Stall Ardbeg

Alla inlägg den 7 april 2010

Av Linda Calissendorff - 7 april 2010 17:05

I går var jag in till solänget för att köra intervaller eller först å främst ett banjobb för att få henne trava lite längre jobb så hon ska få distansen i kroppen,men hur tror ni de gick?!

Inte alls för banan hade de inte rört sen i torsdags Fm innan de gick på påsklov för de var totalt sönder kört med massa hovar och hjulspår så de gick inte köra om man inte ville riskera hästens ben...  

For ut på rakbanan med väldigt lite hoppa att den var i ordning å de var den ju naturligtvis inte... Så fick kryssa mellan vattenpölar och alla jävla stor stenar som ligger där i början på rakbanan och sen i slutet... Så jäkla fantastiskt!!!!

Robban ringde till sekris å fick till svar -Ring till de som håller i de där med harvningen! Jaha å varför ska vi amatörer göra de??!!

Kan de inte göra de som sitter halva dagarna där uppe å de kanju inte ha röven full med tanke på de inte är några tävlingsdagar mellan november & till slutet på april så man funderar på vad gör de där uppe igentligen?


Sen så inte nog med de så sitter jag och försöker köra väldigt lugna intervaller i den mån de går för man vil lju inte riskera hästen ska få en hovfraktur bara för man måste försöka träna så man kan komma ut i ett provlopp innom en snar framtid!

Så kommer de  2 st ekipage ut med 3 års nordisar och ska köra intervaller å de är så fräck att de sitter å kör i mot min kör riktning på rakbanan för tydligen så dög inte de att köra på återhämtnings vägen! Höll fan på smälla av så hade min häst väjat för en vatten pöl hade de kunnat sluta väldigt illa i de farterna kan jag säga...

Att de ska få gå till på detta vis är ju rent av vansinne å på råga på allt så BETALAR vi för denna skit som erbjuds oss amatörer!

Att inte proffsen sätter ner fötterna å säger i från är för mig en gåta jag skulle ALDRIG ställa min häst där med tanke på vad de tränar på och skaderisken för de är dåligt med matrial som banan inte ska ha råd att lägga mer på heller för ekonomin?


Snacka om hamna i ett ekorrhjul som sagt vi ska betala så glatt över 2400 kr i månader så sen ska man inte kunna köra på banan från de kommer snö för då skottas de inte å håller efter eller de gör inte ens en isbana för de är ju de bästa att köra på vintern,nä då skiter man i att hålla efter utan då ska man tydlgen bara motions köra som vi så bra kan göra hemma utan de jag/vi utnyttjar är banan å rakbanan medans de är svårt att köra här hemma en period!

Så ca 6-7 månader av 12 möjliga så kan man inte köra på banan å ändå ska de håva in pengar från oss! Säger bara ett ord SKANDAL!!


Hörde i dag att de var en häst som trampat snett på en stor sten i lördags å trampa så illa att han fick en kraftig muskelbristning så han höll inte ens på komma in i stallet med häst stackaren!  

Å de var inte den enda ekipaget som fått skador utan de är fler oxå som råkat illa ut på grund av dessa förutsättningar som ges för 2400kr om året! De vill ha mera folk till banan å helst folk med bra hästar oxå så solänget får bättre resultat i listorna men då måste de fixat oxå för finns ingen som ställer dit en kanon bra tävlingshäst när de får veta hur de går till  där finns inte en sportmössa...


Så finns de nån här som läser min blogg en som kan formulera sig bra på papper så kan vi skriva vårat missnöje och sen fixar vi fram namnlistor så ska vi lämna in de på de så kallade B tränar mötet som en tjej nämnde de skulle ha snart... Tro vad jag vill men frågan är om de kommer bli så de kommer få så mycket skit att de kommer inte våga ha de där mötet!   


Hörde oxå att karlssons tog ner hästarna på Bergsåker för att göra snabbjobb när de liks ska ner å starta å vad säger de om våran bana som inte ens är kör duliga för tydligen är Umeås bana bra å de ha ju samma förutsättningar som oss på vintern å den ha de inte varit nått fel på för de ha vattnat sin bana å de kan vi tydligen inte göra för vissa inte vill de...Men vi över 100 amatörer måste väl ha NÅTT att säga till om eller? De tjänar ju en stor slant på oss när man betalar över 5000kr per år för att kunna ens få komma in på banan för att träna!


Kom igen nu så ska vi kämpa för våran rätt som betalade amatörer de är nog dyrt som de är ändå  med travhäst så nu räcker de vi ska få de vi betalar för i bra körvägar på banan & rakbanan!   


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards