Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2016

Varning lång uppdatering!

Av Linda Calissendorff - 23 augusti 2016 10:45

Då var de ett tag sen jag skrev sist igen så bäst jag ger er en rejäl uppdatering här då!   


Förra veckans starter inne höll inte mindre än 3st nya rekord på hästarna så kan säga denna Bemer maskin gör sin rätt och gör våra hästar piggare än nånsin och de presterar verkligen på topp just nu!   


Först ut i torsdags var pandora som gick ut i ett V64 lopp på Bergsåker och hon hade ett dåligt utgångsläge i vanlig ordning nämligen spår 1 på tillägg och på de 1660m så förhoppningarna var inte som störst då vi åkte ner fast vi vet vi har en bra häst så trodde jag innerspåret skulle bli en fälla!   

Men vi hade turen på vår sida för en gångskull och de var massor som hoppa i starten så Per Linderoth som körde denna gång kom fram bra och kunde lägga sig 3je utvändigt och låg där tills sista 900m kvar då klev han ut i 3je spår och hon trampa i väg fint i spåren! Han kröp ner och vila i rygg genom sista sväng för sen gå ut och runda av alla på upploppet med oryckt norsk och proppar och kom in som 1:a och hon var okörd i mål med alla krafter kvar!  

Hon sänkte sitt rekord från 15,1 till 14,3 volt så vi är så klart jätte nöjda med tjejen och börjar visa att hon hör  hemma bäst i kortloppen!    


På fredagen var de dags för breddlopp på umeå för Kallma,Greven och Brodde som skulle ut och de på papperet var de Kallma som hade bäst chans den kvällen av dessa tre.

Kallma var först ut och hon kom i väg bra från volten och lade sig i rygg men sen klev Ricky på då de öppna så sakta så hon tog över ledningen och fick ligga och dra med press sista 500m från Wasa som vann sist i Skellefteå så förstod de skulle stå mellan dessa två in i mål...

De kämpa sida vid sida men sista 100m kände Ricky att Wasa skulle slå henne för hon var lite ojämn i travet i mellanåt, så han sluta köra på henne för hon var lite stressad innan loppet skaka lite och var nervös och de är inte konstigt då hon fick gå 2 st lopp sist.....så ville han inte pressa henne i onödan på upploppet,så han såg bara till att andra platsen var säkrad och de var den ju så hon gjorde åter igen ett fint lopp och sänkte sig från 34,4 till 33,4 volt 2160m så en sekund till sänkte hon med lätthet så hon kommer mer och mer i tiderna så nu ta vi sikte på ett lopp den 1 sept i skellefteå igen!   


Brodde & Greven skulle ut i samma lopp de var en tuff spår trappa och de kom i väg bra från starten men den som tog ledningen fick inte stopp på sin häst utan öppna på galna 0,8 första 500m och 1000m gick efter 10,5!   

Brodde och Greven sprang för livet och på upploppet låg Brodde som 3a men blev stum sista 100m så han och Greven som låg bakom han blev först opl på nya rekordet 15,6 de var 1 års sen sist han gick en 15 tid!

brodde ha inte varit jobabd för detta ursinniga tempo så han gjorde ett jäkligt bra lopp med tanke på hans form och de 2 sista loppen i monte har han ju hoppat och inte fullföljt hela loppen så de ha saknas en hel del....

så är nöjd att han trava rent och Uffe lyckas hålla han i trav, men fick dra käken 3 gr under loppet så inte konstigt han hoppar för de andra då man måste veta hur han känns om han behöver mer stöd eller inte i loppet.


På söndag åkte vi ner med Cantab till dannero i ett tuff lopp där han stod på tillägg och de hamna sist utvändigt och fick ligga där och de var en som låg i 3je spår sista sväng så han kom ju inte ut och de hade öppna på start på en 18 tid så de hade gått sakta som satan första 500m/1000m.

Där upploppet börja så fick de luckan till slut och Cantab gör en sju jäkla spurt i vanlig ordning och de ser ut som de andra stå stilla och de såg ut som han kunde vara 2,3,4 i mål så de var tajt men han kom in som 4a på 15,8!

Hade de kommit ut tidigare så hade de kunnat hinna in till första platsen för han hade krafter kvar och gick för fullt över målinjen!   

Så är super nöjda med alla hästar och de ha gjort ett fint år så långt och de är sällan vi inte ha pengar på dom som startar,så de ger tillbaka för all massage och tid de får av oss på kvällarna!   


Nu på fredag så anmälde vi ut pandora iett 1640 auto de var ett passane propp och vi fick Örjan Kihlström som kör henne och vi fick naturligvis ett skit spår till nämligen 12....   

De är ju så jäkla typsikt kan inte nån av våra hästar få ett framspår så de kan få gå i ledningen nångång i ett kort lopp men icke sa nicke de ska tydligenhärvas i spåren....

Tur Örjan är känd som "Gubben i lådan" så hoopas han kan måtta in henne på linjen denna gång och att de inte blir lus tempo där framme då är de ju kört.... men tur vi ha sveriges form starkaste kusk bakom pandora så vi kan bara vänta och se hur de går!   


Leffe tränar på fint och han hade återbesök av Sune i tisdags var bara 2 st ländkotor som åkt fast men de lossna snabbt så de var ju skönt! Ricky körde ett pass hemma sen efter 3 dagar och han kände en ytterligare förändig åt de bättre hållet så de går åt rätt håll i af!   

Blir ev ett banjobb i kväll eller intervaller på banan så ser vi när han ska ut och starta de är så lite loppsom passa då man helst bara ska starta auto med denna strul pelle!


Calle ha vi satt i gång efter vi fick klartecken att senan är helt utläkt så han går 5 km varannan dag på hårt underlag och han ser för grymt fin ut då han rör sig så man längtar att få se han sträcka ut på en bana i framtiden de kan jag säga han är en klass för sig,de märker Ricky redan nu i motions fart!   


Så där ha ni ett uppdate på läget så långt!

På återseende!   


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards