Stall Ardbeg

Alla inlägg under maj 2014

Av Linda Calissendorff - 21 maj 2014 07:34

Här är en bild på fina Kallrappa! :)
Ska bli spännande att testa köra henne i helgen och känna vad man ha mellan tömmarna! ;)

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 20 maj 2014 23:09

I kväll var de provlopp för våran fina Farbror Brodde och vi mötte 3 st hästar i detta lopp som var 1,22 första 1000m sen frifart sista 1000m de var med en som har 1,4 milj på sig och en närmare 600 tusen sen en på 200 tusen så vi tänkte mest preppa Brodde i ryggar hela vägen då dessa hästar som han mötte skulle leka skiten ur han om de så ville! Men så blev de inte utan han gick i väg till ledning från starten från spår 2 till första kurvan och sen kom de en som drog förbi i en rasande fart för sen ta upp så hårt så Ricky valde att avancera fram igen då denna drog ner tempot till 26 fart så de hamna i ledningen igen.

   

     


Där låg de och de gick 1,22 första varvet sen ökades tempot till 1,16 sista varvet och Brodde avsluta från sista kurvan på 1,13 så de andra han aldrig i kapp han för han drog i väg som egen majestät i mål!    Så deras slut tid blev 18,9 och de var på ett mycket bra sätt han gjorde de på måste ja skryta!


Upplopps bild! =)

   


Så vi är mycket nöjda över denna fina kille!   

Kan säga trots avslutet så fanns de mycket mer i tömmarna.......  

Å kan inte se mig mätt på hur snygg han blivit i kroppen nu är han precis som jag vill ha han rund & väl musklad!


           


Så med de facit kan vi sova gott i kväll med den pärlan ståendes i stallet!

Såg programmet från Hamyren å Wilmer är tippad 2:a.... Så lite betrodd är han allt finaste hjärtat mitt!   

Sov gott nu är de natta här upp tidigt i morron....  

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 19 maj 2014 21:15

Nu har vi anmält Kallma till kval den 31 maj på solänget för nu har hon gått under kval tider två gr och de är ensam som dragare åt Wilsen som kämpar på bakom henne, men nu sist så tog de extra lugnt i starten så Wilsen skulle hinna trava in sig för slippa start galopp så de öppna sakta första 200m gick runt 2.10 men sen travade hon 1,49 och 1,48 andra varvet i en fin stil så Ricky tror att hon går en 1,46 tid utan problem i dags läget.   


Uppvärmningen på tjejerna som är lite runda om magen *ler*


       


Efter jobbet så fick hon käka lite gräs så då passa husse på ta en del bilder på snyggingen!


           


Å ja hon ska banta lite mer nu för hon ha lagt på sig redan för mycket trots de bara äter hö så får hon uppenbarligen för mycket...  


Här står Wilmer & Kallma å myser med varandra i solens varma strålar!


Mitt vackraste     

Fina Mulsta står och funderar på vad husse håller på med där borta...   


 Nu var de slut på bilder för i dag men kommer fler i morron när Brodde ska ut i provlopp!   


Har nyss inkommit från en tränings runda med Mulsta & Wilmer som för dagens kändes helt fantastiska i träningen runt slingan så nu hoppas vi inte wilmer hitta på nå dumheter innan fredag så vi kommer i väg å startar som vi tänkt,problemet är man vet aldrig vad Wilmer tänkt..... *ler*

Men nu har vi gjort bort lymfangit,mugg,regnskållor,bullar under magen från sadelgjorden och hovböld från feb fram tills nu, så nu är de väl FAN om vi inte ska kunna starta lite mer konturnerligt!   


Ha en skön kväll nu ska jag mysa ner mig med kärleken i soffan och längta mig bort till Kall där våran nya stjärna står och väntar på vi ska komma och hämta hem honom på söndag.... Blir nog så vi tar nog ner en halvsyster till honom med som heter Kallrappa som vi ska börja snabb jobba mot kval, så nu kommer ännu en svart skönhet från Stall Kall!

Bild kommer på fina Rappa i morron ska bara ladda över bilden från mobilen....   


Av Linda Calissendorff - 19 maj 2014 11:45

 Jaha nu är de dags för Wilmer att ta de spår vi helst av alla inte vill ha nämligen spår 2....  

Nu är ju Wilmer mer stabil än förut, men nu var de länge sen sist han tävla så de kan ju vara en hel del energier som salmats sen sist och med tanke hur ont han hade så ha han inga goda erfarenheter av de sista loppet men tur de såg bra ut i provloppet sist!   

Han och Brodde fick motionera runt slingan i 9 intervaller i backen i lördags och de kändes hur fina som helst och nu blir de ett pass till i dag för mulsta och wilmer denna gång då Brodde ska ut i provlopp i morron kväll.

Här är Wilmers startkompisar på fredag:

  

Tidsmässigt så är de lugnt för Wilmers del inget större motstånd så men de är ju alltid wilmer som tävlar mot sig själv i vanlig ordninge men jag hoppas å tror han ska vara stabil då har han en fin chans på fredag att vara bland de tre första!


Mulsta fick oxå spår 2 men han är alltid så stabil så han är man aldrig orolig över vilket spår man får vilket är jädrans skönt. Han har väl hyfsat motstånd med en del bra på start men han är i bra ordning så han är inte sämre än de andra... Han ska nu möta Mulsta Svarten som uppfödaren Mona ska starta i samma lopp, så de ska bli spännande att se killarna tampas mot varandra!   Enda som jag blir lite brydd över är att han starta så sent Mulsta och wilmer i andra loppet och de är sjukt varmt ute nu så frågan hur han ska palla denna resa ner utan att drick men får försöka spola vatten i munnen så kanske han får i sig lite granna iaf....


 


Håll tummen för grabbarna nu!

Hej svejs!   

Av Linda Calissendorff - 15 maj 2014 18:46


 


Filmades i hagen i dag då wilmer fick komma ut efter stått på box sen i går Em å han var saknad i hagen!   

Av Linda Calissendorff - 14 maj 2014 20:02

Anna kom ut i em för kika på Wilmer som linka omkring i hagen och hon tog hovtången och gick igenom hela hoven tills hon hitta en öm punkt och där började hon att gräva ur och till slut hitta hon en inkapslad hovböld, TACK Å LOV!! Så de var ett Happy face på mig sen i dag de var som en sten föll ur mitt hjärta direkt!    Wilmer hade dragit en djup suck och gäspa flera gr så han hade ont stackaren... Den måste ha börjat vandra när vibrationerna på banan gjorde så den rörde på sig för ingen av oss märkte att han hade ont inte så fin han såg ut och kändes för Ricky men de började ju när jag lasta av så var ju 1 timme efter provloppet, så de är ju så med hovbölder de som är de kluriga men skönt Anna fann den!

Jisses vilka skräck bilder man måla upp så fort man får nått problem med hovarna på en häst... Är livrädd hovbens frakturer de är de sista jag vill ha på nån av hästarna.

Så nu lade hon in en sudd indränkt med sprit och sen gipsa hon igen hoven så de ska torka ur ordentligt så i morron kommer hon igen och kolla å ev ett nytt gips bandage på så han får stå inne till fredag troligtsvis sen är de på med skon å träna pås om vanligt sa hon så då lita vi på de!   

Så den lugna i stallet dvs Kallma fick stå inne å hålla han sällskap då de andra var ute å inte wilmers grej att stå på box men måste man så måste man...

Men fantastiskt skönt de var nått enklare och inget allvarligare!


Tänkvärd ord!


 


Brodde var fin i benen i dag efter igår så de var skönt att han var pigg och fräsch i morse!   


Nu vaknas de dusch är sååååååå trött blir tidigt i kväll de kan jag lova....

Tjingeling!
Av Linda Calissendorff - 14 maj 2014 12:12

I går var de full rulle från de man sluta jobbet kl 17 till jag kom i sängen kl var 2350 och då ha man inte suttit många minuter den dagen kan jag lova!

De var ju en kvälls provlopp som vankades för Brodde & Wilmer å sen skulle Kallma gå ett banjobb med Wilsen efter loppen var slut så Robban var åter igen snäll som kunde hämta upp henne i sitt bur för vi hade ju fullt i vårat bur med grabbarna... De började med att Kallma hade vinklat upp ena fram skon så Anna fick skynda sig från Timrå där hon jobbade för dagen för hinna hem och fixa skon.... Eftersom Wilmer & Brodde skulle värmas innan kl 1730 så kunde inte Ricky invänta henne, så Robban kom ut för att hjälpa Anna med Kallma så de kunde fara sen.

När Ricky kom till banan så skulle jag värma Brodde och han Wilmer å när jag skulle hjälpa till att sela Wilmer så när jag skulle dra på bootsen fram så hade även han lyckats vinkla upp ena fram skon....   

Så fick som tur var tag på en som skor på banan som kunde komm aut å fixa de innan värmningen så de var verkligen full stress hela tiden!

När vi värmde grabbarna tillsammans så körde vi 1000m i i hyfsad fart och Wilmer fick ligga lite före så han inte skulle bli allt för het för Ricky, så jag och Brodde låg å skugga dom där bak, men på upploppet skulle jag släppa på lite å då drog Wilmer i väg å jag kan säga att de upploppet skulle jag viljat haft en klocka på för de gick FORT och jag upplysa om å jag ha aldrig sett Wilmer så jädrans fin i traven snacka om flyt i steget!   

Så tror allt backträningen gett resultat då han såg så stabil ut så de är roligt att se sån skillnad så snabbt så tummen upp för de!   

I själva provloppet blev de bara han och en till då den 3;je hade blivit sjuk så de var ju trist hade varit kul med fler hästar då de är det han behöver träna på men han tog enkelt ledningen och gick undan till slut i samma fina stil och han landa på en slut tid på 1,37 och en nöjd husse bak i vagnen.


Brodde var väldigt lugn och fin i värmningen så han for mest runt och glänste på banan i vanlig ordning och i själva loppet så testa vi ryck proppar så han gick i väg från spår 4 i en rykande fart hamna i ledningen och låg där och varva på 1,21 och avsluta sista varvet på 1,21,6 och han släppte i väg han 2 längder på upploppet och drog propparna men han brydde sig inte så mycket utan tuffa på samma fart i mål men han släppte inte förbi den utvändliga hästen så de var ett mycket bra jobb för honom!    Så nu blir de provlopp nästa tisdag med för Brodde då han flåsa på lite efter detta lopp, men de hade regnat rätt bra så banan var seg så han behöver ett lopp till innan vi funderar på starten den 31 maj på solänget.

  

Sist men absolut inte minst var Kallma som vi sela på för banjobbet och de var bara hon & Wilsen denna gång så jaghade inga höga förhoppningar då banan var rätt så seg då jag vet hon hatar att bli grusig av lera/grus men trodde aldrig de skulle vara så blött där då de kom bara 2 skurar under dagen men tyvärr var de så....

De öppna första varvet på 1,49 och Wilsen galoppera vid starten så Kallma fick dra undan själv och sista varvet gick 1,50 och han bara fin åkte bakom henne,och för första gången så tog hon i lite extra för hon flåsa lite lätt då hon kom in så hon kämpande verkligen med underlaget och gjorde sitt bästa så hon var super duktig!

Så nu vet vi att hon fixa kval tiden med lätthet med tanke på underlaget för kvällen så nu tränar vi vidare och tar sikte på kval i mitten på juni för att hon ska få extra förberedelser och dumt att göra de nu när man ha 4 veckor till på sig....   

Sen till de tråkiga....

När jag lasta ur Wilmer & Brodde ur buret hemma så tyckte jag Wilmer inte trampa ner ordentligt på vänster trakt fram men han var inte halt så utan jag släppte ut dom i hagen en stund så de går gå av sig innan de ställs in och sen på kvällen linka han till på böjt spår och när de blev ojämt under hoven....   

Kände igenom han hitta inga svullnader på benen  eller ömhet på musklerna eller benen så de enda jag hade i huvudet var HOVBENSFRAKTUR( Lite lätt panik på mig kan jag säga) men kom på vi skodde ju om han förra måndagen och tänkte kanske de var ett söm som trycker som gjorde ont nu när han gick ett jobb på banan så de blev som vibration i hoven därav smärtan för han var lite varm bak mot sömmarna bak mot trakten kände jag....

Så jag smsa Anna och fråga vad hon trodde om de kunde vara en fraktur,men som sagt han såg ju toppen fin ut i provloppet och hade inte klivit snett eller klivit på nått sa Ricky så hon var inne på att de kan vara en söm som trycker så hon ska komma ut i dag och kika på honom å ta lös skon ,  för  de ska släppa omgående i så fall bara tycket släpper.... SÅ jag ber till gudarna att de är så nu så han inte reagerar på när hon  ta tången för trycka i hop trakten då kan de finnas risk för fraktur på hovbenet...   Å gör han de så är de bara raka vägen å röngta hoven för vara säker för jag vill veta de nuuuuuu helst att de inte är så men jag hoppas de högre makterna är med mig och att de ska vara nått enkel förklaring! De som fråf frakturer brukar vara blockhalta som vid en hovböld men så är han ju inte bara att han korta av steget och inte vill kliva ner riktigt på hoven bak.

Ja mitt knövel till häst kunde man inte bara fått varit så glad och nöjd med alla i går nä i stället så ha man varit orolig och sömnlös i natt för denna strul häst..... Håll en tumme åter igen för Wilmer som verkar dra på sig allt man bara kan för matte ska få fler å fler gråa hår!

Hej så länge!


Av Linda Calissendorff - 12 maj 2014 10:44

 I går låg jag i och masserade upp Kallma,Wilmer & Brodde och han som uppskatta de mest var livsnjutaren Brodde som njöt i fulla drag!   

Han börja tooook gäspa  efter 20 min gnuggande och han bara stod i utgången i mot solen och ville aldrig jag skulle sluta... *ler*


Här finns en liten filmsnutt på trött mössan....  


Så i dag blir de Mulstas tur då han träna i går så får han i dag i stället!

Vi anmälde ju till Bergsåker men de var 28 hästar som anmält helt sjukt så många har de aldrig varit förut i ett kallblods lopp så han blev 3;je reserv...   

 


Helt galet många som anmäler men ej kommer med, nu  när de ska finnas så många travdagar att starta på runt omkring som de säger men uppenbarligen finns de mycket hästar med som inte kommer med,trots de har mellan 200-300 poäng helt sjukt.... Jaja bli att se om Uffe har en häst till att anmäla på Hagmyren den 23 för fanns en likadan propp där men nu är man osäker hur han fixa resan när de är så varmt ute, men de positiva är att han får sällskap av wilmer i så fall!   

Måste som sagt kolla med uffe först då vi planerat att fara tillsammans med Wilmer och hans solsnärta eftersom jag var helt säker Mulsta skulle komma med sina 300 p men de sket sig ju som sagt så vi får träna på som vanligt i veckan istället.


Nu ska de lunchas på jobbet är hungrig osm tusan då jag ha svårt att äta på morron så suger de rätt bra i magen vid denna tid och ska få avnjuta älsklingens goda köttfärsbiffar! MUMS!   

   

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se