Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 17 april 2016

Ledig helg slut igen...

Av Linda Calissendorff - 17 april 2016 17:50

Usch vad helgerna går snabbt förbi allra helst de lediga då man gör allt man inte hinner göra annars så de är inte mycket stilla sittande direkt...    

I går var de provlopp för Jon & Kansihka igen och de skötte sig bra förutom att kanishka hoppa då de skulle avancera upp på ledaren i sista sväng då hon låg som 2:a i rygg och den i ledningen galoppera så blev hon generad och hoppa hon med som knappt kan fela.... men Jon låg som 3a hela vägen så han smet förbi och blev då tvär lat då han kom till ledningen, så han bromsa in men då kom Kanishka tillbaka efter galoppen då tog han igen och var först över mål på tiden 1,22 så de får vi vara nöjda med!   

Jon var lugn i dag vid selning och i boxen så de går framåt för varje gång så de är ju skönt så nu ska vi se om de är några som anmäler till kval på solänget den 25 april så är de tänkt han ska kvala där men ensam är de inte att tänka på då han var så lat i ledningen så sällskap bör han ha annars väntar vi!

Kanishka har ett lopp den 12 maj så nu blir de intervaller i 2 veckor tills nästa provlopp så nu ska vi vässa fram tills dess då proppen är perfekt då den är stängt vid 5 tusen kr så de tar vi sikte på!   


I dag var vi in med Kallma & Viktor igen för han skulle få gå ett jobb igen och vi öppna sakta men sen gick han snabbare än sist men landa ändå på 2,13 då vi öppna så sakta så han gjorde de bra denna gång med och han hacka till några gr med vänster fram men de gick ju fortare med så klart han måste få känna sig för om de ska "göra" ont men sen så flyter allt på igen och banan var lite blöt så inte lätt sprungen som sist så vi är nöjda med lille man!

Kallma körde Ricky efter vi kört viktor, men han hävdar att nått inte är bra med henne så vi kommer boka til hos Per så snart som möjligt för leta vad som stör henne för nu klara hon bara av att trava runt 1,50 sen börjar de bli osäkert och stapligt...

så de var ju trist men litar på Per ska kunna finna vad problemet är och hoppas de finns en lösning på vad som stör henne så bara ta nya tag efter de sen.


Brodde & Young ska ju mötas i morron då de båda står på tillägg så fick Brodde spår 1 och Young fick spår 9

(2 på bakre volten) så de blir spännande att se de mötas och Brodde kommer vi plocka framskorna på denna gång för testa då de liks bara är ett p21 så är de ett bra tillfälle att testa!    


Cantab & Pandora ha vi anmält till V75 dagen till umeå där de fanns ett lämpligt lärlings lopp för henne och ett monte för Cantab så vi inväntar spåren med spänning!

Cantab får så klart Erica Guldhag rida igen då hon red bra sist och ha de färskt i minnet hur han var och hon har samma tänk som oss att inte vara med i nån öppning utan krypa ner i en fin rygg och försöka ligga där så länge som möjligt för kunna utnyttja hans fina speed till slut!   

De blev så klart tuffa hästar med då de var upp till 750 tusen men han är inte sämre än dom om man rider smart och taktiskt så hoppas på ett bra spår helst nr 2 så klart och nån bra på spår 1 så kan hon krypa ner i rygg med desamma starten går!

Pandora fick en rutinerad lärling nämligen Ville Karhulahti som jobbar åt självaste mäster Stig H johansson så de är vi så klart nöjda med då Wäjersten hade en från Svante Båth så var han bland de bästa som vi kunde få!

Loppet ser helt okej ut så ett bra spår så kan hon vara en bit fram så hoppas vi kan få ett spår med fördel för henne.... jaja snart vet vi!   

Så håll en tumme för oss i morron de behöver vi!


Tjing!   



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards