Stall Ardbeg

Alla inlägg den 7 februari 2014

Av Linda Calissendorff - 7 februari 2014 22:34

I dag var jag ledig så Ricky tog ledigt han med, så vi skulle kunna ta en härlig sovmorron tillsammans och köra Kallma & Mulsta på en tur för sen göra klart för packningen inför söndagen! =)

Anja & Hanna kom förbi på frukost och hjälpte oss att mocka bägge stallen medans jag rev papper så smidigt när man hjälps åt!

Hanna fråga om hon inte kunde få rida in Kallma för hon ha fastnat för henne och var som sugen stt testa sitta in henne så sagt som gjort så sa jag självklart, då jag vet att Hanna är en grym ryttare och lätt som en fjäder så hon väger ju rakt ingenting! ( vet jag skrev i går att hon skulle ridas in till sommaren men men man kan ju ända sig)   

Vi hämta in Kallma och Hanna ville rida barbacka så vi hjälpte henne upp och hon satte sig utan problem och Kallma brydde inte sig ett enda dugg denna kloka märr! Vi ledde henne runt gården först men sen sa Hanna att -släpp lös henne ni så de gjorde vi då går de på en fin volt Kallma på en perfekt böjning i form och sen testa Hanna flytta över vikten så kom öppnan som på beställning! Helt fantastiskt att se hur de jobba så fint tillsammans som de tränat dressyr i flera år!!!    Då sa Anja testa göra en skänkelvikning och vad tror ni Kallma gör?! Jo en perfekt snygg förflyttning åt sidan utan problem och hon följde bara Hannas vikt förflyttningar så kom precis de hon begärde!

Sen så travade hon på henne en bit och Kallma kom med bärandes på Hanna som hon bar ett äggskal på ryggen så fint hon jobbade med hela kroppen avslappnad och totalt lugn!   

Fantastiskt psyke på denna tjej så nu ska Hanna skola henne i den akademiska läran nu i skritt så vi kan börja stärka hennes svaga höger sida kommer bli perfekt träning för henne!

Här kommer bilder & en video på ridturen som varade i 10 min! =)

   

I veckan så drog vi en chansning att anmäla Brodde till umeå på torsdag redan , för de var ett auto lopp stängt mellan 20-80 tusen så jag slängde in en anmälan för att STC ska se att de anmäls på då de brukar vara fullt med reserver på listan  allra helst vid detta breda spann av prisumma och vi ha ju halvrad så vi skulle ju aldrig komma med... så döm min förvåning i morse då jag kika in anmälnings listorna att vem kom med, jo Brodde så klart så detta blir ett test hur han ska ta de att starta så tätt som på 4 dagar!

Men som sagt allt kan hända i östersund så vem vet hoppa han från start så ha man ju ett lopp till att ta sikte mot för var ju inte inplanerat detta med så tät start, men nu kom han ju med och han är ju tränad för starta nu så tror nog han reder upp de om han får ut och skritta en tur mellan starterna och få massage så ska han åter igen vara smidig som en katt på en debut på vinter bana denna gång men de tror jag han fixa!   

I går körde vi Wilmer & Brodde och kan säga den kvällsturen var den mysigaste på länge vi bara satt och njöt i vår tystnad jag & Ricky när man får träna dessa fina grabbar tillsammans!

De känns hur smidiga som helst,lagomt pigg och kändes starka som bara den, så i dag ha det varit massage dag för båda två så nu är de bara knåda de lilla extra i morron så ska vi åka upp och slåss mot de andra tuffingarna!

Wilmer få man se det som en vinst om han kommer bland de 4 i mål då de är grymt fina hästar med som gått rejält fortare än han, men dock är de oerfaren i lopp så får hoppas de ställer till de så vi får en chans....

men som sagt är nöjd om han sköter sig och kommer i mål med flaggan i topp på en sänkt rekordtid och stark hela vägen i mål då är vi nöjda i detta tuffa gäng!   

Brodde kan vara bland de 3 i mål om han får en bra resa och de är lite tempo i loppet annars är de svårt från de spåret bakifrån men han är ju stark han med så hoppas de får en bra rygg att gå i annars är de bara avancera fram i tid så de inte blir ett lus tempo första varvet så de blir full kubbning i mål sen...

Men jag lita på Brodde de där kommer han fixa bara han kommer i väg från 5:te spåret i ordning!

Ricky ska testa värmna han bakom bilen så han får testa de innan Umeå eftersom John tyckte han var lite opolerad i värmningen och for runt å kika på allt i Bergsåker så kan de vara en god ide att ha testat en gång i den långa provstarten,så de är att fara i tid så man hinner med allt när vi bara ha ett lopp i mellan grabbarna...

Tur man se fram i mot söndagen så glömmer man den långa dryga vägen upp på 25 mil men tur de går rätt snabbt ändå bara man kommer iväg i rimlig tid så man slipper stressa efter vägen!   

Nu ska vi se lite film sen bli de sängen är trött som vanligt....

Ha en skän helg nu ni övriga!

Tjing!
 

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards