Stall Ardbeg

Alla inlägg den 26 september 2013

Av Linda Calissendorff - 26 september 2013 13:01

  '

Ja så är de varje höst tycker jag... gillar hösten annars men när de börjar att blåsa och alla löven åker av så blir de allt lite deprimerande ute!

Men manhoppas snön kommer SNABBT!   

Även om de blir kallare så är de en annan kyla som man stå ut med och de kommer bli lättate för oss att träna hemma, så inte för intet man längta efter snön att få bara sela ut hemma och köra i månskenet en kall vinterkväll de är magiskt ute såna kvällar!

I går var vi på mon med Brodde och Wilmer som fick gå två rundor i lång backen och wilmer han är som en strids maskin uppför backen han bara maler på i samma tempo även om de är drygt så känns han ur stark uppför känns som han skulle kunna trava så en mil utan problem. 

På vägen hem så fick de blåsa ur sig en bit  på 600m jämnsides och de gick rätt fort kändes de som de är härligt att de dessa två killar brevid varandra bägge laddade men på ett lagomt sätt!  

Så nu är tanken att Brodde ska gå ett jobb på lördag med andra VBL blir väl runt 1,24s jobb skulle jag tro de är synd solänget ända provlopps tempot från 24 till 22 de känns som man behöver både ett 28 sen 24 ,den 22  tempo så man ha nått att välja på känns tufft från gå från ett 28 tempo ner till 22 allra helst om du ha unghästar eller en som varit borta ett tag.... Jaja tur uffe ha rätt mycket blodingar nu så man kan alltid få en sparring parter av honom till Brodde.

Wilmer få gå ut i provlopp på tisdag och testa lite bland andra hästar de behöver han om vi ska fundera på starta den 18 okt så ska bli spännande att se hur han sköter sig nu när han är fräsch igen...

Han får gå 2 motions jobb på mon innan dess för han ska skos bak på måndag de är alltid lika svårt när de är okt och man inte vet när de fryser på om man ska lägga på så man kan ta broddar eller inte.... han behöver ju gott om fäste till denna stora tunga kropp men man vill ju inte lägga på för tidigt heller men de är ett problem att man inte våga sig på att byta skor själv blir både dyrt å drygt för stackars Anna att komma ut för fixa på så kort tid...  

Är för feg att sömma om är så rädd de sitter dåligt och de tappa dom i nått lopp då skulle jag bli tokig om jag gjort de själv...

Kravallen ha vilat nu en välförtjänt vecka och han är nog mer piggare än vanligt försöker bara få i han så mycket mat som möjligt han ha ätit dåligt med hö nu sen vi starta han bruka äta så mycket så märks han bli påverkad av att tävla så bra nu att de är 3 veckor mellan starten i umeå  men tur han äter upp kraftfodret han stå nu på  2kg korn 2 kg pellets och  2 dlolja sen lite örter som gör en häst pigg och glad!

Så blir en motionstur till söndag på mon sen blir de motion var 3:je dag innan starten de räcker han är så väl tränad så dumt att slita på honom i onödan utan han ska vara pigg i kroppen när de är dags!   

Kallma få ta en vilo vecka hon med sen ska vi testa sko henne inför visningen och finalen i 2åring serien sen får hon en längre vila efter de som hon nog behöver vi ha kört rätt intensivt nu ett tag så lill kroppen behöver ta igen sig hon är nog snart inne i en växt period igen tycker mig se hon är lite högre bak igen sen är hon konstant trött och äter hela tiden, så hon kommer nog växa en hel del detta år tror jag hon är ingen liten tjej längre men bra storlek på henne kommer de bli alldelens lagom.

Jag ska i väg och jobba kväll snart så nu ska jag göra klart stallet åt gubben så slipper han stå och frysa i kväll utan behöver bara ta in och ge Kravallen lite massage de blir hans uppgift i kväll!    

Brrrr kallt inne nu med dessa kalla vindar bli en brasa till doggarna innan man far så de är varmt å gött här hemma...


Hej svejs!



Fråga mig

15 besvarade frågor

Väder

Väder Bjästabacken

Presentation


Välkommen och kika in i våran blogg som handla om vårt liv som amatör tränare och min kära sambo som är amatör kusk! =)

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards