Stall Ardbeg

Alla inlägg den 5 september 2014

Av Linda Calissendorff - 5 september 2014 21:41

I kväll så var de full rulle i hagen igen med en lekande Brodde som for runt och bet den enda stackars tjejen i rumpan mest hela tiden så hon får allt hoppa åt sidan när dessa grabbar är på lek humör! :)

Vi tar ju in hästarna nu på kvällen så nu är de lättare att hålla koll och gå igenom dom varje kväll.
Så nu i kväll var de dags för genomgång efter loppen med massage och gnugga in lite underverks medel som Talibanolja och gröngröt på bakknäna.
Mulsta var mjuk och fin i musklerna var lite öm just vid höft böjen men de släppte rätt snabbt efter lite gnuggning och taliban oljan.
Brodde han var mjuk som en katt i kroppen stod mest och dregla medans jag höll på massera och han älskar verkligen denna kvälls pyssel det är de bästa han vet! :)

I morron starta Robban sin treåring Tallmons wilsen i Skellefteå, de är hennes första start så vi håller tummen de ska gå bra för dom, så vi önska han stort lycka till i morron och hoppas att Edwin få följa med till vinnar cirkeln om de vill sig väl! :)
Nu är de en dusch sen vila i soffan "nice"
Hej svejs!

Av Linda Calissendorff - 5 september 2014 14:58

I går så var vi till Umeås trav oval för testa lyckan med Brodde och lilla Mulsta! :)
Först ut var Mulsta som skulle testa 2660m för första gången och han fick en kanon start från springsspåret och kom snabbt ner i rygg på den enda hästen på start nämligen spik från solänget.
Mulsta låg i hans rygg ett bra tag men tyvärr valde Dunder att sitta kvar bakom spik när tilläggs hästarna kom bak ifrån och börja täppa till utvändigt samtidigt som Spik började dala genom fältet så Dunder fick ta upp och runda runt spiken som stanna totalt vid sista långsidan så Mulsta avlade en rejäl tempo rusning kom snabbt genom fältet och låg bra till innan upploppet men just i kurvan så var Dunder på han med pisken så då tvär galopperande han till... :(
När han ställdes sig rätt snabbt och börja spruta på igen så var han på han en gång till med pisken och galopp nr två kom som på beställning.... fast vi påtalat flera gr att man inte få vara på han efter en galopp för han bli som generad och slår ofta på en galopp till.... surt sa räven hade säkert varit på 4-5 plats om inte bättre om han bara suttit och åkt för Mulsta gör alltid sitt till slut så man behöver inte vara på han så hårt...
Han gick en fin 32 tid trots 2 galopper så kan inte annat än vara nöjd med lill gubben! Brodde han är en stor hjälte i våra ögon säger bara de att det är en häst med ett enormt STORT hjärta!
Han öppna bra ifrån första starten gick till ledning men så blev de omstart "morr"
Andra starten så hamna han som han ofta gör stackarn i dödens.... Där fick han ligga och pressa på ledaren som var favorit i loppet hela vägen runt och på slutet gick de lite ifrån de övriga, men han kunde inte utmana ledaren som fått loppet serveras perfekt så Brodde fick vika sig till slut men han gick ett nytt rekord på 16.4 och de öppna ju runt 12.5 första 500m och de gick på 15 på 1000m så han gör åter igen en grym prestation!! <3

Så nu är bädda två anmälda till Hagmyren den 11 sept redan på en breddlopp dag då de passa grabbarna så perfekt så Mulsta få starta 1640m lopp denna gång stå på en tråkigt tillägg, men de är ju ett bredd lopp så inte allra värst i mot så de kan bli en bra placering ändå! :)
Blir ricky som kör då de är breddlopp,så han får köra bägge killarna denna gång ;)

Nu är snart arbets dagen slut å jag är såååååå trött kom i säng kl 2 i natt och upp kl 6 så inte många timmars sömn så blir tidigt i kväll kan jag lova....
Ha en skön kväll!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards