Stall Ardbeg

Alla inlägg under maj 2014

Av Linda Calissendorff - 11 maj 2014 19:24



Fått en video snutt på fiiiiiin viktor av Greger! Å snart kommer han hem på gården vi ska hämta han den 24 på lördag om de är ok för Greger så kan vi övernatta tills på söndag så vi får passa på att se fina Kall innan vi åker hem igen...   

Av Linda Calissendorff - 11 maj 2014 18:40

I dag var vi i skrike med Mulsta som var lika tränings sugen som vanligt! :)
Han fick gå 9 vändor i backen och han jobba på mycket bra där så han kändes fin!


Nöjd efter intervallerna att få skritta av sig ordentlig   

I morron anmäler vi till Bergsåker till den 16 så hoppas vi han kommer med då de inte är ett bredlopp så bli de genast tuffare att komma med men han ha ju i af 300p så hoppas de räcker... de är ett 1640m och han stå 20m tillägg men han ha visat sig snabb förut så ska nog inte vara nått problem för honom och uffe som vanlig ordning! :)
Nu ska han gå på onsdag nästa gång sen bli de vila & massage även han tills loppet så han ska vara mjuk och fin.
Nu ska Brodde få sig en omgång med händerna! :)
Ciao!


Av Linda Calissendorff - 10 maj 2014 17:23

Alltså nått ha hänt med Brodde.... Han är så rund och fin över hela kroppen och över ryggen se han ut som en nordis och de är precis så här jag vill att hästar ska se ut väl musklade och kralliga i kroppen.

Å nu till de underbara att Kallma,Wilmer,Tornado & Mulsta se EXAKT likadan ut i kropp & päls!

Man ska kunna spegla sig i pälsen, trots de är oborstade och de bara lysa harmoni i deras ögon då har man funnit rätt när de gäller foder,miljö och träning!    Sen de viktigaste de kommer fram positiva hästar i hagen som så gärna vill komma ut och träna, ibland är de rakt svårt att få ut en av dom då de alla står å trängs vid ledet när man kommer och ropa på dom (trots de sett man kopplat på transporten på bilen)   


Ska fota lite bara de blir nått bättre väder med sol så ska ni se hur fina de är!

Här kommer ett kort som Sandra knäppte på Brodde när hon var hemma i påsk då de var som varmast 20 grader varmt då låg han ute och mysa i hagen  och tyckte livet var för bra underbart!   


I dag har de vankas back träning för Brodde & Wilmer och jag känner på wilmer efter dessa 5 gr nu vi kört i Skrike att han blivit så mycket starkare så de ger snabbt resultat i denna sand backe! Så nu blir de provlopp för han och Brodde på tisdag, så nu ska de vila fram tills dess och bara mysa å få massage så de är mjuka fina inför dena kommande uppgiften och vi ska nog testa ryck proppar på Brodde för första gången så ska bli spännande att se den reaktionen om de blir full gas i trav eller om han slå på en galopp de får vi se då måste ju testa inför de riktiga loppen som snart vankas för herr Brodde.    


Här kommer sanningens ord bara man ha den känslan för dessa underbart fina djur vi får äran att umgås med och varje häst ha sin speciella plats i hjärtat!   


 


HA EN SKÖN LÖRDAG KVÄLL NU! =)


Av Linda Calissendorff - 7 maj 2014 17:08

I går var vi till Skrike med Brodde & Wilmer och kan säga jag låg rak lång och försökte hålla mig kvar i vagnen när jag körde bakom Brodde med wilmer, för han var såååååå taggad när nån ligger före och drar..... Så till slut fick jag skritta en stund så vi inte låg för nära varandra för mina armar fick verkligen intervall träna de med så de är ju bra mot gäddhänget så vem vet kanske bli man rakt vältränad på köpet!   

Vi körde 9 st intervaller så grabbarna kämpa på bra i de lite lösa gruset men man får inte köra så fort när de är lite lösare för de tar bra ändå i lägre tempon så de är en perfekt slinga runt gården som uffe har.

I dag var jag dit till Skrike med Kallma så hon fick motionera runt 9 st hon med och hon var knappt svettig under selen och inte direkt trött heller så denna dam har allt en bra fysik och väl grundtränad de märks så klapp på axeln på oss själva!   


Så nu blir de gno på med massage efter dessa tränings rundor så de håller sig mjuka och fina i musklerna medans de bygger på i backen!


I morron är de dags för Brodde & Wilmer att fara dit igen, sen får Mulsta fara dit på lördag då han verka allt tränings sugen som han far runt hemma i hagen för tillfället! Där har vi en som mår som en kung just nu de bara lyyyyyser ur ögonen på honom så han mår förträffligt just nu!   


Kallma hänger läpp efter dagens träning... Söt fia där!   


 

Av Linda Calissendorff - 5 maj 2014 15:21

I dag så var Anja & Hann här så vi tog oss en tur med islands tjejerna och Hanna hade Kallma så drog vi i väg på en skritt tur runt byn! Var som att rida på ponny tiden att rida islands häst man känner sig som en tonåring igen!   

Kallma spatserade med sprik raka öron och de märks hon gillar att bära runt på Hanna på ryggen hon se så stolt ut där de går.    Nån som sakna ridningen är Brodde så han vill nog att Sandra ska skynda sig hem snart för vad han levde upp den veckan hon var hemma, han älskar verkligen att bli ompysslad och få göra nått annat än bara gå framför vagnen så Hanna lova att rida han i morron när hon är här och ha sin praktik så han håller sig uppdaterad tills Sandra är hemma på sommar lov igen.


Mulsta ha varit  pigg i dag mot för de andra starterna då vi åker långt för starta, då är han slö flera dagaar efter så man se hur korta eller långa resor påverkar honom så bli ännu värre nu på sommar tid då de svettas och  blir varmare än på vinter tid i transporten... I går så var de ju nära då de tar bara 1 timme ner till Dannero men ändå se man hur törstig han är efter loppet men han vägra dricka en milliliter ur hinken.... när vi kom hem då vi varit borta max 3 timmar så håller han på nästan gå åt innan han får komma ur transporten och i går släppte vi ut han en sväng så han fick reka lös sig efter loppet då var de full trav till vatten baljan och stod där länge och drack. Så bli tuffare period nu på sommaren då får man välja Dannero,solänget,umeå och bergsåker på sin höjd att starta så han inte kolapsa i hop av vätske brist man ha ju sett hästar gjort de förr på banan så de vill man inte vara med om....   Och titta man tillbaka så är de ju på de närmaste banorna han har presterat bra så ligger nog mycket i att han klarar inte av att resa långt allra helt på sommar tid.

Sköt i af att han tagit loppet bra och härjar runt med de andra i hagen i dag så ett gott tecken på en välmående häst och de är ett skönt kvitto.   

 


Ricky hade hittat bilder på en sida som heter häststam och där fann dessa fina bilder!


Kallmas otroligt vackra mamma,vilken skönhet!  (Nordli Pila)

 


Wilmer & Uffe på Dannero i sista starten, syns rakt han är forcerad av hud problemen han hade efter den starten....Skönt dessa är borta nu och läkt!   


 


Av Linda Calissendorff - 4 maj 2014 16:38

Nu var Multsa tillbaka i den mentalitet som vi vill ha han i då han kämpa till sig en 2:a plats i dag då, han som vann var omöjlig att nå då de blev lite trafik problem efter vägen så uffe fick vika ut i 3;je spår hela sista kurvan för strul efter trött rygg! :)
Ulf och Multsa kompar bra tillsammans så han får fortsätta köra han i loppen!
Nu ska vi hålla tummen för Ricky som ska ut och köra Joyride P.H som varit i från startandet i över 4 månader men hoppas orken och fromen sitter där då kan de placera sig bra då de har springspår! :)
Nu är de dags så hej så länge!

Av Linda Calissendorff - 3 maj 2014 14:39

I dag var vi in med 3st av stalleta hästar de var Brodde,Tornado och Kallma som skulle gå banjobb! :)
Först ut var grabbarna som verkligen glänser på banan tillsammans de märks de trivs att visa upp sig dessa två herrar!
De öppna 26 första varvet andra varvet gick snabbare runt 20 sista då grabbarna lunkandes de tiderna och kändes så fina, Brodde låg i rygg på Tornado tills sista varvet då låg de jämnsides över mållinjen bägge med spelande med öronen och Brodde ville bara öka och dra om med de fick han inte för detta var ju mest ett jobb för Tornades skull. ;).Vi testade entömsbett på Brodde och han var så mjuk å fin och inget av kränkande ner i kurvorna så han såg toppen fin ut! Så nästa provlopps dag bli de ett lopp för honom med jämn fart i 22 inför den kommande starten och bara ligga i rygg och åka med runt å peppa han. :D
Tornado tyckte jag att han väste lite väl mycket ur halsen så fråganr om han låtit så förut i loppen eller om börjat med de nu...
Klart han ha ju inte gått ett jobb på länge men uffe tycker han frusta och har sig hemma i backen med men han återhämta sig snabb i af så var ett lagomt jobb för honom så nu blir de ett till nästa lördag om vi hitta sällskap då Brodde ska ut i provlopp på tisdagen.

Kallma fick en rutinerad dam som sällskap idag på banan så vi skulle testa tiderna då vi äntligen hade en häst som kunde ligga utvändigt och sparra henne och de föll väl ut kan jag säga!
Hon är rätt start snabb redan för öppna 1,46 i 300m och lada på 1,52 första varvet samma med sista varvet de gick 1,52,5 så nu tuffa hon de tiderna med lätthet utan att husse fick köra på henne en enda gång! :))
Hon andas inte ens när hon kom in tog en suck inget mer,men klart de bli ju trött i musklerna att trava i högre tempo än de är van men hon höll traven fint hela distansen runt vilket är viktgaste för dessa unghästar!
Finaste tjejen! ?

Så summa kardemumma är att vi är super nöjd med alla 3 i dag!! :)))
Ha en skön lördag mina vänner nu kallar jobbet så bara att fara.....
Tjing!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards