Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 3 maj 2016

Vilka härliga travdagar vi haft!

Av Linda Calissendorff - 3 maj 2016 11:53

Jag måste summera dessa 3 trav dagar vi startat på efter helgen att vi fått en fint kvitto från hästarna att vi gör nått rätt då alla ha varit jätte fina i loppen!   

I går så var Greven först ut i ett nytt P21 lopp där han stod på 20 m tillägg och de fanns en bra häst på start som vi förstod skulle rymma i från de andra... Greven är lite kisslig från start man måste ju hålla i honom då han blir lite rullig och osäker allra helst från volt så tyvärr blev de start galopp för Dunder.... han tappa en del så han kom i kapp sen och lade sig invändigt efter 500m.

Dunder klev på sista 700m i 3je spår och Greven fick dra tåget själv utan rygg och han höll starkt till en fin 3je plats på ett säkert vis så vi är super nöjda då han tappa så mycket och ändå så grymt bra ändå!

Vi ha ju lagt på Pro Pad sula och Razer skor bak för slippa han ska trampa igenom på höger bak och de funkade väl ut då han inte trampat igenom så de var ju skönt att man kan på nått vis hjälpa homom med de då de lär göra fruktansvärt ont att hela tiden få sår under kotan... Han är så fin och helt underbar att ha att göra med och på de fantastiskt snygg!   

Dunder tyckte de var en super trevlig häst att köra så bättre betyg än så kan man inte få!   

Han gick en 16,7 tid med galoppen så de var bra gjort!


 



 


Så till lilla krigaren cantab som Erica tappa lite från springspåret med så de kom lite efter mer än vad som var tänkt men han fick ligga sen i rygg på susanne som 3je utvändigt fram till 1100m kvar så klev Erica på då de öppnat på sakterliga 20.

Han fick tugga på i 3je spår genom hela kurvan och långsidan då han fick genast svar av den som låg i dödens och lurka så dessa två drog undan de övriga och stred genom hela sista kruvan jämnsides och mot upploppet såg de ut som Cantab hade ett övertag i andra spår men de var hårt ända in i mål och de torska på sista steget med mindre än en halv längd på han som var invändigt....

Men som han streta i mot finaste killen han gjorde verkligen ALLT för vara först över mål man kan bara beundra denna löpvilja han åter igen visar upp trots sina 9 år och ha startat nu 85 gr och han kämpar ändå som han nyss börjat starta!   

 


Jag skjutsa upp ett fölsto till en tjej som ha Qvadrigo i Bollstabruk förra våren som skulle betäckas med honom åt Iselin och som tack för vi gjorde de skulle hon döpa fölet efter oss beroende på vilken kön de blev!

Så klart blev de ett sto så nu ska hon heta Slotts Linda och blev så klart en fin fux!   

Jag ha första tjing på denna sötnos så ska fara ner sen och kika på henne när hon blivit lite större så får vi se hur vi gör sen om vi ska köpa lös henne!   

Mamman heter Athenepia (no) och hon tjänade över 400 tusen kr själv och ha lämnat ett sto som tjäna 700 tusen kr och gick fina tider i Norge!

Så vem vet kanske detta är nästa nya stjärnan hon lämnat!   

 


Kanishka och Jon anmäldes ut till bredlopps dagen på dannero på lördag och Kansihka fick åter igen spår 2 på start och Jon spår 1 på tillägg så nuhoppas vi de ska vara lika bra som sist och kanske kan sänka ett snäpp till vi hoppas på de i af!   


Nu ska jag ta och fara på jobb nu är lunchen slut....


See ya!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards