passa just han och försöka få i han rikligt med vätska innan starten så han ha nått att stå sig på efter loppet! :) De ha ju slagit väl ut att leja susanne oxå som kusk de verka kompa bra tillsammans vi ha skämtat nu och sagt att han är nog en tjej häst nu när vinsterna kommit men utan Rickys körning i provloppen och upplägget inför starten så hade kravallen inte börja trott sig själv,så de ligger mycket bakom att han börjat funkat för oss.... inte bara för han valt att inte köra honom just nu så kommer vinsterna utan han hade de inte blivit vinster,utan man kan aldrig ta i från människorna bakom hästen i allmänhet där sitter kunskapen att ha en chans till en bra placering men hitta man en kusk som passa hästen så är de ju tipp topp! :D Så nu får susanne köra nästa gång med för de är hon värd efter två fina styrningar denna vecka!
Nu är vi på väg hem och nu ska Kravallen få massa äpplen som jag lovat denna älskade häst! <3 Sen ska han få sova gott med ett leende av att han var bara bäst i dag med! :)
Å vi med kommer drömma om de fina segrarna vi fått uppleva,nu invänta vi Farbror och Wilmers starter framöver och kan bara önska och tro de ska gå lika fint när de kommer ut på banan igen..... :)
Go natt kram från oss!

Av Linda Calissendorff - 20 september 2013 13:42

 Hur mycket jäkla regn kan de finnas där uppe på riktigt?! Nu är jag verkligen LESS!! De ha regnat konstant i 3 dagar nu är de nog....   

Stå fortfarande "Lätt bana" på Bergsåker vilket jag ha svårt att tro de lär vara lervälling lagomt till lopp 10 när han ska ut så frågan ma ställer sig lite lätt är -Är han stänkrädd  nu när de är så blött eller om han klarar av en sån blöt bana som tur är han så lätt i traven och sin kropp men man vet aldrig hur de funka då de är första gången vi råka ut för sånt här jäkla regn väder.....Får väl sätta simfötter på honom så får han simma genom leran på banan så kanske han kan knipa en bra placering!   

Ja allt känns så mycket drygare när de är piss väder allt bli så lerigt i hagarna vilket inte wilmer behöver nu när han äntligen blivit bra i hovarna.... -.-

Ja bara be till vädergudarna att nu får de ta å ge sig å bli bättre väder vi måste ju få nå snö men så allt kan ju inte komma nu i regn....

Ja håll en tumme för oss att de ska gå bra trots vädrets makter!

Hoppas solen skiner hos er!   


<3

Av Linda Calissendorff - 19 september 2013 20:24

Finaste Kravall stå och mysa efter en härlig motions tur på mon för känna att allt är bra inför i morron och fanns inget att anmärka på! :) Han sväva fram på mon med sin lätta kropp så i morron ska han få en lättare massage på fm när hovis kommer och fixa fram skorna så de sitter där de ska inför loppet så allt är fit for fight! :)
Nu ska man ta en efterlängtad dusch nu e man slut på när vi ha tränat alla 4 kusar.... men skönt att alla känts så bra som bara som kan göra de värmer ens tränar hjärta! <3

Av Linda Calissendorff - 19 september 2013 13:27


  Så här blöt såg en annan ut efter ha motionerat Kallma & Wilmer på mon i rätt så rikliat regnskurar så nu är jag verkligen less detta blöta helvete på ren svenkska nu får de vara NOG!

De positiva är att Kallma funka super på murphyn på vänster sida gick spikrakt med huvudet så blir att fortsätta träna med den så man får bort de där tickset att hon ska kika åt vänster med huvudet nu är de mest när hon motioneras i låga tempon då kika hon runt som mest i skogen, de är som då knacka hon skorna i mellanåt, oxå....

så nu är tanken så här att först prema sen ska hon till olov på tisdag för genom koll  så hon inte ha fått nån känning nånstans de tror jag inte hon ska ha, men hon är en växande unghäst som ha tränats nu över 8 mån så lika bra att man få en koll av duktiga olov! =)

sen ska jag ta monica på henne nästa gång hon kommer för göra en check på ryggen de var ju bra sist men de var ju 3 månader sen mycket kan hända på den tiden så lika bra att kunna lägga de åt sidan med....

Tänderna är ju åtgärdade och vargtänder borttagna och efter vi gjorde de så var de mindre tjafs med munnen så de ha ju blivit hur bra som helt men som sagt finns en tendens att lägga huvudet åt vänster och de vill jag få bort de konstiga är när hon travar u,t trava hon helt rak men man kan ju inte köra såna tempon för hon ska få plats heller... i morron kommer Anders och skor ska kota av tårna fram rejält så kanske knackningarna sluta upp i låga tempon oxå ja de är en ren djungel med växande unghästar tur hon ska få några veckors vila sen efter premien de är hon värd hon ha verkligen utvecklas åt de håll man vill vissa bitar travar hon ner mot 1,55 när man tillåter utan problem, så vill stärka henne nu istället för köra några tempon de ha hon i kroppen naturligt de känner man och de ska man vara rädd om!   Ha man tur kanske hon funka som 3 åring man vet aldrig, hon ha kropp och psyke för de så man kan bara drömma att så ska de falla ut men de är tjejen som bestämmer de och ingen annan för jag är verkligen rädd om henne för hon är en sån läcker brud i lyxförpackning  en skönhet och med en härlig vägvinnade trav!   

Nu ska jag hämta hem Edwin från skolan innan nästa 2 ska motioneras på mon, de blir en himma kärrande i dag, men måste man så måste man de är Farbror och Kravallen som ska lufta sig lite så han ha tömt lite över energi tills i morron då han ska starta! =)

Seeeeee ya!

Av Linda Calissendorff - 19 september 2013 07:05

   Att inte de ger sig med regnadet och blåsvädret på kusten.... Känns ju kul att hästarna stått inne typ hela dageni går förrutom medans vi rengjorde så fick de gå ut ändå med täcken i 2 timmar... våra hästar är ej van att stå inne på dan så de höll praktiskt taget på riva stallet kan jag säga....

I morse när jag vakna var de uppehåll med de blåste men när jag skulle klä på alla hästar så hör jag hur de börja regna igen....   Så de var bara vackert för dom att gå ut får ta in dom mitt i dagen sen när jag sluta som tur är kl 11 i dag så de blir ju npgra timmar men de kan ju inte hålla på regan hela dagen som i går tycker ja men man vet aldrig med höstens nyckfulla väder...   

Nu dags att fara på jobbet börja 0730 så börja bli tajt om tid....

Ha en bra regning dag ni andra hoppas ni är lediga! =)

Ciao!

Av Linda Calissendorff - 18 september 2013 22:31

 


De var nog ett tag sen han var tippad på chansvärderingen Kravallen men nu är de dags efter sin fin prestation sist så förstår jag att han är upptagen i programmet!   

Så nu blev de extra nervöst att vara tippad och man känner en viss press ändå och vill ju så klart de ska gå så bra som möjligt men de är lugnare för en själv om kraven är mindre måste jag säga!   

Men han ha ju bäst medel rekord av alla men de finns tuffingar både på start och tillägg så de blir svårt att tro de ska bli en vinst till men man hoppas ju av hela sitt hjärta de ska bli så!


Han är i af  mjuk och fin i kroppen han ha fått lite extra massage nu, så varannan dag ha han fått en genomgång på rumpan så han ska vara tipp topp på fredag så nu ska vi bara sömma om fram hovarna så skorna sitter som de ska inför loppet!  

Kallma hon gillar massage hons stå som en åsna med öronen rätt ut och huvudet hänger och läppen lika så då kan jag inte annnat än skratta då en vis häst man som sören nordin ha sagt vid ett tillfälle hur han hittat bra hästar

-Att de som stå med en hängläpp de ska man inte välja för de är inte "riktigen" för de är inte folket som ha hängläpp heller! *skrattar*

Ja vem vet kanske finns de en poäng i de men hon är underbart härlig denna tjej önska ni fått lära känna henne i verkligheten hon är speciell som min syster säger på ett positivt sätt så klart!   

Nu blir de inspelat IDOL innan sängen är sjukt trött på morron och på kvällen är de ålderdomen tro?!  

Sov gott!! ZzZzZzZzZz de ska jag...

Av Linda Calissendorff - 18 september 2013 09:46

Kul väder ute nu... njaaaaaa tycker jag då kändes inte skoj att skicka ut hästarna i morse men tur de ha dubbla täcken och Farbrorn som är lite tunnare än de andra ha hals på sitt täcke som tur är de fryser så lätt VBL mot för kallbloden...
Är inget provlopp för de är travdag på måndag men vi ha fått i hop ett gäng ändå på lördag så känns skoj de blir Marlen som kommer två st och uffe ha en sen ska vi fråga nån till med så de är toppen att de finns fler som vill göra banjobb tillsammans! :) Wilmer få hänga på och göra några intervaller i samma veva han få även fara in i morron och sparra Kallma för sitt sista jobb innan måndag vi måste testa med tungbandet för se om hon sluta hålla på med munnen så lika bra att testa innan premien så man vet att de funka så hon inte protestera mot de när hon ska göra loppet! :)
Nu ska jag jobba vidare så man få lunch nångång är redan jätte hungrig magen kurra!
:P
Ha en bra dag som möjligt i regn rusket...
Ciao!

Av Linda Calissendorff - 17 september 2013 09:11

Usch vilket trist väder de är ute i dag men tack å lov blåser de inte kallt.... nu är de täckes väder på alla hästar men de är som små mysigt att höra hur de knaprar kraftfoder medans man täcka dom på morron rogivande start på morron kvisten! =)

Ingen häst som ska tränas i dag de känns rakt konstigt att vara "ledig" från körningen men bli en massage kväll istället för deras kommande uppgifter med lopp,premie och provlopp så blir en händelserik vecka detta!   

Så hästarna ska vara i form kroppsligt så bara träna armarna med massera men tror allt gubben få ta Farbrorn han är som lite hög för mig så lättare att jag ta nordisarna som läpmlig höjd på dom för en som är kort!


Nu ha anmälningslitan kommit för premien och de blev 3 st kallblods tjejer som ska ut den ena ha försökt prema men hade UG så ska väl försöka igen och Gunnars Dans Ronja ska ut så hoppas de kan följas runt banan så de får drag hjälp av varandra...

Men annars om de inte skulle gå så ha vi ju ett försök till den 12 okt men synd att missa 2 årings seriens finalen då solänget valt att lägga de på samma dag....

Jaja vi se väl men Kallma ska ju fixa tiden hon gick ju sista jobbet på 2.04 hela distansen så väljer hellre att köra lugnare och säkra tiden än få en bra premie tid på papperet de är ju bättre de gör de på ett bra sätt än ligga på gränsen och de bli rulligt istället.


Ricky ha pratat med Bjästa Reklam om att sponsra reklam tryck på hans nya hjälm och hästburet och de skulle de  så gärna fixa om nån vecka ,för hästburet vi köpte är ju utan klister märken utan bara förra ägarens stall namn så dags att byta ut till nått eget så ha hitta den här loggan som skulle passa bra ochs en skriver man dit stall namnet brevid de tror jag skulle bli bra eller vad säger ni?!   

 


Nu ska jag passa på att slöa på min enda lediga dag efter den långa helgens arbete....

Ha en skön tisdag nu trots de dåliga vädret!


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards