Stall Ardbeg

Alla inlägg under juni 2015

Av Linda Calissendorff - 29 juni 2015 21:08

Wilmer & Brodde var hur cool som helst i buret upp till Lycksele men de ha sovit ute i natt för att den värsta energin ska vara borta inför loppet då bägge två kan vara rätt så uppvarvade i mellanåt!   

Brodde var först ut och han fick bara värmas i rät varv för inte han skulle börja jäklas när hon ska vända upp sen til bilen men han höll otroligt lugn och fin hela värmningen!

Han stod som en kung i sin lilla "låda" till box och han är för grymt snygg!

Kolla in kungen! =)

     


I själva loppet så hade han ju spår 8 men de var 2 st strukna från den bakre startfältet så han låg först i 3je spår fram tills Susanne gasa till lite och kom fram till andra par utvändigt men de hade öppnat på snabba 13 på den halvt lösa Lyckselebanan...

Där låg de hela vägen fram till sista 700m då klev susanne på i 3je spår igen och med facit i hand skulle hon hellre suttit kvar och avakta för han som låg i före henne i andra spår kom in som 2:a i mål så bättre att spara den enegrin till upploppet då Brodde är som bäst... Hon ryckte aldrig propparna på han för han kämpa de han kunde och han var trött stackarna de märktes när de kom in från banan så blev en promenad för släppa på mjölksyran ur kroppen ordentligt då han blir som övertaggad annars.

Men han sänkte sitt förra rekord med 2 sek på 2640m distans  tiden han fick i dag var 16,5 och detta gjorde han rätt så tunt jobbad för dagen, så denna häst är makalöst bra i grunden de måste jag säga!   

Så nu ska han få må gott några dagar med massage och ta hand om kroppen efter detta lopp sen leta vi nya utmaningar åt mannen!

                 


Upploppet  =)

     


Wilmer han var pigg ut ur sin box när de skulle ut och värma på rakbanan, han rakt knep med rumpan som han skulle börja studdsa med bakdelen, men han skärpte till sig så jag tänkte de är nog kört om han är så här på tårna i en bil start men jädrigt tufft motstånd då de flesta ha gått 30 tider....

Starten gick och jag blev förvånad att han såg så stabil ut i traven och öppna riktigt bra hamna 3je utvändigt sen slank en ut så blev 4je utvändigt till slut men han såg fortfarande stabil och framför allt lugn ut!   

Sista långsidan blev de strul med galopperande hästar och han kom inte fram i spåren utan satt fast hela upploppet trots de febrillt leta luckor men de kom ingen utan de blev 6 i mål med rubbet sparat framför trötta hästar så de var ju lite surt men är så GLAD han var så fin i ryggar och i tömmarna och som Ricky sa -Detta var den ABSOLUT bästa gången med wilmer och han kommer vinna snart sa han! =)

Han sänkte sitt auto rekord på 2140m med 2 sekunder så han gick nu 32,2 så de är vi nöjda med inför kommande lopp så hoppas vi han ska vara lika lugn där med! *ler*

           


Så av dessa 2 Lycksele starter och de spår och motstånd vi skulle möta så var förhoppningen att vi skulle få  matlappar om de gick bra och de fick vi ju på alla 3 starterna efter en hård fight med

Cantab om 3 och 4 priset där han kom in som 4:a.

Brodde som stred mellan 4 och 5 platsen men förlora med så lite till slut måste varit hård i mellan, men kom in på en 5 plats!

Wilmer som inte fick luckan på upploppet annars hade han varit LIVSFARLIG i dag om loppet flytit bättre framför dom!   

Så vi är super nöjda med alla grabbar som skött sig exemplariskt på båda Lycksele dagarna!

Nu blir de en efterlängtad dusch sen TV!

God natt på er!


  

Av Linda Calissendorff - 28 juni 2015 17:47

I dag har de varit riktigt varmt för människor och djur men de kan inte hjälpas Kallma var tvungen att fara in på solänget för gå ett banjobb då husse har brandkårs jour sen resten av veckan så då kan vi inte fara in på banan då han ha dygnet runt jour....

Kallma var inte gladast att behöva fara in då de var så varmt men hon är alltid vid gott mod när de ska jobbas ändå hon är verkligen en som vill göra allt rätt varje gång lill hjärtat!   

Hon öppna hyfsat i dag från start märks hon blir mer å mer säker på sig själv för varje jobb så vissa bitar var hon nere i 38 tider men de är kurvorna som hon måste ta de lite lugnare i än så länge men de är helt naturligt de är ju en nordis så man måste ju ha de i åtanke med, hon behöver styrkan för orka med kroppen och de går som sagt framåt för varje gång hon gick 1,44 2140m i en fin stil och Ricky sa att hon utvecklas åt rätt håll och hon kommer sänka fort bara vi håller i med konturneliga banjobb eller intervall jobb varje vecka ett tag framåt.

Vi ta sikte på ha henne klar i sen hösten då tiderna lugnat ner sig på banorna och de snabbaste nykomligarna ha startat och fått på sig pengar redan då vi får hoppas de finns passande lopp då för hon kommer vara välförberedd för uppgiften och ska gå fin tid redan i debuten!   


Lika snygg som sin lille bror är hon!   


           

Av Linda Calissendorff - 28 juni 2015 10:30

Nu kommer en sammanfattning av helgens bravader med hästarna!   


Lycksele start Cantab!


Vi åkte upp med en förhoppning att få en resa i rygg och en matlapp med oss hem och Cantab var laddad i buret då vi åkte upp han stod och veva på med huvudet som Brodde brukar göra och han krabba lite med frambenet märktes de börja bli varmare ute så han blir mer svettig och då blir han mer otålig ni transporten.

Uffe skulle starta wille där så dessa grabbar fick åka tillsammans då vi har ett bur som går att ändra bakbommarna så Cantab kan stå bredare än den andra hästen så går de bra för honom att åka med sällskap och att man ha en mellanvägg med plast skynke ner till så han kan få ut hovarna under så får han inte paniken som han ha fått tidigare.

Lycksele är en mysig bana att fara till som endast har 3 st trav dagar per år så de är rätt mycket folk som åker dit för kika så de är en riktigt mysig stämmning där på publik plats som stallbacken   


Värmningen var Cantab hur läcker som helt lugn och med fjädrande steg värmde han en ordentlig repa på banan för testa av racer skorna han ha fått på sig bak för få ordentligt med fäste i banan som kan vara lite lös på innerspåren så då vi inte kunde köra bakfota så lade vi på dessa inför starten.

Allt kändes tipp topp efter värmningen förutom de var ju 2 st V 75 hästar med i loppet så de var ingen enkel uppgift för Cantab trots ynka 12  tusen i första pris så drar de rätt stora hästar ändå till denna kväll.

I starten så hoppade en av favoriterna och Cantab höll på nästan komma till ledningen men hamna först i dödens så Ricky tog upp lite sen kom den större favoriten ångandes i spåren och övertog ledningen och i samma veva kom en till och lade sig i dödens som var skönt då Cantab inte trivs i den positionen.

De öppna på långsamma 18 på vavet och de var ju skit för Cantab som gärna vill ha lite tempo i loppen då han ha sama slut speed ändå osv fart i loppet...

Sista långsidan så började ledaren att sätta upp farten ordentigt och Cantab halka ett snäpp bakåt då en häst galoppera framför och då slank en ut framför så när Cantab satte upp farten igen så var de för sent att komma i kapp 1 och 2 an men han slogs om 3je platsen med en annan så de skillde max halv huvud i mål så han blev 4 och kämpadei vanlig ordning i mål som han alltid gör!

Vi är  nöjd med en 4je plats i detta gäng synd bara de gav bara 2400 kr i pengar de var som sagt låg pris summa i loppet men vi fick ju lite poäng så nu hoppas vi ska komma med i ett monte lopp på Hagmyren den 11 juli.

Stängt vid 600 tusen och ett 1640 auto så susanne ha lovat att rida så nu hoppas vi han ska komma med tror de passa honom ypperligt!!    Han är pigg och fräsch efter starten men märks han tappa lite vikt när han svettas så på vägen upp men han ska få ta igen sig nu minst 4-5 dagar så han får äta upp sig och fylla vätske nivåerna igen så han är fit for fight nästa lopp!


       

Här gick starten Cantab från spår 3!  =)





Här är upploppet


 

  Kommer allt närmare 3:an =)

   


Vi kom hem kl 2 på natten så var bara duscha och i säng för vi skulle upp kl 730 för fara på 2 årings serien med Viktor och Kanishka skulle banjobbas så ingen lång stund för sova men vad gör de när man längtar till varje gång de är 2 årings serien för visa upp fina viktor!   


De skulle gå 2,20 denna gång och vi hade planer på testa en sulkett nu för veta han acceptera de inför premien och de var då inga  bekymmer alls han trava på han som en liten tupp på banan och de är så roligt att se varje gång han kliver utanför stallet så bara vänder sig folk om och säger -Å vilken snygg häst ni har!   

Han hade fått spår 1 på bakre volten och de var ju bra då han gått i ledningen de flesta gånger så han få prova alla positioner som möjligt då de är ju därför vi är med i dessa baby race för de ska få en fin lärdom att gå bland häst både in & utvändigt.

Han tyckte de var lite läskigt att gå upp i rygg men när han kom de var inte så farligt så var de inga problem, han är klok Viktor på så sätt och de är skönt att veta.

Han ha varit på tårna i stallet när vi varit in och ha små rest i boxen men i dag var han hur cool som helst så märks han vänjer sig för varje gång han är inne på banan.

Vi hade lagt på aluminium fram för han biljarderar mer med ett framben och uffe testa av en repa i värmningen runt 2 min då blev han lite rullig tyckte han så ska på med ett par lätta boots till nösta gång och banan var seg i dag för de hade regnat på natten och på morron så den var lite klaffsig men de gick runt på ideal tiden så han gjorde de bra för han gillar inte heller smet bana...   


                   


Efter Provloppen så var de Kanishkas tur och hon hade fått fina Spirit Of life som sparring partner för dagen så de var ju super snällt av Marlene att komma in med honom.

De öppna sakta första varvet eftersom vi visste inte hur pass hon tagit intervall jobben då hon bara gått 3 st sånna innan detta jobb så de gick 1,35 första 1000m och hon såg ut att vara fint på bettet från sidan där jag stod. Sen avsluta de på 28 sista varvet och de sista 200m gick runt 24 på upploppet och de var ej tomt i tömmarna då sa Ricky utan hon gick på bra hela vägen och var inte alls trött när hon kom in så de var ett perfekt jobb för henne så nästa gång kan man sänka första varvet med några sekunder då man vet att hon gick detta utan problem så hela distansen låg på 1,32 så några pass till så kan hon gå ut i 28 provlopp i sommar.

hon såg fin ut i aktionen men vi ska lägga om till aluminium fram för hon är travsäker så ingen som fladdra i traven så tror hon blir ännu bättre av att lättas upp för hon går med järn skor runt om nu   

Hon är en super fin och otroligt trevlig häst som är lugnet själv och gör allting rätt!

Vi har tur att få så fina hästar till stallet!   

Har tyvärr inga bilder från banjobbet men de kommer framöver de lovar jag!


Nu ska jag ta och vila lite är förkyld som satan på min första semester dag de känns ju så där....måste börja rengöra alla selar inför i morron då vi drar tidigt till Lycksele med Brodde & Wilmer så håll tummarna för de är stenhårt lopp för bägge å inga bra spår för grabbarna....men vi åker upp å hoppas på matlappar i bästa fall!

Man måste vara realist då Brodde gjort 2 starter sen december och han ha ju inte varit ut sen mitten på april nu sist men han gör alltid de han kan med nästan för mycket så hoppas han inte sliter ut sig för mycket men vi hoppas på ett fint rygg lopp även om de kommer hamna sist från spår 8 på vingen....


Tjing på er!






Av Linda Calissendorff - 25 juni 2015 10:55

I går var vi in med Kanishska och Kallma på rakbanan på änget för intervall jobb.
De hade regnat hela dagen till och från men glada i hågen drog vi ändå i väg för möta upp Rosengrens som skulle ha 2 st hästar med sig med :)
Vi fick köra ut efter Kallmas fart och vi låg mellan 1.43-1.45 och de kan jag säga jäkligt bra med tanke på hur hon är.på skitigt underlag och de slutat rätt bra uppför så jag är då nöjd hon ens trava de farterna utan problem så nu ska vi hålla efter träningen med henne hinner då pigg som satan nu ha fått humör och märks hon tycker de är roligt att springa fort!
Kanishska var de ett helt annat driv efter intervall passen de märks hon vet precis vad hon ska göra och man fick sitta och bromsa henne istället vilket var skillnad mot för första gången jag körde henne så hon går framåt för varje gång! :D
På lördag ska hon få gå banjobb igen de är dags nu efter 3 pass intervaller att testa hur hon rör sig som på banan igen.

I morron ska vi upp till Lycksele med lilla Cantab så hoppas de inte ska bli så mycket regn de ska komma ner en del så de vill vi inte ha för Cantabs skull.....

Nu när de lunch dags på jobbet så på återseende :D

Av Linda Calissendorff - 23 juni 2015 15:41

Jag som ville ha bakspår med Wilmer å ett bra framspår med Brodde men blev inte så.... Brodde är oturs mannen när.de gäller spår han fick absolut sämsta nämligen spår 8 på auto! :(
De var riktigt bra hästar med så han kommer ju hamna sist vi fältet och vi är chanslösa känns de som redan på förhand "suck"
Wilmer hade jag gärna sett haft ett bakspår men han fick spår 6 typiskt nog.... de blir aldrig som man vill tyvärr!
Jaja bara fara de dryga 40 milen och hoppas i bästa fall på 2 st matlappar om de nu ens blir de dvs men de är ju alltid så man väljer ofta fel lopp de fanns ju massor just denna vecka å man drog nitlotten i vanlig ordning.... vad jag längtar till de blir öppna anmälningar då blir de lättare att veta vad man ska fara som amatör!

Cantab fick ju spår 3 på främre volten på fredag vilket är bra, men de var ju 2 st ur tuffa med i loppet 2 st V75 hästar naturligtvis som åker till lilla Lycksele för ynka 12 tusen.... facinerande kan jag tycka då de skulle vara de sista jag skulle välja om man ha häst i den kalibern då de finns så mycket lopp att välja på som sagt på bättre banor.
De är tufft som liten amatör att slåss med dessa proffs som bara ha gräddan till hästar de ha ju ofta bara bra hästar och man är nästan chanslös innan loppet går....De ska spela in på tur och flyt genom loppet för slå sånna hästar och vi får förlita oss på de dessa lopp vi har framför oss....

En ledig dag som jag ha mest tagit de lugnt och laddat batterierna man måste de för orka med jobb,barn och hästar men nu är de dags att fara och jobba på solänget som ha trav i kväll med några intressanta ekipage som ska starta! :)
Ha en skön tisdag kväll gott folk!

Av Linda Calissendorff - 22 juni 2015 22:54

I kväll var de dags att träffas med 2 åringarna så vi blev 5st ekipage som körde tillsammans på banan och de gick 2.20 på 2140m och Viktor såg och kändes fin så de var ju skönt! :)
Han går fortfarande okäkad för hitta sin egna balans i sin stora kropp för han ska bli stabil i formen.
Då han inte ha några problem att röra sig i dessa farten finns de ingen anledning att sätta dit en käk som drar upp han i formen och tvinga han gå högre med huvudet.
Han går inte alls nära sig på benen utan han går rent och fint,men han fick ändå träna att ha benskydd på sig i dag för första gången och han tog några stora steg när jag gick med han i grimmskaftet på stall backen,sen brydde han sig inte nå mer om de våran lilla cooling! :D
Så nu blir nästa gång på lördag då de är 2 årings serien igen så då kommer de mera kort de lova jag! :)

Brodde fick följa med för gå banjobb och han gick 2140m runt 25 och sista 200m efter 16s fart så blev ett bra jobb åt mannen de som förhoppningsvis ska starta på lycksele på måndag om han kommer med men hoppas på de! ;)

Nu blir de TV och sen sänga ska upp å träna wilmer i morron innan man ska fara och jobba på travet på sin enda lediga dag efter helgen... ja jag vet man är fan inte klok som man far runt men de håller en i gång så man såsa inte ihop i af "ler"
Tjing!

Av Linda Calissendorff - 20 juni 2015 21:40

 I dag så stämde vi träff på solänget för att köra intervaller tillsammans med 6 st andra Vbl så Kanishka ska få så mycket träning som möjligt med andra hästar och de är så roligt att se alla tillsammans på rakbanan!   

Hon ha gått bra framåt på dessa 2 jobb hon var mer på bettet och hon tar i så fort de kommer nån upp brevid henne så hon utvecklas på ett bra sätt lilla gumman!

De2 st sista intervallerna av 6st gick efter 24,26 resten låg de mellan 1,32-1,34 så de är ju toppen så nu räkna vi med 3-4 veckor till innan de är dags att testa gå ut i ett 28s provlopp för tjejen så hoppas hon fortsätter att ta jobben på rätt sätt!   


Bilder från dagens jobb!

           


Sen var de Kallmas tur som skulle testa aluminiumen och de gick ju så där....

Hon fick de inte alls att stämma som när hon gick barfota for och små hacka i traven mest hela tiden  

Ricky körde 1,45 2140m ändå så de var ju bra bitvis men vi får nog tänka om igen och lägga på en sko med mer tyngd ändå för bromsa upp baksteget...  sen måste hon få lite mer fäste  bak för i dag var banan snus torr så de var nästan som rull grus så kan tänka mig de spela in med att hon ej fick riktigt grepp i banan med.

Vi hade sån tur att han som skodde henne nu sist var på banan så han var så snäll att komma ut och fixa henne så de är redan gjort så nu ha hon de lättare guldskorna bak så bara in till veckan igen och testa hur hon känns.

Vi ha anmält oss till Gunnar Melanders Clinic den 16 augusti på solänget för han ska kunna ge oss tips och råd hur man ska ha henne balanserad för vi måste få hjälp snart innan man får grås hår på heltid...   

Skämt å sido alltid lika spännande att kunna sätta upp en som kan en hel del på balansering så kanske han ha nått mer tips att delge man kan aldrig få för många goda råd som sagt!


Kort från dagens Kallma jobb! SNYGG är hon framför vagnen!     


       


Nu är de kväll här på jobbet så nus ka jag fara hem ska bli skönt!

God kväll!


Av Linda Calissendorff - 19 juni 2015 10:08

Gick förvånadsvärt bra att kliva upp,men de var tack vare att solen sken i morse och de kändes riktigt varmt fast kl var 7 så de blir man ju lite piggare av!   

Cantab var vid gott humör när han fick gå ute i natt för reka lös sig efter loppet och han verkligen rulla sig typ 4 gr igår när han kom hem, de är det bästa han vet efter duschningen att få dynga ner sig igen! *ler*

Nu ska vi leta en ny propp åt honom de finns en i Lycksele den 26 juni, men de är en dryg väg dit och vi ska ju försöka komma upp med brodde & Wilmer den 28:e med....

 Vi får spåna och se hur vi gör men de är en passande propp åt gubben och kanske inte de hårdaste motståndet  som åker dit upp så får se hur vädert ska vara först,just nu såg de ut som de skulle regna hela veckan och då blir banan tung är jag rädd... Annars finns de ett på solänget upp til 750 tusen men de lär bli tufft gäng men de är kort lopp så spåret avgör ju i vanlig ordning i så fall men vi ska ta oss en funderare!   


Glömde ju skriva hur de gick i Rickys andra styrningar i går kväll få skylla på jag var alldelens för trött... *ler*

Han körde Pinfish för första gången i lopp då de varit ute i provlopp innan dess och hon ha inte tagit ett galopp steg för Ricky vilket ska vara otroligt positivt ha Åsa sagt då hon är tydligen rätt speciell denna Donna att köra.

Åsa ha sagt att man MÅSTE tycka om henne annars går de icke att få henne att trava.

I provloppen har de gått runt 20-21 fart och hon ha varit lite trög men hon ha ju inte startat sen februari så Åsa chansa å anmälde henne i af till Dannero och de gick ju hur bra som helst!!

Hon gick nytt rekord på volt och landa på 17,6 inte ens nära till galoppen men blev ju så klart lite trött då hon inte startat sen februari!   

Så blev en 6:e plats och en NÖJD ägare som fick sig en matlapp hem!

Alltid roligt när de går bra allra helst när man vet vilkem otrolig tid Åsa lägger ner på sina fina hästar!   

Sen skulle han köra vackra Pine Rolls och de var ett TUFFT lopp då han mötte bla Ed you,Narold Vox,V.C Chocoholic så han hade minst penagr i loppet och de andra över miljonen så var inga duv ungar precis, men de blev 8 st i loppet så tanken var att som bäst hamna på en matlapp.... 

De gick så mycket bättre då Ricky styrde han fint invändigt och sen kom de på 4:je plats och återigen en super nöjd ägare!   

Så han hade en bra kväll i sulkyn då de blev åter igen pengar på alla styrningar så han är alt duktig min fina kusk!     


Nu ska jag ta och äta lite lunch hungrig som en varg i dag då vi åt så tidigt i går och de hanns inte äta nått på dannero än en korv på vägen hem så nu ska de bli gött med lite mat!

Ha en mysig helg nu så länge!

Kram på er!



Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards