Stall Ardbeg

Alla inlägg under september 2015

Av Linda Calissendorff - 5 september 2015 08:51

God morgon på er alla glada!
I dag är de detta på schemat skoning,koll hos kiropraktorerna från Skåne med Kallma och Pandora,Kanishka ska kvala och Brodde & Cantab ska ut och tävla på solänget i kväll och på de ska jag jobba på travet hela kvällen! :)

I morron blir de upp kl 530 för att fara ner på unghäst visningen med Viktor & Vilje som ska visa upp sig från deras bästa sida ska bli spännande att höra lilla gumman poäng! :)

Ska även bli spännande att se Kanishka kvala i kväll hon ha känts super fin i snabb jobben så hoppas de blir lite tempo så hon kan följa så vi vet vad hon kan för dagen då vi ej testat fortare 23s fart full väg och de ha hon gjort på ett bra sätt! :)

Brodde och Cantab starta sin auto kort lopp med de sämsta förutsättningarna man kan få i ett lopp från bricka 12 båda två....
Tycker mest synd om Cantab som möter i vanlig ordning tuffa hästar men vi hoppas på en matlapp för mannen som känns hur mjuk och smidig som helst i träningen.
Stå Brodde på benen så kan han vara med till slut i af då han är en krigare och möter lite enklare motstånd även om de finns bra hästar med bättre förutsättningar än honom så finns alltid tron på den här tigern bara han inte håller på med annat trams ;)
Blir skor runt om igen för honom så hoppas vi galoppen ska hålla sig borta.

I går var vi i Umeå för Ricky skulle köra Åsa Näsmans fina hästar och de blev en 4je plats med Pine Rolls som gjorde ett grymt bra lopp som hamna ofrivilligt i dödens...
Mr Rollercoaster slog i vagnen och blev för tok för het så han hamna med i dödens och de blev trött ben tills slut men knep sista matlappen me han såg framförallt fin ut i aktionen som han haft problem med tills slut så tummen upp inför nästa kopp med större vagn! :)

Så nu är de bara börja ruscha här hemma så vi hinner med allt göra innan de är dags för allvaret i kväll håll tummarna för oss!! :D

Av Linda Calissendorff - 3 september 2015 18:54

Viljes syster Sol Faksa vann åter igen lopp i Norge i dag! :)
Vann lätt och gick 30.8 full väg sin 3je start! *ler*
Hon ska starta igen den 8 sept så då håller vi tummarna för en 4je vinst! :)

Av Linda Calissendorff - 3 september 2015 11:21

Viktor ha nyss varit den första i stallet som fick testa djupvågs maskinen och kan säga jag som gör inget annat än massera hästarna så var detta en intressant maskin! :)
Han ha aldrig gäspat när jag masserat nu när hon börja så kunde han inte sluta gäspa!
Han blev verkligen avspänd i kroppen och var som barna tvungen att bita i kedjan för hålla sig vaken! :)
Han fick hela din kropp behandlad och de tog nästan 60 min så hoppas man kan fås de resultat hon märkt på alla andra hästar men de ha mest varit ridhästar men de ska ju funka bra på travare med. Så en sån maskin skulle man haft råd att köpa men den gick på 70 tusen så får spara ett tag då.... *ler*
Ska bli spännande som sagt att se på söndag hur han känns i kroppen :)

Av Linda Calissendorff - 2 september 2015 23:11

Kunde inte låta bli att testa ny balans på viktor I kväll! *Skratta*
Han är ju för go denna lill kille! <3 :)

Vi var in på banan för se hur han rörde sig på slätt marken och vi kom fram till de att man måste som ha han på bettet och driva framåt heeeeela tiden för annars få han inte till benen och de börja rulla....Han gick en tunga boots bak i dag och de föll väl ut trava mycket bättre med dom på! ;)
Han gick en repa runt 2.04 och de var ett tag sen han gjorde de och de känns som samma problem med Kallma gå de för sakta så bli de plats problem direkt så man få antingen köra sakta eller köra på lite snabbare för han ska få de att stämma.
Sen ha han blivit fräschare i kroppen eftersom nu så de är många faktorer som spela in skulle jag tro.
Så vi fortsätter att stärka han här hemma sen få uffe köra jobben med honom som ha kört han mest i 2 åring serien så ska vi se hur de fungerar som så ta vi de som de kommer med mannen.
I morron ska han få en djupvågs massage av en tjej och de ha visat sig gett goda resultat så hoppas hon hitta några ömma punkter så han blir mjukare än vid min massage han fått nu sen han fick lös ryggen. :)
Nu ska vi snart kasta in handduken för i kväll här är vi trötta..... ZzZz!
God natt!

Av Linda Calissendorff - 2 september 2015 10:07

Fick mer kort på Kallma när vi lös hoppa henne då de var en tjej till som fota så alltid lika roligt att få kort på våra fina hästar! :)
Grymt snygg är hon tjejen nu i kroppen och hon gör sig verkligen fin på korten!

I går körde vi Kallma och Pandora tillsammans hemma i backen och Kallma såg verkligen fin ut och husse var nöjd över hur hon jobba som så inget att klaga på hemma i af så blir väl banan sen till veckan igen efter hon varit hos kiropraktorerna på lördag så får vi se vad de säger först! :)
Pandora kändes pigg och de var första gången jag körde henne men hon är som rätt osmidig från början men kändes fin sen när hon jobbat igenom kroppen ordentligt hon är ju den största i ha i stallet så de märks hon behöver massor av styrka på den kroppen så bra att kunna börja köra i backen de kommer bli toppen för henne! :)
Vi invänta fortfarande papperna ska bli klara så vi kan anmäla henne till start den 14 sept på solänget så hoppas de är klart innan anmälningarna den 8... fatta inte de ska ta sån tid för att få de importerad från tyskland :(

I kväll ska vi testa köra Viktor och kännas hur han känns efter behandlingen hoppas att de är lite bättre i af så man får upp hoppet om prema annars så är de bara ställa undan han och strunta i premien,synd men de går ju inte om hann inte får de att stämma i traven de är ju bara 1 1/2 månad kvar men vi hoppas de ska kännas nån skillnad i af ;)
Håll tummarna för de!

Kommer en rapport sen! :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards