Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 3 november 2016

Olov på besök!

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31

I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :)
Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjort 19 starter med rejäla rekord sänkningar på alla distanser.
De var ju en hel del att fixa då Ulrika kolla igenom henne så ville att även Olov kollade henne så man vet att hon är helt fräsch i sin kropp inför vintern! :)
Han hitta en has och båda bak knäna som jag trodde så de var inte stora känningar efter de hon ha presterat i år, men tyvärr svara hon bara på cortison så blev 28 dagars karens så de blir lagom pustare för tjejen som får träna in sig på brodden inför vinterns ev starter! :)

Jon var den andra vi ville kolla då han gjort 14 starter i år och han har ju en väldigt grov bak aktion och han tar ju ut sig i loppen så de var dags för röd totten att få sig en check! ?
De enda han kunde få fram var små känningar i bak knäna och inte konstigt då han breddar rätt bra bak,så är de inte konstigt att de var just där han hitta en reaktioner.
Han fick DMSO som uppsmörjande så han ha bara 14 dagar karens så de är ju toppen han är redo för vinter banorna som jag tror kommer passa denna lilla röding då han behöver rejält fäste bak! :)

Ni kanske tycker vi bara få behandla bak knäna på våra hästar, men de är som Olov säger ta man de i tid så hinner de inte bli så mycket fram, om de inte ha varit en akut skada så klart man måste behandla fram så klart.
Men jag köper Olovs linje att stämmer de inte bak så får man följd skador fram,så därför vi vill kolla hästarna med jämna mellanrum så de inte hinner bli så mycket man måste behandla och vi ha bara haft Leffe och Brodde som haft känningar fram i år, men Leffe är de inte konstigt då han gått över 1 år med totalt låst kropp så de ha jag full förståelse över att de blev en hel del då vi behandla honom! :)
Men kan säga han känns hur smidig och fin som helst efter skåningarna/Olovs behandlingar så hoppas han ska fortsätta kännas lika bra i vinter då träningen kommer trappas upp för honom i backarna! :)
Brodde trodde Olov att de var att han lyckas vricka till sig i hagen för han ha vi aldrig behövt behandla fram under dessa 4 år! :)

Känns som vi är redo för snörik vinter nu, så vi får tillbaka våra överlägsna träningsvägar igen runt näske! :)
Så hoppas de kommer massor av de vita guldet snart...

 
 
Ingen bild

u

14 november 2016 22:23

Hur går det med kallbloden?

Linda Calissendorff

18 november 2016 00:05

Hej! Kallma blev behandlad i bak knäna så hon är under uppbyggnad träning igen men tyvärr har vi ingen banan att träna på så är som svårt att starta om henne nu för nått lopp... Så vi tränar på så gott de går just nu då de pendla mellan plus och minus ute mest hela tiden :(
Viktor är utlånad som ridhäst ett år för se om hans bog skada ska kunnas stärka upp via ridningen som vi inte lyckas med i körningen så får vi se sen hur de fungerar med honom efter de ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Av Linda Calissendorff - 17 oktober 2016 10:27


Estreem gjorde ett fullt gdk lopp i dag då Wäjersten kom fram i bra från start, men blev hängandes i 3je spår första 500m och han valde att backa bak sist invändigt... Daniel ångra detta beslut efter loppet då han (så som vi) hade hellre sett han kl...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Träna glosor med Ovido