Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 21 mars 2010

Ha man tränat för hårt ändå fast man varit försiktig som bara den?

Av Linda Calissendorff - 21 mars 2010 19:25

Linda-Li pratade med en kompis som ha kört många unghästar och hon berätta om Wilmers gallor och hans sned musklade kors... Hon var rätt säker på att gallorna var för jag troligen kört för mycket med honom (kör ju i stort sett varann dag) De har ju tillväxtzoner på 7 ställen i frambenet som tillsluter upp till de är 2-2 1/2 år så därav hans gallor på framknäna, så kompisen sa att ställ av han i 3 veckor de brukar vara de bästa för han växer så de heter duga oxå så de stämmer nog bra de där.


Så man kanske ska glömma 2 åring serien och vänta in premien i höst i stället där man kan få in lite pengar å skita i 2 åring serien så han får vila igen sig lite innan hösten!

Ska be Per röntga hans tillväxzoner i morron för att se om de  är tillslutna är de inte de som sagt, då blir de några veckors vila för honom... Så tråkigt att behöva göra ett avbrott när man kommit i gång så bra å jag tycker de är så roligt att köra honom,men de är ju som de är självklart måste tänka på hästens bästa oxå.

Tror att man får vara försiktig när man kör på mon på vintern/ sommaren de är nog så väl löst för en unghäst att träna på de underlaget, så kanske därför vi fått problemen man får ta de lugnare helt enkelt fast jag bara kört motions tempo med honom.

Men nu vet man de tills nästa unghäst man ska köra in att man ta de extra försikigt nu med facit i hand... Inte alltid bra med mon som träningsvägar de vuxna hästarna fixar de garanterat men som sagt växande unghästar kan få problem!


Ja man blir aldrig fullärd inom dessa hästar  men de är ju första unghästen som vi tränat upp vi ha ju bara köpt de som varit färdig växta men som sagt nu vet man!  


Nu ska jag ut på en efterlängtad ridtur på orujo efter en helgs jobbande!   


Bye bye!

 
 
sofia

sofia

21 mars 2010 19:45

Det är svårt att veta med unghästar. Tränar man för lite innan start så kan skadorna komma för att dom är för dåligt tränade då.

Tränar man för mycket innan finns risken att man kör sönder innan man hunnit komma tillstart.En del unghästar tål mer träning än andra både som unghäst och såm vuxen.

Jag tycker detta med unghästträning är svårt och man gör sitt bästa. Det är jag övertygad om att du också gjort. Ta inte ut något i förskott och "måla f-n på väggen" innan ni kollat i morgon.

Du är väldigt uppmärksam och vaksam mot dina hästar så jag tycker inte du ska ha dåligt samvete för något:)

http://www.stallneshime.bloggplatsen.se

 
Petra

Petra

21 mars 2010 21:21

Man lär sig nåt nytt av varenda häst. Alla är de individer och behöver olika lång tid och fungerar på olika sätt :) Tyvärr tar det ju tid och ibland också en och annan skada/sjukdom innan man lär sig hur just den hästen fungerar.
Tycker du gör rätt i att strunta i 2-åring serien, han är antagligen inte helt redo för det. Lyssna på hästen är nog det viktigaste vi hästmänniskor kan göra :)

http://www.donnaochkatla.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards