Stall Ardbeg

Alla inlägg under augusti 2015

Av Linda Calissendorff - 21 augusti 2015 09:16

Viljes syster Sol Faksa ha gjort debuten i Norge och vann lätt på den fina tiden 32! :) Så roligt att följa hur de andra syskonen utvecklas vet att de gick fina premie tider rätt så tidigt så farten finns där!

Av Linda Calissendorff - 20 augusti 2015 23:58

Jaha då var denna kväll till ända och de blev inte vad jag drömt om i natt i af...
Ja Cantab hade vi absolut inga förväntningar på från spår 7 och de han mötte i dag,men han överaska oss med att vara på bettet hela loppet igenom och kändes smäll fin sa Ricky! :)
De hamna sist i fältet så kom ingen lucka bara trötta hästar framför med den pigg cantab som nästan klättra upp på framför varande hästar och letade själv nån öppning som ej kom så de landa på 13.3 så ynka 0.3 sek från sitt rekord i auto kort så de känns han ha en 12 tid i kroppen nu bara han får komma lös! :)
Han är allt fin den här killen och som husse sa -Absolut roligaste hästen att köra lopp med! <3 Han ha ett hjärta denna häst och en kämpar glöd som bara bli bättre med åren! *ler*

Ja å Brodde börja de inte så bra med då Erik skulle värma han efter lopp 6 men där vann han så han hann ju aldrig värma, så Ricky fick värma själv vilket jag tror var väldigt synd att han inte fick känna på han innan loppet då de är en hel del info att ta in när de gäller denna kille....
Ricky sa han ha aldrig känts så fin i värmningen förut var pigg men på ett bra sätt for mest å klippte med öronen å såg allmänt läcker ut :)
De öppna bra bakom bilen favoriterna 1 och 2 hoppa I starten så de gick undan så 3:an höll ut Brodde och han började kränga lite så när Erik skulle räta upp han kom galoppen..... han skulle bara ha suttit kall och intagit dödens positionen i stället och prova ta över ledningen på rakan tror banne mig att han skulle ha vunnit från bägge positionerna om han kunde lyssnat på oss ordentligt men klart de vill ju testa till ledningen men de är ju så känsligt för han i första kurvan.
Han gjorde en jäkla repa efter galoppen så han körde ej ut på en gång utan tog ett extra varv de gjorde han mest för testa käken om de var därför han hoppa men han sa de att de här är ingen vanlig häst utan han en riktigt fiiiiiiin häst!
Jag släppte på han 0.7 i 300m för testa av han och som sagt jag vill gärna sitta upp igen så ring gärna och kolla om jag ska upp hit! :)
Inte illa betyg av en som kör hur fina hästar som helst dagligen i lopp! *stolt*
Han gav oss tipset att lägga på aluminskor bak och barfota fram,byta ut käken och sen ha ett tömbett (som vi provat förut men tycker han kämpar i mot de för mycket) sen sa han att han kommer lätt gå en 13 tid full väg som han trodde och han sa de flera gr att detta är en riktigt fin häst! :)
Han är en riktigt genuint och härlig människa som bjuder på sig själv och vill verkligen hjälpa en att hitta de små sakerna som man kan förbättra och han kör så många hästar så klart man ska ta till sig de han säger och testa i af!
Ja så visst man besviken han stod som favorit innan loppet men ett kvitto på en lugn harmonisk häst och se fruktansvärt fin ut i i traven så får man vara nöjd ändå och lilla krigaren är i topp form så anmäler vi ut till nya utmaningar med grabbarna! :)
Go natt på er!

Av Linda Calissendorff - 20 augusti 2015 14:02

Ha nyss kommit hem från solänget med lilla Viktor som varit inne för koll av sina fram knän och de gick bara fint! :)
De fanns inget att anmärka på utan allt såg fint ut inga konstigheter alls så de var ju skönt! :)
Så då ha vi bokat av de i af så nu får vi fortsätta att träna lugnt med lille man och se hur han trava som om de är som Gunnar och Greger tror att han är i en ordentlig växt period.
Greger skrev att de ligger i släkten så de blir ju rätt stora dessa Kall hästar så vi får ha i i bekanting som sagt! ;)
Nu ska vi lasta snart och bege oss med Brodde och Cantab till Bergsåker och hoppas på tur i kväll!
De ha ringt om Brodde på flera spel tips sajter och tyckte han gjorde en grymt lopp sista då han gick 13 i 1300m i spåren och hade dvs trafik  problem ;)

Av Linda Calissendorff - 18 augusti 2015 14:52

         


Har fota  lite bilder på Viktor inför Unghästvisningen den 6 sept på Bergsåker och han för fin! =)

Av Linda Calissendorff - 17 augusti 2015 08:43

De var fullt hos PH vet så fick bli solänget så ha beställt så kallad "sky" bilder på fram knäna så vi ska vara där kl 1230 på torsdag så de känns skönt så man få veta i af men ha svårt att tro de är nått led relaterat då han ej reagerar på böjning fram. Men måste börja nånstans så man kan utesluta de i af så då kan man gå vidare sen,han får fortsatt massage så han ska hålla sig mjuk i kroppen sen behandlingen av ryggen vilket han inte klaga på ;)
I dag ska jag jobba på travet på min lediga dag efter arbeta helgen tur de är lunch trav så då går de lite snabbare och Ricky kör i dag 2 snyggingar i lopp Dans Emil & Pine Rolls.
Dans Emil ska han köra i Provins loppet på Bergsåker så därför få han testa han igen i ett lopp innan och han är ju stark so bara den men ha lite av en måste ta en galopp gen men han ha samma pappa som wilmer så ka ske förklara saken ;)
Han är verkligen en jätte fin häst!
Pine Rolls ha han kört i några lopp nu men nu ha han varit borta över 5 veckor pga av en behandling å de är 1640m så tror han behöver detta lopp för hitta tillbaka till formen då de är tufft i dag med men vi håller tummarna för den snyggingen med! :D

Håll gärna en tumme ni med! :)
Höres!

Av Linda Calissendorff - 16 augusti 2015 15:33

Vi åkte in tidigt till solönget för köra wilmer innan Gunnars föreläsning/körning skulle börja så blev lite stress då man var trött som bara den i morse.... ;)
Intervall körningen gick bra trots de blev som en voltning innan varje intervall så var de bara en som han fela från start då han hade Pelikanen bakom sig då blev de lite jobbigt för wilmer....
Han gick snabbast en intervall efter 27 bara flöt fram i spåren så Pelikanen kunde knappt hänga på i de än farten :)
Sista intervallen gick han 26 på upploppet så synd han ska vara så spänd då han besitter sån fart i sin stora kropp... men är nöjd med jobbet blir bra att dra av bakskorna sen när de är tävlings dags ;)

Sen var de dags att börja sela Kallma så se vi som två stora bullar under magen precis där sel gjorden ligger an så var bara att fara hem med henne tyvärr då hon hade riktigt ont.... :(
Troligtvis är de från en ridturen sandra tog i tordags så klämde ev satt för hårt från sadel gjorden i fettet så de blev som en muskel kramp och blev vätske fyllt.
Wilmer fick så oxå när Hanna varit ute på en ridtur förra året,de gick ju bort på några dagar men lite lättare massage...men så synd nu när vi missa Gunnars körning å allt men de inget att göra åt nu vi får väl boka en tid sen med Gunnar och fara ner i så fall.
Så vi lasta wilmer å Kallma snabba oss hem för tänkte vi ta viktor i stället då vi liks hade en plats bokat.

Gunnar berömde han då han såg honom tyckte de var en snygg kille :)
Så vi sela på och de åkte ut och första varvet i värmningen såg okej ut men sen börja de han kunde knappt ta ett trav steg rätt börja bara fega fram och sen kom galoppen :(
Kändes inte så roligt att han blivit rakt sämre nu efter vilan och behandlingen av kiropraktorerna.... "suck"
Gunnar sa de känns somnade sitter på höger fram och efteråt kände han igenom bogen och han tyckte sig hitta en låsning men jag känner att så enkelt kan de inte vara måste vara nått allvarligt fel på honom då han med lätthet trava 2 min tempo i våras å nu kan knappt nått tempo alls.... så nu blir de att boka tid hos PH vet för grundlig genomgång och ta upp han på löp bandet så han få kika på honom sen blir de röntgen på fram knäna för utesluta nått för vi ha ju gått igenom hela han med olov då var de bak knäna och Skåne folket hitta ju en hel del med.
Men tror de är nått annat som orsakat alla muskel spänningar/låsningar och sist bak knäna de kommer från nått annat som gör ont så bara börja om och börja leta fel :(
Usch jag är så rädd om honom så är orolig vad de ska hitta för han är ju en sån fantastiskt fin häst så vi måste få ordning på detta omgående.
Ja huvva ska ringa å kolla när de ha tid och hoppas på de bästa och jag vet tror alltid de värsta men då känns de bättre sen om de inte är nått allvarligare.....

Nu ska jag ta å fara och jobba kvälls passet känns ju så där just nu,men bara fara i väg de inget att välja på....
Ha hunnit med en massage på Brodde i af som känns jätte fin i kroppen! ;)
Nått att vara glad över i af!

Tjing!

Av Linda Calissendorff - 15 augusti 2015 14:24

 Vi åkte in med Kanishka & Pandora för de skulle gå ett 24 jobb tillsammans med 3 st andra ekipage så de passade perfekt för Pandora att få volta bland andra hästar då hon varit som osäker första biten från start då hon är bara van vid auto start i Tyskland.

Så detta blev första gången kanishka fick testa gå fortare än 28 jämn fart i de 2 provlopp hon varit ute i och de är ju lite skillnad att öppna 4 sekunder snabbare distansen,men de har känts som hon har den farten i sig så skulle bli spännande att se från sidan!   

Kanishka pep i väg i starten och fick en lucka direkt ner till självaste Hot Deposit som tog de lugnt från start eftersom tempot styrdes efter hennes förmåga i dag då hon var yngst och ostartad.

Hon fick gå där till sista 500m då vek lelle ut hotten som kom upp jämnsides henne och sparra henne in i mål och de avsluta sista 200m efter 19s fart!    Hon är verkligen super duktig och vilken utveckling hon gjort på dessa 2 månader hon varit hos oss så en eloge till Gabriella som gjort grov jobbet och stärkt henne på rätt sätt så vi fick bara ta över fin liret och snabba jobba!

Hon gick ju som fortast 1,40 1640m när hon kom nu gick hon med lätthet 24 i 2140m och var inte trött efteråt heller så nu blir de kval den 5 september här hemma och hoppas på sällskap av nån annan så de kan ligga och dra tillsammans!   


Pandora var trevande från starten då hon inte vet vad de går ut på än utan de är som hon invänta på startbilen ska släppa fältet men de kommer hon lär sig mer å mer för varje gång och de är ju svårt att hitta auto lopp i den klass hon kommer vara i så bäst man träna på detta då de är ofta tilläggs lopp som sagt.

När hon väl klev i väg i stabil takt så såg hon jätte fin ut de var susanne som fick köra henne i dag och sa att hon gärna kör henne i lopp sen med så tror susanne gillade henne...   

Hon låg i rygg på kanishka i mål och hon var inte alls speciellt tagen så hon ha gått fram fint sen förra jobbet så blir att anmäla henne i ett provlopp nästa helg om inte olov hittar nått att behandla förstås men tanken är att vara med annars. Vi måste nog sätta på henne järn skor nu ett tag så hon blir stabialare från start och lägga grepp tå aluminium bak i stället där hon går med guldskor som är rätt tyng så testa vi och se hur hon funka så! Man vet ju inte alls hur hon gått i Tyskland så man måste testa sig fram då man inte ha nån info överhuvudtaget så blir de att tänka till lite!   

Huvudsaken hon känns fin och lugn de är de viktigaste efter den långa flytten och  att hon tagit resan och foder bytet bra och de verka inte vara några problem då hon äter bra och se ut att må hur bra som helst!


I kväl ska vi fara in med Brodde och Cantab som ska få lufsa i 3000m jobb inför starterna så de får ur sig lite energi så de är lugna och fina sen när starten går! *ler*


I morron är de äntligen dags för Gunnar Melander att testa Kallma ska bli spännande att höra vad han säger!

Kommer bilder och ev video på de i morron!   

Wilmer får följa med in för gå intervaller på banan med Pelikan Mero så han får träna på voltningen med annan häst inför loppet så de blir ju kanon sen är alla hästar jobbade för denna vecka känns skönt! =)


Ha en fin helg ni som är lediga!   




Av Linda Calissendorff - 14 augusti 2015 17:10

Vi anmälde dubbelt med alla 3 då de var Bergsåker och Östersund samtidigt och vi hade tur de fanns lopp åt allam på bägge banorna.

Wilmer han kom med i Östersund tyvärr inget auto lopp utan han stå på tillägg, men han fick bricka 15 så blir spår 1 och de var bara han på volten förutom springspårs hästarna så blir nog att tugga i 3je spår en bit för komma fram men får han en rygg så ska ju de funka fint de med!   

Så de loppet ser helt okej ut och han gillar ju Östersunds banan de vet vi ju sen förut så de blir bra de där!


 


Cantab ska ut på V64 och han fick ju inget bra spår i vanlig ordning utan blev nr 7 på vingen...   

De är ett 1640m auto lopp så de blir ju tufft att komma ner till nån fram skjuten placering då man vill inte hamna i dödens med denna överladdade kille, så vi vill ha en fin rygg åt honom så vi får se hur långt fram han räcker bland detta sällskap. De är ju alltid tufft motstånd han möter men de är ju den klass han är i så hoppas han kan få en hyfsad resa i ryggar så hoppas vi som sagt på de bästa!   


 


Brodde han kom rätt bra till i spåren fick nämligen spår 4 och jag tycker personligen vi fick bästa tänkbara kusken till honom då detta var ett lopp som lottas bland de bästa kuskarna på utvalda banor och vi fick Erik Adielsson!   Han vet jag ha sagt vid en intervju att han kollar alltid de senaste loppen hästen gjort och lyssnar ödemjukt på tränaren då man vet ju bäst om sin egen häst, trots de ha en gedigen erfarenhet av lopp körning så måste de lyssna på en annan som sagt känner hästen bäst!   

Så nu hoppas vi Brodde ska fortsätta på samma fina sätt på banorna som de sista loppen han gjort men han ska få gå ett lättare jobb på lördag på banan för reka lös sig inför uppgiften och förhoppningsvis rycker vi skorna runt om igen då han såg så fin ut sist och bergsåker banan bruka ju vara ett snäpp bättre än de andra banorna!   

Motståndet ser helt okej ut för vi vet ju vad Brodde kan så han är ABSOLUT inte sämre än de andra och de är skönt att veta men då kan han inte hålla på ta sig en galopp i mellanåt utan måste stå på bena ända in i mål!   


 


I morron ska Kanishka och Pandora in på banan för testa gå kval tider så ska bli spännande att se tjejerna på banan och susanne får köra Pandora då jag inte alls känner mig bekävm i banjobben än...   

Sen får nog Pandora testa gå ut i ett 22s provlopp med fri fart  sista 1000m sen så man ser vad hon kan innan vi fundera på ta ut henne i nått lopp, de finns lite lopp i mitten av september så får se när vi känner oss redo att ta ut snyggingen!   

Nu ska jag ta och jobba vidare hemtjänsten kallar! ;)

Tjillivippen!



Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards