Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2016

Haha går bra de här...

Av Linda Calissendorff - 13 oktober 2016 12:21

Ja nu har de runnit i väg flera veckor igen och jag inte skrivit en rad ens... jaja skyller på jag lägger min dyrbara tid på hästarna istället!   


Har hänt en del i vanlig ordning på en månad med starter och grejor, men de flesta hänger väl med på Ardbeg sidan på fejjan eller ni kollar ni på Stc hemsida på resultat det är jag övertygad om!   


Har fått hem en ny kille till stallet som heter Estreem och ska bli spännande att se hur han ska hävda sig i norrland då han gått fina tider i söder helst i längre loppen!   

Han fick göra sin debut under sadel då han kom då han varit mycket riden så gjorde vi ett test då de låg bra tilli tiden från hans senaste start. Han gjorde ett fullt gdk lopp då han inte riktigt begrep vad de gick ut på utan tog som i och sen var de som han inte tog i  en bit,men Malin som red han var super nöjd för vara första gången på banan med ryttare då han kom in på en 16,4 tid och blev 4:a.


Greven gick ut i samma lopp och gick till ledning men fick inte behålla den länge utan fick omgående tryck och öppna snabba 13 på första 500m så han höll heroiskt i rygg på ledaren in i mål och kom in som 3:a på 16,3 de var sjukt nära en andra plats....


Brodde har mest hållit på och galoppera så nu har vi noll poäng tyvärr så ett tag blev jag sugen på sälja hansom ridhäst men han ska få en chans till i vagn på breddlopps dagen på bergsåker om vi kommer med...

Så tråkigt att den med störst kapacitet han har fått hjärnspöken helt plötsligt...


Cantab är igång igen efter 8 veckors vila från banan och har gått 2 snabb jobb så vi tog ut han i ett monte loppi skellefteå med Erica på ryggen. De fick tråkigt bakspår och de bästa hade framspår så förstod de skulle bli tufft att nå dessa där framme...

Erica tappa i starten då galoppernade häst framför sig var i vägen sen var de som de kom inte ens upp i en rygg utan låg och sladda bakom fältet i 30m så blev lite ororlig killen var kurrant för dagen... Men sista 700m så såg man han inte ens i bild men så kommer han som en raket och börjar att plocka häst för häst ute i 3je spår! Han kom in som 4:a och han gjorde en jäkla slut runda då han tappat så mycket från början så är super nöjd med han då han inte varit ute i lopp på över  månader och han behövde detta lopp i kroppen!   

Cantab är en heders häst som alltid gör sitt, men tror man måste rida mer offensivt med han för annars så tar han som inte i och man måste upp i en rygg så är han alltid med in i mål så nu blir nästa lopp på söndag och nu sitter Susanne upp på honom så ska bli spännande att se vad hon kan hitta på!

De är tuffa kusar i mot som gått 15 tider på volt de är ju auto denna gång och de är ingen fördel för honom...

men jag kan lova han gör allt vad han kan för slå de andra sen om han inte räcker till så kan man inte begära mer för jag vet han gör sitt bästa för dagen finaste Cantab! 


Greven ska ut i samma lopp bara för de finns så dåligt med lopp och han trivs verkligen under sadeln så även om de är super tufft,så få han förlja med och får han en fin resa så kan han vara på matlapps pengarna så vi ser de som en ny erfarenhet under sadeln och han får ett lopp i kroppen!    


Estreem ska starta han med i ett 1640m auto lopp och han har gått bara 2 st kort lopp och då har han i rekord 12.5 så han kan absolut röra på sig så de blir Daniel Wäjersten som kör och han fick spår 6,.

Han är rätt snabb ut så hoppas han kan hitta ner i spåren så han får ett rygg lopp för avsluta han killen så ska blir spännande att se han i ett vagns lopp denna gång!   


Kallma är behandlad i bak knäna och i glidlederna båda bak de var de som Olov hitta nu andra gången kan gick igenom henne ochhan böjde hårt för pressa fram knäna plus att jag kört 20min på hårt underlag för de skulle komma fram tydligare men icke hon visa ingen framhälta.... så nu har hon 6 veckors karens så blir ingen start på ett tag så får vi se hur hon känns sen efter behandligen.


Viktor har vi lämnat hos en toppen tjej som rider han och han trivs utmärkt hos henne så de blev ju kanon att han får ridtränas ett år så får vi se sen hur han känns framför vagnen sen men tror detta var vad han behövde för komma vidare med sina problem fram!   


Nu måste jag jobba vidare så vi hörs nått mer då jag hinner skriva sitter och invänta spårlottningen på Bergsåker på V86 loppet som Pandora ska ut i så håll tummarna för ett bra spår då de är 1640m auto så brukar de bli lång ut eller långt bak tyvärr..... man önska man blir överraskad åt de positiva hållet nångång!   


Tjing! 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards