Stall Ardbeg

Alla inlägg under juni 2015

Av Linda Calissendorff - 19 juni 2015 01:02

Nu ha man landar i sängen för sova 5 timmar innan klockan ringer och de är dags att svida om pyjamasen till jobbar kläder och fara på hemtjänsten nya uttåg!
I dag så var de ingen bra med spår 1 för vår lilla Cantab då Ricky körde de som gick i starten men han öppna inte tillräckligt bra mot de stora dragsters hästarna han mötte i kväll så de hamna surt 3je invändigt och drogs sakta bakåt och på de fick de en galopperande häst framför sig i sista svängen så de kom ännu längre bak typ sist innan de fick en liten lucka att pressa ner sig på innespår er igen efter rundningen av den galopperande hästen....
De var då lilla Cantab förvandlas till en mini gocart som kryssa sig fram och spruta så fort de små benen kan och knep sista matlappen! :)
Ricky hade tussarna kvar han var totalt okörd i mål på 14.3 och Ricky sa nu ha han en 12 tid i kroppen bara han får resan i en bra rygg för han avsluta ALLTID bra osv hur fort de går där framme! Så man få vara nöjd ändå trots de känna förstås surt om han hamnat bättre till i spåren och fått en bättre rygg så är han lätt med där framme,men som vi sagt förut Cantab ha lite otur som verka förfölja honom hur loppen utvecklas eller är de kanske våran otur de sitter i vem vet! "Ler"
Jaja de kommer nya lopp huvudsaken han kändes hur fin som helst och vi ha lättat upp honom nu med 15" skor och lagom långa tår och han kändes jätte fin i den lånade Big sprint vagnen i dag så hoppas på att hästarna får en fin sommar/höst då blir de en sån vagn de kan jag lova! ;)

På lördag ska vi mötas upp 7 st för att köra intervaller tillsammans igen så de blir ju hur roligt som helst och de är Kanishka som ska ut och träna med gänget.
Kallma följer med för gå ett jobb igen med sina nya aluminium skor hon fick på sig i går så ska bli spännande att se hur hon rör sig med dom på sig! :)
Viktor ska få åka in på måndag och träna med ett gäng 2 åringar som ska träffas för lite träning så de är full rulle med alla hästar nu men de är bara roligt de är precis som de ska vara! :)

Bilder på fina Cantab,gilla den som han ligger helt platt i dag i solen ha kan konsten att vila inför tävling han! :)

Av Linda Calissendorff - 16 juni 2015 07:46

I går var patrik här och vi valde att kolla igenom lilla Viktor då jag tycker han ha varit lite knackig i bakkärran senaste jobbet,så ville utesluta problem med ryggen för de kan ju vara så han inne i en ny växt period igen för han är stooooor grabben! :)
Han hitta lite smått och gott satt fast lite i ryggen och han hade liiiiiten känning i bak knäna troligen för han är rätt hög bak så de känner väl på våran lilla tränings runda där de är lite sluttande.... sen hitta han att han var öm ett ligament fram ovanför knät upp mot armbågen så han fick lite duvning där av en bra medel som ska framkalla blodtillförseln så de ska själv läka och sen ska han vila 3 dagar sen ska han vara fräsch igen! :)
Får be olov kolla igenom han sen nästa gång han kommer de är ändå dags att gå igenom munnen på honom då de var 9 månader sen sist.
Viktor fick beröm för han var så väl hanterad och lugn för sin ålder så de var ju roligt att få höra sen han ju snygg på de så han är allt en komplett häst på alla plan fina viktor! :)

Körde wilmer i går med tryck vagn gick 6 repor och de vara fulla tömmarna alla intervaller så han är pigg min blacka springare så matte ha nästan lite ont i armarna i dag.... ;)
Brodde och Kallma fick ett dressyr pass av Sandra på ridplanen så de behövde dom för träna lite smidighet och Kallma är för läcker under sadel se ut som en friser med fin hållning se rakt ur som en hingst de där är en riktigt snygg märr!
Hon ska skos i dag med aluminium skor runt om så jag längtar redan till hennes nästa jobb så man få se hur hon rör sig som hoppas lika bra som barfota ;)

Nej nu ska jag ta och jobba så man få snart lunch rast :)
Tjing!

Av Linda Calissendorff - 14 juni 2015 21:38

Fröken Kallma vid dagens banjobb på solänget!   

Hon hade tappat 2 st skor en fram & bak sko när vi skulle fara och hade inga skor hemma så blev som depp då jag ville vekligen hon skulle gå jobb i dag...

Ricky sa vi ta av alla skor och testa köra barfota går de så går de annars ha hon ju fått röra på sig,jag stod som ett frågetecken till hurvida de ska gå då hon gått lätt fram men med vanliga järnskor bak...  jaja so han säger tänkte jag kan ju vara spännande att se som sagt hur hon fixa de!

För de första var hon brunstig så då är hon alltid lite små tjurig när hon ska gå i väg i starten från volten och denna gång tjur galoppera hon 3 gr från 1640m volten såg de vara bara rena jävulskap hon höll på med för hon bruka kunna trampa i väg rätt bra i från start.... Haha ja stona de är som lite egna dom allra helst vid brunsten men tur ricky är van tjur kärringar så han bara satt å vänta ut henne och tog om de från början igen tills hon under protest gick i väg! Hon såg riktigt fin ut från sidan och de är så svårt att bedömma farten när man inte ha nån klocka att kolla med men de såg ut att gå halv sakta tyckte jag så när han avslutat jobbet så kom han fram till staketet med frasen

-Ja kallma är kallma hon,och lät lite uppgiven..... Jaha tänkte jag nu var de inte bara att vara utan skor så jag fråga -Oki de gick de så sakta?

Då sa han de är så här att Kallma är nog en barfota häst då hon gick 1,40 distansen och avsluta 1,36 på upploppet och han sa jag kunde köra fortare, men ville inte de då hon rörde sig så fint och gick så pass fort ändå så ville inte chansa och köra för fort heller! Hon går fortfarande okäkad med för hitta sin egen balans i traven för stärka sig naturligt   Vet ni hur glad man kan bli över sån steg framåt när de gäller Kallma som jag VET kan röra på sig bara hon lita på att hon kan trava och de börjar släppa mer å mer för varje gång vi är inne så hon sänker sig rätt bra för varje gång i tiderna med, så vem vet vi kanske ha henne ute till hösten ändå om hon fortsätter så här fint! Så nu blir de aluminium runt om på henne för gå ju inte köra barfota varje gång men de ska ju funka lika bra då balansen är lika! Känns så jäkla skönt i af här kommer kort från dagens jobb och tycker hon ha gått ner lite i vikt men hon ska ner ett snäpp till då kommer hon röra sig ännu bättre med då hon inte är lika tung!   


                 


Kanishka fick sällskap av 5 st andra ekipage på rakbanan å jädrans vad roligt de tyckte de var!

Hon fick gå med kort vagn med för se hur hon reagera på de och de var inga problem alls de!   

De körde 6 st intervaller mellan 1,32-1,35 och avsluta en efter 1,29 i fin stil!

Så allt kändes bra men frågan är om vi inte ska lägga om till aluminium skor fram på henne med så hon upp steget lite mer hon känns lite kort i steget i mellanåt men samtidigt får hon ju fram steget med järn skor så de är svårt de där att veta man måste nästan prova sig fram... men roligt var de på snudd mäktigt att se alla 5 st komma brevid varandra på rakbanan precis som de ska vara att man ska träna tillsammans för hästarna tycker de är lite roligare då!   


                               

Av Linda Calissendorff - 13 juni 2015 18:32

Nu fick Cantab de efterlängtade fram spåret på mittnatts travet på torsdag då de vankas 1640m auto! "Ler"
Bergh har spår 2 och han vill nog gärna komma till ledningen men grabbarna ska allt ge han ett match och förlora vi den så ha vi en fin rygg till Cantab så får se hur alla öppna som men känns skönt att ha spår 1 i af! :)

Cantab fick få intervaller i dag på solänget när Brodde skulle gå provlopp så han fick gå 6 intervaller runt 25 för peppa upp honom i för loppet och han hade känts kanon fin! :D

Brodde gick ut i ett 22 lopp med fri fart sista 1000m och susanne satt i sulkyn då Ricky körde Åsa Näsmans fina Pin Fish i samma lopp.
Vi värmde ej på banan denna gång för hålla han lugn och de funkade bra han kom i väg i provstarten såg rätt så oki ut men han bula på med huvudet och såg lite irriterad ut i munnen....
Vi hade satt på han en töms bettet igen och kändes som han var inte riktigt nöjd med de i dag :(
I riktiga starten så blev de start galopp hela upploppet ner och susanne fick stopp på han i första kurvan så han tappa 100m från fältet.... men han kom i kapp precis efter 1000m sen påbörjade susanne avancemang i andra spår och han kom in som 4:a i mål ändå och han bröt inge mer än vanlig i kurvorna så han såg fin ut igen så de var ju skönt! :)
Han gick 18 full väg och var inte märkbart tagen alls,så nu ska han snart ut i lopp igen våran fina Brodde.
Susanne den tilltänkta kusken på han då vi ska anmäla till Lycksele den 28 vi ska ev upp med Wilmer om han kommer med så hittade detta lopp till Brodde då de är ett auto lopp 2640 m stängt upp till 200 tusen passande till mannen.

I morron ska vi in med Kanishska på intervall banan med 2 andra vbl så ska bli spännande att se hur hon tog banjobbet sist vi ha kört ett pass hemma för känna igenom henne och Ricky sa att de var ner fart under hovarna på henne uppför backen så de känns positivt att hon går framåt av jobben! :)

Återkommer med rapport efter jobbet i morron! :)
Nu ska jag kika på v 75 från Boden där Frölanders ska starta 2 av hästarna ska bli spännande!
Tjing!

Av Linda Calissendorff - 9 juni 2015 23:15

Var in med Kallma och Kanishka i kväll då de drog ut på tiden i går för Ricky på brand övningen så vi fick skjuta upp träningen en dag då de blev så sent.
Robban kom in med Wilsen med som sällskap i jobbet och jag körde Kanishka som uppvärmning med dom :)
Vi körde 1.46 distansen 2140m sen fick Kanishka vila en stund sen körde Ricky ett 1640m jobb runt 1.40 och de är väl vad hon kan för dagen de var ju länge sen hon var temp jobbad banjobbad så de får vi nog vara nöjd med så här från början.
Hon känns valpig framför vagnen som en 2 åring så känns hon inte förstår vad de går ut på än men de kommer väl med tiden man ska skynda långsamt ;)

Kallma var betydligt bättre än sist,
hon höll traven mycket bättre denna gång då vi körde på full distans mot för de andra jobben då hon gått 1640m och knappt orka hålla traven i mål så de går sakta framåt med fröken Kallma :)
Måste vara stålsätta oss och banta ner henne mera tror hon sliter ont i att vara lite överviktig de blir som lite rultigate för henne att vara otymplig...
Men vi jobba nedåt i tiderna de få ta den tid de ta vi ha inte bråttom med henne så utan då får vi väl ta tills nästa år de är som de är de vissa mogna långsamt ;)

Hästarna är vrål pigga trots de får ute dygnet runt de far runt och härjar i hagarna så de är full rulle, till å med farbror Cantab håller låda han å Brodde brukar jaga varandra en sväng på kvällen då de ha lek stund innan de är dags att gå in för äta kraft foder :)

Nu är de de God natt ska upp tidigt i ottan å fara jobba i morron kväll står de massage,göra om hagar och köra viktor på schemat så bäst man passa på och vila! :)
Natti Natti!

P.s köpte en röd sele till tjejerna att ha på tävling och träning på banan framöver jätte fint tycker då jag i af :)

Av Linda Calissendorff - 8 juni 2015 10:27

Ricky körde i går 3 st på Dannero först ut var fina Pine Rolls som hade ett väldigt tråkigt utgångsläge med nr 5 på bakre volten och de var flera st över miljonen med i detta breddlopp... Han hitta en invändig position men de bruka ju fyllas på där framme så till slut var de sist i fältet så han fick kryssa sig fram genom upploppet då de gick 14 tid där framme på full distans så kan man inte göra så mycket där bakifrån då de går så fort...
Så de knep sista pengarna så de var ju bra de i af men synd att de blir så tufft att knapra in tilläggen men de är ju så i den klass som Cantab och Pine Rolls är i de är ingen lek att ta sig förbi de som går 14 där framme tyvärr :(
Nästa häst ut var de fina stoet Spang Celine som haft lite galopp skor på sig från start så han tog de extra lugn i starten pga av detta och fick i väg henne felfritt och hon kämpa de hon kunde i spåren 3je utvändigt så de kom in på en fin 4je plats på en 31 tid då motståndet var stenhård för henne i dag så ägarna var mycket nöjda över placeringen :)
Sist men inte minst var Wilmer som för dagen i transporten var ovanligt lugn men den mannen vet man ändå inte hur han ska vara på banan för de, så han var lite mer på G än sist i värmningen men klart nu ha han vila sen i tisdag så då bruka han vara mer alert! ;)
På rakbanan i värmningen så drog han med lätthet i väg i 28s fart så nog kan ha röra på hovarna "ler"
Blev en omstart men de kom väg bra i bägge och han hamna 3je utvändigt perfekt tyckte jag och han låg fint där till sista sväng då se jag han far över i galopp men ställer sig och spurta fin ändå till en 6e plats på tiden 32 så han sänkte sig i rekord tiden trots galoppen :)
Prata med Ricky sen och han sa han fick som släppa efter på tömmarna för han blev så grymt tung i handen så ha fick känslan av att han höll på kväva sig igen då han som for ner med huvudet så han var tvungen att släppa efter och då vet vi ju att galoppen kommer automatiskt... men han var super nöjd med wilmer då de var ett riktigt tufft lopp för han med så vi hade varit nöjd med en 8e plats som bäst med detta gäng trots han stod på start,men på de sättet han kändes innan galoppen var att han hade kunnat vinna så fin kändes han ,så vi får ta med oss den känslan nästa lopp! :)
De viktigaste är att han kändes fin I traven och kom i väg bra från start resten är bara en bonus för mig och att han utvecklas åt rätt håll då finns de hopp för min blacka springare! :D
I dag ska vi in på bana med en pigg Kallma och Kanishka för göra ett lättare jobb så ska bli spännande som bara den!
Kallma är ovanligt pigg nu och hon lekar med grabbarna i hagen och är den enda om håller sig i trav när de härjar runt tillsammans så hoppas hon känns lika fin i dag i vagnen ;)
Olof vetrinären ringde i går och vi sa att Kanishka hade han träffat förut dör såg han hade vaccinerat henne i december och då sa han att han varit där för några veckor sen och gått igenom henne så de var ju skönt de var han en vetrinär jag lita på fullt ut "ler"
Han sa även de att han gillade henne skarpt hur hon såg ut extriört och hade verkligen lagt märke till henne så de var ju roligt att höra från honom :)
Så kommer en rapport sen hur de gick ska försöka ta mig en motions tur med Brodde och Cantab henna i dag först innan Edwin ska hem från skolan så de är bara upp å hoppa! :)
Tjing!

Av Linda Calissendorff - 7 juni 2015 18:26

Fick träffa fina Kalljor på Dannero i dag då han kom på en 4je plats i första Breddloppet han är den svarta med nr 10 :)
Han är en riktig snygging!

Av Linda Calissendorff - 7 juni 2015 10:36

I går körde vi Kallma & Kanishka tillsammas runt slingan och jag fick äran att köra nya tjejen.
En riktigt fin häst att köra, men känns hon fortfarande är lite valpig,men rörde dig fint framför vagnen så se fram i mot banjobbet till veckan "ler"
Ricky som körde Kallma var super nöjd med henne han sa att de var klart bästa gången i backen! :)
I dag åker vi med Wilmer till Dannero och hoppas på ett fint rygg lopp och ta den peng vi förhoppningsvis får de är riktigt bra hästar på tillägget men tar vi rygg på Spik och Ingvar Nyberg så kan vi få en fin resa i mål! :) Så hoppas han sköter sig lika bra som sist de vore ju en trevlig avslut på helgen, men med wilmer vet man aldrig vilket humör han vaknat på i dag så håll tummarna för oss! :)


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards