Stall Ardbeg

Alla inlägg den 10 augusti 2014

Av Linda Calissendorff - 10 augusti 2014 15:49

Tog med oss Kallma dit för hon är som ojämn ibland i baksteget ,men för de mesta är de inga man märker av och de ha ju gett en huvudbry när Olov inte hittat nått när han böjt baknäna... Tog fram henne på gången så sa vi bara att hon hade kvalat så börja han känna igenom henne och han sa direkt efter dragit händerna genom ryggen att vänster bak ha ni problemet och de är ju de benet hon sticker in i högre farter så han märkte en liten galla där så blev behandlad med sitt eget blod så nu ska de bli bra sa Sven! :)
Hon fick ett fint betyg av Sven som gillade hennes extriör och helhet,fick 3 or på allt och han sa att hon ha raka fina ben fram,att hon kommer hålla länge pga av de och de vill man ju höra att man ha en hållbar häst extriör! :)
Sen en rolig parantes att hon ha stora griffelben fram precis som järvsöfaks,så de får vi hoppas är positivt och unikt för han trava fint på sina frambenen till åldern tog över han fina tävlings resultat genom åren! "ler"
Så nu ska vi boka in Brodde å Tornado nästa gång de kommer upp bli om ca 3 månader ska bli skoj att se vad han tycker om flygmaskinen, han fick se ett kort via mobilen å han sa att de där var en rejäl motor å de fram och bak på den där de ska bli kul att se den live sa Sven! :)
Nu bli de onyttig mat sen bli de körning av åringarna och Tornado och Mulsta ska få jobba lite på mon är de tänkt, sen bli de fixa inför wilmers start i morron och hoppas han ha turen med sig förhoppningsvis nu när de varit otur två lopp i rad med Brodde.....
Ha en fin söndag! :)

Av Linda Calissendorff - 10 augusti 2014 06:59

Vi åkte i går fm i väg med fina Brodde ner till Dannero travbana och de var ju V75 fest för fulla muggar när vi kom alltid lika roligt när de är de lilla extra på banan med 5000 st besökande på bara publik plats! :)
Brodde var så lugn i dag vid värmningen sprang bara och klippte med öronen och var inte alls så "valpig" som han kan vara när han kommer på ny bana. På Stall gången kan han vara stökig när vagnen ska på med igår stod han bara i grimskaftet och stod å vila på ett ben i lugn och ro så de kändes hur bra som helst innan starten! :)
I själva starten så blev de naturligtvis omstart men han såg ändå lugn ut trots många varv i volten så hade goda förhoppningar att ulf skulle få i väg han fint och när starten gick gjorde han nått halv dyk med huvudet och små hoppa fram i volten men kom i väg i rätt gångart så allt bra så långt! Han går ju med automat käk för i start ögonblicket inte ha nån käk alls,för då är han lugnare för sen dra upp rätt tidigt helst innan kurvan för han behöver stödet av käken när de går fort...
Vi såg att han som rumpa till i första kurvan med olsson rädda upp de men vid 800m så slog han på en galopp och olsson utgick då eftersom loppet var kört.... först bli man rädd att de ska vara nått fel på honom för han brukar sällan galoppera i loppen bara så där så man blev lite lätt orolig... :(
När ulf kom in i stallet säger han -jag fick inte upp käken den fastna inte i hålen så därför slog han på en galopp för han märkte ju att han så väl behöver en käk för han är rätt framåt i loppen. Så de känns ju hur surt som helst att de ska vara en sån grej allra helst då de vi haft denna käk å har just den för den är så lätt att få på/av så kändes märkligt att den skulle jävlas så....kolla sen på loppet hemmavid sen och vi kan inte se att han ens försökte få ens upp den utan han lät han helt enkelt vara utan käk så nu kändes de ännu mer värdelöst.... så med facit i hand skulle Ricky ha kört själv då hade de där aldrig hänt för han ha då inga problem med få upp den under loppet...
Så strul även denna start så surt när han skött sig så fint i dag och han åter igen få fara hem okörd. ..
Jaja bara ta nya tag igen då!

Nu leta vi lopp så fort som möjligt så ska se vad de vi styr kosan luta mot solänget den 18 aug men de är kusk EM så de är 11 SR kuskar från olika länder som är segerrikast så man kan ju få vad som helst bakom Brodde så känns väl så där.... men vi få se hur vi gör de är ett 2640m vilket jag tror passa brodde bra i distansen då han är stark på ovalen! :)

I dag ska jag med Kallma till Sven lindblom som besöket solänget så en rapport kommer att sen hur de gick! :)
Tjing!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards