Stall Ardbeg

Alla inlägg den 26 juni 2014

Av Linda Calissendorff - 26 juni 2014 14:40

Den enda lediga dagen denna vecka som är full späckat så man hinner inte ens känna sig ledig!   

Men ha hunnit en del i af först var vi iväg med Tornado på semin station för vaccinering så nu är de klart så nu anmäler vi till kval den 10 juli på solänget, så nu är de spännande tid framöver då denna vckra kille ska äntra banorna igen efter 1 års frånvaro till hösten!   

Blir ulf som får kvala honom då han kört de flesta banjobben så får han ta detta som ett ytterligare jobb.

    


Sen är de klart med häst köpet för Kim (ägaren) av den fina tjejen efter Tangen scott så den kommer hit påinkörning/träning ev till veckan på onsdag och kan säga vilken SNYGGING! En högrest dam men en vacker bork färg.... *kär* Så nu blir de full rulle med tömkörning av Viktor & denna tjej!


 


Har pratat med Olov och han ha skrivit ut metacam åt Mulsta då han tror på en sträckning av insidan av bakbenet då brukar de bete sig så här, enligt honom.

 Så vi ge han en kur så får vi se hur han blir efter de finns inte så mycket att göra då han inte visa nått annat som kan tyda på smärta på varken benen eller muskelärt på kroppen.... Ja de är skumt verkligen men de brukar ju härja i hagen så kan inte tänka mig att de ska vara nått annat än de då de kom så plötsligt.   


Ha nyss varit med mamma och bjudit henne på lunch på Nätra motellet så nu se man både gravid ut och mätt nått så kopiöst!! Men gott var de i af så nu behöv man inte äta nått mer i dag....


I går var vi iväg med Kallrappa & Kallma till Skrike så så ulf stod å kika på oss när vi körde så efteråt kom han och surra med Ricky och berömde Rappas trav i backen hur hon tog för sig helt rätt i backen och visa en fiiiiiin trav  i backen som brukar vara rätt så jobbiga för många hästar. Ricky berömde henne med och sa att om några pass till finns de ingen i stallet som tar henne fartmässigt där av nån av våra hästar som är starka allihopa, men som sagt Rappa känns redan över dom så inga dåliga papper,får man henne att funka på "platt" underlag med så finns de att åka med de känns redan nu   Så nu får dessa damer gå där var 3:je dag i 4 veckor sen ska vi åter uppta intervallandet så då har de varandra att jobba tillsammans med *perfekt*

Kallma var ulf inte lika impad av då hon får mer en *pinnig* trav i backen ,men jag försvarar henne med att hon är fortfarande ung å behöver styrkan först och ha alltid tyckt att backar och lite tungre underlag är jobbigt, så hon är inte stark nog än, så jag sa bara de kommer vänta och se på pärlan om några veckor framåt.

Hon är ju lite högrest i formen vilket gör att hon inte lägger sig i grejorna riktigt, så då är de svårt att få ut baksteget som i en *pendel*som ulf vill se dom jobba med baken men som sagt de kommer man ska inte ha bråttom!   

Ja kan bli en väldigt spännande höst med dessa fina kusar vi har i stallet allra helst om vi kan få ut Rappa med vore hur roligt som helt att ha ett sto som stå fördel på grabbarna!

Nu kom bästa Linda-Li på besök så nu vankas de kaffe!

Tjing!





Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards