Stall Ardbeg

Alla inlägg den 28 juni 2015

Av Linda Calissendorff - 28 juni 2015 17:47

I dag har de varit riktigt varmt för människor och djur men de kan inte hjälpas Kallma var tvungen att fara in på solänget för gå ett banjobb då husse har brandkårs jour sen resten av veckan så då kan vi inte fara in på banan då han ha dygnet runt jour....

Kallma var inte gladast att behöva fara in då de var så varmt men hon är alltid vid gott mod när de ska jobbas ändå hon är verkligen en som vill göra allt rätt varje gång lill hjärtat!   

Hon öppna hyfsat i dag från start märks hon blir mer å mer säker på sig själv för varje jobb så vissa bitar var hon nere i 38 tider men de är kurvorna som hon måste ta de lite lugnare i än så länge men de är helt naturligt de är ju en nordis så man måste ju ha de i åtanke med, hon behöver styrkan för orka med kroppen och de går som sagt framåt för varje gång hon gick 1,44 2140m i en fin stil och Ricky sa att hon utvecklas åt rätt håll och hon kommer sänka fort bara vi håller i med konturneliga banjobb eller intervall jobb varje vecka ett tag framåt.

Vi ta sikte på ha henne klar i sen hösten då tiderna lugnat ner sig på banorna och de snabbaste nykomligarna ha startat och fått på sig pengar redan då vi får hoppas de finns passande lopp då för hon kommer vara välförberedd för uppgiften och ska gå fin tid redan i debuten!   


Lika snygg som sin lille bror är hon!   


           

Av Linda Calissendorff - 28 juni 2015 10:30

Nu kommer en sammanfattning av helgens bravader med hästarna!   


Lycksele start Cantab!


Vi åkte upp med en förhoppning att få en resa i rygg och en matlapp med oss hem och Cantab var laddad i buret då vi åkte upp han stod och veva på med huvudet som Brodde brukar göra och han krabba lite med frambenet märktes de börja bli varmare ute så han blir mer svettig och då blir han mer otålig ni transporten.

Uffe skulle starta wille där så dessa grabbar fick åka tillsammans då vi har ett bur som går att ändra bakbommarna så Cantab kan stå bredare än den andra hästen så går de bra för honom att åka med sällskap och att man ha en mellanvägg med plast skynke ner till så han kan få ut hovarna under så får han inte paniken som han ha fått tidigare.

Lycksele är en mysig bana att fara till som endast har 3 st trav dagar per år så de är rätt mycket folk som åker dit för kika så de är en riktigt mysig stämmning där på publik plats som stallbacken   


Värmningen var Cantab hur läcker som helt lugn och med fjädrande steg värmde han en ordentlig repa på banan för testa av racer skorna han ha fått på sig bak för få ordentligt med fäste i banan som kan vara lite lös på innerspåren så då vi inte kunde köra bakfota så lade vi på dessa inför starten.

Allt kändes tipp topp efter värmningen förutom de var ju 2 st V 75 hästar med i loppet så de var ingen enkel uppgift för Cantab trots ynka 12  tusen i första pris så drar de rätt stora hästar ändå till denna kväll.

I starten så hoppade en av favoriterna och Cantab höll på nästan komma till ledningen men hamna först i dödens så Ricky tog upp lite sen kom den större favoriten ångandes i spåren och övertog ledningen och i samma veva kom en till och lade sig i dödens som var skönt då Cantab inte trivs i den positionen.

De öppna på långsamma 18 på vavet och de var ju skit för Cantab som gärna vill ha lite tempo i loppen då han ha sama slut speed ändå osv fart i loppet...

Sista långsidan så började ledaren att sätta upp farten ordentigt och Cantab halka ett snäpp bakåt då en häst galoppera framför och då slank en ut framför så när Cantab satte upp farten igen så var de för sent att komma i kapp 1 och 2 an men han slogs om 3je platsen med en annan så de skillde max halv huvud i mål så han blev 4 och kämpadei vanlig ordning i mål som han alltid gör!

Vi är  nöjd med en 4je plats i detta gäng synd bara de gav bara 2400 kr i pengar de var som sagt låg pris summa i loppet men vi fick ju lite poäng så nu hoppas vi ska komma med i ett monte lopp på Hagmyren den 11 juli.

Stängt vid 600 tusen och ett 1640 auto så susanne ha lovat att rida så nu hoppas vi han ska komma med tror de passa honom ypperligt!!    Han är pigg och fräsch efter starten men märks han tappa lite vikt när han svettas så på vägen upp men han ska få ta igen sig nu minst 4-5 dagar så han får äta upp sig och fylla vätske nivåerna igen så han är fit for fight nästa lopp!


       

Här gick starten Cantab från spår 3!  =)





Här är upploppet


 

  Kommer allt närmare 3:an =)

   


Vi kom hem kl 2 på natten så var bara duscha och i säng för vi skulle upp kl 730 för fara på 2 årings serien med Viktor och Kanishka skulle banjobbas så ingen lång stund för sova men vad gör de när man längtar till varje gång de är 2 årings serien för visa upp fina viktor!   


De skulle gå 2,20 denna gång och vi hade planer på testa en sulkett nu för veta han acceptera de inför premien och de var då inga  bekymmer alls han trava på han som en liten tupp på banan och de är så roligt att se varje gång han kliver utanför stallet så bara vänder sig folk om och säger -Å vilken snygg häst ni har!   

Han hade fått spår 1 på bakre volten och de var ju bra då han gått i ledningen de flesta gånger så han få prova alla positioner som möjligt då de är ju därför vi är med i dessa baby race för de ska få en fin lärdom att gå bland häst både in & utvändigt.

Han tyckte de var lite läskigt att gå upp i rygg men när han kom de var inte så farligt så var de inga problem, han är klok Viktor på så sätt och de är skönt att veta.

Han ha varit på tårna i stallet när vi varit in och ha små rest i boxen men i dag var han hur cool som helst så märks han vänjer sig för varje gång han är inne på banan.

Vi hade lagt på aluminium fram för han biljarderar mer med ett framben och uffe testa av en repa i värmningen runt 2 min då blev han lite rullig tyckte han så ska på med ett par lätta boots till nösta gång och banan var seg i dag för de hade regnat på natten och på morron så den var lite klaffsig men de gick runt på ideal tiden så han gjorde de bra för han gillar inte heller smet bana...   


                   


Efter Provloppen så var de Kanishkas tur och hon hade fått fina Spirit Of life som sparring partner för dagen så de var ju super snällt av Marlene att komma in med honom.

De öppna sakta första varvet eftersom vi visste inte hur pass hon tagit intervall jobben då hon bara gått 3 st sånna innan detta jobb så de gick 1,35 första 1000m och hon såg ut att vara fint på bettet från sidan där jag stod. Sen avsluta de på 28 sista varvet och de sista 200m gick runt 24 på upploppet och de var ej tomt i tömmarna då sa Ricky utan hon gick på bra hela vägen och var inte alls trött när hon kom in så de var ett perfekt jobb för henne så nästa gång kan man sänka första varvet med några sekunder då man vet att hon gick detta utan problem så hela distansen låg på 1,32 så några pass till så kan hon gå ut i 28 provlopp i sommar.

hon såg fin ut i aktionen men vi ska lägga om till aluminium fram för hon är travsäker så ingen som fladdra i traven så tror hon blir ännu bättre av att lättas upp för hon går med järn skor runt om nu   

Hon är en super fin och otroligt trevlig häst som är lugnet själv och gör allting rätt!

Vi har tur att få så fina hästar till stallet!   

Har tyvärr inga bilder från banjobbet men de kommer framöver de lovar jag!


Nu ska jag ta och vila lite är förkyld som satan på min första semester dag de känns ju så där....måste börja rengöra alla selar inför i morron då vi drar tidigt till Lycksele med Brodde & Wilmer så håll tummarna för de är stenhårt lopp för bägge å inga bra spår för grabbarna....men vi åker upp å hoppas på matlappar i bästa fall!

Man måste vara realist då Brodde gjort 2 starter sen december och han ha ju inte varit ut sen mitten på april nu sist men han gör alltid de han kan med nästan för mycket så hoppas han inte sliter ut sig för mycket men vi hoppas på ett fint rygg lopp även om de kommer hamna sist från spår 8 på vingen....


Tjing på er!






Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards