Stall Ardbeg

Alla inlägg under februari 2014

Av Linda Calissendorff - 13 februari 2014 22:16

         

Brodde spikad på travnets sidan! =)


4 Uncle Brodde är nämligen mycket  intressant då hästen har visat fint kunnande mot bättre hästar för Lugauer tidigare. Var fullt godkänd i Norrlandsdebuten näst senast men senast blev det för tufft ute i spåren och hästen var långt efter i mål. Debut bakom bilen men borde kunna öppna bra. Han har testat bilen och det fungerade bra.  Lite frågetecken efter insatsen senast och kusken är dessutom inte så segervan. Dessutom första isbanestarten men jag provar då jag tror på spets och dessutom bör detta vara bästa hästen. Spelmässigt är detta ett bra lopp att ta ställning i.


Inte illa tippad av den som valde spika han till trots av den seger ovana kusken!    

Nu hoppas jag att nästa vinst kommer bli med Wilmer de är han värd efter alla fina lopp han gjort nu på slutet!

Vem vet kanske redan om 2 veckor sitter andra seger.... då får ni  hämta ner mig  från de rosa molnen de LOVA jag!   

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 13 februari 2014 21:43

I dag då vi skulle upp till umeå för tampas med rätt så bra motstånd så skulle Ricky ge Brodde ett snällt lopp eftersom allt blev fel i Östersund, och han fick verkligen kämpa förgäves i 3:je spår så med de upplägget i bakfickan  som han fick där så ville vi mest att han skulle få en bra resa som sagt i detta lopp eftersom de blev så tätt mellan starterna... Brodde ha ju varit så pigg efter söndagens lopp lekt  och busat i hagen med de andra så han har bara vilat inför dagens start har bara fått massage de senaste 2 dagarna för musklerna ska vara mjuka och fina!   

Vi kom upp med en väldigt avslappnad Brodde som mest ville stå och mysa med mig i boxen, sen stod han och gäspa som bara den när jag masserat honom fram där han har muskelbristningen så han var verkligen super mysig att hålla på med och det känns som han verkligen släppt in oss som den underbara häst han är!

Har ju sagt han har som varit avtrubbad och mest viljat vara i fred å stått i sin ensamhet, men så skönt att han kommit ur sitt skal och är som ett med oss! De värmer ens hjärta att man känner att man betyder nått för hästarna mer än som en foder givare!   

Hur som haver så var han hur cool som helst i värmningen verkade funka bra på långbrodden men de är ju alltid nervöst hur de ska funka som i farter, men han har ju tränat på dom men inte samma direkt som när de går i lopp tempo så nervös som attan var i af jag....

Starten gick och han är ju ingen raket från auto start märkte vi, men de är ju första starten med bilen  som sagt Brodde är mer stark än speedig och jag har hellre en stark häst till slut än en som avlägger speeden från början sen är tanken tom på upploppet!   

Ricky hitta en fin position i 4:je rygg utvändigt sen avancera han fram ett spår och han hamna andra utvändigt å den som gick i ledningen börja bli trött de såg man på baksteget så de satt bara och avakta för lägga fram stöten på upploppet och de föll ju väl ut så blev en vinst och Rickys fick en seger till i kusk statestiken de var 2002 sen sist så de var banne mig dags!    Synd bara att Brodde tappa lite i kurvorna då  han bryter ner i banan men jag tror att de sitter i huvudet då han upprepande gånger har slagit sig på vänster bak hos Conrad, så därav försöker han fortfarande skydda sig i kurvorna, men han går inte på sig ett dugg bak så känns ju skönt men han har ju förändrat hela sin kropp så han måste bara tro sig och börja ta i även i kurvorna då jäklar blir han mer farlig fina brodde!

Ricky körde precis vad han behövde ett perfekt lopp och han slutade på en  fin 17,9 i tid och detta första gången på vinterbana så de är ju lovande inför nästa start som planeras bli den 24 Feb som ligger bra i tid och även denna gång auto start högst 60 tusen så bara han tagit detta på bra sätt så kommer vi sikta mot de loppet! 

Måste bara skriva min syster är ju medial och hon gav Brodde healing när han nyss kommit och de hon fick upp var att han hade "sagt" att bara man lita på att han kan trava så kommer han visa att han kan de ,och de roliga var att Ricky hann tänka i sista sväng då han kände han hade chans till vinst att han fick upp just min systers ord i huvudet å vidskeplig som är så är jag säker på de var de som gjorde de skar mållinjen först tillsammans!   

Kommer bilder i nästa inlägg och lite kommentarer från travnet! =)

Nu är vi allt värd en skön stund i soffan tillsammans innan de är dags att gå tillbaka till verkligheten i morron å upp å jobba!   

Tack för alla tummar ni som hållt dom för oss i dag!  ANNONS
Av Linda Calissendorff - 11 februari 2014 22:08

I dag fick jag ett glädjande mail som har gjort min dag fullkomlig!

Ni vet ju att Edwin testade en sensor förra veckan som verkligen underlätta för oss här hemma och på skolan när han slipper ta dessa eviga BS koller minst 15 gr /per dag och man vet ju att ett barn på 9 år inte direkt piroriterar de när alla är på väg på lunch eller rasten, så utan Åsa som tar hand om han på skolan så hade han inte haft så bra värden som han har på dessa 3 år.... Så Åsa är/har varit guld värt för oss alla!   

Hur som haver gav jag mig inte när jag lämnade tillbaka den då jag pratade med Dia Sköterksan och maila hans läkare att de hade varit så perfekta värden under dessa 6 dagar att man kan korra de i tid så de inte stiger eller sjunker för snabbt utan de blev en jämn kurva hela dagen mot för en massa höjningar och dippar.

Jag skrev att ag ville ha nr till högsta hönset som bestämde om man fick byta ut hjälpmedel som BS stickorna mot själva sensor kittet som sitter på magen så kunde jag kosta på Mini linken (sändaren) själv i så fall för de innbär sån livskvalite för oss att ha en sensor på heltid den skulle kosta oss då 5400kr.... Jag ringde Trygghansa edwins försäkringsbolag och förklara situationen för dom och de sa självklart ska vi kolla om vi inte han ge ett bidrag på en sån då de var sån stor skillnad för Edwin och för mig så de ville bara veta vad den kosta så skulle jag återkomma. Så jag maila sköterskan att jag ville ha pris uppgifter på den för att jag skulle testa söka via försäkringen och då gick allt i en rasande fart kan ja säga!

Fick ett mail som sagt där hon skrev att hon pratat med högsta hönset och att hon tycker självklart vi skulle få en sändare utskriven omgående då vi tar så många BS koll per dygn (vilket de vetat om i 3 års tid men de ha tyckt vi ska klara oss utan sensor då man inte lärde sig sjukdomen utan förlita sig på de tekniska vilket de tycker är fel) så helt plötsligt denna helomvändning så hon maila att de vara bara ringa och beställa en så den kommer nu den 21 feb och vi läääääängtar tills den är här så nu är de bara 2 veckors väntande men de är ju ingenting så länge som jag har tjatat om denna sändare.... Så vi är så glada    men man känner synd om alla andra föräldrar där ute som inte strider för sin sak utan låter dom styra en som de gör för man in i det längst inte ska börja tjafsa om en sån sak som gör livet så mycket enklare för dessa dia barn....

så fatta inte deras resonemang att man ska inte förlita sig på tekniken då den är på så hög nivå att de haft dessa i flera års tid men som sagt ingen självklarhet att man får en för de men trägen vinner så är de bara så kämpa på för er sak de ha vi rätt i som betalar den skatt vi gör i sverige då ska man få tillgång till denna fina teknik som finns och den utvecklas hela tiden för förbättre livs kvaliten för så många bara man får tillgång till den!


I kväll var jag ute och träna back intervaller med Mulstalianen och han var pigg för dagen så blev 6 repor totalt och en lätt flåsig kille då vi kom hem så de tog bra men måste snart raka honom han blir så svettig i pälsen varje gång nu så ska bara se att de varma vädret håller i såg då ryker pälsen snabbt av...

Gilla inte svett blöta hästar när man inte ha tillgång till dusch här hemma!   


Brodde ha fått massage i kväll och han njöt i fulla drag ,så han var inge öm i muskelaturen utan han stod rakt och tryckte i mot så de är ju skönt att han inte var stel efter loppet i söndags men som de härjar här ute på dagarna/kvällarna så märks de att de är inget större fel på han utan han är full av energi han och Wilmer som leka tillsammans  hela tiden och de turas om att jaga varandra!   


Nu blir de en halvtimme i soffan innan läggdags blir första gången man sätter sig å koppla av för idag så bäst man skynda sig medans öga är öppen.... *ler*

Sköt om er nu!

Hej svejs!

Av Linda Calissendorff - 11 februari 2014 09:35

Efter den långa dryga resan från Jämtland tog ju 4 tim för vägen över skogen från Undrom till Köpmanholmen var totalt kasst var som att åka på en tvättbräda kunde max köra 50 km annars hade hästarna hoppat genom en taket på buret..
Ställde wilmer på stall gången och han var pigg stod och piaffera mellan kedjorna för han ville ut i hagen men de var ju så sent så de blev direkt in i boxen för denna pigga kille! Så skönt de tar en sån lång resa så bra men de är bägge duktiga på dricka vatten och äta hö så de är ju toppen att resa med då man vet de få i sig värska som är så viktigt! :)
På måndag morron då Ricky skulle släppa ut dom så var de en som väga kliva upp och de var Brodde som tyckte han var allt värd en sovmorgon men när Ricky var klar och gå ut med de andra hörde han en djup suck från hans box och han kom upp yrvaken! :D
Jag var ju ledig igår så jag satt å kika på hur de for runt och lekte i hagen på dan Brodde och Wilmer,så tror att de inte tagit sin lopp så hårt vilket alltid är skönt så de inte stå i ett hörn och hänger hela dagen då ha de varit för tufft både psykiskt och fysiskt!

I dag bli de massage för Brodde måate mjuka upp kroppen tills på torsdag om de nu blir nån tävling då de töat här i flera dagar så frågan om banan håller dvs....
Skulle de ställa in så gör de ju inte oss nånting alls då han tävlat så nyligt inpå då får vi sikta in oss på nått annat lopp men ci se väl hur de bli tur de brukar ju inte gå så snabbt på vinter bana tack å lov men de ska ju funka trava med brodden med men de tror jag inte ska vara nått problem när se gäller han.
Nu får ni ha en bra dag de ska jag ha! :)
Ciao!

Av Linda Calissendorff - 9 februari 2014 21:40

 I dag var de dags för Wilmer att bekänna färg mot de hårda motstånd för denna klass! =)

I går åkte pälsen av så skämta och skrev på fejjan att vi skulle nog sänka 1 sek nu när han var ny rakad och kan säga matte höll på tappa andan då jag fick höra tiden han gick från 40 m tillägg mot för de som stod på start!

De norska fenomenet som Bleekan hade värmde innan loppet 1,27 i 500 m så kan säga de var redan klart då i värmningen så vi slogs om de sista matlapparna kändes de som....

Starten gick och Wilmer kom i väg och for som en raket genom fältet där så klart Blekkan tog ledningen efter första svängen så de blev ett stort försprång mellan han och Exil och sen kom Wilmer ångandes i kapp mot Exil, men han lyckades hålla undan så till slut var de 20 m i från varandra så hade de stått på start hade han fått kämpa för ta Wilmer kan jag lova!  

Ja å kan stolt säga han sänkte sitt rekord med hela 4 sekunder!!! Han gick 1,34,1  och inge rullig alls på slutet utan han var för engångs skull körbar och lugn framförallt så dessa lopp i Östersund ha han gått fram på för sitt självförtroende, så man ha valt helt rätt att fara den dryga vägen upp till Östersund då folk måste ha trott man är galen att fara 50 mil för 5000kr i första pris men skönt att säga att man valde HELT rätt för hans skull!

Han var så läcker i traven nu då vi sänkt trakterna ytterligare på honom innan start så var ett helt annat flyt i traven så nu blir de hålla ner dom så han länger ut steget ordentligt!    Tror att långslingan turerna ha stärkt hans kropp så nu orkar han med sig på ett helt annat ,så de fortsätter vi med så länge de finns underlag till att tjava runt järvik! =)

Här ha ni tiderna och de vara bara de tre första som gått tider de andra blev distanserade och bara Blekkans och Wilmer som gick felfritt! *stolt*

 


Tack Älskling för du fått Wilmer dit han är idag!   

Du har byggt upp hans självförtroende från grunden igen och att ni hittat tillbaka till varandra efter vurpan är för mig fantastiskt, då du och Wilmer tappade tron på varandra där ett tag men ni kom tillbaka som en vinnande team!   


Nu blicka vi fram mot ännu en Östersunds resa med Wilmer den 27 Feb är de ett vanligt lopp med högst 48 ooo kr och tillägg vid vunna 15 tusen och 26 tusen ett 1640m och är han så här bra får de allt de det gör för jaga i kapp dom de kan jag säga för han är ju rätt snabb ut från start vilket gynnar då de är kort lopp!   


Brodde hamna på vinkel i spåren då John valde att avancera för tidigt så de blev hängande i 3:je spår ett helt varv så han blev trött på slutet då de gick fort där framme sista varvet... tråkigt men de är ju så när man får bricka nr 12 inte mycket att göra åt synd bara han inte valde sitta kvar och få en matlapp hade varit bättre för Broddes huvud än tugga runt där i spåren... Så blir nog bra Ricky kör nästa gång så han kan försöka ge han ett bra och snällt lopp som möjligt i den mån de går och hoppas på en peng hem!

Han fixade provstarten bakom bilen hur bra som helt så inga problem nu vet man ju de!   

Han såg i af hur fin ut som helst i traven så skönt att veta han gick från ett 5:e spår utan problem!

Sen får vi leta lopp där han står på start tror de passa denna herre bättre då han är rätt snabb ut han med.


Nu blir de mat sen sängen är typ jätte TRÖTT!   


Säger bara WILMER  en gång till,vilken kille han är! Jag alltid trott på han sen den dagen han föddes, men de ha tagit tid att få bevisa de men nu är man där stolt som en tupp och man kan bara ÄLSKA han för den underbara häst han är!

  

Av Linda Calissendorff - 7 februari 2014 22:34

I dag var jag ledig så Ricky tog ledigt han med, så vi skulle kunna ta en härlig sovmorron tillsammans och köra Kallma & Mulsta på en tur för sen göra klart för packningen inför söndagen! =)

Anja & Hanna kom förbi på frukost och hjälpte oss att mocka bägge stallen medans jag rev papper så smidigt när man hjälps åt!

Hanna fråga om hon inte kunde få rida in Kallma för hon ha fastnat för henne och var som sugen stt testa sitta in henne så sagt som gjort så sa jag självklart, då jag vet att Hanna är en grym ryttare och lätt som en fjäder så hon väger ju rakt ingenting! ( vet jag skrev i går att hon skulle ridas in till sommaren men men man kan ju ända sig)   

Vi hämta in Kallma och Hanna ville rida barbacka så vi hjälpte henne upp och hon satte sig utan problem och Kallma brydde inte sig ett enda dugg denna kloka märr! Vi ledde henne runt gården först men sen sa Hanna att -släpp lös henne ni så de gjorde vi då går de på en fin volt Kallma på en perfekt böjning i form och sen testa Hanna flytta över vikten så kom öppnan som på beställning! Helt fantastiskt att se hur de jobba så fint tillsammans som de tränat dressyr i flera år!!!    Då sa Anja testa göra en skänkelvikning och vad tror ni Kallma gör?! Jo en perfekt snygg förflyttning åt sidan utan problem och hon följde bara Hannas vikt förflyttningar så kom precis de hon begärde!

Sen så travade hon på henne en bit och Kallma kom med bärandes på Hanna som hon bar ett äggskal på ryggen så fint hon jobbade med hela kroppen avslappnad och totalt lugn!   

Fantastiskt psyke på denna tjej så nu ska Hanna skola henne i den akademiska läran nu i skritt så vi kan börja stärka hennes svaga höger sida kommer bli perfekt träning för henne!

Här kommer bilder & en video på ridturen som varade i 10 min! =)

   

I veckan så drog vi en chansning att anmäla Brodde till umeå på torsdag redan , för de var ett auto lopp stängt mellan 20-80 tusen så jag slängde in en anmälan för att STC ska se att de anmäls på då de brukar vara fullt med reserver på listan  allra helst vid detta breda spann av prisumma och vi ha ju halvrad så vi skulle ju aldrig komma med... så döm min förvåning i morse då jag kika in anmälnings listorna att vem kom med, jo Brodde så klart så detta blir ett test hur han ska ta de att starta så tätt som på 4 dagar!

Men som sagt allt kan hända i östersund så vem vet hoppa han från start så ha man ju ett lopp till att ta sikte mot för var ju inte inplanerat detta med så tät start, men nu kom han ju med och han är ju tränad för starta nu så tror nog han reder upp de om han får ut och skritta en tur mellan starterna och få massage så ska han åter igen vara smidig som en katt på en debut på vinter bana denna gång men de tror jag han fixa!   

I går körde vi Wilmer & Brodde och kan säga den kvällsturen var den mysigaste på länge vi bara satt och njöt i vår tystnad jag & Ricky när man får träna dessa fina grabbar tillsammans!

De känns hur smidiga som helst,lagomt pigg och kändes starka som bara den, så i dag ha det varit massage dag för båda två så nu är de bara knåda de lilla extra i morron så ska vi åka upp och slåss mot de andra tuffingarna!

Wilmer få man se det som en vinst om han kommer bland de 4 i mål då de är grymt fina hästar med som gått rejält fortare än han, men dock är de oerfaren i lopp så får hoppas de ställer till de så vi får en chans....

men som sagt är nöjd om han sköter sig och kommer i mål med flaggan i topp på en sänkt rekordtid och stark hela vägen i mål då är vi nöjda i detta tuffa gäng!   

Brodde kan vara bland de 3 i mål om han får en bra resa och de är lite tempo i loppet annars är de svårt från de spåret bakifrån men han är ju stark han med så hoppas de får en bra rygg att gå i annars är de bara avancera fram i tid så de inte blir ett lus tempo första varvet så de blir full kubbning i mål sen...

Men jag lita på Brodde de där kommer han fixa bara han kommer i väg från 5:te spåret i ordning!

Ricky ska testa värmna han bakom bilen så han får testa de innan Umeå eftersom John tyckte han var lite opolerad i värmningen och for runt å kika på allt i Bergsåker så kan de vara en god ide att ha testat en gång i den långa provstarten,så de är att fara i tid så man hinner med allt när vi bara ha ett lopp i mellan grabbarna...

Tur man se fram i mot söndagen så glömmer man den långa dryga vägen upp på 25 mil men tur de går rätt snabbt ändå bara man kommer iväg i rimlig tid så man slipper stressa efter vägen!   

Nu ska vi se lite film sen bli de sängen är trött som vanligt....

Ha en skän helg nu ni övriga!

Tjing!
 

Av Linda Calissendorff - 5 februari 2014 20:56

I kväll var de Kallmas tur att motionera och de är andra gången hon skulle gå motion i mörkret så jag följde med och satt på sidan av speedcarten för vara till hands om hon skulle bli rädd för ev bilar man möter som dessutom kommer i rätt så hög fart här i Bredångers vägen.... Vi bestämde testa en ny väg då vi var två som for ut så blev in till näske först där vi mötte en stor bil men hon brydde sig inte ett dugg utan trava på med huvudet högt och ståtlig trav som hon alltid har när hon blåser upp sig!   

Sen for vi hela vägen ut till Järviks backen så där vände vi och åkte hem så den turen var nog runt 1 mil så tog oss en timme innan vi var hemma igen och vi mötte 2 st andra bilar efter vägen men som sagt detta är en cool dam och de märks att Greger satt en bra grund som unghäst då de tömkörde efter vägen för hon känns så säker så man ska börja utsätta dom i tid medans de är små och utvecklas mentalt då är de oftas inga problem sen heller.


I går så tog jag och Jenny (min kära granne) var sin häst Wilmer & Mulsta och sadla på för en skritt tur uppsuttet runt byn på kvällen i regnet till trots och de tyckte killarna var härdas att vara ute och promenera utan vagn så på fredag ska vi ut igen för en tur med dessa två snyggingar!   

Måste bara hitta en ny sadel åt Mulsta som är så rak i ryggen så Wilmers passa inte men tur så fick vi låna en sadel av Anja som står här så de löste sig denna gång men Jenny fundera på investera i en syntet sadel från hööks som bruka passa hästar med smal rygg och som man kan byta kopparjärn på så de är ju smidigt som bara den byta eftersom de grovar på sig!

Så ha pratat med en arbets kamrat i dag som var så sugen att börja rida igen så vi ska ta och fixa en sadel på Brodde så kanske hon kan hänga på oss när hon ha möjlighet då hon ha stor vana av VBL så de känns ju tryggt så vi ska se när vi får ihop en dag här för hon bor i Åmynnet så de är nära hit så vore bra smidigt!  =)

Till sommaren är de dags att sitta in Kallma så hon får lite ridträning hon med de tror jag hon skulle gilla skarpt som omväxling mot körningen.   

I morron ska grabbarna ut för sista duvningen inför östersund ha kikat mer på startlistan och wilmer ha ett väldans tufft lopp framför sig med en del hästar som tuffa tider som i ett 30 tusen kr lopp men dessa är på start, men de är ju så  att även de kan hoppa  från start då de är oerfaren de med....

 men annars så får han lite hårdhet inför kommande lopp då vi måste kliva upp och möta dom i den klassen för nu är de inga fler av dessa nybörjar lopp, men de är som sagt dags han ska sänka sig med denna gång så bara be vackert att han lämna galopp skorna hemma  denna gång med....

Ha ju tränat bra i backe nu så han borde ha stärkt sig på dessa 4 veckor så ska ska bli spännande att se han och Anna fixade hovarna på både Brodde & Wilmer i går så nu är de extra snabba hovar inför söndagen!   

Nu blir de dusch och sen go natt i detta hus är så trött.... ZzZzZzZzZzZzZzZzzzzzzzz

Tjing på er!
Av Linda Calissendorff - 4 februari 2014 12:33

Ja nu är startlistan klar för östersund och de lopp som man vanligen tror ska vara enklaste loppet blev även denna gång tuffast... :(
Wilmer fick inga enkla motståndare med Exil på 40m försprång och en annan på start som kvalat in på 34 och med bleekan i sulkyn... sen är de 3 st bra hästar på wilmers volt som går bra så på de fick han spår 2 men tur de är en enkel volt!
Ja nu är de till att rekord sänka ordentligt för grabbarna om de ska ha nån chans att vara bland de 3 första i mål.... men tur de skiljer ju inte så mycket i pengar i priserna från 2-6 men de är ju poängen man vill åt i såna här lopp men de blir inga chansningar när de gäller mannen i mål utan vi vill helst ha ett galoppfritt lopp även denna gång! :)
Broddes lopp såg betydligt bättre ut var bara 12st startande och han är den som haft bästa tiden i de närmaste starterna så de båda gott synd bara han fick spår 5 i bakre volten... men bara hoppas de kommer runt på de trånga spåret ok så de kommer i väg från start och att de får en bra rygg att ligga i utvändigt så ska nog Brodde vara rätt stark på slutet bara de inte häxa efter vägen.... :)
Ja de bli spännnade dag men tur de bli stressigt med att ha wilmer i lopp 1 och Brodde lopp 3 så man hinner inte vara nervös så länge innan de är klart och man får fara hem igen! :P
Ja nu vill jag de ska bli söndag så de är överstökat..... :)
Ha en bra tisdag nu ska jag ta och jobba de sista görat innan jag sluta för dagen!
Tjing!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se