Stall Ardbeg

Alla inlägg den 10 juli 2014

Av Linda Calissendorff - 10 juli 2014 22:24

Det var så roligt att se hur han förvandlandes på banan till en kille som ut i defileringen med öronen spikraka framåt och kika på allt som var runt omkring på banan som de brukar på en tävlingsdag!

Man riktigt se hur han mår gott i kropp och själ att vara tillbaka på tävlings banan för de känner ju allt på sig att de är på allvar trots de är bara ett kval!  

Första 500m öppna Ricky på 22,5 sen 1000m på 1,20 sen gick de underkant 17 sista varvet och de sluta på tiden 18,6

och han var inte ens tagen i mål, men lite halv lat då han fick gå som ensam majestät där framme då den som kom efter gick tiden 21,8 så de var en bra bit bakom.

Ricky tyckte han kändes lite knackig i gången fram i värmningen, men tror de är lite så han är ,men när Olov kommer ut ska vi kolla av framknäna så de inte är nått nu inför starterna annars blir de att ta en behandling och vänta med starten vi har ju ändå tränat upp han rätt snabbt med tanke han stod nästan ett år så vill inte mannen ska ha ont nånstans när han ska börja tampas med de andra tuffingarna. Sen har han en muskelbristning på vänster sida fram så kan vara den som spöka precis som de gjorde för brodde i början av värmningarna men de försvann med massagen nu se han alltid mjuk och fin ut!.

Har i af hittat ett lopp i skellefteå i augusti som ca 4 veckor så vi får ta sikte på de annars fanns de en hel del lång lopp 2640m i mitten på augusti att starta i men de känns tufft att gå ut i så här från början.... men vi får se hur han tar träningen nu fram tills dess!    Så skönt att fått hem han på gården så man kan pyssla de lilla extra som jag tror alla hästar behöver så nu ska Sandra svinga sig upp och börja dressyr träna på honom redan i morron för att mjuka upp kroppen på volten!   


Här kommer bilder på den snygga killen!


 


 


     


Glad att få komma hem till en stor ny hage att showa upp sig i! =)

 

Skönt att rulla in sig i lite skit när matte stod och tvätta han med glans schampo innan kvalet! Tji fick jag  

 


Vackra Brodde kika in sin gamla "kompis" från tiden hos Lugauer!


 


Fick ett slutstrids kort på wilmers sist på solänget den 24 juni av fotografen som fota segrar tavlorna borde ha varit "nån" meter längre så hade han satt den med flaggan i topp!  =)


 


Nu är de gonatt här på Ardbegs stallet efter Ricky ha varit ute en tur med Kallma på Bjästa mon med Robban & Wilsen och hon kändes redan mycket starkare i traven och fin att köra, så säger de Skrike slingan den ger starka rumpor!   


Tjing på er!


Av Linda Calissendorff - 10 juli 2014 12:09

I dag ska Tornado kvala med Ricky i vagnen kl 15 och man är konstigt nog mer nervös över ett kval än ett lopp... för man vet att de kommer en hel del nyfikna ögon på vår fina kille från söderns slätt, så han är nu duchad och friserad inför kvalet! Han ha fått en ny snygg vit sele dagen till ära med vita tömmar! Så han ska vara extra snygg i dag när de vankas comeback i ovalen! :)
Kort kommer senare på snyggingen!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards