Stall Ardbeg

Senaste inläggen

Av Linda Calissendorff - 7 april 2016 22:08

Enda lediga dagen denna vecka för mig men blev ingen sov morron då man ha full rulle på schemat med en skoning,klippa mig och sen skulle 3 köras och 3 massge på göra schemat så dumt att ta de lugnt nångång! ;)
Uffe skodde Viktor som drullat av sig en baksko och han kördes sen med laddad Brodde som sällskap som fick gå med tyckvagnen och dra lite intervaller och han känns som en överladdad tiger i tömmarna!
Mäktig pålle de där som ha en bakre motor över de ovanliga så de känns som en stor V8 framför en om man ska jämnföra med en bil! *ler*

Vilje är igång igen efter en vila då hon fick en förkylning efter Jon kom så i dag var hon som vanligt igen och hon ha fått på sig sulor fram och Ricky upplevde de lite bättre så de är ju bra! :)

Cantab och Pandora ha fått sista massgen inför starten i morron så nu hoppas vi de ska vara smidiga till loppet och få med sig några slantar hem till stallet.
Cantab ha påbörjat sina ler inpackningar igen så roligt att fara med den lilla dyng grisen som fullkomligt dräpa av lera på dagarna och han trivs utmärkt med de söt grisen! :)

Nu är fina young på väg hem står på buret från bergsåker så ska bli spännande att se han i morron efter jobbet så ska skynda mig dit innan vi åker till Umeå! :)
Känner på mig detta kommer bli hur bra som helst och de trodde kjell som haft/fött upp han med! :)

Nu blir de kvälls macka och film men somna nog som vanligt i soffan efter 5 min....
ZzZzZzZ......


Av Linda Calissendorff - 6 april 2016 10:41

I måndags gick anmälningarna ut till Umeå och Cantab fick spår 4 på 20m tilägg i monte loppet och hoppas han och ryttaren Erika ska komma bra överens med varandra och Ricky ha prata med henne hur vi vill att hon ska rida! :)
De största oros molnet är just nu att de ska regna kopiöst nu fram till fredag så är de inte typiskt Cantabs otur? Helt sanslöst att är de inte spåren så är de vädret som spela han ett spratt hela tiden...

Pandora anmäldes till ett P21 spår trappan då motståndet såg ut att passa henne bra,synd de var en som anmälde i sista minuten så trodde hon skulle få spår 2 men nu blev spår 3,men tror att de kan gå bra ändå och hon tappa bara en diskning så vi ha inga poäng att förlora i af! :)

Ricky ha skrivit till en intressant uppfödare om en av hans fina hästar som står i proffs träning om han kan tänka sig göra en bra deal på en av dom och han hörde av sig och är villig att vi ska få ta över ett Vbl 7 årig fin hållbar valack som heter Young Von Hall och han ha 228 tusen på sig och är en stark kille som går alla distanser och ser verkligen jätte trevlig ut av de lopp vi ha kikat på! :)
Så Robban ska ner till Bergsåker på torsdag för starta wilsen så han kommer ta hem han till sig för han ska få stå där i 1 månad till och börja med så ta vi hem han när de torkat upp hemma i hagarna och de kan vara ute dygnet runt! :)
Han är de bara anmäla ut så ska kika om vi hittar nått lämpligt P21 för han behöver lite mer poäng så bara lus läsa propparna!

På lördag är de dags för Kansihka och Jon igen föe provlopp så blir lite upp till bevis för Jon nu för vi ha pratat att vi kommer ej klara av honom om man måste vara 3 st för sela så hoppas han är lugnare än sist för vill gärna ha han kvar...
Vi körde dom i går i backen och de var pigga och fina så allt känns bara bra inför lördag :)
Cantab fick gå med Viktor som ha vilat 1 vecka sen Olov behandla bogen och han såg fin ut så nu ska vi hålla i gång massage/motion så ska han få fara in på banan framöver och låta han få sträcka ut en bit för se hur han känns! :)

Dags att jobba vidare så ha en bra dag ni som kanske är lediga! :)

Tjing!

Av Linda Calissendorff - 4 april 2016 10:34

De blir långa dagar när man åker över 50 mil för tävla så igår blev de ett 14 timmars pass då vi åkte till Skellefteå med Kallma & Pandora.
Sen var de bara göra stallet då man kom hem sent på kvällen så man blir lite matt efter en hel dag med allt de innebär med tävla och de vardagliga! ;)
Kallma var inte på topp i går då vi hörde i loppet då de trava förbi oss att hon väste i halsen trots hon ha hals brickan på sig så angelica prova släppa fram henne men de hjälpte inte.... :(
Hon tog till 2 stora galopper och hon som knappt andas efter loppet stod och djup andades länge efter loppet....
Så antingen var hon för hetsig över de halvstängda och förra loppet i minnet och åter igen ny kusk bakom henne...
Hon kam ju ha nått skit i halsen med, men ha inte märkt nått i träningen innan då hon varit lika pigg som hon brukar vara...
Så kan vara så att hon blivit för över pejsad över nya kuskar och de halvstängda så blir skönt att Ricky får testa henne sen och så plocka vi bort så vi kör öppet igen som hon är van och hoppas hon ska bli lugnare.
Hon kom in som 6a ä då med dubbla galopper på en 39 tid så gjorde de bra ändå att få pengar då hon tappa rätt mycket mark mellan galopperna.
Så bara ta nya tag med tjejen och hoppas hon hitta tillbaka till den fina formen hon var på isbanan i Umeå för där ha hon gjort sitt bästa lopp hittills och då satt ju husse bakom henne så tror hon blir tryggare med han än nån annan.

Pandora öppna hyfsat bakom bilen men hamna tråkigt nog i dödens och hon kan ju bli lite frän om hon ligger utan rygg och naturligtvis kom inge och bytte av dom heller :(
Hon höll otroligt bra fram till mål men de kom bak ifrån som suttit i ryggen på henne så hon kom 4a på 17.6 och de var tajt in i mål så hon kunde lika väl varit 3:a så vi är jätte nöjda med hennes prestation då de blev den resa hon fick för hon kämpa hela vägen in sa Angelica så de var skönt att höra hon gjorde sitt bästa! :)
I dag gick anmälningarna ut för Umeå till på fredag så anmälde hon till ett bra P21 där de var auto start så hon fick spår 3 så de var ju bra utgångsläge och hon tappa en diskning så vi måste försöka norpa åt oss poäng så blir bara masssge och mys fram till dess.

Cantab kom med i monte loppet och de blev 11 st så skönt att de inte ens blev fullt lopp! Så hoppas vi får en bra ryttare som vill rida han och jag hade lovat han massge igår så var bara infria de löftet när jag kom hem å han njööööt och ville inte jag skulle sluta! ;)

I lördags hade jag sett fram i mot att få fara på provlopp med Kanishka och Jon,dels för jag var nyfiken att se han i ett lopp hur han beter sig och se hur han skulle ta ett 24 lopp full väg.
Kan säga de var en rent helvete då han bytte skepnad totalt från att vara en liten gullig häst till en super stressad näst intill blockerad och blev rakt otrevlig att sela på och av vagnen...
Börja att jag sela i boxen så börja han vandra runt sen börja han dra sig mot väggarna och höll på så tills vi tog ut han på gången och våga ej sätta fast han i kedjorna för han kasta sig fram och tillbaka på gången så fick vara 4st för hålla i han för få på vagnen...
I värmningen så sa uffe som körde han att han som dök med huvudet och lätta med baken vilket jag aldrig varit med om han gjort för jag sol kört han mest hemma och sist banjobb på solänget.
De blev samma visa på gången efter värmningen och samma inför själva provloppet så man är helt slut i armarna då han kastat och far med huvudet och man ska försöka hålla i honom...
I själva loppet var han lat men han och Kanishka kommit som 3 å 4 på tiden 22.7 för de som var före trodde de var frifart sista 500m så de drog i väg så de lämna de övriga så måste säga man är dålig på läsa på vilka lopp man kör om man inte vet vilka tider som gäller och de stör mig fruktansvärt för de ska vara samlad trupp i mål då de inte var ett frifarts lopp *morr*
Båda skötte sig bra men i mellanåt så gick Jon över i pass så måste tynga ner han med boots nästa gång och se om de blir bättre för man vet ju inte hur de kört för balans förut så man måste ju prova sig fram.
Så vi ska prova på lördag igen hur han beter sig för vi kan ju inte ha han kvar som han ska fortsätta bli så här då han hör högtalare och de blir med hästar å folk i stallarna.
Han blev otrevlig att hantera då de kändes som han fick verkligen panik inför vad som skulle komma... så antingen ha han varit med om nått som han inte minns positivt så han blev skrämd för men vi ska som sagt ge han en chans och ställa oss i ett mindre stall nästa gång för se hur han beter sig...

Ja nu ha jag avlagt en lång rapport över de som hänt så nu ska jag ta och jobba på lite då jag kör 6 dagars denna vecka på jobbet ;)

Tjing!

Av Linda Calissendorff - 29 mars 2016 15:54

 Har anmält Pandora och Kallma i dag till skellefteås preimär då de kör breddlopp så vi hitta passande lopp åt både Kallma och pandora så vi kan undvika JOP underverk som börjar komma ut på banorna och de går ju minst 33 full väg..... så känns inte kul att vara med i samma lopp som hans fina 3 åringar som han tar ut nu en efter en i dessa nybörjar lopp och kallma står ju snart 20 m på dom!   

Vi fick spår 1 vilket är hur bra som helst då hon är som bäst från de utgångsläget och de blev Angelica Holm som håller i tömmarna denna gång och tro Kallma kommer gilla hennes sätt att köra! =)

Motståndet hon möter som tror jag att hon är en av de bästa så ha lite förhoppningar även denna gång så hoppas de infriar sig de vore ju underbart roligt om hon kunde få vara bland de 3 denna gång!


 


Pandora fick spår 5 bakom bilen vilket hon ha tagit sig fram bra i från förut så hoppas hon kan komma ner hyggligt så har vi även i detta lopp lite förhoppningar då hon är stark och bara hoppas banan är fast så vi slipper nån gegg bana denna gång så bara be en stilla bön till vädergudarna!   


 

Av Linda Calissendorff - 28 mars 2016 20:57

Olov ringde och fråga om vi hade nått som han skulle göra då han var här på påskfirande och de finns ju alltid göra här på gården så han fick spruta en ny kur med DMSO i bogen på Viktor och ta tänderna på Kanishka & Jon som båda var lite vassa i munnarna så de var välbehövligt!   

Nästa gång han kommer ska Pandora och Cantab kollas så man betar av listan för varje besök han är här,men den fylls snabbt på igen då man ha en hel del häst på gården! *ler*


 


Vi ha bestämt oss för vi åker till Skellefteå på söndag då de var en fördel för Kallma så fick som tur var Angelica Holm som kör så de känns skönt med en rutinerad tjej som hon och dessutom är hon lugn bakom hästarna så tror de kommer passa tjejerna utmärkt! =)


Nu är de äntligen soffan som gäller och nån serie att se dags för jobb igen i morron så bäst man är pigg!


God kväll på er!



Av Linda Calissendorff - 28 mars 2016 11:28

Solen skiner och banan var helt fantastisk på solänget så vi var dit med Cantab som skulle gå 2 st heat med 2 andra hästar i dag då de var ju över 4 veckor sen han starta sist så måste trycka upp träningen då vi ha 2 st monte lopp i sikte i april! :)
Cantab åkte själv till solänget då alla andra ha redan gått hemma lite tuffare så han var inte glad att åka ensam... Han dröp av svett då de var rätt varmt i dag och han skaka då han klev ut ur buret märks han är betydligt lugnare med kompis än utan.
Han såg lysande fin ut där han gick i rygg bakom de andra 2 för peppa upp han så det var skönt han se lika smidig och fin ut som förut trots avsaknaden av snabb jobb senaste tiden! :)

I går körde vi Jon och Kansihka I backen intervaller och båda kändes hur fin som helt så blir roligt med provlopp på lördag då banan är så fin som den är nu! *ler*
Ha lite förväntningar på Jon han är som en liten gummi boll framför vagnen! :)
Kansihka fortsätter att vara mjuk och smidig då hon går på VSL så roligt att hon svara bra på de så nu ska vi trimma inför start för dessa två framöver! :)

Kallma och Pandora anmäls antingen till Dannero eller Skellefteås breddlopps dag för kallma ser de bättre ut där uppe med fördel ston och hon är ensam på start som de ser ut just nu så hoppas de inte blir så många anmälda är bara 4st just nu! :)

Nu ska jag ta och duscha Cantab som just fått svettas av lite efter jobben! :)

Tjing!

Av Linda Calissendorff - 26 mars 2016 11:43

I går var de Umeå som stod för stallets tävlingar och förhoppningarna var väl mitt i mellan med Kallma som gjorde sin 4je start och Brodde mötte sten hårt gäng, men hade i af ett framspår då de var spår trappan.
Kallma var först ut och Dunder skulle värma för känna på henne såg att han var lite konfunderad och han kom ut från banan och ville ha de tyngst bootsen vi hade så var bara sätta på de trots Ricky kör bara med 150 gr annars... Hon hoppa några gr då han provocera henne för känna vars gränsen gick och han kom in sen efter värmningen och ville ha helstängt då hon var så ofokuserad tyckte han... vi ha ju alltid kört med öppet så ville inte ändra för mycket då hon känts så fin när Ricky kört henne så gick med på sätta på ett halvstängt för gå halva vägen var! ;)
Kändes nervöst som fan då de är bara Ricky som kört henne förut så såg på henne att hon blev lite stissig av en de nya kör händerna bakom sig... Hon kom I väg fint från start hamna naturligtvis i rygg på denna om hade spår 1 och den hoppa tills lut så han fick bryskt flytta ut henne i andra spår och sen ner på inner igen för runda några som öppna sämre än hon.
Där fick hon ligga tills Robert klev på I andra spår sista 800m och hon gick väldigt bra där tills galoppen kom och jag trodde de var kört att ens få en matlapp då de andra hade precis börja avancera framåt i tempo...
Hon ställde sig och kom igen i en jäkla fart, passera 3 st omgående och i sista sväng var galoppen nära då hon fick gå för fulla segel så tur Dunder kunde hålla i henne och sen var de halv trött ben i mål men inkom som 6:a ändå finaste gumman! :)
Ska inte få att tappa så mycket i kort lopp och ändå få pengar så hon får fullt gdk av oss och Dunder sa att de var en fin häst som kunde röra på sig men behöver slappna av lite då hon blev spänd då hade hon lätt kunna varit med i slut striden sa han! :)
Tror de blev för mycket nytt och hon ha ju ännu en liten vana av tävlandet så tror hon släpper till mer för varje gång och banan var väldigt krävande i går och tung så de ha hon ingen fördel av heller....
Så känns som Kallma är på G och vi fortsätter som vi gjort och anmäler ut henne till Dannero den 3 April om motståndet ser okej ut! :)

Brodde fick bästa tänkbara resan i rygg på favoriten så låg andra invändigt loppet igenom och jag tänkte sista 500m att hoppas luckan kommer då blir han farlig och luckan kom och han såg allmänt trög ut trots han stred i mot de utvändiga för han som ledde vann överlägset så Brodde kom in på en 5e plats.... blev lite besviken först då han fick sån fin resa i detta tuffa gäng han mötte i dag men tror att vi valde fel brodd vi tog korta bak och banan var rätt uppkörd på innespåret så tror han drog på sig mjölksyra för fort och vi torska på att inte välja rätt fäste åt han....
Men de är så satans svårt nu att välja vad man ska ha för brodd om man ens ska ha brodd de är en djungel att välja rätt tills de riktiga sommar banorna kommer så slipper man våndas över detta helvete :(
Så med de facit så är man ju nöjd ändå föe han gör alltid sitt så han gjorde nog vad han kunde för dagen på en halv frusen bana skulle jag tro då han lopp gick då den var så pass blöt som den var så går de snabbt de fryser till under i från och de blev nog hans fall men vi ta nya tag! :)

Ha en skön påsk ni som är lediga! :)

Av Linda Calissendorff - 22 mars 2016 10:35

Sitter i bilen på väg till Jämtland med Pandora och uffes Zanquin bak i buret då vi kunde samåka då vi ska ut i samma lopp så skönt med sällskap både för oss och hästarna! :)
Loppet i sig för Pandora se väl helt okej ut bara hon tagit den 3 1/2 Tim resan upp bra och att ricky kan hitta ut från spår 1 från 20m fållan så mycket som ska klaffa men vi tror på henne och hon är stark denna tjej!

Igår var de anmälningar till Umeå och Brodde möter typ V75 gäng som bland annat Salong och en annan finsk häst och som tur var fick Brodde spår 2 så hoppas på en fin rygg åt gubben så han kan glida med in i mål! :)

Kallma fick bricka 8 av 8st på start så hon blev ensam där bak så de var ju toppen då han från spår 1 framför henne kvala in på 38 tid på vinterbana så där ha hon en fin rygg och de blir Robert Dunder som kör då Ricky är avstängd. Såg att hon var tippad som 5a i programmet så helt ute är hon inte! :)

Nu ha vi en mil kvar så snart framme!

Tjing!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards