Stall Ardbeg

Alla inlägg den 12 april 2016

Av Linda Calissendorff - 12 april 2016 13:56

I går var vi in till banan med Viktor för första gången sen i september då han var där inne sist för slipa på premie tiden så är ju över 6 månader sen, så nu är de dags att börja gå lite jobb igen så han får sträcka ut på banan då vi börjar få hårda vägar här hemma så han får varva de och sakta tryck intervaller här hemma för stärka bakdelen de lilla extra!   

Kallma var med som sparring då hon hade sin motions dag då hade husse tänkt köra ett lättare 1640m jobb med henne efter han kört viktor.

Vi ha ju lättat balansen på honom fram så nu går han med aluminium och äntligen har vi sommar skor på så vi slipper brodd eländet som han inte drar nån fördel alls på! *skönt*

Vi värmde upp rejält och vände upp vid 2140m och började lunka i gång och sakterliga öka eftersom och de kändes som de gick långsamt så fråga Ricky hur fort vi hade kört då han hade GPS klockan och han sa fortast gick de 2.05 och distansen landande på 2.12 och trodde inte de hade gått så fort då han ser inte ut gå fort alls utan jag hade gissat på runt 2.30 max!   

Såg när jag körde brevid han att han trampar över med minst 2 decimeter med bak hovarna så han ha ett enorm steg denna kille så tänk när han blir tillräckligt stark för orka med detta långa steg huvva då kommer de gå fort kan jag lova!  Han hacka till några få gr med vänster fram tror han är osäker om de ska kännas i bogen de klart han ha ju dragits med ett bra tag så han måste ju få känna efter men han såg jädrigt läcker och fin ut i aktionen så tror detta kommer bli bra att han får länga ut steget samtidigt som man behandla han med massage och stretching!   Så är super nöjd att han gick i de tempo han gick, då han varit borta så länge från snabb jobben och han gjorde lätt med tanke på vilka problem han haft, men klart han måste få upp flåset för gå längre distanser så får åka in 1 gång i veckan och göra lättare jobb. Är de så han klarar att gå kvaltider innan slutet på Juni så kvala vi, annars så skiter vi i det om han är på gränsen för han ska göra de på ett bra sätt så de inte blir dåliga erfarenheter då låter vi hellre bli!   

Kallma var taggad kände jag då jag låg utvändigt på viktor och hon slappna av till slut men trodde de var först för hon var pigg men när husse for ut så gjorde han bara en repa på 800m sen kom han in för hon var alldelens för spänd och bara trampa luft å blev osäker och hade galoppera,sen väste hon ur halsen trots bygeln men de är då hon blir spänd så drar hon i hop huvudet....

Han sa direkt att de var en enorm skillnad på ett negativt sätt då man ha lejt på henne 2 gr, även om både Robert och Angelica är lugna kuskar, så ha hon blivit stressad och vi är tillbaka på ruta 1 igen.... *surt*

Så bara nöta på igen och försöka hitta tillbaka till där hon var på isbanan i umeå då Ricky körde en 37 tid då var hon så stabil och fin så bara försöka hitta de självförtroendet igen å hädan efter kör bara husse henne.

 


I morse så kom Sune ut för gå igenom Young så vi vet att allt är okej med kroppen då vi skulle anmäla till Dannero i dag och Sune kolla han nogrannt men hitta ingenting att anmärka på!   

Så skönt att få hem en häst i den författningen som han är i rund och välmusklad å han är en jätte mysig häst på alla vis så nu är han anmäld till dannero i ett P21 lopp och vi plocka ut Brodde med som behöver samla poäng och ett lopp i kroppen för nu var de nästan 4 veckor sen sist igen för han och vi ska testa rycka framskorna denna gång!    Så ska bli spännande att se vad grabbarna kan göra å visst är de dumt att plocka ut dom i samma P21 men då vi liks ska dit och Brodde tappa bara en 0 a så poängmässigt tappa han inget så då åker vi med båda då de är i samma klass så kommer de mötas fler gr.

Sune sa att Per Linderoth lejer han 2gr/veckan för kolla igenom hästarna och Young ha ju varit där i 2 år innan han flytta till stefan i januari så de är skönt att veta han varit i goda händer och Per ha ju haft fantastiska resultat år för år så de är som jag säger de lönar sig att vara nogrann de får man igen til slut!   

Så nu inväntar jag spår delningen och hoppas på ha tur åtminstone för Brodde då han är lite spår känslig och vill gärna gå den kortaste vägen för göra de bästa loppen så snääääääääälla ge oss bra spår till grabbarna nu!

De blir uffe som kör Brodde så känns tryggt med han som ha rattat han fint i volten förut!   


Bild på go killen Young!   


 


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards