Stall Ardbeg

Alla inlägg under augusti 2015

Av Linda Calissendorff - 13 augusti 2015 20:57

Ricky ringde efter motions turen med viktor och de var ingen skillnad på honom alls då han testa att låta han trava på lite på rakan.... :(
Så nu måste vi utesluta underlaget att han kanske måste gå där de är lite mjukare så vi får fara och träna på i Skrike där de är bara sand underlag ett tag för se om de blir nån skillnad på honom efter några pass...
Vi ha ju fixat ryggen nu så klart han lär vara lite öm efter behandlingen och jag ha gått på han rejält med massagen efter så kanske han måste köras några gr innan man märker skillnad men man bruka göra de rätt så omgående när de suttit fast som de gjorde på honom.
Eller är de helt enkelt för han växer som satan just nu han är rejält hög bak så vi får träna på lugnare nu så kanske slutar ha att växa så mycket och blir mer jämn i sin kropp...
Ja svårt att veta men tycker de är så konstigt att han från att kunna gå i 2 min tempo hur enkelt som helst i våras men nu kan han knappt trava 2.20 så är de en drastiskt skillnad....
Jaja vi får testa oss fram med lilla Viktor så hoppas vi de ska ge med sig snart annars blir de fler grå hår på matte ;)
Snart är de slut på jobb passet "skönt" ha en kväll till i morron känns ju så där men tur de få bra då man kommer till jobbet då är de bara köra på! :)
Tjing!

Av Linda Calissendorff - 13 augusti 2015 10:56

Kanishka ha gjort väldigt fina framsteg sen hon kom till oss då han var rejält tränad i styrka så vi behövde bara börja köra lite tempo med henne för hon var som så bekväm och hade inte förstått vad hon skulle göra bland hästar när hon kom från Gabriella som lagt ner fin grund träning på henne.

Hon fatta otroligt snabbt vad hon ska göra på banan bland häst de tog ca 3 intervall pass med hästar så var de som hon blev som en tiger ger sig inte i första taget!   

Hon har gått 2 st 28 jämnfart i provloppet med god marginal och knappt tagit ut sig alls trots hon inte gått så fort förut! Så i tisdags var vi in med hon & Cantab och en häst till som har tävla förut men varit allt för stressad så vi skulle träna tillsammans med att köra intervaller i 500m på banan.

 Cantab han var så jäkla pigg i vämningen låg på som en tok redan då så matte hade ont i armarna efter 1 varv fick ta tömmarna på under armarna för orka hålla han! *ler*

Haha den gamla mannen han verka ha tänt om han måste jag säga!   

Vi körde 4 st då de gick lite väl fort med oss tjejer där framme då vi orka inte hålla i grabbarna, så de gick runt 18-22 tider och Kanishka & Ricky följde med och i sista avsluta hon i 16s fart i 200m och bara flöt fram i banan hur fin som helst!

Så hon kan röra på sig denna tjej! =)

Så nu ska hon få gå ett banjobb på lördag i 24s fart så får vi se om vi ska ta ut och kvala henne på solänget den 5 september då vi ha så få dagar kvar på solänget så är de bara att passa på!

Cantab ska provas anmälas i morron till ett 1640 auto lopp på Bergsåker lär bli tufft men hoppas han kommer med för han känns då i en jäkla fin form för dagen!   


Brodde & Wilmer ska med anmälas  till Bergsåker med så får vi se om de går vägen, annars anmäler vi  till Östersund på breddloppen den 21 augusti men de är ett lärlings lopp för Brodde som är synd är hade gärna sett uffe kört istället då jag tycker lärlingarna är för oerfarna...men vi får se om vi kan hitta nån bra annars skiter vi i de och amäler han till Dannero på p21 och hoppas på komma med!


Kallma ska ut och testa balansen med Gunnar Melander på söndag ska bli spännande att höra vad han säger men synd att de är ensamma på banan och hon blir lite väl lat och ofocuserad ensam tyvärr men han ska väl mest känna på hur hon travar som och kunna ge tips utifrån hans erfarenheter.


Pandora var ute i skrike i går för en motions runda och märks hon blev trött att jobba sakta uppför sand backen så hon behöver allt lite mera jobb innan start men hon ska få tuffa med kanishka i helgen så hon får röra igenom sig på banan igen så de blir toppen för tjejen de!   


I kväll ska viktor motioneras för 1:a gången sen han fick ordning på ryggen ska bli spännande att höra vad ricky tycker ha mest bara masserat han sen söndagen besök.

Han ha blivit mycket mjukare av de och märks han tycker de är skönt!   


Så nu ska jag ut och massera Brodde och i morron ska han tömköras igen så här är de ingen rast eller ro innan kvälls passet på jobbet som väntas! ;)


tjing!




Av Linda Calissendorff - 10 augusti 2015 23:16

Alltså Brodde är den mest imponerande häst jag har ägt eller kommer nånsin ha i mina ägor de kan jag lova!

Han har en skalle och kämpar anda som inte är av denna värld och han gör absolut alltid sitt bäst för dagen!

I dag vad han lite väl peppad i start momentet så han flög i galopp direkt när bilen drog i väg och uffe fick stopp på han men han tappa MINST 20 meter och syndes inte ens i bild på när man kika på loppet i efterhand... Man se han kommer i kapp efter 500m och de öppna saktliga 15 så vi trodde direkt att han skulle inte ens få med sig en matlapp då accerlationen skulle påbörjas i samma sekund han anslöt fältet men jag såg att uffe valde att gå i 2 andra spår direkt så han visste vad han hade att köra med i tömmarna. Han var ut för dvs strul under vägen så fick kryssa sig fram men på slutet gick han ut i 3je till slut 4 je spår ur sista sväng och på upploppet ser vi han tugga ner en efter en och han såg ut att vara 4-5 i mål vilket är heeeeelt obegripligt när man gör en tapp start i ett kort lopp på minst 20 m de ska fan inte gå när den som vann gick 13,7 dessutom...

uffe sa på upploppet blev han som stum i höger tömmen som han bruka vara mest i varje kurva och upploppet förut, men nu var de bara sista 200m så märks han ha mer ordning på kroppen sin i dagsläget vilket jag blir så glad över att höra!   


Så han tappa lite på upploppet annars hade han varit 3:a för den som kom 3a,4.a å vi gick exakt samma tid så de kom som på en linje och Brodde var förbi dom strax efter mål så de var allt nära ändå! Han såg hur läcker som helst i aktionen som barfota, smidig som en katt av att slippa alla tunga skydd bak nu hade vi bara lindat han ifall han skulle gå nära sig i kurvan men han ha inte rört sig alls! *phu*

Så de passade mannen utmärkt att gå utan skor!

Han skaka inte i bak knäna heller då han kom in och flåsa inte nämn värt heller med tanka på han gick säkert en 12 tid efter galoppen för komma ner på en 14,6 tid, så vi är super NÖJDA över denna 5:e plats då vi fick såna fina kvitto på allt annat så är resultatet inte de viktigaste utan de är att han fortsätter känna och se hur fin ut i kurvorna som helst inget brytande eller hängande på tömmen så jag är sååååå GLAD!

Nu blir de tömkörning och massage hela veckan och han anmäls ut igen på solänget den 17 så hoppas vi han ska komma med på sina blygsamma 300p   


Kallma skötte sig bra men var lat och de höll på med banan så hon fick vika ut några spår mitt i jobbet så hon föll över i galopp men gick 1,44 fulla distansen men uffe tyckte vi ska testa halvstängt och boots bak då hon var lite väl bekväm så de ska vi testa vid nästa jobb! Bra att man kan få tips av uffe då han kan de där å detta var ju första gången han fick testa på kallma så alltid bra att få tips som sagt!


                   

Av Linda Calissendorff - 9 augusti 2015 22:36

I morgon drar vi den långa vägen upp till Jämtlands skogarna för starta ett P21 lopp med denna fina kille som är peppad för att starta igen! :)
De är ett 1640m auto lopp och de är ju hans bästa distans och han å en till ha bästa rekordet i loppet, men man ha på näthinnan de fantastiska lopp han gjorde i fjol höst då han gick 13.2 och var hängande sista 600m i 3je och 4je spår hela sista svängen men ändå tog de flesta på upploppet i Bergsåker! :)
I dag kan man säga hans kropp är i mycket bättre författning än då och vi ha varit sugen att testa han barfota runt om då han alltid gått med skor i löpen men vi vet ju att han funka med aluminium runt om så nu är de dags för testa utan skor och de måste ju ske nu innan hösten och brodden kommer på ;)
Känns lite vågat då vi aldrig testat i nått jobb,men vad fan ingen minns en fegis eller hur? :P
Han ha tråkigaste spåret nr 8 men vet uffe brukar hitta ner till bra positioner även vid dåliga spår så är inte så orolig och de är ett långt upplopp där uppe i Östersund så de gynnar oss bra då han är som bäst på upploppet! :)
Kallma följer med som sällskap och ska gå ett jobb för uffe där uppe så hon får testa på tävlings livet innan de är dags på allvar! Så håll tummarna för oss nu och att de ska funka bra med balansen! ;)
Tjillivippen!

Av Linda Calissendorff - 9 augusti 2015 16:04

Fick höra av en tjej jag jobba med på travet att kiropraktorerna från skåne skulle komma upp för kika på

V75 på Dannero och de kunde komma upp till övik för ta några hästar då de liks var här så jag skynda mig att boka en tid till Brodde & Viktor.

Vi anmälde ändå Brodde till Östersund  i fall han skulle vara fräsch och kunna starta och hade de hittat mycket så hade vi så klart inte starta då hans välmående går före och man måste passa på när de är här så sällan...


Vi började med Viktor som hade en hel del som jag befarade...

Hon hitta följade:

*Bäckenet snett troligvis gått omkull i hagen vid nån lek med Vilje

*Kramper i rygg filerna på vänster sida och totalt fast i rörligheten i hela bakdelen så han ha suttit fast rejält stackarn....

*Vänster bog satt fast

så de fick ta lasern för mjuka upp han innan de var dags att "knäcka" till han och de fick hålla på ett tag, men sen så var de lugnt att kunna jobba med han så de gick att få till utan problem till slut.

Så nu ska han vila 1 dag sen skritt tur och sen efter 3 dagar så var de bara köra på som vanligt så ska bli spännande att se hur han rör sig efter denna behandlig ska massera på honom oxå så han håller sig mjuk i ryggen.


     


Brodde på tur sen och hon gick igenom han ordentligt från öra till svansen men hon hitta ingenting att anmärka på utan allt var bara toppen och bäckenet satt på plats så de är bara att fortsätta att massera på och tömköra han på volter så ska vi kunna hålla de där i schack och han bygger upp sig mera jämnt!   


   


I går var vi in med Pandora för ett lättare jobb på banan så vi slipper ta ut henne efter vägen här hemma då de var första gången vi körde henne så är de skönt att ha lite utrymme omkring oss.

Hon klev bara på transporten trots man tycker hon borde kräkas av att måste kliva in igen men stona är bra coola dom så ingen hets här inte! =)

Hon var lugn hela tiden och hon fick tuffa på ett lättare jobb och hon såg då  hur fin ut som helst lite trevande från volt starten men de är ju bara van auto så inte konstigt hon blir osäker på vad hon ska göra men annars stabil och härlig aktion!   

Otroligt vacker märr är hon, en riktig glänsare!

 


I morron kl 9 drar vi upp till jämtland håll en tumme för oss nu att allt ka gå bra vid barfota körningen som vi tänkt testa länge nu men nu är de inget att vänta trots vi åker 50 mil t & r så chansa vi ändå då de är ett p21 och lite pengar kanske lite galet men ingen minns en fegis och Brodde är en natur travare så de ska nog gå bra!   


tjing!

Av Linda Calissendorff - 6 augusti 2015 23:01

I dag anlände ett tysk fint sto till gården och de var en vacker och karismatisk tjej som klev ur transporten och spanade ut över ägorna med pigg blick trots den lååååååååånga resan till norrland!   


 


Denna häst är inköpt av en kille i söder som satsa på bli häst ägare och han ha nu köpt in 2 st fina hästar från tyskland för ställa dom här uppe i norrland för han tycker de är lite hårdare konkurens i söder.

Den andra hästen var en hingst som gått ett 4 årings derby i tyskland innan de flytta hit till sverige och han kommer hamna hos Daniel Wikberg i östersund och stå på proffs träning där han har sin andra fina häst i träning nämligen Laraki Brodde.

De var tänkt först vi skulle ha denna tjej i träning först men han fråga sen om vi inte ville leasa henne istället och vem kan tacka nej till de då hon gått fina 16 tider i tyskland full väg och i tyskland som är känd för att ha rätt så lösa banor som inte är så snabba som här i sverige och de säger de kan skilja runt 2 sek minst i tider jämnfört med här.

Hon är bara 4 år har startat 13gr och vunnit 5 gr och bland de 3 första 4 gr så hon ha varit på pallen

9 av 13 starter vilken är ett fint facit och ha ca 40 000 kr på sig hit till sverige!   


Så vi kunde inte tacka nej till ett sånt erbjudande de förstår nog ni med, så nu hoppas vi att hon ska göra sig bra här hos oss så nu ska hon första få en genom gång av olof som kommer nästa vecka, sen så ska vi motionera i gång henne för hon starta senast den 9 juli så man vet ju inte hur de kört som fram tills nu hon kan ju ha stått, vem vet så vi ska ta en motions tur med henne rätt omgående så hon får röra på kroppen som åkt den långa vägen hit så tror hon skulle tycka de var skönt att reka lös sig framför vagnen här hemma en lugn tur.

Sen är planen att fara in på banan för testa och se hur hon rör sig i snabbare farter och ev anmäla till ett provlopp så snart man vet att hon inte får nån ev förkylning av den långa transporten, men hon ha ätit bra och druckit hela vägen så de känns ju skönt då de ha övernattat på två ställen efter vägen.

Hon var otroligt cool ställde sig och käka direkt och åt upp all kraftfoder trots de är säkert inte samma som hon ätit där nere i Tyskland   

Det är ett mycket gott tecken att hon finner sig till ro med en gång och verka trygg med sig själv!


                       


I går så var Kanishka in på solänget för provlopp och de blev ett 28 igen med jämna fart,tyvärr hade de regnat lite innan men hon skötte sig exemplariskt som vanligt då hon alltid är lat innan själva loppet då man skulle kunna parkera henne på banan och hon står stilla tills du vill hon ska gå framåt så inget hets här inte!   

De var ju 2 1/2 vecka sen hon gick fort i provloppet senast så hon hade spår 2 och i en provstart så pep hon och en häst som ha 250 tusen på sig i väg i en rejäl repa och ricky hade 1,17 i kurvan och hon streta ut den andra hästen de hon kunde så de finns ett jäkla annamma i denna tjej dold där inne i allt lugn!

I själva loppet så låg de i rygg först men hon blev som lite lat och ofocuserad så sista 600m så klev Ricky på och lade sig utvändigt ledaren och då tog hon i igen och de låg jämnsides ända in i mål i en fin stil.

Så denna tjej går från klarhet till klarhet hon skulle säkert klara kvala redan nu men vi ha bestämt att se hur hon tar alla provlopp först för tyvärr ha vi inget 24s lopp utan bara 22s med fri fart sista 1000m så de blir alldelens för tufft för henne så vi tar några till i 28s och få sen köra lite rappare i banjobben i stället sen om vi hitta en sparring partner   


Viktor fick följa med som sällskap och ta en motions runda på banan och han skötte sig bra med tanka på stått i över 2 veckor han växer så fruktansvärt bak nu så han är rätt så ojämn i sin kropp så de märks han ha de lite jobbigt i sin stora kostym för dagen men vi ska köra sakta i gång honom nu och Ricky märkte en tendens att han hacka lite bak i kurvan i 2,40s fart så nu ska han till kiropraktorn igen på söndag för göra en koll igen för vara på säkra sidan men jag ha på känn de kan komma i från ryggen och sen ha de blivit lite anstängt i bak knän så vi får se om min känsla är rätt eller fel... men jag bruka ofta ha rätt!   


Här är bilder från provloppet!

                       

Av Linda Calissendorff - 5 augusti 2015 07:45

I går kväll lasta vi Kallma och Brodde så de fick gå ett jobb de var ju över 2 1/2 vecka sen sist Kallma gick då de ha varit regning och husse ha haft barndkårs jour så vi ha inte kunnat jobba henne som de var tänkt utan hon ha bara fått gått hemma för tryck!   

Brodde skulle få gå ett jobb innan starten på måndag eftersom han inte gått fort sen han starta i Umeå utan mest tömkörts och ett pass tryck intervaller i skritt.

Först ut var Brodde som värmdes på rakbana för slippa ev bråk men han ha skött sig exemplarisk nu när han bara värms i rät varv men bättre ta de säkra före de osäkra.

Han gick ett 3000m jobb runt 27 och upploppet ner gick runt 19 och han såg bländande fin ut fast han gick jobbet utan käk och såg fin ut i aktionen å framför allt bröt ingenting i dessa låga farter i af   


Kallma öppna bra i går första varvet men syns hon blev trött efter 1200m så hon landa distansen på 1,42,7 och detta var ensam så fort ha hon inte gått själv förut utan sällskap så de var ju bra! =)

Hon värmde en repa i 33s tempo och de bara flöt för henne så vi ska börja intervalla henne nu för öka på mjölksyran och tempo träning så är hon snart kval klar för hon går ju kval tiderna nu men vill ha henne ner henne i tider innan de är dags för kvalet!

Hon kommer få åka med Brodde upp till Östersund som sällskap och gå ett jobb där på banan när vi liks är där, så Greger om du läser detta så får du gärna komma ner och kika på henne om du ha tid/vill!    


I kväll ska Kanishka ut i 28 provlopp och Viktor får följa med för han ska skos och en liten lätt motions runda på banan i dag som första träning efter vilan så åter igen en häst kväll på schemat! "Lovely"   

I morron kommer jag berätta en liten nyhet för stallets räkning så sug på den ett tag ni! *ler*


Höres!!



Av Linda Calissendorff - 4 augusti 2015 16:08

I går så var de tävlings dags på hemma banan för Wilmer den osäkra och Cantab den säkra killen som alltid håller sig i trav vilket är en skön känsla att känna! :)

Wilmer först ut och han såg på G ut redan i defileringen trodde först de var för han var osäker då Ricky valt att testa barfota bak i dag på honom men han såg väldans fin ut när han inte blev för spänd.
I första starten gick han i väg bra från spring spåret men de blev så klart omstart :(
Så vid nästa start försök så var han lite för spänd så han tappa säker 40 m från start plus 20 tillägg så såg rätt hopplöst ut att ens få med sig pengar hem då de öppna rätt så bra där framme med....
Men efter 500m så hade han travat till sig och han fick ett helt annat flyt i steget och han gick på bra där bak så han knapra in meter för meter så han var ö då i kapp fältet sista sväng och spruta till en 8 plats på tiden 31.3 så han kom äntligen under den magiska gränsen på 32 som han stått still i länge nu! ;)
Så han måste ha gått sjukt fort för komma ner i en sån fin tid med den stora tapp starten så nu ha vi bara auto lopp framför oss bara vi kommer med på de lusiga 88p men bara hoppas annars få vi ta ut han i höst då anmälningarna lugnat ner sig! :) Han funka kanon barfota de var de betyg vi ville ha och de märks han är beroende av fäste denna man med sin stora kropp.

Cantab hade springsspår och De kom in väg bra och de var bara välja att hamna i 3je spår eller backa bak, dödens så Ricky körde på till ledningen och se kosta inte mycket då de öppna på 16 tid första 500m så allt verka frid å fröjd så långt.
Men jag såg att Ricky låg lite lätt tillbaka lutad i sulkyn och alla andra mer upprätt så såg ut som Cantab låg på lite för mycket men ändå hade han knappt nån press utvändigt... sista 500m så dala han genom fältet blev trötta ben till slut trots de vann på en 16 tid så gick ju inte överdrivet fort heller.
Prata med Ricky sen om han kändes som han var sjuk men han sa de att han låg på alldelens för hårt fast han låg i ledningen utan press så fick han hålla igen han alldelens för mycket för han ville inte köra på för fort heller då han fick bestämma tempot... så han blev som utan luft lilla krigaren men kämpa sig in på 7 plats ändå trots de tunga benen!
Så han är galet pigg och ser fantastiskt fin ut framför vagnen till å med Kent ringde och sa pojken såg så fin ut! :)
Så nu blir de bara rygg lopp hädan efter han blir för frän i både ledningen och dödens så han ta slut på sig själv å alldelens för tung i handen.
Sen är inte 2600 de optimala men de var lite anmält och på hemma banan så därför vi testa starta ändå men vi ska försöka välja bara medel å kort distans sen framöver :)

Brodde anmäldes till östersund ett P21 lopp auto kort och fick skit spåret 8!!!!
Varför han kan inte få ett bra framspår nångång för?! :(
Så bara hoppas uffe kan hitta nån bra position som möjligt för han är den som ha bästa rekordet av de alla och då gick han i 3je-4je spår sista 500m och kom in på den fina 13.2 tiden så hade han fått ett bra framspår hade de fått jobba för slå han de kan jag lova!
Jaja bara hoppas på de bästa som sagt...

Nu ska vi in på banan med Kallma som ska gå ett jobb igen de var 2 veckor sen sist så nu är de dags igen :)
Hörs sen!




Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards