Stall Ardbeg

Alla inlägg den 4 juli 2014

Av Linda Calissendorff - 4 juli 2014 11:16

Tänk vilken förmån man ha att få ha såna fina hästar i stallet som kan bringa sån glädje till oss med fina priser och insprungna pengar, sen viktigaste av alla all kärlek man får tillbaka av dessa härliga personligheter som de har! <3
Pengarna går tillbaka till dom indirekt genom nya grejorna som selar och vagnar så de ska få så bra förutsättningar som de bara går! Resten sparas till ev behandlingar av kiropraktor eller vetrinären så de ska finnas en buffert till hästarna! :)
Så klart att kusken ska få nått han med så han har vi beställt en GPS klocka till så han ska lättare kunna hålla koll på tempot i löpen! :)
Nu har man fått en helt annat energi när hästarna prestera så fint så nu längta jag efter att få se Tornados återkomst till ovalen och att få Kallrappa till start inom en rimlig framtid! :)
De som är härligt med trav ena dagen upp andra ner.....
De är det som är tjusningen med trav finns inget rätt eller fel då de är individer man tränar, utan man får fundera hit och dit om nått inte ger resultat i träningen,sen ändra tänkesätt tills man hittar RÄTT då faller allt på plats! :)
Wilmer är en sån häst som gett mig många gråa hår i förtid pga att han är ett så kallat sorgebarn och ha råkat ut för de mesta en häst kan råka ut för.... men all den tid jag ha lagt ner på denna kille är värt allt flera gr om då han stod där i vinnar cirkeln i går och han stod stilla som ett ljus(annars kan han aldrig stå stilla framför vagnen) precis som han visste att han var klart bäst just den kvällen i de loppet!
Min älskade fina häst!<3
Tack älskling med för du kör så bra i loppen med killen utan dig hade vi inte kommit så långt som vi gjort i dag och jag hoppas ni ska få sätta nosen före flera gr ni om nån är värd de efter allt ni varit med om på banan... :) Nu blicka vi fram mot Skellefteå resa på söndag, wilmer är redan taggad då han hade fina kalla ben i morse och han var en spjuver som han brukar vara så allt är tipp topp efter starten "ler"
Tack för alla hälsningar åter igen blir så GLAD då de är stort att vinna första loppet med en egen uppfödd/tränad häst!
Kram på er!



Av Linda Calissendorff - 4 juli 2014 00:51

I kväll kom Wilmers första vinst!   Så man är helt slut på efter denna härliga dag och efter resan upp trodde jag aldrig att han skulle vinna Sverkers pokal lopp de kan jag säga för han var BILLIG på vägen upp....

Han ha levt fan i buret hela resan upp stod och hoppa å slog på bakluckan så sista 5 milen fick jag sitta med han i buret... enda förklaringen jag ha är att takluckan var öppen så de lät ett tjutande ljud av vinden så han ä rju så är de nått han bli stressad över så ger han sig inte utan kan hålla på hur länge som helt så var bara helt enkelt att sätta sig i buret de vad gör man inte för de lilla livet!  

 De sköna var att hem rörde han inte en hov utan ha stått så snällt hela vägen hem!

Värmningen gick bara fint var hyfsat lugn så de kändes ju bra efter denna resa som sagt att han lugna ner sig snabbt bara han kom ut ur buret väl framme på banan. Loppen drog i hop sig och han hade ju spår 4 vilken är ett av de känsligaste spåren och mycket riktigt han stod på stället i starten men Ricky slog till med tömmen så hoppa han fram och ställde sig i trav men de tappa minst 10 m så de blev 50 m att hämta upp bakifrån.... De kom snabbt fram i spåren då de öppna på långsamma 40s fart så de låg i 3;je spår hela sista varvet och Ricky fick sitta och ta upp,släppa på,ta upp ,släppa på hela sista kurvan och upploppen in för att hålla han på benen då han blir så spänd vid slut striden... och de föll väl ut då de kom i mål på en halv längd till godo men fullt i tömmarna åter igen över målet!   

Gick en 34 tid så de var bra lopp inför söndagens uppgift så nu är de hagen och massage på lördag kväll som gäller för mannen innan de är dags med en ny resa mot skogarna i Skellefetå och hoppa på att vara bland de 3 första i mål! Är mycket stolta över mina fina grabbar!    Så nu är Wilmer inskriven i vandrings pokalen av Sverker så de är ju roligt att han finns med på den och vi fick en liten fin pokal vi med oss hem å framför allt de fina röda hederstäcket var ju de bästa inte ofta man kan vinna ett sånt!!   

 


Kolla stilstudien på Ricky som bara väntar på att passera linjen så han kan pusta ut.... Haha inte lätt att vara förste kusk på wilmer de är ingen barnlek kan ja säga!   


Tack för alla fina hälsningar och skicka er en stooooooor kram nu är de sängen som gäller ska upp kl 6 i morron fr fara på jobbet.... lär vara zzzzzzzz i morron men lycklig som sagt..... *ler*

 


Självaste Sverker var med på bild så klart! =)


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards