Stall Ardbeg

Senaste inläggen

Av Linda Calissendorff - 22 juli 2016 14:06

I går åkte vi ner med Pandora till Bergsåker för hon skulle gå ut i ett tufft auto kort lopp på 1609m och de var 50 tusen i första pris å naturligtvis fick hon spår 11 på de....
Förhoppningen låg på sista pengen då de var tuffa hästar som gått 13 tider på främre ledet så de kändes som man fick vara nöjd med invändig resa och hoppas på en rekordsänkning sänkning i fina ryggar in i mål! :)
Pandora var lite nervig denna gång vilket hon inte bruka vara så de kändes ju så där men hon hann inte mer än fram så fick angelica värma på en gång så hon kunde koppar av sen till loppet.
Eftersom läget var katastrof kallt så valde vi testa rycka skorna runt om för första gången då hon var tvungen att prestera på max för få med sig en slant så kändes som vi chansa trots de fina prispengarna.

I själva loppet klev angelica ner sist invändigt och låg där till sista 500m då kom hon ut i andra spår och såg hur hon knapra in placering för placering och i ingången av upploppet så ser jag hur hon blir störd då Ove gjorde plats för ta sig ut invändigt så tur hon är så travsäker så angelica fick som dra stopp i henne och sen börja avancera fram i spåren igen och tog sig förbi många och sluta som 3:a bakom Ove på fina tiden 13.0 Så hon gjorde ett jävla lopp om man ser till tiden då hon hade 15.4 i rekord innan så en rätt rejäl sänkning av rekordet! *stolt*

Helt sjukt duktig var hon igår och vi åkte på doping och hon låg på under 100 direkt efter loppet så skönt att hon inte tagit ihjäl sig i af! :)

Nu ska Cantab ut i monte om mindre än 40 min så håll tummarna för lilla krigaren! :)

Av Linda Calissendorff - 20 juli 2016 16:37

Ja de var ett tag sen man skrev igen så nu är de dags för en uppdatering igen! :)


Vi har varit på bergsåker med Greven & Brodde och förhoppningarna var stora innan loppendå de såg bra ut på papperet men de ville inte sig så tyvärr...

Greven gjorde ett bra lopp och sista kurav så rumpla han till men han trava ändå in i mål men han slog som av på takten på upploppet. Förklaringen var då han klev av banan var han jätte halt så vetrinären kom springades och fråga hur de var med hästen till Ricky och då lossna ena bakskon som hade vridit sig så han blödde rakt i hoven för sömmen hade vridits in i hov väggen... tack och lov halta han inte efter skon lossnat så han lär ha travat hela upploppet ner med skon på 3 kvart trots han var ny skodd för 2 veckor sedan! :(

Han gick ändå en 16,5 tid så han blev 6:a så han kämpa på fint ändå måste man säga med facit i hand!


Brodde skulle ut i ett monte lopp med Erica i sadeln och de var ett tufft lopp men vi har ju tilltro på våran brodde så hade på känn de kunde blir en topp 3 plats i af då de var kort lopp! =)

Men de blev lite knas i starten så de kom inte väg som de skulle och tappa mark på de och sista kurvan låg han i 3je spår då kom tyvärr galoppen då de är hans svåraste moment och var fullt gående i kurvan...

Dagen efter var han halt efter han stått inne men kände de var puls i hoven så trodde de var en hovböld på G och mycket riktigt efter 3 dagar sprack den ut i ballen så skönt man slapp gräva runt i hoven för leta bölden!

Nu tar vi sikte på ett monte auto kort lopp i umeå den 29 och hoppas motståndet blir av de lättare slaget! =)


Nästa till start var kanishka och Jon i Hoting och vi hade förväntningar på Jon då han var satans pigg i värmningen men svek totalt i loppet trots han fick ligga andra ut så dala han bakåt vid sista 500m... Han kom in som 8a ändå och fick med sig sista pengen på 3000kr så de var ju skönt i af! Men vi funderar på att alla långa resor har han inte varit som bäst så frågan om man ska försöka hitta nått när,are då han varit pigg hela vägen in i mål på Dannero,Solänget och umeå så kanske han stressa mer än vad man tro lill rödningen... så blir umeå nästa gång i ett auto start lopp så hoppas vi på ett bra framspår i af! =)


Kanishka vet vi är start snabb och de landa invändigt om ledaren och hon såg pigg ut hela vägen med sista 200m såg de trögt ut och hon kom in som 5:a men då hade hon gått med punktering i över 800m så hon kämpa de hon kunde sa Ricky så ett fall framåt igen för tjejen som ska intervallas mer nu för tuffa upp träningen! =)

Så bara leta nya lopp då poängen är snart obefintliga så får leta nått lämpligt P21 lopp åt henne.


Viktor har bara vilat sen kvalet då han ser fortfarande lite knövlig i traven i mellanåt så frågan om vi kommer få ordning på den där bogen i framtiden men man hoppas ju verkligen de!


Kallma gick ju ett provlopp som hon var jätte fin i där hon avsluta sista 500m i runt 32 fart men efter de så blev hon tvär halt en dag i hagen och var så i över 1 vecka men Jenny ha masserat henne varje dag så efter 2 veckor så satte vi i gång henne igen hemma först och i går åkte vi in på solänget för gå intervaller och kan säga att hon var helt fantastisk på rakbanan! =)

Hon gick flera gr bitar runt 30s fart och en hel intervall drog hon väg i 500m i 28s fartoch såg helt sjukt fin ut i travet! =) Sista intervallen så fick hon press utvändigt om Pelikanen och ricky tjoa till pernilla att nu måste vi bromsa de går 24,5 och så fort ha hon då aldrig travat och hon såg fortfarande lika fin ut!

Inte var hon speciellt trött heller utan knappt drog en suck så bara hoppas att hon ska fortsätta kännas så här fin för de brukar alltid bli ett bakslag då de gäller denna tjej men nu vill vi verkligen ta ut henne och få tävla lite konturneligt så hon får chansen att utvecklas för varje lopp! =)

Jag har en video snutt jag ska lägag ut sen så får ni se sista intervallen!


Så nu hinner jag inte skriva mer så återkommer med mer info om de andra senare nu måste jag ut i stallet och greja! =)


Tjing!Av Linda Calissendorff - 10 juli 2016 00:15

I dag åkte vi upp till Lycksele med Pandora och Kanishka och trodde på 2 st bra chanser! :)
Kanishka gjorde oss tyvärr besviken igen då hon tappa ryggen från start och då sluta hon ta i och börja släpa direkt och de tar nästan 1000m innan hon kommer kapp fältet och då börjar de avancera så då tappa hon igen.
Angelika sa att fråga hon häst in eller utvändigt är de fulla tömmarna,men får hon inte de så sluta hon att ta i... så måste få henne att fatta att hon ska ta i hela loppet för då är de inte många som knäpper henne på mulen de kan jag säga! :)
Så blev först utan i dag så hon anmäls direkt till nytt lopp i hoting på fredag den 15 och då kör Ricky henne själv så hoppas vi på en bättre dag.
Pandora mötte väldigt tufft gäng då de hade runt 300 tusen de värsta endast 20 m bakom och hon fick springspår så var viktigt att komma i väg bra för ha en chans då hon hade minst pengar av alla i loppet.
De blev lite sen i starten tyvärr och drog i 3je spår till mitten av kurvan då kom hon ner andra ut och låg där perfekt till sista 600m då klev angelika på i 3je spår och avancera mot ledningen och fick med sig en som lurka i hennes rygg som försökte ta upp jakten men Pandora drog undan då hon drog norsken och kunde vinna med 2,5 längd på ny rekordet hon sänkte över 2 sekunder från volt 1660m! :)
Äntligen fick hon visa vad hon går för bara banan var torr och fin så skönt att få en vinst på henne de ha hon samlat i hop till ett bra tag då hon gjort bra insatser mest hela tiden! Så är stolt över fina gumman! :)
Hon vann ju vandrings priset av Kjell Sjöbom pris och fick fint täcke, 2 pokaler sen de fina vandringspriset är vi så klart stolta över med! *ler*

Nu blir de en bit mat och dusch sen sängen och somna med ett leende på läpparna!

Av Linda Calissendorff - 9 juli 2016 22:24

Här kommer kort på fina Leffe! :)
Vi har kört han varannan dag och han har verkligen tagit åt sig träningen och börjat förvandla redan sitt kropp av att gå i vagnen än riden som han blivit de senaste året! :)

Av Linda Calissendorff - 9 juli 2016 22:21

Nu har äntligen Carl.K kommit till Bredånger och vi blev båda tagna av hans vackra uppsyn! :)
Han var verkligen vacker på alla sätt och vis,men framför allt en riktig mys kille som gillar att man står och borstar han!

Han ska vila en vecka till så ska han sättas i gång försiktigt här hemma och husse längtar redan! :)

Av Linda Calissendorff - 6 juli 2016 18:48

Hur snygg är han inte Brodde! :)
Kan säga han ha en speciell plats i mitt stora hjärta han! <3
Då han kom från proffsträning tunn som en räka och såg mer ut som en nybliven 3 åring än en 4 åring och var totalt sned musklad bland de värsta jag sett....
Nu är han rund och har muskel massa som en avels hingst och tror han verkligen äger världen på tävlingsbanan och de är precis som jag vill att han ska tro att han gör med!
Man kan inte annat än beundra denna vackra skapelse! :)
Han är lika fin på insidan som utsidan de som gör han så speciell i mina ögon!

Av Linda Calissendorff - 6 juli 2016 17:35

I går lasta vi transporten med grabbarna Jon & Greven och drog den 20 mils dryga väg till Lycksele!
Tur de är en mysig bana att fara till så de uppväger den kurviga dåliga vägen! ;)

Jon var lugn i boxen och vid selningen så de var ju skönt men i själva starten så blev de röd jävelen som dök fram,då hoppa han nästan ner på den invändigt då han kasta sig från de trånga spåret.....
Sen kom de i väg men efter 50m så dök han ner med huvudet och höll på stupa i backen då han nästan ramla på fram knäna men uffe lyckas rädda upp de och de kom i väg i rätt gångart igen och börja kampen atg komma i kapp fältet som öppna på snabba 15 på 500m för klassen.
1000m gick efter 17 och Jon knapra i kapp meter för meter och de lyckas ta sig till en 6e plats på 20 tid så de var man ju nöjd ändå då han gjorde bort sig i starten! :)

Greven fick ett snällt lopp i andra ut i rygg för de var ju ett tag sen han starta nu i lång lopp så de andra hann rymma sista 500m då Greven fick gå ut i 3je spår i kurvan så de höll till en 4je plats i af så vi var nöjd med han med då banan är lite tyngre än andra banor så får man vara nöjd med en 17 tid! :)

I morron kommer Carl.K som står på transporten just nu på.väg hem och landa n hos oss i morron em! Så kort kommer på snyggingen! :)

Leffe träna på varannan dag hemma på slingan så vi nöter på så ett tag till Sune kommer för gå igenom honom för.trpr han bäcken är snett för ha kikat å de är en rätt rejäl skillnad så hoppas jag sett rätt så man kan åtgärda de så fort som möjligt.

Nu ha vi landat på solänget så nu är.de intervaller med Pandora och Kanishka inför hoting på lördag så på återseende! :)


Av Linda Calissendorff - 3 juli 2016 08:41

Brodde gjorde åter igen ett grymt bra lopp från 20m tillägg då den förhands tippa de favoriten Ariel T Dream stod på start så fanns det inte så mycket att göra då de fick öppna så sakta som 19 och ligga i rygg första 1000m. Erica kom inte riktigt fram i spåren utan släpa lite efter så sista långsidan så gasa hon om alla i spåren och jag trodde att han skulle kunna vara med och utmana hon som rymde i ledningen ett tag, men han gjorde som sagt en jäkla rush så inte konstig han blev trött på upploppet.
Banan är ju inte snabbaste heller och de hade regna hela natten innan tävlingarna så den var lite halv tung, men hellre det än att den är för lös då de kör ju bara trav 3gr per år på denna lilla bana! ;)
Han gick snabbaste tiden i loppen 17.0 så är super nöjd med en andra plats de var max utdelning då hon inte kom upp tidigare bland tät hästarna....
De svårt att ta tills slut då de fick 15 hela sista varvet i spåren så man kan inte begära mer heller då han starta och gjorde sitt livs lopp 1 vecka innan så nu blir de vila minst 10 dagar och bara få massage de är han värd! :)

Vi tog med oss Ericas Leffe från Lycksele och han tog allt med ro han trots nytt ställe så åt och drack han med de samma han kom och låg till å med och vila på morron efter i hagen så de är en cool kille de här! :)
Jag gick igenom honom med thrumpen och han acceptera den bra fast han var lite skeptiskt från början *ler*
Men man ser han ha ju ett litet skumt kors så blir att leja ut Sune nästa gång han kommer och få höra vad han säger om de går att göra nått eller om han alltid sett ut så där. Ricky körde han efter massagen på slingan och märks han är mest riden för han sakna flåset man får framför vagnen så nu blir de varannan dag där tills nästa lång jobb på banan för han jobba på fint i backen och kliver på rejält med bakdelen som han behöver träna upp.
Han har ju alltid trava lite lustigt bak denna kille även då han tävlat men de har nog med att göra han som roterar bäckenet åt sidan istället för jobba höger/vänster som de normalt gör men han gör en cirkel liknande rörelse bak så nått sitter rejält fast eller ha han varit med om en rejäl omkull åkningen som unghäst... De är inte konstigt han varit skör tidigare då han stått på proffs om han rör sig så där, ändå ha Erica behandlat upp honom nu och han trava bättre nu än vad han gjort innan han kom så vi får se hur vi kan få till de med de kontakter vi har med Olof och Sune så får vi se vars de bär med denna fina kille! :)
Han är så pass bra att vi måste ju ge han en chans igen då Erica känner att hon ha varken tid eller kunskapen att få ut han i loppen då han bara galopperat de lopp han gjort i hennes regi.

Så de blir spännande de här de sätter alla ens kunskaper genom åren på prov så de är en utmaning verkligen! :)

Ha en skön söndag ni som är lediga jag jobba jag så jag tycker synd om mig själv! ;)

Leffe på kortet innan körningen! :)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards