Stall Ardbeg

Alla inlägg under mars 2015

Av Linda Calissendorff - 20 mars 2015 08:57

I tisdags så tog jag in Brodde & Wilmer till solänget för proffs tränaren Patrik Nygren ha gått en kiroprakti utbildning och kom ner för att behandla hästar och jag tycker de är spännande att testa nya vägar så jag var snabb att boka in 2 st nu och de blir 2 st till sen i slutet på mars.

Wilmer var först ut och han tyckte han var väldigt fräsch i muskelaturen men hade en liten låsning på höger sida som han fick lös så ska bli spännande att se om de är nån skillnad på han i kväll.

Brodde hitta han låsningar och att han var fortfarande lite skev i bäckenet och jag ha ju haft både sune och Monica men tycker att de inte fått till han riktigt då han fortfarande är inte lika mycket musklad på höger sida som vänster tycker han borde vara de efter snart 2 år hos oss de är ju stooooor skillnad mot för när han kom men ha inte varit 100 % nöjd.

Så ska bli spännade att se om de blir nån skillnad på honom, men han förstod att han ha blivit sliten i bak knäna eftersom han inte varit helt rak i sin kropp och de kan han ju ha en bra poäng på då jag ha varit extra noga med Brodde att hålla koll att han är "fräsch" i sin rygg med koll av monica i jämna mellanrum men ändå ha vi behandlat han 2 gr i bak knäna vilket inte är mycket men de ha ju varit ömt där av en anledning.

Så tror de är nyttigt att prova olika kiropraktorer för de ha alla olika sätt att behandla och min kompis Linda li var där med en häst som hade varit väldigt skev i bäckenet och efter behandligen så hade hon sett stor skillnad när hon kika på bakdelen och hon är skeptisk mot såna här behandlingar men till å med hon tyckte de var en väsentlig skillnad på hästen efteråt!   

Alla killar ha fått upprepande massager i veckan så de ska vara mjuka och fina i kropparna inför tävlingarna i helgen och tror de tagit världs rekord i att gäspa, snacka om trött mössor efter massagen!


I kväll ska Wilmer prova vara utan bakskor för första gången och samma med Mulsta i morron rycker bakskorna även på den mannen, måste ju testa då man lika är nere på botten då spelar de som ingen roll vad man provar för går de bra i stallet så våga man inte ändra nånting utan då är de samma kör på de mesta!   


Hade gärna vilja ta av Cantab skorna bak i kväll med men vet ej om vi våga då hans hov kvalite är inte den bästa efter förra loppet bara för 1 vecka, sen så känns de dumt att chansa igen då hoven gick lite sönder i väggarna...    men vi hoppas han ska kunna göra ett bra lopp även med skorna på så får vi ta av dom till nästa lopp i stället då banorna ha blivit än mjukare.


Brodde ha vi lagt på aluminuim runt om nu och hoppas han ska kunna vara med på ett  bra sätt i morron, den hästen ha en sån grym lägsta nivå så trots han bara gått 2 jobb på loppet av snart 4 månader så är jag inte orolig att han inte ska räcka till för han gör ALLTID sitt och är en fantastisk tävlings individ som älskar tt visa upp sig på banan!    Men han ha varit i från rätt länge nu så hoppas han ska kunna få en fin rygg att gå i och få en slant med sig i morron, då han ha spår 3 från tillägg så vill vi inte de ska jagas i nått 3 je spår sista varvet, utan han får komma ut lagom till upploppet och avsluta bra så är vi nöjda.


Håll tummarna i kväll för oss nu!




Av Linda Calissendorff - 16 mars 2015 11:32

Nu är alla 4 st med i lopp denna vecka!
Först ut i Umeå blev Wilmer som fick spår 3 vilket var skönt och de är bara 4 st på volten så blev bara 9st hästar i loppet! :)
Cantab fick spår 1 på volt så nu jäklar åker de helstängt på och hoppas kusken Sara kan köra han på ett bra sätt nu är de bara full gas framåt som gäller då de är kort lopp! :D
Brodde fick sämst spår som vanligt på bergsåker nämligen spår 3 på bakre volten på lika start så han premunera på bricka 10,11,12 han stackarn så blir att jag i spåren som man gärna hade sluppit i hans första start! :(
Mulsta fick spår 3 på tillägg så de var ju ändå ok då de var bara 4 ston på start men de var tufft motstånd i vanlig ordning så gäller han ha ordning på benen i rätt gångart...
Så störst chans ha Cantab denna vecka får vi hoppas från de läge han har och hoppas hon får i väg gan snabbt och de andra öppna sämre de vore ett önske senarium! :)

Nu ska jag kika lite mer på motståndet...
Ha en bra dag! :)

Av Linda Calissendorff - 15 mars 2015 20:37

I går vann Ricky Solängets pris som Amatörkusk på årets travgala för sina fina prestationer ifjol med grabbarna i stallet! :)
Jätte fint pris med blommor och diplom med en fin motivering!
Vi kunde tyvärr inte gå på galan då vi inte hade nån barnvakt... :(
Men Patrik var snäll och tog i mot de så vi fick hem priserna i kväll! :)

Detta åt ha inte alls börjat som vi hoppats på men hästarna börjar sakteliga hitta tillbaka till den forna formen så än är de mycket kvar på året så nu hoppas jag de ska vända igen! :)

Av Linda Calissendorff - 15 mars 2015 19:52

I morron är de anmälan till både umeå och Bergsåkers breddlopps dagar på fredag och lördag.
Vi anmäler wilmer och Cantab till Umeå och Brodde och Mulsta till Bergsåker på lördag! :)
Wilmer ska gå ut i ett 2140 m lopp då gan tyvärr stå 40 m tillägg och Cantab ska ut i ett 1640m auto för lärlingar så de var svårt att hitta chaufför men lotten föll på Sara Dunder, Roberts fru då de knappt finns några lärlingar som ska dit.
Cantab känns fin efter loppet han är pigg och far runtom härja med wilmer på dagarna så de är ju positivt att han är mer pigg efter loppet än innan då ha han tagit de på rätt sätt! :)

Wilmer,Brodde och Mulsta var ut i provlopp i lördags och de var en ren skit bana då de var rätt så tungt tyvärr men de fick sig en genomkörare i af!
Brodde såg fin ut i sin nya balans med aluminium bak så till Bergsåker så rycker vi av framsko ta till loppet! :)
Wilmer skötte sig rätt så bra förutom start galopp sen snubbla han till på upploppet efter ett varv men han tog i kapp fältet fort och kom in som 3a i mål på 8 hästar!
Mulsta var mest trög men han gilla inte blöt bana heller så de vet vi ju.... men hoppas banan är bättre på lördag istället så han gör sig rättvisa.

Viktor ha nu varit ute i hage sen torsdags och allt se fint ut så till helgen ska uffe köra han igen i 2 veckor så nu ta vi sikte på 2 åring serien i april! :)

Nu är de kväll här nu väntar TV! :)

Tjing på er!

Av Linda Calissendorff - 12 mars 2015 22:21

I kväll starta de Cantab på första V64 avdelningen och han kändes toppen fin i värmningen och han var piggare än vad han varit på länge sa Ricky efteråt.
Vi bestämde att rycka bakskorna efter värmningen för ge han optimalt grepp bak och de var ju lite nervöst då banan som var så blöt innan började att frysa på när kvällen kom men vi chansa för vi ville testa han utan skor för se hur skillnaden blev.... skillnad blev de sa Ricky som hamna rätt långt bak för alla öppna förvånansvärt bra från tillägget så de fick ta den position 4je utvändigt ha jag för mig... Frölanders fina Hot Deposit öppna snabbt och tog sig till ledningen rätt omgående och vann med 6 längder så Stort grattis till denna fina ödmjuka familj de är värd alla framgångar de får med dessa fika hästar de har! :)
Åter igen till Cantab som gjorde sitt bästa i dag utifrån de förutsättningar vi haft inför loppet och de är ju nästan 6 veckor sen han starta sist och han ha ju bara gått hemma i backen så de märks han behöver snabb jobben för komma i form.
Vi åkte på dopning och han låg i 103 i puls när de kolla efter duschen så märks han tog då ut sig men som sagt tufft motstånd och bana lite seg så blev de inte bättre än att vi fick fara hem tomhänta men vi ska börja jobba han mer nu när banan på solänget äntligen är bar och de ska gå att göra jobb nu framöver! :) Så ingen skugga över lill gubben som gjorde de han kunde som sagt han behövde verkligen detta lopp i kroppen så ska försöka hitta nått nytt lopp inom en snar framtid.

Ricky körde Kallma i går och hon kändes rent bedrövlig igen :(
Kan inte sätta fingret på varför hon blir så här i mellanåt?! I snabb jobbet gick hon 1.42 nu kan hon knappt trava 2 min tempo hemma då de känns som hon får 3 ben under magen...
Har prova böjt fram knäna och bak men inte en reaktion så bli lite deppad när hon kändes så fin nu när jag kört....
Så blir bantning nu i egen hage och sen får vi testa ett jobba till på banan utan all brodd och hoppas hon överaska oss igen inget skulle göra mig gladare...

På lördag ska Wilmer,Mulsta och Brodde ut i provlopp på solänget så få se efter hur de känns om vi ska anmäla ut nån av grabbarna till breddlopp dagen på Bergsåker den 21. Vi tar beslut efter lördagen hur de kändes som de fatta ju snabb jobb på alla 3 nu så känns bra att äntligen kunna köra på banan igen! :)

Nu är vi på väg hem för kasta sig i säng full dag på jobbet I morron... ZzZzZz

Av Linda Calissendorff - 6 mars 2015 14:11

Ricky var och tempo Viktor i dag för kolla ev feber och hur operations såret såg ut och de såg jätte fint ut! :)
Nu hoppas vi att de fortsätter så resten av veckan med vi håller koll på lilla mannen! Tycker så synd om honom att han ska stå inne en hel vecka men tur han ha ett sånt stabilt psyke så ska nån klara de så är de han! <3

Cantab fick spår 4 och de tuffaste hästarna är på springsspår så förhoppningsvis får han en bra rygg på nån av dom! :)

Av Linda Calissendorff - 6 mars 2015 11:00

Anmälde cantab till Umeå den 12 mars och han kom med! :)
2140m och han stå på 20m tillägg med bara 3 hästar på start så de flesta står på samma distans som honom och jag anmälde han med husse i vagnen! :)
Spår ha de inte blivit klar med men vi möter Frölanders tuffa Hot Deposit som gick 14.1 full väg i måndags på Bollnäs så honom bolla man inte med hur som helst! ;) Men vi ska ev testa ta av bakskorna om inte banan är hård dvs de ha rivit isen i går så hoppas de hinner fixa med banan så den inte blir stum eller för lös men vore skönt att få ta av han skorna så han får bra med fäste men vi få ta beslutet där när vi vet hur de ser ut...
Vi ha ju tyvärr inte kunna gett han nått jobb inför detta lopp då de varken går att köra på banan eller rakbanan, så han har bara gått back intervaller hemma och han ha ju inte startat på 4 veckor så frågan hur han har formen som....
så vi får se detta lopp som förberedelse inför kommande lopp när vi inte kan träna snabbare farter så måste vi ju starta för hålla han i något så när form, annars är vi ute samtidigt som alla andra som ska börja starta efter vinter träning då är de svårt att komma med i loppen igen,så vi få ta detta lopp som de blir då förutsättningar är verkligen usla på solänget nu.... :(

Han är i af hur pigg som helst och han leka med wilmer varje dag i hagen och han kvasta runt i trav i mellanåt som en fjäder i steget så finns gott om energi i mannen som nu får lite havre i maten med och de GILLAR han kan jag säga finns inte ett korn kvar i krubban! ;)

Ha en skön helg ni som är ledig ja jobba jag i vanlig ordning... "suck"

Av Linda Calissendorff - 5 mars 2015 11:50

Viktor ligger nu på uppvaket och vilar efter operationen som har gått bra för lill gubben! :)
Testikeln låg inklämd I kanalen så de slapp gå in via buken tack och lov! "Phu"
Så nu blir de box vila 1 vecka innan han får gå ut i en mindre hage så de är tvärtom mot för stående kasteration då man vill ha de i rörelse för minska svullnaden... Eftersom de är igen sytt så svullna de upp om de rör sig då de kan bli som inre blödningar så nu får lill gubben lära sig stå inne länge får se till han ha massor med mat att sysselsätta sig med.

Så nu blir de vila i 2 veckor innan de är dags för körning igen så ha kommer stå hos uffe i 1 månad till så får han köra honom i 2 veckor innan vi tar hem honom så man vet allt är ok innan man släpper ut han på lösdriften.
Så skönt allt gått bra de är alltid oroligt inför en operation så där även om de sällan händer nått...

Brodde fick åka med ner och de ha gått bra trots de fick inget hö i transporten så stod de stilla! :)
När Ricky värmde var han som en tupp i vanlig ordning och han tvär vägra att volta fast ricky lirka med honom flera gr så till slut fick han bara åka i väg för han blev bara upp stissad.
Brodde gick runt 22 fulla distansen och såg fin ut fast han gick med brodd och sula fram som han absolut inte är gynnar av så de ska bort inför loppet den 21.
Det blir Kevin som ska köra denna gång då husse bestämt sig för stå på sida om detta breddlopp.
Vi ska anmäla Mulsta med då vi liks åker ner och ev cantab med så får se hur vi ska lösa de då vi måste ta cantab ensam i så fall men de får vi klura på då! ;)

Nu ska vi strax lasta och fara hem med grabbarna som nog är hungriga!

Tjing!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards