Stall Ardbeg

Direktlänk till inlägg 6 juli 2010

Beslutångest!

Av Linda Calissendorff - 6 juli 2010 13:25

Ha fått tag på 2 intressanta hästar och jag får ångest vilken man ska välja... Är så rädd jag väljer fel häst så man stå där sen med en häst som inte funka!:-o. Den ena är en 7 åring som är startklar med 285 000kr på konto säkert mer pengar att tjäna. Den andra är en fin 5åring som ha 110 000 på kontot och trava en 16 tid den 3juli! De som skrämmer mig med 5åringen är att den tränaren går gärna inte till vetrinären så han är aldrig uppkollad utan de kört andra behandlings metoder,man undra om de är möjligit med fräch häst som startat över 30 gr? Hur som helst ska bägge hästar kollas upp innan vi bestämmer oss ;-) Den som lever få se helt enkelt!:-) Nu ska jag hålla koll på edvin som ha simskola just nu! Ciao på er!

 
 
sofia

sofia

6 juli 2010 18:49

Jag tror du kan få en fräsch häst trots att man inte "springer hos vet" om jag säger så. Fråga helt enkelt varför dom inte varit till vet??

Tänk på vad Gunnar sa mellan raderna............En bra tränare är sällan hos veterinären o springer man till vet i tid o otid så måste man granska sin träning:)

Spännande:)) Håller tummar o tår

http://www.stallneshime.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Micke

7 juli 2010 00:50

Om dom inte varit hos vetrinären med den och den gått 30 lopp så kommer nog skadorna som ett brev på posten efter du köpt den.Låter lite konstigt att hästen aldrig är kollad...eller det låter lite för oseriöst faktiskt.Om hästen har sprungit in lite pengar så kanske det kan bero på nån liten skada.Om den däremot har gått bra så kanske dom inte har behövt vara hos vetrinären.Men efter 30 starter så finns det oftast något som ska behandlas det kan jag lova dig.

 
Linda Calissendorff

Linda Calissendorff

7 juli 2010 10:39

Micke: Ja håller med dig de blir alltid känningar efter så många starter som sagt å man vet aldrig när de går åt pipsvängen som du säger med min tur så är de väl när jag ska starta ;0) Han står hos Klaus Klern som tränar rätt hårt ha jag hört,så man blir lite fundersam att han vill leasa ut han till mig utan att fråga vem jag är eller nått annat de är lite skumt...Känns som de bara vill bli av med honom! :0/
7 åringen är i af behandlad några gr så där vet man att de är uppkollat ;0) De känns tryggare med den!

Sofia:De sitter inte alltid hur man tränar jag ha ju Kristallen om är fransysk fram som gör att hon får känningar i kotorna å de beror inte bara på min träning! i så fall ska jag nog inte hålla på med trav i när jag fått behandla varje häst jag haft å fått göra ofta när jag nyss tagit dom från andra tränare... Att tro man inte behöver behandla då är man ute och cykla hästar kan mörka sina "känningar" rätt så bra de vet jag med erfarenhet av min Wilma som hade typ halva grader fram men efter lite avslappnade medel å kom de fram 2 gradig hältor å hade vi inte gjort de så hade hon säkert tävlat än om jag inte var påstridig å ville verkligen veta varför hon fick återkommande inflamationer i sina framkäna som sen visade sig att vara pålagringar....
Så de är inte så enkelt som att ha man inte se hästen halta så är inget fel man ska ta de i tid de ha jag lärt mig gå hellre å kolla minst 2 gr på per år om man ska ha chans att få ha kvar hästen i tävling flera år!Jag blir mörkrädd att folk inte kollar upp sina hästar fast de inte känns som nått fel de är ung hästar som tränas upp så de blir känningar som till slut leder till muskel problem för avlastning av de onda som till slut leder till urkalkningar & pålagringar om man låter de gå för långt...
Ta håkan åström som ha Lundås Emelie mm.mm han är super noga med sina hästar han åker till Per och kollar med jämna mellanrum för att var på säkra sidan å han har inte dåliga unghäst stjärnor så är man rädd om de man ha så vill man veta allt är OK! =)

http://www.lillbumsan.bloggagratis.se

 
linda-li

linda-li

7 juli 2010 11:47

Trav är en tuff sport som medför att hästarna blir slitna, så är det bara! Loppen går i rasande farter, så att travhästarna kollas upp och behandlas emellanåt är ett måste! Har sett så många varmblod som sprungit "rent" men presterat under deras kapacitet, och dom har varit dyng- halta efter hältutredningarna, kanske har dom sprungit in pengar på ren smärta, något som funkar ett tag innan det är kört:( Sen är det så att vissa är trashankar medan andra är hållbara, allt är inte träningsrelaterat! Alla som presterar på en hög nivå, t ex travarna, måste nog behandlas i bland, och det är upp till oss tränare att kolla upp dom med jämna mellanrum för att undvika att hästen springer och har ont.

http://linda-li.bloggagratis.se

 
sofia

sofia

8 juli 2010 16:04

Intressant ämne!! och svårt som vanligt.

Jo det är ju elitidrottshästar om man säger så många av dom. Jag menade bara att visst tror jag det finns hållbara hästar efter 30st lopp.

Det där är också intressant ur en annan aspekt enligt mig. Visst jag är försiktig (för försiktig) i träningen av framför allt två orsaker.

Ena är att jag helst inte vill köra sönder en häst och jag har tid på mig att ge pållarna tid. Jag är ju en vanlig arbetare som är s*uksköterska så jag lever ju inte direkt på hästarna och behöver kanske inte heller dom pengarna (men visst är det kul att få in en slant inte för det) Jag kanske "måste" se till att få in pengar på hästarna för samtidigt så inte har jag råd att springa till vet i tid o otid heller......??!! För det är väl inte billigt?

Jag vet inte ens vad en vet koll kostar! 3000kr per besök eller 5000kr?

Så om man inte har en pålle som håvar in kosingen åt en hur i herrans namn har man råd att kolla upp hästen många gånger?

Och hur ofta kollar ni upp hästarna 1 gång/mån eller en sån storfräsare som H Åslund hur ofta kollar han upp sina hästar? (men han har väl verkligen råd ;-))

Intressant!! Jag är verkligen nyfiken, hur gör ni? Jag lär mig gärna om inte annat så lär man sig andras synsätt *leer*:)

Kram på dig Linda:)

http://www.stallneshime.bloggplatsen.se

 
linda-li

linda-li

8 juli 2010 22:18

Jag skulle säga att alla tävlande travhästar är elitidrottsmän, oavsett klass, distanserna är ju desamma och hastigheterna skiljer sig faktiskt inte så mycket åt. Det finns ett fåtal hästar som inte behöver åtgärdning efter aktivt tävlande, men dom är lätträknade. Det här med att träna försiktigt kan man ju se på olika sätt, man får inte vara så försiktig så att man inte förbereder hästen ordentligt inför kommande uppgifter, likväl som man inte kan träna som en vettvillig utan eftertanke och chans till återhämtning. Det är ju väldigt individuellt hur ofta man väljer att "kolla upp" sina hästar, i bland känner man ju att något inte stämmer under en snabbkörning t ex, i bland är pulsen kanske ovanligt hög eller att hästen kanske presterar under sin förmåga. Efter en tävlingsperiod, när hästen ska "tränas ner", kan det också vara en bra ide' att kolla upp i fall det finns något att åtgärda. Sofia; nästan ingen av oss amatörer har travare för att göra oss pengar, hahaha, då måste man investera i bra mycket dyrare hästar (och t o m då är det nästan kört), utan för att vi gillar hästarna och sporten. Man kan dock inte hålla på eller utsätta hästarna för denna stress och höga belastning utan att förbereda dem rätt och "hålla efter" muskler och leder, då vore det inte rätt mot hästarna.

http://linda-li.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Calissendorff - 19 november 2016 14:36

 En uppdate från stallet!   I går så körde vi "lilla" slingan till Sörsvedje med Leapen & Estreem,så de får förbereda sig inför att gå i de dryga backarna sen om några veckor! Estreem var lika pigg och framåt som vanligt! *ler* Leapen är så lugn ...

Av Linda Calissendorff - 3 november 2016 20:31


I dag var Olov hit för kolla 2 st av stallet hästar då de var ett tag sen de kollades så de var dags! :) Först ut var Pandora som vi ville kolla då de dels var ett år sedan sist vi behandla henne sist och hon har ju gjort ett bra år på banan och gjo...

Av Linda Calissendorff - 30 oktober 2016 21:39

Resultat uppdatering från soligt Hagmyren! I dag så var vi försiktiga med förhoppningarna då Estreem blev till delad spår 11 och de var bra hästar i loppet som fick betydligt bättre utgångsläge än honom så vi fick lämna oss till turen och slumpen ...

Av Linda Calissendorff - 23 oktober 2016 21:59

Angenäm resultat uppdatering! Börja med strul pojken Brodde som verkligen stärkte sina aktier i dag då han segla in som 5a på nya auto rekordet 14.9 efter en perfekt resa i rygg ledaren! :) Super nöjd med honom då han inte gått ett lopp utan ...

Av Linda Calissendorff - 22 oktober 2016 16:23

Pandora fick en dröm resa andra utvändigt då Kaj kom fram hur bra som helst från bakspåret så blev så glad att de löste sig från start och de var fler talet som hoppade oxå så de såg frid å fröjd ut! Men så kom hon till första kurvan så se vi att d...

Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13
14
15
16
17 18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards