Stall Ardbeg

Alla inlägg under september 2008

Av Linda Calissendorff - 2 september 2008 22:42

I dag följde jag med Anneli på banan med Donna & Skoter för hon skulle sko å följa med oss att köra på banan som sällskap :0)

Skoter som sällan har åkt transport knalla in i transporten å vi kom i väg å de var spännade att se hur han reagera då han inte varit på solänget förut!Vi kom fram å lasta ur å han var cool och inte ett dugg nervös,ställde in han i stallet å gjorde klar han inför motionsturen på banan!

Anneli som stod först hoppa i vagnen å tänkte inte på oss att kolla om vi var på G så hon for ut å kvar stod vi men han rörde inte ens en hov fast han blev lämnad i stallet ensam *ler* Sen kom vi ut å han titta mest på vatten pölarna på väg mot banan men skritta på med fasta steg! Sen kom vi in på banan så börja vi trava runt i sakta mak så kom om inte traktorn ut å skulle harva banan *suck* visste ju inte hur han skulle reagera men han titta inte ens åt den utan trava glatt förbi! *stolt* Han kika lite snett på skyltarna första varvet men sen var han inge intresserad!Vi trava små tempo växlingar å Anneli tyckte han såg  ok ut! I bland tappa han traven fram och tycker han inte ska göra de i så låga tempon...Men nu ska vi åka in 1 gång i veckan å köra lite tempo ökningar så han får träna på lite fart för på mon är de ju tyngre så där får han träna lite tyngre så han ska bli stark som en björn! *s* Sen så gick han raka spåret in i duschen å jag fick till å med duscha han i ansiktet som man inte bruka få göra hur som helst på vissa men han är verkligen stabil i psyket! Sen lämna vi honom ensam kvar i stallet medans Donna skoddes å inte ett ljud utan han bara stod å käka de är inte många som är så trygga i sig själv att de skulle gå så tror detta kommer bli en kanon häst bara de finns fart o han oxå så är han min nya stjärna *ler*


Men Hilda är mitt lilla hjärtegull ändå *ler*

Av Linda Calissendorff - 1 september 2008 23:18

Vi har fått lite hosta på hästarna i stallet :0(

Hoppas de bara är nån liten höst förkylning de är Skoter å lille wilmer som hosta som man hör att de kraxa till så köpte en sirap som är bra mot hosta så både skoter å wilmer får nu en dos varje kväll annars bär de i väg till vetrinären igen *stor suck*


Var i dag till bergsåker med Hilda och hon var snäll attt böja men liksom hoppade in i traven och sen linka i väg några steg så Hans (vet) bad en annan assistent böja henne hon hoppa då med in i traven men sen sprang hon klockrent...Han tyckte vi skulle spruta om henne eftersom hon blivit bättre sen sist men var som sagt lite förbryllad att hon stod snällt men ändå reagera med att hoppa in i traven!Jag bestämde för att röngta de framknä som vi spruta å de syndes inget på röntgen men han ville ändå en annan vetrinär som missa både  spatten på Estepena och inte tyckte vi skulle operera bort griffelbenet på Rasken så kändes som att kanske han missa nått på Hilda med för nått reagera Hans på men då sa "Gunnar" att de var en överskuggning...jaja man ska ju kunna lita på dom men kändes inte 100 % när man vet han sa exakt så om Estepena oxå...

Så nu blir de forsatt vila för Hilda :0( så blir sen start om vi ens gör nån nu när de börja bli så jäkla kallt ute *brrrr* Men men vi få se hur de blir!


Måste i af ge lite beröm till Märta & Ulrik som kom på 3:je plats i kväll med Lasse han gick mot en hel del tuffa hästar så han gjorde de KANON!! Grattis!! Han är helt klart på G framåt efter ett uppehåll! :0)


Sen en som är på gång är Rune Brun som kom in på 6:e plats trots tillägg och hårt motstånd fram till :0) Han sänkte sig rejält sen sista starten å såg kanon fin ut! Så roligt när man ser de ta över en till i raden en "kass häst" som många skulle inte ens prova efter varit i från banan i 2 år men man ser vad lite kärlek å omskötsel ger resultat på denna goa Rune! *ler* Så kämpa på och så ska ni se att han kommer nog visa lite mer framgång på banan framöver!! Ser fram i mot nästa start hoppas jag kan vara på stall sidan då ;0)

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards