Stall Ardbeg

Alla inlägg den 7 mars 2016

Av Linda Calissendorff - 7 mars 2016 10:03

Jaha då var de måndag igen efter en ledig helg och man är åter tillbaka på jobbet igen de känns så där...

Vet inte om ödet spela oss ett spratt men jag hade ju anmält wilmer sen länge tillbaka till ett av Breddloppen på Bergsåker och de var över 22 anmälda så jag lät han stå kvar fast han hade 0 poäng för Stc ska se att de anmäls i af och de är överfulla lopp oftast varje gång.
Helt plötsligt så dela de loppet så blev 2 st nordis lopp med 11 i vardera lopp när hände de sist??? Så han kom alltså med i ett av loppet så naturligtvis fick han åter igen
spår 2.... men vi bestämde oss för starta denna gång ändå då de var som gjort för han skulle starta då de delat loppet och vi få se de som vår sista start annars men från de snäva spåret så bruka de med 99.9 % chans bli galopp... vem vet under ha skett förut och kanske känner han på sig att han hänger lös för ha fått många mail på annonsen jag lade ut jag håller bara på att bestämma mig vem som kan erbjuda de rätta hemmet för finaste killen....

Var till skåningarna igår med Kallma och Pandora för genomgång då de var 6 månader sen sist så var de tjejernas tur denna gång.
Ulrika sa Kallma var fantastiskt fin och fräch i sin kropp vara bara 2 små lätta låsningar på länd kotorna men de ha kommit nu på slutet då hon fick lös dom snabbt och Kallma ha inte haft känningar länge de märktes på musklerna runt omkring! :)
Roligt att höra och de märks prinsessan är i sitt livs form ha aldrig sett henne så pigg som hon är i dagsläget de bara smattra i hagen då hon far fram och kasta med huvudet som hon vore en hingst! *ler*
Hon ska anmälas till bergsåker den 19 mars så hoppas hon är lika fin som i jobbet sist,nu bli de ju grusbana så hoppas hon fixa övergången från is till grus de bruka vara en omställning de med....men hon är stabil och kämpa alltid så känner mig rätt säker på att hon gör ett bra lopp! :)

Pandora var de lite mer med för hon var sned i bäckenet åt höger sida och de är ju där hon ha sina problem så bra de hitta nått!
De var lite låsningar i ryggen och vänster bog men de satt mest i bakdelen så de fixa de lös rätt så snabbt.
Hon ha ju alltid stampat ner bak hovarna I marken med tån och nu fick vi äntligen förklaringen de sitter en sena från tån som går upp ovanför hasen och fäster på själva skank benet och först kunde hon inte röra ut hoven framåt utan dr blev som hon bara kota över i kotan men hoven var i samma läge... Ulrika körde laser och sen kunde hon stretcha ut hoven som de ska kunna göra så nu ska vi fortsätta massera och stretcha henne varje dag för bibehålla rörligheten och i morse smög hon ut med bak hovarna vilket hon aldrig ha gjort så de du kan helt klart! :)
Ha lejt marlene att komma ut och köra laser måndag,onsdag, fredag nästa vecka så de ska ge mer effekt på henne, så de där kommer spela stor del in på hur hon rör sin höger sida hoppas jag för man förstå ju hur stum hon bli bak då hon inte ha nån glidfas överhuvudtaget bak och stum i höger sidan...så är glad vi vet hur vi ska få bukt på problemet! :)
Vi fick klar tecken att starta bara hon får vila 3 dagar efter behandlingen och de blir ju bra då loppet är på torsdag!

Jon tog Ricky premiär tur med på lördag och vilken liten fin häst han är så lugn och fin i tömmarna trots allt var nytt så var han totalt stabil framför vagnen! :)
Han rör sig precis som Cantab stora bak kliv så backarna kommer göra han gott för han kommer behöva all styrka i bak kärran för orka med den stora steget!
Så han och Cantab ska träna tillsammans, då Pandora och Brodde ofta gå ilag så tror jag grabbarna kommer passa i hop! :)

Viktor fortsätter att gå lätt motion och han känns lika fin fast man se han är lite osäker på om de ska gå sträcka ut benet mer men de ger sig med tiden när han känner mer å mer att han kan så skönt att de går framåt för varje gång! *ler*

Cantab är i sitt livs form just nu han är så pigg i hagen och han lekar med Wilmer mest hela dagarna! *ler*
Han små stegra mot wilmer som står och små hugger i luften och så håller dagarna i ända så han är verkligen på G nu de märks och känns så de båda gott inför kommande lopp! :)

Vilje går minst 3-4 gr i veckan men hon är så seg framför vagnen....
Hon är ju stor så hon får slita att få med sig kroppen och lat på de, så är de bara vänta ut henne men hon lär få jobbigt i 2 årings serien skulle jag tro,men hoppas hon tänder till då de är lite fler ynglingar med.
Vi får hoppas på de för annars blir de svårt att ta sig runt i 2.35 s tempo som bruka vara den första ideal tiden.

Kanishka fortsätter vi att köra då vi dragit in nästan all kraftfoder får bara halv skopa korn med olja och vitaminer/mineraler och VSL mot musklerna och peppar peppar så ha hon inte fått känningar så hoppas de fortsätter så för ricky gillar verkligen denna tjej så ska testa ett provlopp i helgen om de blir nått dvs annars kan kör vi intervaller hemma de är så bra underlag så de funka bra än! :)

Då ha ni fått en redig stall rapport hur hästarna känns och tränar! *ler*

Tjing!










Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards