Stall Ardbeg

Alla inlägg den 21 april 2014

Av Linda Calissendorff - 21 april 2014 21:57

I dag så var jag & Sandra ut på en tur med Mulsta & Wilmer för en sväng till en av grannarnas paddock för testa lite dressyr på Mulsta.  

Jag var lite nervös att Wilmer skulle typ slänga av mig om han tyckte de gjorde ont med sadeln mot huden, men de är så fint nu så   kändes bättre testa sadeln än selen då de blir med friktion under selen och vi skulle ju bara följa med å skritta så tänkte testa och de gick hur bra som helst!   

Sandra red dressyr först med Mulsta och de gick bra han fatta först inte vad vi gjorde i en paddock men sen så började de trava över bommar så sa ska du testa hoppa ett litet kryss men han och Sandra är aldrig bangen utan hon var på direkt att testa hoppa så de gjorde dom nu var de ett litet kryss men man ska börja lågt så de vet vad de ska göra och han förstod direkt och tyckte de var roligt!



 

Så nu ska han få ridas denna vecka så han får in tänket tills Sandra kommer tillbaka till sommarlovet då ska vi rid träna killarna var så säker ska beställa ett par ridbyxor nu så man sitter säkert i sadeln blir helskodda så klart!

Hahaha man måste gardera sig!   


I går så hoppa hon upp på farbror Brodde som tyckte de var hur mysigt som helst att bära runt på Sandra på ryggen så de tränade först att göra volter på lägdan i skritt och sen så trava de en liten bit efter vägen för se hur han reagera men han var så cool så fina kloka killen!   

Så denna vecka får han sättas i gång med ridningen att lära sig gå på volt då Sandra märkte direkt att höger volt var svårare så han behöver all böjning han kan få för stärka upp sin högra sida som han är svagare i så detta är toppen just för honom att höja ryggen och korta av och bära mer med höger bakben då kommer han bli liksidig snabbt!  Så i dag tog Sandra ett pass till och hon kändes bättre än i går så de lär sig snabbt hur de ska arbeta om man är duktig att känna när de gör rätt precis som Sandra gör!   

Så blir en rolig sommar detta med en massa ridning igen längtar tills hon är hemma igen redan innan hon åkt för de ska bli skoj att ta upp ridningen igen och allra helst då hästarna njuter lika mycket som vi!   


Fått ett sms från Stall Kall i dag så har de kommit ner en fiiiiiiiint sto som så klart är svart i färgen och med stjärna som tecken på huvudet,så skrev till Greger att de är banne mig ett signum för stall Kall att lämna snygga svarta tjejer med en vit stjärn!

Så nu står ju lilla Viktor ensam då de är hans mamma som fått den lilla tjejen så nu ska vi skynda oss med att få till en hage när de blir varmare ute så de kan vara ute dygnet runt så ska vi ta Kallma med oss och fara upp å hälsa på dom och sen ta hem snyggingen till Bredånger så några veckor till så är han här! Å vad jag längtar.... har sett ett fimlklipp på honom å han se ut att ha en läcker luftig trav så ska bli spännade att se han framför sig!    Nu blir de dusch sen sänga är både frysen och trött så på återseende  med er!






 

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards