Stall Ardbeg

Alla inlägg under september 2013

Av Linda Calissendorff - 16 september 2013 20:11

 


Ja man kan inte ha ett annat än ett leende efter man kört två fina grabbar på rakbanan i kväll med gladast är nog Ricky som körde Farbrorn, han gillar verkligen denna kille skarpt bland de finaste han kört ha han sagt och tror ju fortare han kör med han desstå mer imponerad blir han!   

Han se för jäkla läcker ut när han trava på fast de se ut som han joggar för en annan brevid, han gick 4 st runt 1.30 och en på 1,24 utan att ens dra en suck utan taggad till öronen och travar bara å klipper med öronen!

Han är i af en träningsvillig kille och de är ju viktigt att de gillar att träna annars kan de bli halv jobbigt...  

Så nu blir de anmäla till provloppet nu när man fått kvitto på att allt är ok med han även i lite högre farter, skönt de blev inget frustande eller hostning så nog är han pigg som en nötkärna igen!

Wilmer han tuffa på sina intervaller 6st runt 1,46 och en på 1,40 han drog inte heller en suck men måste raka han för han svettas nått så kopiöst när han tränar å de värsta jag vet är långhåriga nordisar de torka ju aldrig upp så bli att hyra den framöver och låta håret fall!    

Så känns som hela stallet är i tipp topp äntligen så bara hoppas att de kommer fortsätta kännas så här bra då kommer de bli en lätt vinter för oss!

Nu ska hästarna få komma in de börja små dugg här nu så lika bra de få komma ín så de inte blir kalla eller blöta ha ju täcken men man är ju ändå rädd om de små liven....  

Ha en skön kväll!

Av Linda Calissendorff - 16 september 2013 15:47

Blev spår 4 i bakre fållan och rätt tuffa kusar men han ha i af bäst rekord på medel så nog ska han kunna tuffa i väg bra om han tagit förra loppet bra! :)
Han ska få massage nu varannan dag så han ska vara mjuk och fin tills på fredag kväll när de är dags synd bara de är sista loppet drygt att vänta så länge innan de är dags men bara gilla läget....
Nu ska vi till rakbanan och köra wilmer och Farbror Brodde i detta nyckfulla väder de se ut att bli en sju jäklas regnväder om man titta ut... :(
Hoppas ni slipper regnet hos er!

Av Linda Calissendorff - 16 september 2013 08:42

Ja de kändes de var just måndag när man vakna av alarmet på telefonen i morse....
Är så sjukt trött på kvällarna så hinner ej mer än sätta mig i soffan så somna jag :(
Men klart man är ju i gång hela dagen med så inte konstigt sen är ju hösten en lång transport sträcka i mot de härliga vita guldet
som jag redan längta efter... :)
Sitter i jobb bilen och invänta startlistorna till Bergsåker knappt man ha tiden att jobba när man anmält! :P
Ha en bra måndag morron ni andra härliga människor!

Av Linda Calissendorff - 15 september 2013 20:39

Att de är rätt säkert man kommer med på fredag med tanke på man fick 525 start poäng med vinsten så man kan nog vara rätt lugn de är nog första gången man få uppleva de! :D
Hoppas bara de inte bli så tufft nu då de bli ju fullt lopp,de verka svårt att komma med utan poäng i denna prisklass när de redab är så många som 21 st som anmält bara hoppas man få mer poäng framöver så man ha nån chans att komma med fler gånger...

Av Linda Calissendorff - 15 september 2013 14:02

Mening var att vi skulle hinna köra både Farbror,Kallma och Wilmer innan jag ska börja jobba kvällen på hemtjänsten men hann bara med Farbror och Kallma som vi tog till mon för göra en motions tur mest för kolla läget med Farbrorn om han frusta och hosta på som han gjorde innan han fick medicinen men inte ett ljud gav han från sig men han ha ju varit trorr i näsan nu i 4 dagar så de var nog bra man börja ge pulvret på en gång när man märkte att han var i början på förkylningen! =)

Han tyckte de var super kul att få komma ut i skogen han sprang och kvasta med spikraka öron framåt och bara myste på!   Så nu ska vi motionera i veckan 2 gr till sen blir de provlopp på lördagen ett 28s lopp bli alldelens lämpligt för honom att tjava runt i för han är de rena lunken, men mest för han ska reka i gång sig de är ju ett tag sen han gick ett banjobb men han är i sån fin författning att han kommer ta de på rätt sätt!

Kallma kändes fin för dagen ha satt ett sånt där gummiband på hennes grimma sen till selen för man ska få ordning på hennes huvud som gärna hon ställer lite snett åt vänster men de blev mycket bättre så får fortsätta med den så hon inte lär sig nått otyg att gå snett mer å mer, de ha hon gjort lite  till å från sen vi tog henne men de ha blivit bättre ju mer hon tränat men pet noga som jag är ska allt vara BRA innan jag är nöjd!   

Efter premien så blir de uppkollning av Olov sen blir de en längre vilan innan vintern komma så får hon börja med den träningen när de är mjukt underlag ute....

Man ska låta dom vila igen sig dessa  unghästar när de gjort sin uppgift med premien, för de behöver en vila för de händer så mycket i kroppen och de växer åt alla håll å kanter så de måste få vila upp kroppen i mellanåt de bruka vara en helt annan häst efter de fått tagit igen sig.

Wilmer hann vi ej köra men de blir träning på mon för nu ska vi reka i gång han med så han behöver lite spänst i kroppen efter denna vila han ha haft ,han är i af i sitt livs form kroppsligt ändå smärt och fin i kroppen han som bruka ha  varit så lätt att få tjock när han inte tränats!   

Nej nu blir de dusch sen fara iväg känns tung....

Hej så länge!

Av Linda Calissendorff - 14 september 2013 16:14

Hitta en liten blänkare i allehanda i dag om Kravallens skräll seger i går! :)
Skoj att ha kvar i framtiden!

Av Linda Calissendorff - 14 september 2013 14:06

Har nyss kommit in efter ha gjort klart stallet eftersom man jobba kväll så är de skönt att allt är färdigt så bara ta in de små liven sen när man slutat.

I dag så ha Kravallen fått en behövlig massage efter loppet och massera in han med arnica tinktur som jag köpt på Alyose som är bra för muskelaturen efter ansträngning!   

Han ha växt MINST 10 cm sen han vann för vilken kungsdiva han blivit går som värsta catwalk divan ur stallet på morron!

I hagen så ströjer han runt Wilmer och till å med Kallma & Farbrorn som gå i hagen brevid far han och ska bestämma över hur de ska röra sig fast de är tråd i mellan *ler*

Nu blir de bara ett motions pass mellan starterna mest bara för känna om han känns stel  på nått vis men han var lös och ledig i musklerna när jag massera så känns som han kommer vara tipp topp inför nästa start   

Blir ju tuffare propp denna gång och han ligger ju endast 8oookr över tillägget men de känns som är han som han var i går så ska han ha chans att knipa nån peng ändå ,för han ha ju nyss gått en tid som de som ligger upp mot 100 000kr bruka landa på i deras lopp och han ska ju gå framåt lite till med denna start i ryggen!   

Känns som de kommer bli en spännade vinter med han på vinter banorna för han trivs ju med rejält fäste och de kommer passa bra nu när de snart gå lite långsammare oxå ,så de är ju nu hans tid skall komma så de känns ju rolig att de ändå gått så bra nu med tanke å banan och de var en snabb tid å en rejäl rekord sänkning!

Man kan bara glädjas åt denna vinst och blicka framåt mot nästa mål!   

Ha en skön lördag nu blir de jobb för en annan....

Hej så länge!

Av Linda Calissendorff - 13 september 2013 18:19

I dag fick stallet sin första seger genom Kravallens fina prestation  iBergsåker som vi ha väntat på nu när han ha känts så underbart fin i de 3 senaste provloppen som han gått med vinst så till slut kom utdelningen även i ett riktigt lopp!   

Han gick från tillägg och följde ryggar ner till sista långsidan där susanne gick om ledaren via 3je spår och gick ända fram till målet,han sluta ta i när han blev ensam i ledningen men när de närmade sig en häst utvändigt tog han i igen och släppte aldrig taget om sin första vinst!

Han var inte ens tagen när han kom in utan blåste knappt så de gick på lätten för han, fast han gick ett nytt rekord på 31,5 sänkte med 3 sek så nog ha vi allt tränat och förberett bra känns som ett skönt kvitto att vi ha tänkt och tränat bra!   

Jag hade gett han medlet som Wilmer fått sista starten och han var faktiskt mycket lugnare i buret och på banan stod han mest och kika ut bland stall dörrarna med spetsade öron!   

Jag försökte få han att drick betfor vatten men de var han inte intresserad av alls men tur han tanka upp med vatten när han kommer hem annars man blivit orolig...

Han gick ut stolt som en tupp ur buret och gick å kasta med huvudet bara som han kan och de andra stod och titta förväntasfulla på honom när han kom hem som de visste han ha gjort nått bra!    

Nu blir nästa uppgift redan på fredagen den 20 sept på Bergsåker ett lopp som är stängt vid 60 000kr och tillägg på 30 000kr och susanne ska få köra igen eftersom de funka bra denna gång!   


Nu ska hästarna få komma in och få en massa morötter som Kravallen ha lovat ut till sina kompisar så nu är matte och husse blacka för resten av den här månaden man ska hålla vad man lova och jag skrek vinner han ska han få alla  morötter i hela världen!!!   

Tack för alla lycka till önskningar och alla grattis hälsningar som ha kommit in via sms och facebook,de värmer ens hjärta!    Å tack till Robban som lånade ut vinnar vagnen hoppas turen kommer fortsätta med vagnen till hans fina flickor!     

Kram på er!



Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards