Stall Ardbeg

Alla inlägg den 4 juni 2016

Av Linda Calissendorff - 4 juni 2016 15:42

Blev en fin 3je plats med Greven i dag då han stod i loppet som minst pengar och den som hade mest hade 2 st över 1 miljon så var inget enkelt lopp trots de var breddlopp! Han öppna riktigt fint efter bilen och släppte sen och hamna 3je invändigt tills första kurvan så klev han ut i andra spår och låg i dödens tills de kom en bakifrån och avlöste honom så de fick ligga perfekt andra utvändigt resten av loppet och han avsluta bra till slut med den nya norsken! :)
De öppna snabba 13 första 500m och varva på 16 så var bra tempo loppet igenom.
Han inkom på 16.1 sluttid :)
Så vi är nöjda med en pall plats efter gårdagens strul och att han avsluta lika bra som sist! *ler*
Ha ändrat på kraftfoder nu för när ha kom åt han bara kraft pellets och vägrar havre/korn men nu är de tvärtom nu rata han pellets och äter bara havren.
Skönt att se att han inte blev hetare av havren så då fortsätter vi som han själv har valt att äta! :)

Nu har jag bara snart 1 timme kvar på jobbet sen ska vi hem och köra 2 st som behöver röra på sig sen blir de sköna soffan å bara viiiiiila! *nice*

Hej så länge!

Av Linda Calissendorff - 4 juni 2016 13:16

  I går var de en dag som var rent åt helvete på ren svenska för den dagens starter i umeå!

Vi åkte upp med 2 st bra förhoppningar för Brodde & Cantab i de lopp de skulle ut i och Kallma skulle vi  vara nöjda med om hon kunde komma runt felfritt och hålla i hop traven.

Brodde först ut och vi förklara för Janze att glöm inte dra upp käken så du ha max ett hål ledigt fån stoppet annars kommer han börja rulla över i kurvorna och de går oftas inte rädda då de börjar för honom för han vill så mycket framåt och trycker ner sig i grejorna.

Starten gick och Brodde kom fram som en skjuten ur en kanon från sitt spår och tog ledningen tills mitt i kurvan så kom de en som inte ville ge sig i första taget så de tappa ledningen där.... Såg redan där att Brodde börja vobbla i traven så förstod att käken var alldelens för lång!   

Ricky såg att de var 4 hål ledigt från stoppet så han hade knappt dragit upp nån käk alls så redan där fatta jag att loppet var över och att han skulle galoppera i andra kurvan efter en galen öppning på 11 tid första 500m....

Han gick ut i andra spår igen vid 500m och tryckte på ledaren igen och där var de kört för Brodde att hålla i hop travet med för lång käk och galoppen kom.... *suck*

De vann på en 15,7 tid så fatta om han hade lyssnat och fått upp käken som den skulle vara han som vi sa då hade han varit långt framme i detta gäng....

Jaja nu blir de monte den 12 juni i umeå för första gången istället då han tappa poäng så då kan vi vara med i breddloppet där istället och testa lyckan inom den grenen istället.


Cantab kändes jätte fin i värmningen och Erica å vi hade stora förhoppningar inför loppet å de kändes som detta skulle uppväga Broddes förlust.... starten gick och man såg när de var på väg in i kurvan de blev tajt med den utanför Cantab och han helt plötslig galoppera som ALDRIG bruka hoppa.... *större suck*

Såg erica jogga runt där bak och på upploppet så spurta han förbi 2 st trots odragen norsk och proppar så blev han ändå 7a på en 19,4 tid..... så de blev man ju tacksam för att de blev en sista matlapp in i af! Men surt så förbannat att bli störd till galopp men hon fick böter för de så de uppmärksamma de från dommar tornet så de var solklar ströning men de är ju ingen tröst för oss ändå då loppet var över för våran del!   


Kallma var som en tupp i värmningen och hon trava fortfarande med huvudet på sned trots vi jobbat nu i 2 veckors tid med massera bogen så ha hon lagt till sig denna olat...

Ricky tog de lugnt från de trånga 5e spåret och lade sig i andra spår i rygg och där låg hon hela loppen in och hon börja små schabbla med travet på upploppet så han safa in i mål så hon gick en 37 tid och blev först opl.

Förstår hon blir trött i bakkärran tills slut då hon trava och lägger sig lite åt vänster men vi får nöta på och hoppas på hitta nått enklare lopp sen och försöka träna styrka kombinerat med snabb jobb för stärka henne ytterligare för hon är stor denna tjej så måste nog pressa på henne lite hårdare om vi ska få utdelning på henne framöver, men hon sköter sig så fint när man åker i väg och hon ser så pampig ut på banan!  :)


I dag ska Youngen ut på Dannero de är 1 min kvar så nu ska jag kika på den fina killen!


Tjing!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards