Stall Ardbeg

Alla inlägg under juli 2009

Av Linda Calissendorff - 31 juli 2009 00:12

Så är jag riktigt nöjd över mitt häst köp! *ler*

Körde ett motions jobb med Kristallen "Runa" och jag blir bara glad att köra denna tjej! Så roligt när man känner att allt bara flyter å man slipper sitta oroa sig över ditt å datt över de dra eller sticker ben,gå inte rakt i vagn mm.mm

Hon bara travar på med öronen framåt och är bara hur UNDERBAR som helst!

Hon är så lugn och avslappnad i skritten så denna häst har bara fått haft de bra de märks så vi kommer förhoppningsvis vara ett bra team i många år framåt de önskar jag av hela mitt hjärta då jag fått byta ut de flesta vi haft på senaste årern! Så måtte detta vara vändningen de känns så i af och min känsla brukar vara rätt! ;0)))

Nu ska jag somna med ett stort leende på läpparna... *ler*.

Av Linda Calissendorff - 30 juli 2009 20:14

Var i väg i dag med Orujo till änget på kliniken för koll vad de tror om han trasiga tand... Hon tyckte vi skulle avvakta och se om den dör eller om den klarar sig vi får hoppas på den sist nämnda! Han fick pencillin för infektions risken och jag ska skälja med koksalt lösning morgon & kväll! Han skötte sig kanon förtom lastningen där ville han inte vara med... Han som varit så duktig då Hans kom och hjälpte oss med lastningen men klart har man inte åkt på mer än ett halv år så får matte skylla sig själv ;0) Han stod lugnt å fint på buret när han väl kom in! Hanskrek lite på banan men han var ändå cool!


Här kommer lite bilder från dagen! =0)


 




Hemma igen å fick springa lite i paddocken å äta gräs :0)




 



Av Linda Calissendorff - 29 juli 2009 23:27

Orujo blev lite elak på Kristallen då hon anlände till gården han tror att de är en valack... Så en kväll då jag hade hon på gången så anföll han gallret på sin box och fastna med käken i gallret ! Vilken klantskalle =0/

Han lyckades då med att slå av en halv framtand och skarpa upp ett otäckt sår närmast tandroten så nu är de bara åka in å kolla om de går dra bort den för de lukta redan skunk ur såret så de är väl granterat inflammerat *suck*

Så i morron blir de stora badar dagen innan vi åker för han ser ut som en ler gubbe för tillfälligt efter all regn å gegga han klafsat omkring i sin hage!

Så hoppas han sköter sig snyggt där nere du då så inte fler tänder rycker....

De ska då alltid vara nånting som man måste ränna till vetrinären till :0( 


I morron kommer syster yster på besök å ska vara här hela helgen ska bli roligt att umgås med henne nu när Edwin & Robban är i Göteborg! =0)

Av Linda Calissendorff - 29 juli 2009 13:06

Var in på banan med Donna i går för Ronny skulle köra ett banjobb med henne för kolla läget hur hon ligger till i fromen! =0)

Jag värmde upp henne för Ronny var lite seeeeeeen som vanligt...

När han kom så sa jag åt han de är hennes första banjobb sen starten i november så han sa han skulle ta de lugnt och han hade kört runt mellan 1.30-1.32 tempo hela vägen och hon hade varit lite lat som hon vanligtvis är men hade i af svarat då han ville hon skulle ta i lite mer på upploppet! Efteråt låg hon runt 75 i puls efter 10 min så de tog inte så hårt på henne men bättre de än att de blir för tufft första gången! Hon återhämtade sig snabbt så hon är nog inte så långt borta ändå ;0)

Så nu blir de lite intervaller med Katrin & Donne på fredag så roligt att ha nån att köra med! *ler* Hoppas hon tagga till ytterligare då!

Nu ska jag jobba vidare jag tjyv blogga på jobbet! *s*

Av Linda Calissendorff - 28 juli 2009 12:13

I dag ringde jag Susanne O om hon kunde göra ett banjobb med Donna i dag för att kolla läget hur hon ligger till i flåset,men så kunde hon inte förrän tidigast nästa vecka.... Så ringde Ronny som brukar kunna ställa upp och köra banjobb förut å han blev lite taggad att köra så i kväll ska han göra de så ska bli roligt att höra vad han tycker om Donna! :0)

Tänkte de blir ett lugnare jobb i dag så man kan forsätta med intervall träningen sen och om 2 veckor till kanske pröva vara med i ett provlopp! Så ska försöka fota henne in action i kväll om min kamera hinner med den är liiiiiite seg som sagt....

Av Linda Calissendorff - 27 juli 2009 20:17

I dag selade jag på Kristallen för en provtur uppe i skogen :0) Bo som ägt henne sa hon kunde inte skritta hon var för framåt men jag vet inte för hon gick sååååå lugnt och fint utan att hetsa upp sig ett dugg! Första hästen som jag fått hem som är välmående och inga konstiga rörelse störningar eller sneda på nått annatvis utan hon var bara helt PERFEKT!

 När vi kom fram till tågviadukten så blev hon helt panik slagen trots jag gick under den som är högst upp så de skulle gå bra... Hon började tooooook backa och fick panik tillslut backa son så fort att hon tvärstöp i backen så hon låg på backen med en förvånad Linda i vagnen som hann tänka på -Vad händer nu?! Jo hon ställde sig upp tack å lov mellan skaklarna sen vände hon på sig och ville helst bara komma hem igen... Jag vände igen och sen trava jag på i en rask takt för att hon hellre ska skena under den än stanna igen och de funka men hon var harig som bara den! Sen när jag vände om i skogen och skulle hem så var hon mindre fjantig men de gick fort under *s* Så hoppas hon lär sig inte roligt om man ska åka på tvärvändningar med vagnen! Annars så rörde hon sig framåt utan att ligga på som en galning utan som sagt helt underbar att köra förutom att hon är lite tittig men de är ju ett nytt ställe oxå! =0)

Så här långt är jag VÄLDIGT nöjd över min nya tränings kompis!


Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards