Stall Ardbeg

Alla inlägg under maj 2008

Av Linda Calissendorff - 19 maj 2008 21:26

Utan att igentligen fråga om problemen eller kanske se lite längre än vad näsan räcker! Visst drömmer alla om en häst som har en natulig talang å bara visar i första starten att den kan prestera en kanon tid å framtiden spås lysande....Men för oss vanliga dödliga som dels tar efter en häst som de ratat p.g.a "hästen har ett STORT fel å de är de saknas nått mellan öronen"  och andra diverse problem som de lyckas ge hästen p.g.a de inte kollas upp ,utan de tränas på fast de kanske är i en växt period eller helt enkelt för snål att kosta på dom en koll hos vetrinären i mellanåt! Så de som har ett STORT fel mellan öronen är ju de som slavra i sin snålhet å sen dömma ut hästen för att vara "slut i luvan" Blir så förbannad att jag spricker!! "GRRRR" En häst kan födas med ett sämre psyke än andra hästar,blir mer stressade å så men i de stora hela är de vi människor som förstör våra hästar!De läser av oss så jäkla bra att de är kusligt så hur tror man om nån stå å känner å nästan skriker ut att hästen är "helt värdelös"  att hästen ska göra sitt bästa,utan att bli påverkrad av omgivningen som sådan?! Behandla man sin häst som en vinnare å gör allt fast man kommit sist i ett lopp så är man en god bit på väg att vara en bra hästägare! Men har sett massor av gr på tävlingar att de flesta bara gå in rakt in i stallet utan att hästen fått bli nervarvad,sen typ är de bara lasta å åka hem...För mig ofattbart! Tyvärr så kan sånna oxå få framgångar så bara gratulera att de hittat en bra häst,men den hade säkert varit 100 gr bättre hos en annan som lever för att hästen ska banne mig ha de bäst , för de är vi som väljer dom å inte de som väljer oss!  Tur för mitt samvete är då väldans rent för jag behandla Hilda som en prinsessa varje dag! Vet inte hur mycke vi kostat på denna häst i behandlingar mm.mm men jag skulle ha gjort samma för vilken häst jag än hade som ska prestera å tävla åt oss! De är de minsta vi kan göra för dom :0) Var bara tvungen att skriva av mig för som sagt jag blir så arg... vet att Hildas rad ser inte såååå bra ut med galoppi varje start å folk undrar varför man inte ger upp,men som sagt de som kört henne tycker hon funka kanon i mellan åt när hon inte strula till de med hvudet så hon tappa balansen i traven,men de har jag en förklaring på oxå för dom som är intresserad att veta! Att när vi tog över henne var hon sååå vass i munnen att de var som rakblad & sår i slemmhinnorna så gå med bett i munnnen med en hård hand på de så tror jag de tar en väldans tid innan hon kommer över om hon ens glömmer att de gjort ont så tror de som spöka med att hon "bula" med huvdet & att de är lite av en stress grej oxå! jaja den som lever få se om vi får en tävling utan galopp men de är målsättningen i af! För mål måste man ha i af ;0) Nu ska jag in hästarna! Kramen!

Av Linda Calissendorff - 18 maj 2008 23:59

Tror banne mig örter är bra för hästar =) minns när jag tävlade en gång i dressyr (blev bara en gång för jag var så jäkla nervös att tävla) så provade jag nått som kallades för "räddnings droppar"  tog nog dubbel dos ,men ni ska veta att jag blev fokuserad å min rädsla över att alla titta just på "MIG" försvann!  Jag till å med gav Hästen jag hade oxå några droppar *s* han var en häst med mycke nerver å hade rätt otrevliga saker för sig ,å till och med han var cool i tävlingen! Så nu har jag hittat dessa droppar å ska banne mig prova på Hilda vid nästa Provlopp/lopp,man kan ju alltid testa! Provade ju Good as gold på henne inför denna start men de märktes ingen skillnad förutom hon stod å gäspa efter värmingen *ler* Skickade efter vanliga örter med som ska hjälpa stress mage å vid stressade siuationer ;0)  Ni kan ju läsa om de själva på www.Hippok9.nu mycke intressant att läsa där!  Kram på er!

Av Linda Calissendorff - 18 maj 2008 19:40

ja då var denna start över å man ska lita på sin magkänsla nu har man än en gång bevisat de för sig själv... Satt i bilen å fick en känsla att skita å sätta på henne de helstängda men tänkte att vi kunde prova de i värmingen å kolla vad mikael skulle säga! I värmningen galoppera hon 3 gr å redan då tänkte jag de var för att hon blev mer stressad....När mikael kom in så sa han vi kör på de helstängda för när hon fokusera så gick hon väldigt bra han trodde galopperna berodde på hon var för lätt fram så han sa åt oss att lägga på lätta boots! Så vi provade å i loppet hann hon bara till långsidan å då kom galoppen,hon ställde sig rätt fort å kom tillbaka men sen så kom de en till å en till på upploppet...När han kom in så såg vi att hon tappat en framsko så troligtvis så hade hon tarmpat av sig den i den 1:a galoppen så de förklara att hon hoppa flera gr! Men han berömde henne när hon väl tog i & sa att de var bara nöta på å skita i de helstängda nästa gång! Så nu ska Hilda på koll å böja upp henne å se att hon klara av den tuffa träningen nu när hon gått lopp varannan vecka! Är hon fräsch så blir de några provlopp för de finns inget lopp som är passande förrän i mitten på juni! så får vi hoppas vi får ordning på henne de säger att hästar efter sjefen helst stona är väldigt snabba men tyvärr så är de bäst vid 7 års ålder *s* så de är ju ett tag dit!Måste få henne att slappna av å bara gå i ryggar å följa med för hon kan springa fort så de gäller bara att få flytet! Är såååå trött efter denna vecka med pyssel å knåp! Skicka Grattis till  Ulf Arnes häst Snärtsäter som vann oi sitt lopp,han såg kanon fin ut! Hej svejs så länge!

Av Linda Calissendorff - 18 maj 2008 00:54

Kl är nu snart 01:00 och jag sover inte än... Har nyss blivit klar med smörjning av selar å allt annat,tvätta upp selunderlaget & täcket mm.mm

Har ultraljudat hela Hildas bakdel å stretchat,gjort henne snygg inför i morron!Mitt motto är inför en tävling: Om man inte vinner ska Hilda vara snyggast på banan! *ler* Så nu ska jag verkligen gå å sova är dö trött!!!!! Kommer att skriva i morron hur de gick håll alla "tömmar" för oss i morron!

Kraaaaaam!

Av Linda Calissendorff - 17 maj 2008 00:08

Nu är de bara 1 dag kvar till Dannero med Hilda! De är lika spännade varje start,tur man är som mest nervös när de är på väg ut på banan så man inte smitta av sig på Hilda *ler*  I dag kom hennes special blandning med örter som ska hjälpa till med cirkulationen,hålla musklerna mjuka så hoppas de kommer hjälpa henne att hålla henne fräsch!Red en lektion för Sandra i dag å Hilda är ju för snäll,matte sitter & håller både kroppen å alla andra delar typ åt fel håll men hon kämpa på ändå! De är kärlek de *s* Har nu börjat försöka få en strukur i träningen med 1 gång i veckan då de passa mig å Sandra så de känns som man kommer en bit för varje gång men de är SÅ mycke att lära om å helt annat tänk än de Katrin förespråka som jag träna för förut!För första gången får man lära sig att lyssna hur hästen rör sig å de är intressant :0) Tack Sandra för du stå ut med oss (mig) inte lätt att lära gamla hundar att sitta sägs de *s*  Tur Hilda är förstående å lugn fick till några fina förflyttningar av framdelen så jag är nöjd med dagen!!I morron ska de förberedas med rengöring av sele å alla andra saker å sen ska Hilda få en Ultraljuds behandling å lite lätt massage så hon ska vara i tipp topp på söndag! Nu ropar min kudde så jag ska knoppa i säng är en hel dags arbete i morron så man måste sova å få lite energi :)

Av Linda Calissendorff - 15 maj 2008 23:22

Kom in från stallet för en stund sedan *phu* långa dagar är de nu...Man längta tills de är dags för sommar bete för hästarna så Matte få vila *s*

 Idag blev de lite tömkörning på volt med Hilda mest bara för att bli varm så vi kunde stretcha henne! Jag ultraljuda henne först över länden+V bak som hon har svårt att sträcka ut så tyckte faktiskt att de gick "lite" lättare i dag så de är väl bara forsätta :0) Robban ligger inge bra till hos Hilda hon blir såååå sur när han ska massera insidan av ljumskarna men med mig går de bara bra (lite känslig mot karlar som tafsa på henne) *ler*


Såg att loppet i umeå blev inte så blodigt som jag trodde, så  vi hade gott kunnat anmält henne dit! Men de är flera som varnat för underlaget å dosering av kurvorna så därför avstod vi och tog Dannero i stället! I morron kommer Karlmark å byter skor igen hon ha ju aluminium fram å Linda skulle byta efter förra starten med liksom "glömde" de *s* Blev lite lat helt enkelt de är för bekvämt att han bor så nära!Vill inte att hon ska tappa skor i loppet å de är jag som sömmat de vore ju klantigt ;0) Har börjat ge henne Good as gold så man tycker hon ska bli lugnare men icke i dag var de full rulle på Hilda i hagen,hon kan verkligen göra skolorna ovan mark (tack å lov utan mig på ryggen) Hihi!

Hörrni sov gott! Nu ska Linda duscha å sova en lång dag i morron med  med jobb hela dagen sen lektion för Sandra! "Kram"





Av Linda Calissendorff - 14 maj 2008 23:14

Har nyss kommit in från stallet och man har ridit lite Ar med böjningar & trava över bommar med Hilda!Hon är verkligen en sådan toppen häst att jobba med hon är positiv & vill lära sig nya saker!Trodde först när jag började med henne att hon skulle vara ett riktigt sur sto för humör har hon när hon vill :0) Men tror att en häst blir de man förväntar sig av dom för hon var lite gringig i början for å pep å visa hur sur hon var...I dag är de en helt ny häst hon visa inga tendenser längre utan acceptera allt jag vill & gör!De var ju ett tag sen jag red aktivit de var ju med Wilma så de är ju endas få gånger man var ut innan vi tog Hilda så tror allt sitter i oss ryttare "rädslor & förväntningar" hur hästen ska vara å då tro jag lätt de blir som sagt som man förvänta sig!Min rädsla har släppt å nu är hon som sagt helt underbar för varför ska igentligen dom lita på oss när vi inte lita på dom?! Den frågan ska man ställa sig även om de känns övermäktigt när man är lite "harig"

Sen till rubriken i dag: Han som hade Hilda innan oss var inte direkt noga märker man väldigt tydligt för än efter 6 månader hos oss så kan Hilda inte strecha riktigt med V bakben...de är som de är stopp av nån andledning,har gått i genom henne ett antal gr med med kiropraktor å massör men i dags läget ska hon äntligen vara fräsch men ändå har hon problem att sträcka utr bakåt!Jag är noga att strecha henne varje dag men nått är de som är galet å jag vet inte vad jag ska kolla här näst...Vi har röntga både has å bakknä utan resultat!Så til slut så tog jag en hästpratate till hjälp fast jag är väldigt skeptiskt ska ni veta!Men efter de så måste man tro på de i af även om de ta i mot för hon kunde ta fram hennes problem med ländrygg & korset å enligt henne hade hon antingen dragit tungt eller sträckt de V bakbenet å de kan mycke väl stämma för jag vet att han som hade henne körde med tung vagn...sen med facit i handen så hade hon ju ont i H sida så hon jobba väl extra mycke med Vbak så de slet väl extra ont!Men vi kämpa väl på med att försöka få henne jämt för i traven så märks de inget utan hon trava jämt å fint! Så ni där ute var rädd om era hästar å extra mycket när ni har unghästar de ska jag vara,tro mig!! :0) Sov gott nu väntar duschen!

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<<
Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards