Stall Ardbeg

Senaste inläggen

Av Linda Calissendorff - 20 maj 2016 08:41

Igår gick de två sista av veckans 6 hästar som skulle gå ett jobb inför veckans kommande starter.
Denna gång var de Kanishka och Jon vi var in med för gå ett 2640m jobb och vi landade på distansen på 28 och avsluta i 17s fart sista 500m.
Båda kändes jätte fina och de blev anmälda i går till Solängets breddlopps dag på onsdag den 25 maj och de fick åter igen samma spår som sist nämligen Jon spår 1 och Kanishka spår 2 båda från 20m tillägg... tror mindre å mindre på slumpen lottning då Kanishka haft spår 2 nu 3 gr på rad....
Tack å lov missgynnas hon inte av de utsatta andra spåret då hon är startsnabb ut ur volt osv spår och hon är lugn att volta med trots de är ett spår de flesta hästar inte gillar.
Synd bara på Jon då han är i risk att hamna fast invändigt igen och han var de som hade bäst chans denna gång av dess två,då han gärna vill ha rygg att följa och är mer stark än speedig så hade de passar bra med ett yttetspåren denna gång men man får ju tyvärr inte välja.....
Pandora fick tyvärr spår 4 de är oxå ett knivig spår att volta utanpå 3an men hoppas hon ska fixa de bra och komma till ledningen för där blir hon svårslagen.
Hon kändes fin i onsdags banjobbet som hon gick med Cantab, de gick oxå ett 2640m och avsluta 15s fart i fin stil! :)

I morron ska Kallma och Viktor gå provlopp båda två så blir spännande att de dessa finingar bland annan häst :)
Så igår kväll var de full rulle att massera Kallma,Viktor, Greven och Brodde och Jenny tog även Cantab :)
Så i EM/kväll fortsätter uppmjukningen av alla hästar så även om man inte ha nån att köra så är de fullt upp med annat göra ändå men de ingår ju i träningen att de ska hållas efter muskelärt med! ;)

Återkommer med rapport i morron hur de svarta snyggingarna skött sig i provloppen.
Hoppas jag kan få till lite fina bilder med kameran! :)

Ha en fin dag!

Av Linda Calissendorff - 19 maj 2016 11:49

Cantab fick spår 10 bakom bilen på tisdag.... jävulskt less jag blir på dessa bakspår! :(
Nu invänta vi Solängets spår lottning på Jon,Kanishka och Pandora å hela högen får väl spår 5 ska ni se..... *less*

Av Linda Calissendorff - 18 maj 2016 10:18

Sluta jobba kl 17 i går och var bara hem å vända om igen för Kallma & Viktor skulle in på solänget för jobbas med de andra i gänget som vi kör tillsammans med.
De var 5st med som sist och Viktor får bestämma tempot och han utvecklas fint för varje jobb för i går gick han 1.45 en lång sida utan problem,så han landa på runt 1.53-1.54 distansen denna gång! :)
Så nu blir de massage i 3 dagar sen blir de bebis provlopp som går 1.55 jämn fart så de kommer passa han bra att backa lite i tidsmässigt men de gör inget då han sänkt sig så fint i tider de 2 senaste gångerna!
Kallma värmde upp med Viktor och gänget sen gick hon ett 1640m jobb med Wilsen och där gick de undan de öppna runt 36 första 500m och avsluta i snabba 31-32 hela sista 500m så landa på runt 1.35 och hon var pigg som en mört och löp villig! :)
Hon låg invändigt så hon släppte aldrig greppet om ledningen så Ricky fick sitta å hålla i henne för hon inte skulle gå för fort så nu blir de provlopp på lördag för henne sen anmäls hon ut den 3 juni till Umeå! :)

Körd Jon och Kanishka hemma i går då de ska in på torsdag för gå ett lite jobb inför de kommande loppet på Solänget den 25.

I kväll är de Cantab och Pandora tur att fara in så jag kör ju lill räcern så klart då han är min favorit att köra! :)

I går anmäldes Brodde och Greven ut på amatör SM loppet 1640m auto på Dannero å tro på fan att de fick spår 10 och 11 hur otur kan man ha med lottningen av spåren????
Less man blir att man inte kan få de lite enklare serverat nån gång för dessa grabbar..... Bara hoppas på tempo så kan de vara bland de 3 ändå i mål vi hoppas på de! ;)

Ha en bra dag nu invänta jag vilket spår Cantab får i Umeå på tisdag.... blir väl 7 eller 8 i vanlig ordning *suck*

Ha en bra dag!!

Av Linda Calissendorff - 16 maj 2016 22:10

I kväll var vi in med Brodde & Greven för ett banjobb innan starten på amatör sm på Dannero på söndag! :)
William fick provköra Greven då de ska kompa tillsammans i loppet och Ricky vässa upp Brodde åt Ingvar Nyberg!
Båda killarna såg glänsande fina ut och de gick 2640m runt 26 och ett avslut på 13 upploppet ner, så nu inväntar vi med spänning på spåren i morron å vi vill ha bra spår denna gång inga skit spår som vi bruka få! ;)

Jag körde Cantab sen här hemma efter å jag tror han är i sitt livs form för han är pigg som bara den och han ha aldrig varit så snygg i kroppen som han är i dagsläget! :)
Så fin han var i kväll tycker jag han borde fått en rosa lapp till elitloppet för att få visa Nuncio vars skåpet ska stå nånstans! *ler*
Han må vara äldst i stallet men han är som en unghäst i sinnet just för tillfället så vi ser fram i mot start den 24 i Umeå då sitter duktiga Angelica Holm upp bakom lill räcern! :)

Håll tummarna för bra spår i morron och tack william för du ställde upp och körde i kväll!
Kortet är på sötaste Cantab då han dricker vatten så suger han på tungan en stund efter *sötast*

Hej så länge! :)

Av Linda Calissendorff - 16 maj 2016 10:47

I går var solen framme en stund och Vilje,viktor och Jon passa på att vila en stund då de går på lösdrift så måste man få vila nångång på dagen! ;)

Av Linda Calissendorff - 15 maj 2016 11:38

I morse tog vi med oss kameran som man gör alldelens för sällan för fota på hästarna då de busar i hagen när de kommer ut från stallet på morgonen!   

De är så fina i hullet och lyser av blankhet( även de som vill skita ner sig som Cantab & Panodra)


Här kommer lite bilder på Brodde & Cantab,Panodra & Kanishka,Kallma & Young von hall!Uncle Brodde

     


Cantab Sisu

                    

 

Kallma


   


Young von Hall

         


Pandora Diamant

           


Kanishka Sånna

     

Av Linda Calissendorff - 14 maj 2016 21:00

I em var vi in med Kallma & Viktor igen för de var dags för ytterligare ett jobb med andra kompisar för Vikor.

Detta var de 3je jobbet han ha gått nu på 2 veckor och första gick ju efter 2.14de andra efter 2,04 och i dag gick han på fina tiden 1,54 i 2140m med vissa bitar nere på 1,47!   

Så han ha sänkt sig med 10 sekunder i varje jobb, så nu hoppas vi att han ska fortsätta kännas så här fin och han var inte ens svettig efter jobbet och låg i puls på 75 då han kom in så han var inte ens berörd efter jobbet.

Vi ha fortsatt att masserat bogen så ofta som möjligt och han får alltid en uppvärmnings massage av TENS maskinen innan han ska tränas för vara extra mjuk och de ha ju gett resultat måste jag säga!   

Han är verkligen lika bild skön som sin halv syster Kallma och de har lika fantastiskt psyke bägge två, de märks knappt av då de är med utan så lugn att åka med.


Kallma går alltid ett 1640m jobb efter och i dag jogga hon runt på 1,39 med Robbans fina Calis som sällskap och kallma ser bländande fiiiiiiin ut i aktionen och framför allt är hon lugn så nu blir de provlopp nästa lördag sen kan vi börja kika på några proppar igen!  


Här kommer lite bilder från  i dag!


Uffe körde Viktor och Ricky Kallma


                                   


Av Linda Calissendorff - 13 maj 2016 11:56

I morse lasta jag denna vackra farbror och åkte till solänget då Susanne skulle testa rida ett banjobb för se om vi skulle kunna tänka oss starta ett monte lopp framöver med honom.

Han är som en kung denna häst han ha en karisma som gör man kan ine sluta titta på honom för han lyser klass häst  och ha sagt de mer än en gång att en sån här häst kommer man nog aldrig få tag på igen, för han är av en egen kaliber fast man ha kört många fina hästar så är de ingen som når hans explosiva och urstarka sätt att röra sig på.

Han skulle haft en miljon på sig med lätthet om de inte började häxa i unga år för han som ha satt sina spår men han är ändå mentalt stark och ger sig aldrig på banan för han är född till att trava så är de bara!   

Såg grymt läcker ut under ryttare och han skötte sig exemplariskt då susanne red ett 1640m jobb och avsluta sista varvet på 1,21 och sista 300m gick snabbt som bara den sa hon och hon ville så klart rida han när han ska ut i monte så får leta ett lämpligt lopp de som jag hittat är den 11 juni på det är V75 i östersund så vi får ta sikte på de som är stängt på 250 tusen och auto start så de passa ju ypperligt så får hålla koll på motståndet!   


Här kommer en liten video snutt på jobbet! 

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards