Stall Ardbeg

Alla inlägg under september 2008

Av Linda Calissendorff - 12 september 2008 20:22

Vi var med Hilda i dag å skulle böja upp henne igen efter 2:a sprutningen så humöret var väl på topp då som sagt vi trodde hon skulle så klart vara topp fräsch vilket visade att hon inte var......... Sist var hon mellan 0,5 grad nu var hon mellan markering upptill 0,5 grad så hon blir ju bättre å bättre men som sagt de går inte fort med Adviqvan tydligen på Hilda *suck* vetrinären vill ge henne en 3:je spruta å sen skicka hem oss för de kunde inte göra nått mer för oss utan de var bara prova annars komma igen å göra en blod plasma injektion (jo tjena den kosta bara mellan 10-16 tusen) Tror inte vi kosta på Hilda de *s* De var sista utvägen enligt honom! Jag kände å sa att jag vill hellre prova ge henne cortison eftersom att starta henne känns ändå VÄLDIGT långt borta nu så prova hellre de som är långtids verkande å hon blivit bra på 1 sprutning förut så varför prova nått 3 gr som hon knappt blir bättre av,sen är de ju dyrare med ska vara lika dyrt som tuppkamm men som sagt alla hästar svara olika på olika preparat! Så nu blir de 1 veckas vila,skritta i gång henne å sen motionera med tyckvagn tyckte han i af så får väl prova de då å se hur hon tar de nu rycker väl bakknäna då men hellre de än fram ;0)


Vi skulle ju kolla på Raskens kval när vi liks var där å han var verkligen jätte fin å såg verkligen vältrimmad ut!Kändes så kul att träffa Eva och Rasken igen så allt kändes sååå bra!Hon var just på väg ut för värmning så vi skynda oss till banan för att se han trava på lite å förväntningarna var stora!Vi hann se han en långsida så den hitta jag inte åt henne men sen ser jag att de kommer en lösspringade häst med TOM vagn å jag förstod de var Rasken å nått hade hänt mot läktar sidan....Så han kom skenade å sparkande med vagnen efter sig i full fart,efter 2 varva så  var vagnen TOTALT demolerad så den hängde bara i en skalm,fy vad hemsk att man inte kan göra nått för han måste ju lugna ner sig annars kan man bli i hjäl sprungen då de har sån panik som han hade...Efter 3:je varvet så fastna vagnen i staketet å slets lös men då hängde selen framför fram hovarna å slängde i stället så de blev 1 varv till i sken å sparka som en galning tur han inte snava å föll på selen i af...*phu* Sen stanna han upp så de var en som fick tag på honom tack å lov!Han var full i sår efter både vagnen å selen han halta på H bak,han lär ju sträckt sig ordentligt...Eva kom springandes å hon hade klarat sig tack å lov så de vara bara gå in å hjälpte jag henne kyla av benen i falld e var nån blödning i benen efter alla slag åt vagnen! Hennes förklaraing var att hon kommit mitt i mellan startbilen som var på banan å 3 st hästar som kom i full fart i bredd i rät varv så han hade börjat tveka å försökte komma  undan åt sidan då drog hon stopp på han, då hade han rest sig rakt upp så hon hoppa ur vagnen för hon visste väl att de skulle bli åka av så hon hade inte en chans att hålla han kvar å de är jag glad över för man vill inte sitta bakom en som sparka så där...hemska tanke! men hon var ändå vid gott mod å skulle självklart prova igen så jag måste säga hon är tuff tjejen å tur är väl de för jag hade aldrig satt mig upp igen de kan jag lova efter sett den vagnen....( ska lägga upp bild på den sen) 

 Men tur hon hade slaggjord så den lär han få gå med länge till!

Hoppas verkligen hon får bättre tur nästa gång då ska jag vara hemma kanske vi som för otur med oss....


Har i af bestämt oss för en ny tränings kompis ett varmblod som står på träning hos Fredrik Larsson (solvalla) Han heter Super Q. och är 4 år å har bara starta 8 gr med lite tråkiga diskningar p.g.a av en vargtand de tog bort men så hade de blivit en liten flisa kvar i tandköttet som hade blivit en väldans infektion å de kunde inte förstå varför hästen var het som en galning å när de starta så hoppa han redan från starten...hmm undra hur ont han hade *ursch* Men sen hitta de felet å sen dess är han jätte trevlig å snäll att köra men ägaraen har för mycke häst å inte har råd att ha han kvar för de är hård konkurans där nere så han valde leasa ut honom först så vi se om vi vill köpa lös han senare!

Vi vill ha en häst som funka för att hålla modet uppe för nu är de lite VÄL mycke motgångar tycker jag... så hoppas detta blir bra denna gång för tycker jag är värd de nu :0) Han kommer på torsdag så ska bli sååååååå spännade att få se hon har bara sett kort å där ser han väl ut som alla andra varmblod *s*  Nordis älskaren Linda har talat! Hihi! så håll tummarna att de är nu vi hittat våran stjärna man får på var 10 häst som de bruka låta *blink*

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 11 september 2008 21:23

Måste först tacka syster yster å johanna för alla inlägg de är såååååå roligt att få en kommentar när man logga in *ler* Då känns de värt att sitta å blogga å några stackare faktiskt läser de *s*


Jag och Robban har kommit fram till ett beslut om Skoter efter den kör turen på banan....han har känts fin i låga motions tempon men nu när man börjat trappa upp lite tempoökningar fast väldigt låga ändå (lite över 3 min tempo = 23 km/t så börjar han takta ur fram ser faktiskt halt ut.... Men de i faciet + hans galliga framknän så kändes de som att vi behövde inte en häst att renovera upp igen utan han skulle vi ha för att träna på å ha kul då han ska vara helt oförstörd som sagt men nått är fel på han som sagt! HAn ligger i 160-170 i puls så de är ett tecken på smärta å han reagera inte på att man böjer i hop framknä så vet liksom inte vars man ska börja...Monica kiropraktorn hitta inget fel å hon sa att när de inte ens kan trava i dessa farter så är de inget att lägga ner tid på å de har hon en poäng i ,men känns så fruktansvärt tråkigt då vi gilla hela hästen i övrigt!Men som sagt han är ju inte korrekt i frambenen å börjas de med gallor å oren gång redan vid så låga tempon så ska man nog dra åt sig öronen...Ägarna håller med oss så de känns jätte skönt så de verkligen tror på oss å inte tycker vi är okunniga utan hon sa att vi skulle annosera ut han som ridhäst å de kommer han passa utmärkt till :0) så vill nån ha en skit snygg häst hör av er!!!


Till massage apparaten så har faktiskt monica (kiro) använt den i flera år å hon tycker dom är toppen så de känns kanon att hon som jobba med muskler å häst kroppar rekomendera den så kan jag känna mig lugn *ler* Hilda börja slappna av mer å mer ,men hon tycker de är lite läskigt fortfarande!Men monica visa mig hur man ska använda den som effektivast så de tacka jag för!! :0)  Så ska använda den flitigt nu framöver!


Ja så nu leta vi efter en ny starthäst så antingen blir de ett kallblod till eller satsa vi på ett varmblod får se vad vi fastna för *ler* går nog rätt fort för oss de bruka ju de!

Så har ni några tips så tar vi gärna i mot dom ;0) Men Hilda ska vi inte ge upp på än å skulle de visa hon inte funka i framtiden så blir hon min ridhäst och så kan man ju ta föl på henne!För hon blir kvar här lill gumman min! *ler*

I morron blir de återbesök för henne å sen ska vi kolla kvalet på Rasken på Bergsåker ska bli sååååååå kul!!!!

ANNONS
Av Linda Calissendorff - 8 september 2008 18:55

Jag som skulle ute å köra både Hilda & Skoter i dag medan Edwin var på dagis men mådde inge bra i morse (förkyld) så tänkte bara vila en stund å vakna halv 12...Så jag varken hann eller orkade igentligen så de får vänta till i morron! Skulle jobba i kväll så kändes som man var tvyngen att sparar krafterna till de i stället...


Är jag bättre i morron så drar vi in Skoter  på banan i morron kväll då de bruka vara lite mer liv å rörelse där så vi får träna lite miljö träning :0)


Hilda ska ju ha efter koll av Monica i morron så hon får väl vila om de ska fixas nått i ryggen annars skritta jagut en sväng med henne om hon är helt bra i ryggen!På fredag är de återbesök i bergsåker så vi åker dit till 13 ,sen så stanna vi kvar å se vår lilla Rasken  som ska kvala på kvällen!! Ska bli så spännade att få se honom i full tävlings kondis då Eva tog han i träning ju i november så var han nyligen  opererad för griffelbenet och hade ingen kondis alls, så ska knäppa massor av kort på honom så kan ni få se framtida stjärnan *ler* Kan ju lova att han är väl den häst som kommer bli hur bra som helst å han valde vi att leasa ut *s* men de unna vi Eva för hon har lagt ner mycke jobb på honom så vi är bara tacksamma han fick en chans :0) Nu ska jag forsätta jobba lite!


Kvällens ordspråk: När en politiker säger vi sitter i samma båt så var på din vakt,de betyder de är du som  skall ro....   :0)

Av Linda Calissendorff - 7 september 2008 23:22

Är ju bara för duktig hon! *stolt* Helt otroligt vad hon kan plocka fram i från "Ande världen" Var på hennes seans som jag kan verkligen rekomendera att ni ska gå på!De hon fick fram stämde till fullo enligt de som fick sina budskap!Så häftigt synd bara att jag inte kan ta del av de eftersom vi är i från samma familj...Men roligt att se hur hon utvecklas för varje gång! :0) Till helgen drar hon til Borgvattnet på prästgården där de spöka och ska ha en seans där *ler*  Skulle oxå vilja åka men blir nog inte mycke till sova där är jag rädd *s*

Jag ville bara skryta lite över syster så nu ska jag duscha å i säng är lite förkyld å seg...


Kvällens ordspårk:Pengar kan inte köpa dig vänner, men de gör dina fiender betydligt hövligare... (En bra poäng där) :0)

Av Linda Calissendorff - 7 september 2008 11:32

Åh vad härligt de är när solen skiner ute sen sådan här höst dag :0) Jag måste ut på skritt tur med Hilda sen i eftermiddag sen ska hon få gå i lite större hage då blir hon nog glad! Har fått min nya massage apparat Thrumper Pro så provade i går på Hilda å hon var först VÄLDIGT skeptiskt!Så kunde inte göra nån utvärdering hur den funka men ska prova i kväll med å se om hon kan slappna av! *ler* Ska på systers seans i kväll är nån sugen att följa med så hör av er!!! ;0)

Av Linda Calissendorff - 6 september 2008 20:41

Har i kväll kört först skoter på mon lite motion han börja bli riktigt fint musklad bak redan efter snart 6 veckors träning :0) Så roligt att följa utvecklingen av en otränad häst för man ser verkligen hur de går framåt i  "Massan" på kroppen!Har ju bara tränat upp en unghäst förut men när han tar i å trava på så blir de lätt han rulla över i galopp när man börja närma sig 25 km/t, men de nog så att man måste lära dom springa i högre tempon så vi får prova oss fram å se om han forsätter att galoppera eller om han blir bekväm i farten! Ska in på banan antingen måndag eller fredag nästa vecka :0)


Hilda fick komma ut å skritta en halvtimme å de tyckte hon nog var skönt för hon har MYCKE energi nu när hon stått i en pytte liten hage i snart 3 veckor.... Men hon lugna ner sig fort å skritta värre än en stor häst fast hon har så korta ben *ler* Nu ska jag fika lite å glo på TV de är jag värd efter i kväll ;0)

Av Linda Calissendorff - 5 september 2008 22:11

I kväll skulle familjen ha mys kväll framför tv men vilka kom in nyss?! :0) Tur Robban är likadan som jag så vi får väl ta en sen mys kväll framför TV *s* Vi har nyss ställt in en stor bal i hagen som har lösdriften så de kan äta HUR mycke som helst så de lär ju rulla fram i vinter (Hihi) Lilla Wilmer till å med nådde upp han var sååååås söt när han stod och drog lös hö från ställningen där balen ligger på!Alla går så bra i hop i hagen å han har nu 3 mammor som sköter om honom,de klia han på ryggen,gosa med han men de han sakna är nån att busa med för ston är ju inte lekfulla direkt....Men får fixa en lösdrift som man kan låta han gå på med andra hingstar när de ska vänjas av så han får busa med andra kompisar! :0) Han är då en jätte mysig å go häst man få passa på att njuta innan hingst tagen kommer *ler*

Nu ska jag duscha å sen lägga mig i soffan jobbar i morron så måste försöka kommai säng i tid men de blir väl som vanligt mellan tolv eller ett tiden i natt.... :0)

Av Linda Calissendorff - 4 september 2008 00:47

Hihi jag är verkligen en natt sudd! *ler* Kommer aldrig i säng i tid har jobbat kväll och sluta 22 å sen så kan man inte koppla av utan man vill hinna göra så mycket...


Fick ett mail i dag av en tjej som köpte en häst jag hade "trollis" hon skicka världens härligast kort då de galoppera fram på en åker å de fullkomligt lyser lycka av henne å hästen :0) Helt underbart att se en häst utvecklas så med rätt person som kan lägga ner den tid han kräver för  jag hade rätt han är verkligen en enmans häst!Känns så roligt att hon blev förälskad över honom via kort och de blev så lyckat köp!Kände då vi pratade att de skulle vara som klippt å skurna för varandra å de stämde verkligen!Är så glad att trollis fick de hem han förtjänade å att hon fått han så fin i hanteringen! Du ska ha en stor eloge för de Tina! Å tusen tack för korten som du skickade! *ler*


Nu ska jag i säng annars blir dagen väldans LÅÅÅÅÅÅÅÅNG i morron...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Följ bloggen

Följ Stall Ardbeg med Blogkeen
Följ Stall Ardbeg med Bloglovin'

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se