Stall Ardbeg

Alla inlägg den 5 maj 2014

Av Linda Calissendorff - 5 maj 2014 15:21

I dag så var Anja & Hann här så vi tog oss en tur med islands tjejerna och Hanna hade Kallma så drog vi i väg på en skritt tur runt byn! Var som att rida på ponny tiden att rida islands häst man känner sig som en tonåring igen!   

Kallma spatserade med sprik raka öron och de märks hon gillar att bära runt på Hanna på ryggen hon se så stolt ut där de går.    Nån som sakna ridningen är Brodde så han vill nog att Sandra ska skynda sig hem snart för vad han levde upp den veckan hon var hemma, han älskar verkligen att bli ompysslad och få göra nått annat än bara gå framför vagnen så Hanna lova att rida han i morron när hon är här och ha sin praktik så han håller sig uppdaterad tills Sandra är hemma på sommar lov igen.


Mulsta ha varit  pigg i dag mot för de andra starterna då vi åker långt för starta, då är han slö flera dagaar efter så man se hur korta eller långa resor påverkar honom så bli ännu värre nu på sommar tid då de svettas och  blir varmare än på vinter tid i transporten... I går så var de ju nära då de tar bara 1 timme ner till Dannero men ändå se man hur törstig han är efter loppet men han vägra dricka en milliliter ur hinken.... när vi kom hem då vi varit borta max 3 timmar så håller han på nästan gå åt innan han får komma ur transporten och i går släppte vi ut han en sväng så han fick reka lös sig efter loppet då var de full trav till vatten baljan och stod där länge och drack. Så bli tuffare period nu på sommaren då får man välja Dannero,solänget,umeå och bergsåker på sin höjd att starta så han inte kolapsa i hop av vätske brist man ha ju sett hästar gjort de förr på banan så de vill man inte vara med om....   Och titta man tillbaka så är de ju på de närmaste banorna han har presterat bra så ligger nog mycket i att han klarar inte av att resa långt allra helt på sommar tid.

Sköt i af att han tagit loppet bra och härjar runt med de andra i hagen i dag så ett gott tecken på en välmående häst och de är ett skönt kvitto.   

 


Ricky hade hittat bilder på en sida som heter häststam och där fann dessa fina bilder!


Kallmas otroligt vackra mamma,vilken skönhet!  (Nordli Pila)

 


Wilmer & Uffe på Dannero i sista starten, syns rakt han är forcerad av hud problemen han hade efter den starten....Skönt dessa är borta nu och läkt!   


 


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards