Stall Ardbeg

Alla inlägg under oktober 2015

Av Linda Calissendorff - 15 oktober 2015 22:29

Vi tappa ju sällskapet till veckans banjobb med Kallma då Robban kvala i kväll i umeå och Marie skulle ta ut Exil på solänget på lördag då de kör en premie och kval dag där.

Vi satt å vela fram å tillbaka om vi med skulle anmäla Kallma till kvalet då vi visste att en nordis skulle vara med i af, så vi anmälde henne för vi fick ta bort henne i fall vi ångra oss efter vi sett vilka som skulle vara med de hade B-O Månsson lova Ricky.

De blev en till som ska kvala på samma tid så blev 3 st i hennes "klass" och sen var de 2 st 2 åriga nordisar som ska kvala men de går ju så sakta så de ha man ingen nytta av som sällskap...men vi chansa hon ha ju gått under kval tider förut och nu ha hon ju gått rätt konturnerliga lång jobb på ett fint sätt så vi provar och se när de är hemma banan så man slipper resa så långt sen ska Kanishka gå ett provlopp så de passa ju bra då vi liks ska dit!   

Känns redan nervöst  men jag tror på Kallma jag så de där fixa hon bara hon kommer i väg hyfsat från starten så hon inte måste jaga i kapp för mycket sen under loppet. 

Nyss kommit hem efter ett kvälls pass bara hata att jobba kvällar känns som man missar allt med hästarna all kvälls mys och sånt de är alltid en känsla av tomhet när man kommer hem fast man borde bara tycka de är skönt för Ricky gjort bort allt men bara inse man är inte bara en häst NÖRD utan en kontroll freak med!   

 ANNONS
Av Linda Calissendorff - 13 oktober 2015 07:23


 

Hör kommer en video snutt på Kallmas jobb i söndags tillsammans med Wilsen som ligger utvändigt de gick denna gång 1,45 i 2640m och Kallma ser fortsatt fin ut men man ser hur hon som hacka till i mellanåt...

Vi lade på nya benskydd så då såg vi hur hon stryker sig rätt så bra bak mot kotorna så måste försöka hitta en ny lösning på plats problemen,så vi ska testa att lägga på 18" skor bak för tynga ner henne och se om de blir bätre.

Hon ha utvecklas fint med dessa lång jobb så vi är sugen att kvala henne på lördag men hon kan lika väl följa med när vi ska fara å tävla med nån av de andra hästarna på en annan bana då vi vill hinna med så många jobb som möjligt innan de fryser på och man måste brodda på henne.


Kanishka gick ett snabb jobb i ett 1640m jobb med press utvändigt av annan häst och hon travade 1,21 distansen på ett bra sätt så nu tar vi sikte på testa en start på Bergsåker i november då de finns ett 3 årings lopp stängt vid 10 tusen så gör vi en start och ser hur hon känns man kan ju passa på medans motståndet är mindre och tiderna går lite långsammare!   


Vi ha anmält ut Brodde & Pandora till bergsåker till 2 st spårtrappan lopp och med Pandora visste vi att vi troligtvis skulle få ett framspår och Brodde ett bakspår.

Pandora fick spår 6 och de blir spännande att se henne i ett kort lopp för vi vill testa alla distanser så man får se vad hon passa bäst i men hon ha öppnat en 12,5 tid i tyskland efter bilen så nog kan hon röra på sig från start så hoppas john hittar en bra position från de läge hon har så tror jag att hon ska vara en bit fram i mål!   


Brodde fick spår 13 och de är ju bra på så vis att de ligger redan i andra spår så bara be till gudarna att de ska öppna bra från de andra spåren framför men de kommer bli tufft som fan de ha gått fina tider de som står på start så hoppas de blir tempo torsk till slut att de blir bra tempo loppet igenom de ska vara broddes räddning om han ska knipa nån pengar alls  från de  läge vi har... men detta gäng kommer vi möta på när som helst ändå då de har mindre pengar än han så de är bara suck it up och hoppas Brodde gör sitt liv lopp!

Han är super pigg efter loppet i lördags så han ska gå framåt på de loppet men och han ha fått en massage omgång i går känns mjuk och fin i kroppen så allt känns bra inför loppet i af.  


Viktor ha vila en vecka då han fick sin års vaccination spruta för en vecka sen och i går var husse ut och han kändes pigg och fin runt byn så nu ska han få tjava runt slingan och träna lite back träning så länge underlaget tillåter.


Vilje försöker vi köra varannan dag och de går bara bra med lill tjejen som är runt 1,55 cm bak nu så hon kommer bli stoooooooor denna fröken... men ett fantastiskt driv i steget framåt och redan upplever henne stark fast hon knappt är så lite körd som hon är   


Wilmer ha snart vilat 10 dagar så de är dags att köra i gång honom med så snart är hela gänget i gång igen full rulle med andra ord!   
Nu ska jag ta och fara ut på jobb nu är de dags! =)

Tjing på er!ANNONS
Av Linda Calissendorff - 10 oktober 2015 17:42

Jag kopiera Rickys start uppdatering på Facebook! :)
Nu ha både Pandora,Cantab och nu Brodde sänkt sina rekord! "Ler"
Star Master vagnen levererar! :)

Av Linda Calissendorff - 6 oktober 2015 21:24

I dag så åkte vi till Hagmyren med förhoppningar om en matlapp för Cantab då gänget han mötte var tuffa kusar på papperet! =)


Han hamna nästan sist ut då de kom nabbt från start bakifrån så då hamna man på vingel.... men ricky skicka snabbt ner han till innerspåret sista 500m så han skulle få avsluta snällt då de gick undan sista 500m då de öppna på sakterliga 1,16 första 1000m.

Han kom in på en 7e plats lilla gubben på en ny rekord tid för volt på 15,5 de var 4 år sen han satte förra rekordet så de är vi glada för!   Han var inte lika smidig i traven kan ha varit för tät start sen monten då de bruka bli lite extra sliten så nu vet vi de tills nästa gång att han får längre vila mellan loppen sen hade han tuschat sig på ena bakbenet då han gått utan skydd bak hos oss i alla starter så kan de ha blivit lite för trångt just i starten med jänkar vagnen fast han gick i väg utan problem.

Så vi är nöjda med killen som gjorde de han kunde i vanlig ordning och han ha skött sig bra i buret och svettas inte alls trots han hade till å med ett täcke på sig i transporten vilken är skönt då ha han inte slösat med att svettas bort en massa  energi innan start!   

       


Pandora fick en förarlig galopp efter start så hon tappa bort minst 40 m innan hon ställde sig... Hon tuffa i kapp gänget efter 700m och låg där sist i fältet tills de börja trötta runt omkring henne så for Ulf ner invändigt för ge henne ett snällt lopp eftersom hon hoppa bort så mycket och kom i kapp fältet ändå...

Men i sista sväng börja hon speeda på som bara den men så kom Ove A i vägen som han bruka fr oss då han drog tvär stopp på sin galoppernade häst så han fick ta upp henne rejält,  ett under hon inte galoppera för de vara nära upp i vagnen kan jag säga så han fick backa runt ove och sen tog hon i igen och avsluta somnm 6.a i mål på tiden 19,2 och de vann på en 18 tid så hon gjorde ett grymt lopp åter igen!   

Ulf sa de att hade inte strulet med Ove A så hade hon kunnat vara 3:a i mål surt att höra de med faciet men skönt att veta att hon kunde lika väl ha vunnit detta lopp bara hon inte galoppera bort så mycke mark...

Nu anmäls hon till skellefteå ett 4 årings lopp som är mellan 5-75 tusen auto start 1640m och hoppas på ett bra spår så ska vi kunan få revanch tycker jag de är gumman värd!   

       


Brodde anmäldes till Bredlopp på Bergsåker och han kom med så klart med sina 470 p så var vi rätt säker och de blev husse själv som kör denna gång!   

Fick angenäma spåret 2 bakom bilen så nu jäklar blir de jänkar vagn och gasning framåt å hoppas på kunna ta ledningen... De är hästar upp till 270 tusen bakom då de var spår trappan lopp, men han är banne mig inte sämre så de kommer få jobba för de kan jag lova om han stå på benen dvs men de ha vi förhoppningarna på!   


I dag ringde de en som heter Lennart och ville veta lite kring våran häst rörelse för vi var utvalda att få vara med i ett repotage i travrondens stora vinter nr, de tacka vi för!   

Ni ska veta att vi nämde alla er som vi fått tag på så fina hästar i från, så hoppas verkligen han nämner de i repotaget!   

Stall Kall,Stall Slotts,Kenneth Magnusson,Kent Gullbjörk och Happy people racing utan er hade vi inte varit där i är i dag ni är helt underbara heeeeeeela högen!   


Nu ska jag ta en lååååång dusch sen soffan here I COME!

Kram på er!


Av Linda Calissendorff - 4 oktober 2015 17:31

Kall viktor ha fått sin vaccination så nu blir de vila 1 vecka innan vi motionera i gång honom igen.

Wilmer hitta olov lite allt möjligt på de var bak knäna och fram knäna runt om så blir de blir 28 karens nu pga av cortisonet
Så blir vila 1 dagar innan han sätts i gång lugnt igen.

Bra han hitta nått nu så kan han bara bli bättre sen när vinter banorna är på G snart bara hoppas de bli en riktigt bra is bana i Umeå de kommer han trivas på! :)

Idag ha jag städat 5 timmar inne och de behövdes kan jag säga! "Phu"
Så nu är de rent å fint inne! :)

Nu ska vi hitta på nått annat av våran sista lediga dag för denna helg....
See ya!

Av Linda Calissendorff - 3 oktober 2015 22:41

I dag hade vi 4st som skulle gå snabb jobb på banan så vi åkte först in med
Kallma & Pandora då vi skulle köra efter provloppen.
Kallma fick sällskap av 3st andra nordisar och hon fick gå i ledningen med tryck utvändigt då är hon som bäst :)
De gick 2640m efter 1.48 och upploppet ner gick de runt 1.40 och hon ser fortsatt fin ut i aktionen och blev inge märkvärdigt trött heller i dag! Så tummen upp för gumman i dag! :)

Pandora fick få 5st intervaller på banan.i 1.21 fart och hon såg jätte fin ut och husse sa de att de andra måste vara jäkligt bra för slå henne så de var en stooooor tumme upp på henne efter dagens jobb! :D

Sen åkte vi hem och skifta hästar då skulle Kanishka och Brodde in och först ut var Kanishka som fick sällskap av 2 st andra varmblod.
De fick 2140m efter 26 och hon andas knappt när hon kom in så nu blir de ett rappare jobb nästa gång för se hur hon ligger till som nu när hon får tagit de lugnt sen sista jobbet då hon fick 1.21 full väg.
Husse mycket nöjd över denna lilla krigar märr! :)

Brodde är en häst av en grym kaliber och han är löp sugen som få de märks han älskar att springa på banan! :)
Han gick 3000m ensam efter 1.27 med öronen klippandes framåt och han var knappt svettig efteråt! :)
Han ha en grym fysik denna häst han är motsvarigheten till Wilmer urstark och speedig på samma gång ett riktigt muskel paket! :)
Så summa av denna dag är att alla hästar få en stor plus i kanten och vi är super nöjda över dom i dag!
Så nu ha vi ätit en sen middag som vanligt så nu börjar tröttheten komma när man varit igång sen kl 8 i morse och kom hem 1730 så är man som nöjd! ;)

I morron ska olov komma och vaccinera Viktor och Wilmer ska kollas upp de var ett tag sen nu så allt är ok inför vintern då de är hans bästa tid då de går lite saktare så kan han slappna av lite mer.
Vi får passa på att kolla en häst per gång han kommer då vi ha några st så nästa gång är de dags för Pandora att kollas men tror inte de finns så mycket hon känns för fin för de! :)
Ha en skön lördag kväll nu väntar sängen snart... ZzZz......
Go natt! :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se