Stall Ardbeg

Alla inlägg under september 2013

Av Linda Calissendorff - 13 september 2013 10:39

Nu drar vi ha vänta så länge som möjligt för han ska få stressa mindre så nu är de på håret vi hinner ner å värma! :)
Håll tummen för oss nu!

Av Linda Calissendorff - 12 september 2013 15:08

Här kommer lite bilder på stallet men de är är som lite halv kaos då sadelkammaren är under målning så ha inte fått upp så man kan börja städa ordning grejorna men de ta sin lilla tid allting så är de ju...   

Men de blev ett mysig stall även om de är hemma gjord inredning för de drog i väg så med alla kostanader så man får väl byta ut sen eftersom när pengarna börja rulla in på våra fina hästar!   


I dag fick Farbror nya hovar av bästa Anna som kom och premiär skodde i stallet! Han är nu hel torr i näsan så bli en liten motions tur på mon innan vi drar till Bergsåker med Kravallen på fm.

Han fick massage i dag för han var lite små stel att sko bak så massera upp han rejält och sen smorde jag med Sven Lindbloms  Knutlösa och de är helt suveränt på muskelna att massera in de sätter igång blodcirkulationen ordenligt och han stod och fundera på vad jag höll på med först men slappna sen av och tog till sig massagen.

I kväll ska Kravallen få sig en lättare massage inför morgondagens uppgift så han ska sväva fram på banan!  

     



Av Linda Calissendorff - 11 september 2013 20:54

Ha hästarna  börjat att komma in och sova på nätterna....

Trodde man skulle slappna av med de,men de är dessvärre mindre sömn då jag är extremt lätt väckt på nätterna så jag hör var enda tramp de gör och de finns en som trampa mer än de andra och de är Wilmer...  

Han ha verkligen svårt att komma till ro han gubben min men hoppa de ger sig just nu så tror jag de ha vänt på dygnet av att vara ute på nätterna och sova på dagen så gäller att vända de där nu så de kommer in i rätt rytm inför hösten och vintern så kanske man får sova...  

Ha nyss kommit in från en motions tur med Kravallen som var pigg inför dagen så nu är de bara invänta fredagen kommer bli lite drygt för honom att åka transporten själv han är ju som lite små stressad ensam men han måste ju lära sig inte alltid man ha nån att åka med en så svårt när de är så kompis trå i nån som stanna hemma.


Farbrorn han ha piggat på sig rejält nu efter kuren med pulvret så han fulllkomligt flöööööög runt i hagen i morse och Kallma sprang för sitt liv då han kom dundrandes i full sula förbi henne så till slut stanna hon bakom hö låderna för som ta skydd från denna galning som typ aldrig brallat så där mycket nångång som jag ha sett!

Jag å Ricky skratta så tårarna rann han såg för himmla härlig ut med svansen i vädret å studsa runt som tiger i Nalle Phu!   


I morron ska Wilmer få fara in på banan om de blir så uffe ska testa köra Kallma inför premien så får de fara in tillsammans och tjava runt på solänget! =)


Nu blir de dusch sen inspelat idol sen sova är trött som fan.....  

Kramen på er!

Av Linda Calissendorff - 9 september 2013 13:41

Är banne mig hjulbent som självaste Zeb Macahan och ont i röven efter ridturen som varade 1 1/2 tim i skritt....   

Men roligt var de att få komma ut med vänner till häst och de behövdes för Wilmer som jag trott skulle vara lugnet själv var banne mig rädd sin egen skugga i mellanåt...   

Men de gick bra ändå på vägen hem hade han hunnit kika in de mesta så då var han coolare och han fick kämpa på uppför en brant backe så de gjorde nog susen med lite träning!


Kravallen kom med på Bergsåker å fredag så då blev de 7 spår bricka 12 på backre volten,var rätt jämna hästar men han ska allt ha en matlapp hem om han travar i väg med susanne i vagnen hoppas hennes flyt håller i sig så de smittas över på Kravallen med!    Vi behöver absolut mer poäng inför vintern så bara hoppas de ska bli några fler...

Nu ska de jobbas i kväll så bara göra sig i ordning och dra i väg på lite hemtjänsts göra!

So long!


Av Linda Calissendorff - 8 september 2013 14:10

I dag drog jag,mamma och Jenny i gång ett 8 liters bak med picki kakerns som de kallas i övik hemma sa vi halv tjock kakern! :)
Så nu ha vi snart fått i hop 50 påsar med härligt bröd att njuta av!
Gött är de i af min mage lär vara svälld som bara den i morron av all deg! :P
Jessika i byn ringde och fråga om jag ville följa med på en ridtur ned wilmer för utforska Bredånger så ska hänga på dom när man ha sällskap! :D
Återkommer med rapport sen hur de gick om man satt kvar eller inte! "Ler"
Tjing på er!

Av Linda Calissendorff - 7 september 2013 17:28

Åkte i väg för känna på wilmer som kändes lysande fiiiiiin i dag när vi tog en motions tur jag och han i den härliga värmen på mon! :)
Han ha slimmat till sig så bra nu sen vi flyttat för han rör sig konstant i hagen och är fortfarande lite speedad över flytten men de ger sig nog med tiden får vi hoppas...
Huvudsaken han är tillbaka kroppsligt och mentalt! :D

Av Linda Calissendorff - 7 september 2013 12:51

I dag var vi in med Kallma och Kravallen på banan för provlopp och 2 årings serien och kan säga de är två nöjda tränare i bilen hem!
Kravallen vann överlägset sitt provlopp nu för 3 je gången i rad! :D
Han följde med bakom Pelikanen i sista sväng gick susanne ut och runda dom på rakan i väldigt snabb stil gick runt tjugo sju sista 300m så nog kan han röra på sig men som susanne sa han bli feg att gå upp men när han känner han rå på så tuffa han förbi med öronen framåt så som vi sagt han måste tro sig i loppen med! :) Men de kommer med rutinen och han är ju fortfarande en färsking! :)
Kallma var super fin i dag låg andra utvändigt och följde med de andra hela vägen runt på 2,12 så helt klart nöjda med denna coola tjej! :)
Men Ricky körde inte på henne utan hon fick gå i en fin stil runt för vara avslappnad i den farten och de ha slagit väl ut de märks för varje gång vi varit i, men hon gå trångt bak de märks så tur vi alltid haft skydd bak så hon inte börja fega bara för de men hon trava bättre när de gå lite fortare så hon behöver ett bra tempo för jobba rätt! :)
Nu ska jag lasta på wilmer för en tur på mon i dag ska bli skoj!
Ha en skön lördag!! :)

Av Linda Calissendorff - 6 september 2013 13:35

Att de finns så underbara människor i våran närhet som bara vill oss väl är ju helt fantastiskt underbart och en som uppskatta all tid och pengar man lägger ner för att hästarna ska ha ett sånt bra liv och möjlighet för bli en sån bra travhäst med de förutsättningar man kan ge dom gör mig rörd i hjärtat och tårögd! :)
Fick den finaste överraskningen via ett brev i dag och jag säva nog på rosa moln efter Ricky läst vad som stod!
Kan säga de ha men en av våra fyrfotade vänner att göra och han som är en fantastiskt uppfödare som gett denna fina gåva åt just vi två! <3
Nu ha man fått en chansen att investera i en bra träningsvagn till hästarna i vinter tack vara dig (du vet vem du är) :)
Jag tror på karma och är helt övertygad att du kommet få dubbelt tillbaka i godhet som du visat oss! <3 Tack än en gång!!!!!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards